10.03.2009

Babam...


Yoğunluktan gününde kutlama fırsatı bulamadım. Cumartesi canım babamın doğumgünüydü.
Çoğu kız gibi ben de babasına aşık olanlardanım. Tam anlamıyla bir aşk hem de. Daha 4 yaşında, iş için başka bir şehre giden babamın ardından, kumaş mendillerini yüzüme bastırıp “Babacığım, babacığım nereye gittin babacığım?” diye ağlarmışım. Şimdi olsa şimdi de ağlarım.
Hayatımın en dramatik sahnesinde de babam var. Hani bazen sanki o anı yaşayan siz değilmişsiniz gibi olur, kendinizi dışardan görürsünüz ya, bu sahne de öyle bir sahne. Üniversitenin 2. senesinde babam beni yurda bırakmak için İstanbul’a gelmişti. Yurdun önünde S şeklinde kıvrılan bir yol vardı. Ben yerleştikten sonra yurdun önünde babamla vedalaştık. S’nin kıvrımında kayboluncaya kadar babamın arkasından bakmıştım. Belki 20 kere dönüp bana el sallamıştı. O beni ağlarken görmesin diye dişlerimi kenetlemiştim. Gözden kaybolduğu anda ise odaya kapanıp saatlerce ağlamıştım. Bu sahne, hala ben yaşamışım gibi gelmiyor. O an o kadar acı çekmiştim ki, bu yüzden bilinçaltım onu sanki bir filmde gördüğüm bir sahne gibi saklıyor.

Şimdi annem de babam da benimle beraber. Artık babam kıvrılan bir yolda bana el salladığında biliyorum ki o gün o yol onu geri getirecek. Biliyorum bir dönülmez yol var. O yola girmemek diye bir şey yok biliyorum ama ben daha büyümedim. Büyümemi bekle babacığım. Mendillerine kapanıp ağlatma beni. Allah benim yaşadığım ömrü senin ömrüne eklesin. Hep sağlıklı, hep bizimle, hep mutlu ol babacığım. Seni çok seviyorum.

9 yorum:

yass dedi ki...

bettle.. buyudukce korkularımız artıyor.. allah hem annemızı hem babamızı bızden hııc ayırmasın.. hatta ben hep aynı anda dunyaya veda etmeyı ıstemısımdır.. ınsan dayanamaz gıbı gelıyor..

beetlejuice dedi ki...

Yass, aynı düşünce benim de aklımdan geçiyor çoğu zaman. Hani kıyamet yakın falan diye haberler çıkıyor ya, çoğu insan gibi o haberlerde korkmuyorum, hep beraber veda ederiz hayata diyorum. Allah kimseye anne, baba acısı yaşatmasın.

nazo dedi ki...

Ne güzel yazmışsın.. Allah ailelerimizin acısını yaşatmasınn.. Ya ben çok özledim ama, offff :(
Benim de bir yurt hikayem var. Canım babam ağlamıştı veda anında.. Yurda girince bende.. Sonra odanın telefonu çaldı, ziyaretçin var dediler. İndim, babammm :)) Gidememiş. Ben bugün otelde kalırım, hadi gezmeye devam demişti:)

beetlejuice dedi ki...

Nazo, yorumunu okurken gözlerim doldu. Ne güzel bir anı, ne elleri öpülesi bir baba. Umarım günler çabucak geçer, gurbet günlerin biter ve ailene kavuşursun canım. Allah sana bi daha böyle ayrılıklar yaşatmasın.

KokoSh dedi ki...

inanamıyorum nasıl duygulandım müthiş bir yazı babna olan aşkını ben bile okurken en şçten hissettim baban gerçekten çok şanslı

Merve dedi ki...

Canım bende baba aşığıyım.. gözlerimde yaşlar okudum yazdıklarını babamda hasta ya bu aralar daha da hassasım sanırım..
Allah babalarımızı yanımızdan eksik etmesin, uzun ömür versin inşallah..

İyiki doğmuş babacığın ne kadar şanşlı ki bu kadar kıymet bilen bir kızı var! .. sevgiler..

beetlejuice dedi ki...

Kokoshsayfa, asıl ben onun gibi bir babaya sahip olduğum için çok şanslıyım.
Mervecim, ben babanın çok iyi haberlerini alacağımıza inanıyorum. Allah babalarımıza bizimle birlikte uzun ömürler versin.

"PRETTYCOOL" dedi ki...

beetleım sen ne yaptım be güzelim böyle ya,of of of..ah bebeğim burda yanımda olsan da sana sıkıca bir sarılsam...ne varsa içimde dökmüşsün,ne eksik ne fazla...Allah seni ailene aileni de sana bağışlasın,bir de sen hep buralarda ol prenses,hiç bir yere gitme,hep yakınımda ol...
O S kıvrımlı yolları öyle iyi biliyorum ki,ama ben senin kadar güçlü değilim,çok ağlayarak uğrladım babamı,annemi...Daha çocuktum,daha düşünemiyordum sonrasını,sen de sıkma dişlerini hiçbir zaman bitanem,avazın öıktığı kadar bağır ağla,içinde kalmasın dünya...
gözlerinden öpüyorum seni tatlı melek...

beetlejuice dedi ki...

Pretyyim, sana burdan kocaman sarılıyorum.
Ben buralardan gitmeyi hiç düşünmüyorum, gider miyim deli miyim ben? Hep yakınındayım tatlım.
Allah ayırmasın bizi annemizden, babamızdan, sevdiklerimizden. Hepsine uzun, sağlıklı ömürler versin inşallah.