20.04.2009

Beş Çayı


Hani burada 90lardaki şarkıların ne kadar anlamlı olduğundan bahsetmiştim. Bir süredir arabada radyoları gezerken bir şarkıya takılıyorum. Melodisi, sözlerinin naifliği, bütünlüğü ile tam bir 90lar şarkısı. İlk olarak Ziynet Sali'nin söylüyor olmasına çok şaşırdım. Nedense Ziynet Sali hep eğlen,coş tarzı şarkılar yapabilirmiş gibi gelirdi. Bu şarkıyla utandırdı beni. Sonrasında öğrendim ki söz-müzik Sezen Aksu'ymuş. Zaten başkasının seslendirdiği bir şarkıyı ne zaman delicesine beğensem altından hep Sezen Aksu çıkıyor. Bu şarkıda da yaptı yapacağını, şarkının 5 dakikalık süresi boyunca sevgilimden severek ayrılmışım, onun yeni bir sevgilisi varmış ve ben onu delicesine özlüyormuşum gibi hissediyorum. Oysa ki böyle bir şeyi hiç yaşamadım. Sezen'in de sihri bu olsa gerek. Siz de dinlesenize:)

7 yorum:

herşeyden azıcık dedi ki...

Sezen Aksu bu işi biliyor damardan damardan hani bazı insanlar vardırya seni seviyorum derken bile altından bir halt çıkarılabilecek şekilde söyler aslında sevmem bu tip insanları ama sezen de sevdiriyor:))

Unknown dedi ki...

Ben bu şarkıya bayılıyorum Çilli'cim.Ama bunda Ziynet Sali'yi zaten sevmemin payı büyüktür muhtemelen:):):) Sevmeseydim de şarkıya yine bayılırdım:):):)

beetlejuice dedi ki...

Herşeyden azıcık, Sezen bambaşka bir şey, insan değil sanki. Onun olan her şeyi çoook seviyorum.

Ayşecim, Ziynet Sali benim aklıma "aman kuzum aman yavrum"la kazınmış:) O şarkıdan sonra bu güzellikte bir şarkı gelice şok oldum:)

Gizem. dedi ki...

çok hoş bir parça bence bende sevdim..Ziynet salinin kop coş eğlen olmayan tek şarkısı belki de:))

beetlejuice dedi ki...

Pammukcum, ben Ziynet Sali'nin iki şarkısını biliyorum. Biri bu, diğeri de "Amman kuzum". Arada ciddi uçurum var:)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

sana burdan amman kuzum diyip öpücük yağmuruna tutmak istiyorum beetlecık,çok tatlısın güzelsin,şekerci mi baban senin:p
yalnız ben bu şarkıyı bilmiyorum,yok mudur bir linki minki yaaa,püf:(

beetlejuice dedi ki...

Prettyim, video koydum ya tatlım, açılmadı mı sende? Açılmıyorsa ben sana link atayım canım, sen de beğenirsin bu şakıyı.