30.01.2009

İçelim güzelleşelim

Bu çilli yemeye içmeye bayılır. Hatta öyle ki durup dururken burnuna bir anda alakasız bir yemeğin kokusu bile gelebilir. Ama aynı oranda da iradelidir. Canı ister, kokusu gelir burnuna ama her zaman yemez-içmez. Bakalım neler içermiş çilli?


Yeşil çay içmeye çalışıyorken alışmıştım. İşyerinde içecek olarak sadece kahve ve çay vardı. Kahveyi çok aramam, çayı ise Karadeniz kızı olarak evde çok içtiğimden işte de içmek istememiştim. O zaman başladım çantamda yeşil çay taşımaya. Bir de yeşil çay dinginleştirir derler. O kabus işyerinde fazlasıyla dinginleşmeye ihtiyaç duyuyordum. Neyse ki doğru yolu bulup ordan kurtuldum ama yeşil çaydan kurtulmaya hiç niyetim yok. Şu aralar Çaykur'unkini içiyorum, gayet güzel.
Doğadan Form ise zevkten değil mecburiyetten içtiğim bir çay. Hiç zayıflamakla falan ilgisi yok, zaten çayın zayıflattığına da inanmam ben. Ye kekleri börekleri, akşam çay iç. Yok yaa, öyle kolaydı sanki o iş:) Açım aaççç (Seda Sayan mode is on:P). Doğadan form, üstlerine düşen görevi reddeden, bütün gün yan gelip yatan bağırsaklarım için. Onları dürtüp birazcık çalışmalarını sağlıyor. O da her zaman değil, keyifleri yerindeyse:)

Son olarak en tehlikeli içeceğim: Nestle sıcak çikolata. Bunu anlatamam içmeniz lazım:) Püf noktası kupayı tamamen doldurmamak, yoğunken tadı çok daha güzel. 2 hafta öncesine kadar Carrefour'da 10 lu paketi çikolata şeklinde kupa hediyeliydi. O kupanın boyutuyla mükemmel kıvam yakalanıyor. Hala varsa ve de çikolata delisiyseniz (benim gibi) o kupayı kaçırmayın.

5 yorum:

Gizem. dedi ki...

yeşil çaya bende başlayayım diyorum cidden karadeniz kızı olarak bende bari dışarda içmeyeyim diyorum evde her an her dakika var :))

beetlejuice dedi ki...

Pammuk hoşgeldin:) Yeşil çayı kesinlikle denemelisin. Ayrıca dışarda çay içmedikçe evdeki çayın da daha çok tadına varıyorsun.

"PRETTYCOOL" dedi ki...

dün alışverişe çıktık,senin yeşilçayından aldım;
)aslında bu blog alemi varya tam reklam işinin içinde,aldırtıyo yani:)yeşilçaya şeker atıyor musun?atınca özelliği gidiyo falan diyolar ya?
ah bilirim ben o işyerlerini,insanda kalıcı hasar vermeye başlamadan toz olmak gerekir,yoksa geri dönüşü olmaz!Çok ii yapmışsın...

"PRETTYCOOL" dedi ki...

Canım form çay çok zararlıymış,iyi bir doktorum var,ağzından duydum,aman dedi,uzak dur,onun yerine danoneleri önerdi,sabahları da aç karnına mutlaka su iç dedi.Sinemaki bağırsak için zehirli bir maddeymiş ayrıca.Benim gözüm korktu:I

beetlejuice dedi ki...

Prettycim,
Yeşil çayı şekersiz içiyorum. Tadı pek hoş olmuyor ilk zamanlarda ama artık alıştım. Bugün de gazetede yeşil çayın yağ yakımını sağladığı yazıyordu. Gerçi çok inanmam gazete haberlerine ama yakıyorsa kabulümdür:)
Form konusunda ben de tereddütlüyüm. Çok çaresiz kalmadıkça içmiyorum. Danone'yi de benim tembel bağırsaklar tanıdı artık, onu kaale almıyorlar:)