25.03.2009

Dawson's Creek

I don't wanna wait for our lives to be over
I want to know right now what will it be

Lise yıllarımın pazartesi akşamları bu şarkıyı bağıra bağıra söyleyerek geçti. Dawson's Creek başladığında lise 1'deydim. Zaten o yaşlarda melankolik takılmak, her şeyi dert etmek modaydı, Dawson's Creek de üstüne tuz biber olmuştu. Her sahnesini gözümü kırpmadan izler, güya hayata dair dersler çıkarırdım:) O kadar müptelaydım ki izleyemediğim 3 haftayı babama teybe kaydettirmiştim. Evde video falan yoktu, canım babam televizyonun karşısına geçip 3 bölümün seslerini kasete kaydetmişti :) Ahh şimdinin Youtube, internet gençliği nerde biz nerde?




Birkaç ay önce Kanal 1 Dawson's Creek'i tekrar yayınlamaya başladı. Ama eski haline göre farklı bir dublajla. Orjinal hali mi öyleydi yoksa şimdinin gençliğine uysun diye farklı bir şekilde mi uyarladılar bilmiyorum ama her cümlenin sonunu cinselliğe bağlıyorlar. Ben hiç hatırlamıyorum, bizim izlediğimiz zamanlarda bu kadar cinsellik üzerine kurulu değildi bu dizi. O ona sevdiğini söyleyemez, biri diğerinin sevgilisini çalar falan. Böyle işler dönüyordu. Şimdiki hali ise Sex&City Junior gibi:)

İzlerken sürekli aptal aptal gülüyorum. Şimdinin stil ikonu Katie Holmes'un gayet patates suratlı hallerini görmek çok komik. Hele hele o zamanlar ayılıp bayıldığımız kıyafetler. Böyle bir moda faciasını nasıl olup da beğenmişiz? Hatırlıyorum Andie'nin kıyafetlerine çok imrenirdim, alın size o zamanların Andie'si:) Çok şıkmış cidden.




Katie Holmes da yüksek bel modasını taa o zamanlardan keşfetmiş. Ah canııım:) O zamanlardan belliymiş ikon olacağı.

Bir 10 sene sonra şimdinin dizilerine baktığımızda yine aynı şeyleri hissedecek miyiz? Yoksa 90lar öyle bir faciaydı, atlattık bitti mi?


9 yorum:

kkkk dedi ki...

Ben hic izlemedim bu diziyi hic kismet olmadi dimsiye kadar?Cok sey mi kacirdim dersin?

Ayşegül dedi ki...

Benim için bu post tam bi nostalji oldu =)

beetlejuice dedi ki...

Caprice, 16-17 yaşındaki halin çok şey kaçırmış olabilir ama bu yaşlara pek hitap etmiyor:)

Ayşegül, ben de post için fotoğraf ararken çok nostaljik hissettim:) Daha dün gibi ama 11 sene olmuş dizi yayınlanalı.

nazo dedi ki...

:)) ben de bayılırdım kıyafetlere. Tişörtlerimi kıvırıp, göbeğimi açardım. Gömleklerin son iki düğmesini iliklemeyip, düğüm atardım. Evde öyle gezerdim :)) Tam bir nostalji cidden. Cinsellik kısmını ben de hatırlamıyorum. Belki o zaman aşk meşk daha ağır bastığı içindir. Ggeri kalan kısmı pek algılamıyorduk galiba :p

Aphraell dedi ki...

Ben 6 sezonunu da indirip baştan izledim geçen sene.. En sevdiğim dizidir hala, o kadar hoş ki, özellikle son iki sezonu çok daha güzel Boston'da geçiyor mekanlar da olaylar da oturmuş son sezonlarda. Diziyi Pacey için izlerdim, hala ağzım açık bakarım kendisini gördüğüm zaman :)

herşeyden azıcık dedi ki...

Ah ah gençlik nerelere gittin?hatırlattın şimdi eski güzel günler:))Tom'da kızın hayatını kaydırdı burdaki haline bak birde şimdikine(Kendimimi gördüm ne:))

beetlejuice dedi ki...

Nazo, gömleği bağlamak, göbeği açmak, herkes aynı yerlerden geçmiş demek ki:) Ben de çok yaptım.

Aphraell, kızların çoğu Pacey'ciydi, Dawson'ı sevene pek rastlamadım. Kim sever ki mıy mıy bir erkeği:)

Herşeyden azıcık, öyle deme. Senin ne kadar mutlu iki çocuğun var. Katie'de ise mutsuz bir Suri. 2-0 öndesin;)

ferulago dedi ki...

Ben de tekrar bölümlerine bakayım, yine zevkle seyredeyim dedim ama olmadı, yapamadım nedense. O zamanki tadı yakalayamadım.

beetlejuice dedi ki...

Ferulago, bana da aynı tadı vermiyor. O zamanki ruh halimiz güzel kılıyormuş herhalde diziyi:)