28.01.2009

Lokma Döner







Erkek arkadaşımla Kadıköy'de çok sık gittiğimiz bir yerdir Hanımağa. Lokma döner de aslında orda yediğimiz, tadına bayıldığımız bir yemek. Eve gelip anneme anlattığımda annem hmmm diyip resimde görüleni yarattı. 2 senedir evimizde ayda bir mutlaka yenen bir yemek olup çıktı Lokma Döner. Tarife gelecek olursak:


Malzemeler (4 kişilik):


  • 2 yufka

  • Hazır döner

  • 1 çay bardağı yoğurt


  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

  • 1 yumurta

Üzeri için:



  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı salça


  • Bir miktar su

Yufkaları ikiye bölüyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırıp yarım yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Düz kenarı iki taraftan içe hafifçe katlayıp, katladığımız kısma da karışımdan sürüyoruz. Döneri daha küçük parçalara ayırıp yufkanın düz kısmına yayıyoruz. Yufkayı rulo haline getiriyoruz. Yağlanmış tepsiye rulo yufkayı düz olarak koyuyoruz. Artan yoğurtlu karışımı rulonun üzerine sürüp 300 derecede (Bizim fırınımız kendini fırın dünyasından ayrı bir noktada gördüğü için diğer fırınlarla aynı derecede ısıtmaz. Bizdeki 225 normal fırınların 180' idir. Buna da diyelim 225-250 derece:)) üzeri kızarana kadar (yalaşık yarım saat) pişiriyoruz.
2 yemek kaşığı tereyağını eritip, 2 yemek kaşığı salçayı ekliyoruz. Karışıma az miktarda su ekleyip kıvamını biraz seyreltiyoruz. İstenilen miktarda yoğurtu çatalla çırparak daha akışkan bir kıvama getiriyoruz. Fırından çıkan döner rulolarımızı 2 parmak kalınlığında kesip tabağımıza alıyoruz. Üzerine yoğurt, onun da üzerine salçayı döküyoruz. Üstüne de isteğe göre nane ve pul biber döküp afiyetle yiyoruz:)
Vay yemek tarifi verdim ben:)

8 yorum:

Merve dedi ki...

Merhaba Çilli,
Az önce 2.kez yaptım lokmayı yine çok güzel oldu.Birincisinde de bir yorum bırakmaya kalkmıştım bağlantım gitti silindi gönderemeden vs. üşendim sonra da tekrar yazmaya.
Hazır dönerin pahalı olması dışında bir problemi yok bence lokmanın.Ya da ben %100 dana aldığım için o kadar pahalıydı,bilmiyorum.Diğerlerine de güvenemiyorum açıkçası biraz tuzu olacak haliyle :)
Anneciğinin ellerinden öperim bu güzel tarif için.

Merve

beetlejuice dedi ki...

Merve, beğenmene çok sevindim, afiyetler olsun:) Döner olarak Pınar'ın hindi dönerini denemeni tavsiye ederim. Hindi etini sevmem ama bu çok lezzetli ve uygun.

Buket dedi ki...

canm açık adresi alabilrmiyim? örn kadıköy söğütlü çeşmeden nası gidebilrm oraya anlatırsan sevinirm:):)

beetlejuice dedi ki...

Buketcim, tabiii:) İki şekilde vereyim adresi:
1. Kadıköy Çarşı'da Akmar'a doğru giderken solda köşede bir spor mağazası var. Eski kitapçıların hemen yanında, ordan dümdüz yukarıya çıktığında diğer yolla kesiştiği yerde Hanımağa.
2.Kadıköy boğadan yukarıya çıkarken Mango'dan bir önceki sağa gir. Dümdüz aşağı. Yine diğer yolla kesişimde karşına Hanımağa çıkacak;)
Kadıköy'de her yol oraya çıkıyor:))

Buket dedi ki...

:):) wow bu kadr hızlı cevap verceni sanmıodum çook teşekkürler! Tatlım bu güzel lokma döneri tadarken kulaklarını çınlatıcam demkki ^^,

beetlejuice dedi ki...

Buketcim, rica ederim canım. Afiyet şeker olsun:)

revenge dedi ki...

afiyet olsun buketime :)

beetlejuice dedi ki...

Revenge, olsun tabi:))