7.04.2009

Anlat bakalım Çilli

Prettyim'den kucağıma bırakılmış bir mim ile karşınızdayım:) Diyor ki: Anlat bana kendini, kimsin nesin kimlerdensin? İnsanın kendini anlatması çok zor olsa da deneyelim bakalım.

* Fiziki özelliklerimden başlayayım. 1.66 boyundayım, 52-54 arasında oynak bir kiloya sahibim. Yıllardır uzun olan ama kasımda kırt kırt kesilen kumral saçlara ve mavi-yeşil göz yüzdesi 80'lere dayanan bir ailede olmama rağmen ela gözlere sahibim. Çillerimden bahsetmeden olmaz:) Çilliyim ve kendime en çok yakıştırdığım fiziki özelliğim bu.

* 26.11.1983 tarihinde Ordu'nun Ünye ilçesinde, ilçedeki tek doktorun cumartesi diye Samsun'a gezmeye gitmesinden ötürü evin salonunda erken doğumla dünyaya gelmişim. Yay burcunun utandığı tek üyesi benimdir herhalde. Tek bir özelliğini dahi taşımam:)




* Evde doğmuş olmamdan mıdır nedir, eve inanılmaz düşkünüm. Evde DVD izlemek, kitap okumak, kestane-sahlep kokularıyla sohbet etmek, battaniye altında laptop kucağımda internette gezinmek hobilerim:) Böyle hobi mi olur yahu:)


* Salaklık sınırında gezinecek kadar safım. Herkesin iyi olduğuna, her hareketin iyi niyetle yapıldığına inanırım. Her hayatıma girene 100 puan verir, sonra yavaş yavaş puanını düşürürüm. Bu da bende büyük hayalkırıklığına sebep olur. Bir daha hemen güvenmeyeceğim desem de, yine aynı hatayı yapıp 100 puanı yapıştırıveririm. Bu huyum yüzünden yaşadığım hayalkırıklıklarını ucu uca eklesem buradan karşıya 3. köprü olur:)




* Hassas, kırılgan, narin, alıngan vs'yim. Biri bir laf soksun, kötü bir şey söylesin hemen kalbim çıt diye kırılıverir. Kırıldığımı da söyleyemem, kendi içimde yaşarım kırgınlıklarımı.

*En sevmediğim özelliğim: tartışamam. Haksızlığa maruz kaldığımda, ağzımı açıp tek bir şey söyleyemem. Hemen gözlerim boncuk boncuk dolar, konuşmaya çalışsam sesim çatallaşır, karşı taraftan saldırı devam ederse de ağlarım. Olay geçtikten sonra da bir dahakine şöyle diyeceğim böyle diyeceğim diye planlar yaparım kafamda. Bir sonraki tartışmada yine aklıma hiçbir laf gelmez ama:)

*Çabuk kaynaşamam. Hatta tanışma anında o kadar gerilirim ki, karşı taraf buz gibi biri olduğumu düşünür. Belli bir süre sonra da, "Ya sen ne bıcır bıcır çıktın ben sana gıcık olmuştum ilk tanıştığımızda. Çok soğuktun" derler. Yani olur da bir gün tanışırsak, bana 2. şansı verin:)

*Teknik üniversitede okumanın bir nimeti olarak erkeklerle çok iyi anlaşırım. Sevgili muhabbetinden tutun da futbol muhabbetine kadar her çeşit erkek muhabbetinin içine dahil olabilirim.




*İştahım doruklardadır. Alakasız anlarda alakasız yemekler çeker canım. 2 dakika önce yemek yemişken burnuma kebap kokusu gelir, canım çeker. Ekmek kadayıfı düşer aklıma gecenin bir vakti. Ama yemem, yiyemem. Kilo almaya çok müsait bir bünyem olduğundan tutarım kendimi. Şükürler olsun ki, iştahım ne kadar çoksa iradem de o kadar çoktur.

*Spor yapmayı maalesef hiç sevmem. Spor salonuna yazılır ama kaçarım, gitmem. Eve çeşitli videolar, aletler alırım ama kullanmam. Yemek yiyip yatmak yapmaktan en hoşlandığım aktivitedir:)

*Paylaşmak hayatımın anlamıdır. Kıyafetlerimi, yemeğimi, bilgimi, notlarımı, paramı, neyim varsa artık paylaşmayı çok severim. Ben birine 1 verdiğimde Allah'ın bana 10 göndereceğine inanırım. Paylaşmaktır bence insanı insan kılan.

İşte ben buyum. Kafanızdaki kişiyle aynı mı çıktım yoksa çok mu farklı hayal etmiştiniz beni?

Benim kim olduğunu merak ettiğim kişi ise FerahFeza. Hadi bakalım İngiltere kraliçesi, anlat bize kendini:)

15 yorum:

Haydins dedi ki...

Çilli :)
Komşu olmamızın yanı sıra hemşerimiyiz yoksa :)
Benim annem babamda aslen Ordulu..

Gizem. dedi ki...

heh ben bunu iyi ettin :) şimdi şekerci dükkanına hep gelicem malum paylaşım :))şundan da bundan da azıcık öbüründen de diyerek:))

"PRETTYCOOL" dedi ki...

tatlııım ay sen beim aynımın tıpkısısıın...ben de biri laf soktuğunda kalakalırım,sonra eve gelir ay ben şuna neden şunu lunu söylemedim derim,çok üzülürüm...insanın kendini savunamamsı haklıyken haksız durumuna düşmesi acayip üzüyor insanı,ben kendimi değil de başkalarını çok iyi savunurum:)seni istediğin her zaman korumak ve savunmak için istediğin ana kadar gönüllüyüm...
o herkese 100 puan dağıtma olayı bende de var,çok eleştirir ailem beni bu yüzden,artık korkuyorum,bir ara tavan yapmıştı,mesela 100lük bir insan geliyor ama ben korkumdan 30 falan veriyorum...hey gidi dünya hey..hey gidi hayat..sen nelere kadirsin,bendeki bu salak bulduğum özelliklerin aslında birtek bende olmamadığını bilmek öyle iyi hissettirdiki.sana sımsıkı sarılıyorum iyi niyetli güzel kalpli meleğim...

beetlejuice dedi ki...

Serpilcim, sanıyorum ki yakında akraba çıkacağız:) Benim de annem Ünyeli babam Fatsalı.

Pammukum, sen gel ben seni çatlayana kadar şekerle beslerim:)

Prettyim, yazarken çekindim biliyor musun, bu kadar ortaya dökmesem mi kendimi, salak derler mi ki dedim. İkizim olarak yalnız bırakmadın yine beni:)
Ben de başkalarını savunabiliyorum. O zaman sen beni savun ben seni, mutlu mesut yaşayalım:) Ben de sana sarılıyorum kalbi pamuk, kendi pamuk prettyim.

"PRETTYCOOL" dedi ki...

bebişimmm ödülün bloğumda seni bekliyor beetle prensesimmm!kiss kiss

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

maddelerinin hepsine "aaa ben dee" dedim, ordulu olmak ve teknik üniv.de okumak hariç heheh :) herkese tam puan verip hayatıma dahil etme "saflığı" bir tek bende var sanıyordum, sevindim :D ay ben de tartışamam ya, çok gıcık olurum halime hemen ağlarım çünkü :P aynen çabuk kaynaşamam, insanlardan en sık duyduğum şey, sen göründüğünden ne kadar farklıymış aslında olur. lisede fizik öğretmenim 30 yıldır bu işin içindeyim, insan sarrafı oldum bir tek sende yanıldım demişti :S ay daha çok işgal etmiyim yorum köşesini, gerisi de aynı ama :Pppp

beetlejuice dedi ki...

Prettyim, oscar aldım sayıyorum:) Kiss you

Marjocum, nasıl güzel bir his insanın hoşlanmadığı huylarının başkasında da olduğunu bilmesi. Tartışırken bir ben ağlıyorum sanırdım, tek değilim ya oohh:) Ayrıca aynı okuldayız, aynı yokuştan tırsıyoruz. Aynı, aynı...:)

sinem dedi ki...

bende 27.11.1981 dogumluyum istah konusu haric herseyimiz ayniymis.sevindim;)
takipdeyim,blogunuzu cok seviyorum.

herşeyden azıcık dedi ki...

Ben bir oğlak olmama rağmen şu 100 puan meselesi benim içinde geçerli tabi 76 doğumlu olduğum içinde kalp kırıklıklarımı uç uca eklesem 3 defa dünya turu yapardım o ayrı mesele:))Benim yaşıma geldiğinde kırıklıklarının dünya turu yapamaması dileğiyle...:))

Unknown dedi ki...

Pretty'nin ödülünden bir tanede benden:):) Çifter çifter gidiyorsun Çilli'cim:)

beetlejuice dedi ki...

Sinem, hoşgeldin, iyi ki ses verdin:) Benim erkek arkadaşımın ablası da 27 Kasım doğumlu. Severim 27 Kasımlıları:)

Herşeyden azıcık, bu kafayla senin performansına yetişirim ben. Akıllanmam dileğiyle diyelim:)

Ayşecim, çok mutlu ettin beni. Teşekkür ederim ödül için:)

Barbygirl_here dedi ki...

Hemen bugun yanitliyicam beetlejuice'um :)
Opucuklerrrrrrrr

beetlejuice dedi ki...

Ferahcım, heyecanla bekliyorum. Kisses

moda tasarım stil dedi ki...

bende laf sokulma durumu ve 100 verme durumunda aynıyım cnm .. :)

beetlejuice dedi ki...

Mts, biz kızlar pek hassasız anlaşılan, canımızı acıtmayacak insanlarla karşılaşırız umarım:)