28.04.2009

Allah iyiliğini versin laptop!


Heyooo! Ben geldim. 3 gündür öldüm öldüm dirildim. Laptopumun ekranı pazar sabahı kalktığımda simsiyahtı. Işık tutunca masaüstü görünüyor ama ışığı çekince yok. Makinedir bozulur tamir edilir, edilmezse yenisi alınır falan ama içinde 3 aydır yapmakta olduğun bir ödev varsa bu durum bir felakettir!! Bu başıma ikinci kez gelmesine rağmen demek ki akıllanmamışım, ödevi yedeklememişim. Şanslıymışım ki sadece ekran bozulduğu için başka monitöre bağlayıp ödevi kurtarabildim. Bugün de laptopum kurtuldu. Bundan sonra tedbiri elden bırakmak yok, her şeyi yedekliyorum. Şansım üçüncüye yaver gitmeyebilir!

11 yorum:

ferulago dedi ki...

Ayni sorun bende de var. Hatta bir ara kendi yazımı okuyorum sandım. LCD ekranin arkasindaki floresan veya inverter bozulmus dediler, 80 veya 90 dolar artı KDV sıkışmış anlaşılan. Yarın tamire bırakacağım ben de :) Geçmiş olsun

beetlejuice dedi ki...

Ferulagocum, benimkini 80 liraya tamir ettiler. HP servisi laptopum Amerika'dan olduğu için tamir etmiyordu. Normal bilgisayarcıya götürdü babam, 80'e gıcır gıcır olmuş:)

ferulago dedi ki...

Benimki Dell, her zaman götürdüğüm servise götürdüm, bu fiyati verdiler, vereceğim çare yok, laptopta yazıp harici monitöre bakmaktan boynum tuhaf bir şekil almaya başladı :)

beetlejuice dedi ki...

3 gündür ben de öyleydim, bugün rahata erdim. İkimize de geçmiş olsun:)

Gizem. dedi ki...

eveeet kesinlikle yedeklemesin..benim başıma hep geldiği için ne yapsan anında yedekliyorum şekercim:)) ha yedeklemiyorsam sonra bir şey oldğunda beynimden vurulmuşa dönüyorum!

beetlejuice dedi ki...

Pammukcum, ben eskiden yedeklerdim. Ama okuldan sonra ara verince unutmuşum o işleri. Çok korkutucu bir şekilde hatırladım ne yapmam gerektiğini:)

herşeyden azıcık dedi ki...

Bak yeni nesiller böyle işte bizim zamanda laptop mu vardı paşa paşa elimizle yada daktiloyla yazardık:))Elli yaşındayım ya:))Neyse ucuza malolmuş yedeklede gerçekten 3. de tekrar yazmak zorunda kalma geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

nasil yedeklemezsin çillim yaa, aşkolsun sana, ayrıca da ders olmus zaten.
optum

beetlejuice dedi ki...

Herşeyden azıcık, Allah'tan yeni bir laptopa malolmadı bana. Bana bıraksalar en güzeli elle yazılan ödevler:)

Kirazcım, ah eski ben olacaktı ki. Yedeklerdi, bir kendine bir erkek arkadaşının mailine atardı. Unutmuşum öğrenciliği, böyle böyle hatırlıyorum:)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

off tatlım yaa,bebişin uğuruyla laptop geri geldi sayalım bunu nasıl fikir,böylelikle şanslı bir bebişim olur beetle teyzesi huh?ödevini kurtarabilmene o kadar sdevindim ki canım,şimdi bir daha böyle bişi yaşama diye sana bir server hediye etmeye karar verdim;)

beetlejuice dedi ki...

Pretty mommy, kesinlikle bebişin uğuru. Önce bebişin haberini aldım sonra ödevi kurtardım. Üçüncüye de böyle bir şey yaşarsam blogdan "Ben salağıııım" diye haykıracağım:)