18.02.2009

Sapaklar, kavşaklar,tali yollar...


Hani film izlerken, olayların kahraman dışındaki gelişimini biliriz ve o bir karar verirken "Yapmaaa, kötü şeyler olacak" ya da "O yola değil, buna sap" deriz ya, hayatımızda da bizim kararlarımızda öyle oluyor mu acaba?

Bugün kafam biraz karıştı. Daha önce yaşadığım iş arama sürecinden ve sonrasında doktora yapmakta karar kıldığımdan bahsetmiştim. Bugün ekimde görüştüğüm, daha sonrasında kriz nedeniyle pozisyonun durdurulduğu haberini aldığım, Türkiye'nin alanındaki en büyük firması beni arayıp işe kabul edildiğimi söyledi. Saniyelik olarak kafamdan birçok opsiyon geçti. Doktorayı bırakmak?İşi reddetmek? Doktorayla işi bir arada yürütmek? Üçüncüsünde karar kıldım ama departman müdürü bu karara olumlu bakmadı, ben de işi reddetmek durumunda kaldım. İçimden bir ses doğru yaptın diyor ama dışardan biri "hayıırr çilli, o yol yanlış yol" diyor mu ki?

5 yorum:

Gizem. dedi ki...

Bencede doğru yaptın bir düşün ya doktorayı bıraktıktan sonra bir kaç çalışıp sana güle güle deselerdi olsun önce doktora olsun ;)

tuguna dedi ki...

her seyin hayirlisi, umarim en iyisi olur senin icin. doktorani bi bitir bakalim daha ne isler bulursun, benzer dertler bende de var. sen en azindan universiteni bitirmissin, ben turkiyede okudugum universiteyi hollandada bitirmeye calisiyorum ki yabanci bir dilde cooook zor. bi de bebek, ev filan. ayh ay.. guya moral verecektim kendim dertlendim:)

beetlejuice dedi ki...

Pammuk, çok doğru söylüyorsun. Bu kriz ortamında o işin de garantisi yok, doktorada diploma alacağım hiç olmazsa:)
Tuguna, canım senin işin de çok zormuş. Yurtdışında diploma kabul edilmemesi delirtiyor beni, 3. dünya ülkesi yerine konuyoruz hala. Allah kolaylık versin canım sana.

"PRETTYCOOL" dedi ki...

en iyisini yapmışsın,şu an en mantıklı olanı kendine yatırım yapmak,birgün gelecek ve o gün saatin 100 dolarlar olacak;)

beetlejuice dedi ki...

Pretyy, saatim 100 dolar olsun benden sana bir Louboutiinnn:))))