1.02.2009

Doktor,korkuyorum!

Şu aralar tıbbi gerilim-polisiye romanlara sarmış durumdayım. Carrefour'da kitap reyonunu karıştırırken bulmuştum bir kitabını Tess Gerritsen'ın. O gün bugündür pek severiz birbirimizi. Kendisi bir dahiliye uzmanı ama mesleğini bırakıp yazarlığı seçmiş. Kitapları tıbbi gerilim ve romance olarak iki gruba ayrılıyor. Benim okuduklarım ilk gruba dahil, romance ile işim olmaz:P


Türkiye' de Cerrah-Çırak-Mephisto Kulubü üçlemesi diye geçiyor Tess Gerritsen'in kitapları. Oysa ki o kitaplar Dedektif Jane Rizzoli serisine ait ve o seri 3 değil 7 kitaptan oluşuyor. Ülkemin pek değerli yayınevleri ilk iki kitabı Türkçe'ye çevirdikten sonra hooop 6. kitaba atlamışlar. Aradaki kitaplar yok! Her kitabın birbirinden bağımsız hikayeleri olduğundan çok büyük bir sorun değil ama bazı konuşmalarda geçmişe refere ettiklerinde "Noluyo ya?" diyebiliyorsunuz.




Kitaplardaki hikayeler ise çok sürükleyici. Benim tıp ve biyolojiye özel ilgim olduğundan kullanılan tıbbi terimler, biyolojiye göndermeler çok hoşuma gidiyor. Bir de ben çok korkuyorum okurken:) Abime göreyse, klişe, sonu tahmin edilebilen, Hannibal'in yanında esamesi okunmayacak kitaplar. Zevkler ve renkler, abim ile ben söz konusuysak kesinlikle tartışılmaz:)

6 yorum:

Gizem. dedi ki...

hımm denemekten ne çıkar :)

beetlejuice dedi ki...

Pammuk,
Okursan yorumlarını bekliyorum. Bakalım abim tarafında mısın benim tarafımda mı:P

tuguna dedi ki...

ben mefisto klubu haric diger ikisini okudum. iyidir tesscigim iyi:) bilmiyodum yalniz yedi kitap oludugunu. maxime chattam (dogru yazdim mi) da iyidir bak gerilim seviyorsan. grange i zaten okumussundur:)

beetlejuice dedi ki...

Grange'i okudum tabi, kaçar mı:) Maxime Chattam'a (doğru yazdın) baktım hemen, güzel görünüyor kitapları. Elimdekiler bitince hemen deneyeceğim.Teşekkürler:)

JuVeNiL dedi ki...

çilli,kitap ve film zevklerimiz çok uyuşuyor, james patterson öneriyorum sana;ama kadınlar klübü serisiniöneriyorum ilk olarak..
ayrıntılar için link; http://crimescenejuvenilasation.blogspot.com/2009/07/juve-olay-yeri-kitap-tavsiye-james.html
link de kendi blogumdan,hemen reklam:D:D

beetlejuice dedi ki...

Juvenilcim, bana bir kitap önerenin 40 yıl kölesi olurum:) Hemen bloguna ışınlanıyorum;)