10.02.2009

Film zehirlenmesi

Haftasonu 4, dün 1 olmak üzere üç günde 5 film izleyerek beynimin sınırlarını iyice zorladım. Film izlemek iyi hoş da, üstüste izleyince kurgular birbirine giriyor. Hele ki filmlerden dördü Türk filmi ise ve oyuncular az buçuk ortaksa aman aman.


Açılışı 'Beyaz Melek' ile yaptık. Hakkındaki olumlu onca yorumdan sonra insanın dili varmıyor ama film tek kelimeyle fiyasko. Sanki 'Yaşlılarımızı koruyalım, sevelim' konulu bir kompozisyon yazmış bir ortaokul öğrencisi, Mahsun Kırmızıgül'de ona baka baka senaryo yazmış gibi. O kadar büyük oyunculara yazık olmuş.

Kabadayı ise Kenan İmirzalıoğlu ve Şener Şen'in hatırına izlenebilecek bir film. Çoğu yerde eleştirildiği gibi çakma Eşkiya gibi olmuş. İsmail Hacıoğlu eğreti durmuş, Aslı Tandoğan mıy mıy gezinip duruyor film boyunca. Kenan İmirzalıoğlu ise döktürüyor. Oyuncu hatırına izlerim film diyorsanız, Kenan ve Şener Şen izlenebilir kılıyor filmi.


Hayatımın Kadınısın... İşte bu film izlenir. Hem oyuncuları için (Türkan Şoray, Uğur Yücel, Ezgi Mola...) hem de içinize dokunan bir aşk hikayesi için. Orhan Gencebay şarkıları da ekmek kadayıfı üstündeki kaymak gibi. Miss:)


Gönderilmemiş Mektuplar ise sanki Selvi Boylum Al Yazmalım'ın devam filmi gibi. Selvi Boylum Al Yazmalım'ı 10'lu sayılarda izlemiş biri olarak bu filmi de çok sevdim. Ben Türkan Şoray-Kadir İnanır, Tarık Akan-Emel Sayın arasında yaşanılamamış ya da yarım kalmış bir aşkın olduğunu düşünüyorum. İçin için üzülüyorum onlar için:) Filmde yan yana görmek Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ı çok hoşuma gitti. Öneriyorum:)

Son film: The island. Film hakkında söyleyeceğim her şey spoiler içerebilir o yüzden hiçbir şey söylemiyorum. Sadece gerçek hayatında da saf, herşeyi hemen anlamayan biri olduğunu düşündüğüm Scarlett Johansson'u aynen öyle bir rolde görmek çok eğlenceliydi. Hallerine bol bol güldük. Bu film de onay aldı benden.

Herkese iyi seyirlerrr:)

3 yorum:

"PRETTYCOOL" dedi ki...

Ne zaman sıkılsam üzülsem bir Selvi boylum al yazmalım izleyesin gelir,orjinalini bile aldım düşün o kadar yani:))Ben Kabadayıyı beğenmiştim,Mahsun abimizin filmi için de izlemeden senin bu yazdığın gibi düşündüğüm için hiç yanaşmadım,doğruymuş meğer..

"PRETTYCOOL" dedi ki...

Ne zaman üzülsem sıkılsam selvi boylum alyazmalımı izleyesim gelir
çook severim,orjinalini bile aldım yani düşün:))Haytımın kadınısın yorumun çok etkiledi beni,direk izleyesim geldi,orhan g. şarkıları falan süper yaa,arbesk bloggerlar;)

beetlejuice dedi ki...

Prettycim, 2 yorumunu da yayınladım:) Gitmedi gibi göründü herhalde sana ama kıyamadım birini silmeye:)
Selvi boylum al yazmalım gelmiş geçmiş en iyi film bence. Hele ki sevgiyi sorguladığı sahne of of of