9.04.2009

Aman doktor...


Dün geleneksel hale gelen diş doktoru randevum vardı. Ocak ayında yapılan kanal tedavisi sonrasında sağ taraftaki dişimde geçmeyen ağrılardı sorun. İlk başta bir doktor girdi muayeneye, "Diş etinde problem, diş etine tedavi uygulamalıyız ama önce bir film çekilsin." dedi. Film çekildi, başka bir doktor devam etti muayeneye. Gerisi diyalog şeklinde olsun:

-Çilli Hanım, sol üst dişiniz çürümüş. Dolgu yapacağız.

- Sağ taraf ağrıyor ama, yemek yerken kullanamıyorum bile.

-Sağ tarafınız sağlam, sola dolgu yapalım.

-Sol tarafımda değil sağda sorun.

-Hmm, o zaman kanal tedavinizi yapan şubemize gidin. Orası dişinizi daha iyi biliyordur, onlar baksın.

-Ben okul çıkışı gelebiliyorum tedaviye, o şubenize yetişemem. Karşıda.

-Yok, Beşiktaş'a taşındı orası.

-Hala karşıda yani.

-Hmm, bir de bilmem ne filmi çekelim o zaman.

Film çekilir. Bambaşka biri gelir.

-Çilli Hanım, solda çürüğünüz yokmuş. Biz bir karartıyı çürük sanmışız. Sağa kanal tedavisi uygulayalım tekrar.

-Peki madem.

Tamam doktorluk cidden çok zor bir iş ama hastayla inatlaşmak da neyin nesi? Sorunumu belirtiyorum, belli ki sıkıntım var, benim işaret ettiğim yönün tersine gitmeye çalışıp beni hiçe saymak nedir? Hele ki beni başka şubeye postalamaya çalışmak ne kadar etik?

Umarım bir gün ağrı simülatörü diye bir alet icat edilir, hastalar doktora gittiğinde sıkıntılarını tasvir etmek yerine o simülatör doktora aynı ağrıyı hissettirir. Belki o zaman biraz daha çabalarlar hastayı rahat ettirmek için. Deniz Seki'dn doktorlar için geliyor: "Canımın acısını bir ben bilirim..."


Resim: Falboart

11 yorum:

Gizem. dedi ki...

ay evet bir inat ki sorma!bu arada kanal acıyo mu doğruyu söyle bak herkes beni sakinleştirmek için yok diyo ama bence acıyo..bende gidicem de:(

"PRETTYCOOL" dedi ki...

ııyyy,ben doktorları hiç sevmem,hem de hiç hiç hiç...Gıcık olduklarını düşünüyorum.Ve ukala,ve sinir bozucu!Sanırım sen dentistanbula falan gitmişsin ya da o tarz bir yere,o yerler dünyanın parasını götürürken,bu muameleyi yapabilmeleri nasıl bir rahatlık değil mi...Aldıkları para karşılığında bu kadar rahat tepki verebilen tek meslek grubu sadece doktorlar.Allah düşürmesin,ve malesef onlarsız da bırakmasın...Bir de çok havalı olduklarını düşünüyorum,o ne yaa,bi ayaklarınız yere bassın,hani şimdi herkes bunlara doktor bey doktor hanım muamelesi yapıyor ya,bunlar da tribal enfeksiyon kapıyorlar...Dişçi olsaydım da beetleım seni bunların elinden çekip kurtarsaydım keşke:(geçmiş olsun prenses...
ne yazmışım hee:)

beetlejuice dedi ki...

Pammukcum, kanal tedavisi 2 aşamalı oluyor. İlkinde sinirlerin ölmesi için bir ilaç konuyor dişe. Sıfır acı. Sonra sinirler ölmüş mü diye bir kontrol var. Orda saniyelik acılar oluyor, eğer sinir ölmediyse. Ama dayanılmayacak bir acı değil. Diş çektirmekten daha kolay, korkma sakın.

Prettyim, dertliymişsin sen de canım ya:) Dentİstanbul değil de o tarz bir yere gidiyorum. O kadar para alıp bu mualemeyi göstermeleri cidden çok enteresan. Allah devlet hastanelerine gidenlere yardımcı olsun. Oralar ne haldedir kim bilir? Doktorlar kendilerini sevdirmiyorlar, böyle bir Tanrılaşma duygusu var çoğunda. Hiç hoşlanmıyorum. Bir insan olun, bir hanım olun yaa:)))

Gizem. dedi ki...

hımm çillim bir gitmeli o halde.Bugün ebnde kan aldırdım oy oy hemşireyi görceksiniz sanki dünyaları o yarattı bende onları anlayamıyorum..

beetlejuice dedi ki...

Pammukcum, hemşireler de ayrı bir alem. Hele yatılı hastan varsa ellerine düşmeyegör. Of of hastane zor iş.

Barbygirl_here dedi ki...

Bende dolgu yaptirmayi tercih ederim ama dolguda da o vizzzzzz'layan alet sinir bozucu...Hele bir de doktorun yuzu komikse :))) Aman sormayin valla cok stres su disciler...

Ucuz yirtmissin canim, saglam disi sokerlerdi bi de :OOO

beetlejuice dedi ki...

Ferahcım, gidiyordu az kalsın sapasağlam diş. Ben en çok vakum yapan aletten hoşlanmıyorum, dilimi kapacakmış gibi geliyor. Çok korkutucuu:)

a_y_s_e dedi ki...

beetlejuice, Goztepe'de yeditepe'nin dis hastanesinde
Dr. Figen Kaptan var. Kanal tedavisinde super. Benim ikinci kez acilan kanal tedavili disimi kendisi yapti. Bir ona danis istersen?

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

geçmiş olsun canım, benim kanal tedavim de tekrar açılıp temizlenmişti, sinir kalmış içinde :(

ağrı simülatörü ise mükemmel bir fikir heheheh keşke icat edilse :)

herşeyden azıcık dedi ki...

Geçmiş olsun çillim.Bu hastaneler sağlam giren hasta çıkar zaten.Bak sağlam dişte gidiyormuş az kalsın.İnat etmeyi sakın bırakma:))

beetlejuice dedi ki...

Ayşecim, benim sağlık sigortam önceden orası ile anlaşmalı değildi gidemiyordum, sen söyleyince araştırdım. Yeni anlaşma yapmışlar. Teşekkür ederim tavsiyen için.

Marjocum, umarım bu sefer başarılı olur kanalım, yoksa cerrahi yöntem ile diş kökünü temizleyeceklermiş. Brr, korkunç!

Herşeyden azıcık, ben normalde böyle inat etmem canım. Ama baktım diş gidiyor, inadım tuttu. İyi ki de tutmuş, bundan sonra sağlık adına inada devam:)