30.04.2009

Çilekli külah&Mükemmel krema



Çilli Usta'yla "Yiyelim Dombik Olalım" programına hoşgeldiniz. Bugünkü yemeğimiz "Çilekli Külah". Tarifi nerden aldığımı hatırlamıyorum. Bir ihtimal Portakal Ağacı olabilir. Yapımı kolay gibi görünen ama el oyalayan bir tatlı. İlk olarak ihtiyacımız olan teçhizat bu metal külahlar.


Ben Eminönü'deki pasta malzemeleri satan bir dükkandan almıştım. Tanesi 75 kuruş veya 1 liraydı tam hatırlamıyorum. Bu külahlara hafif açtığımız milföy hamurlarını şerit şerit kesip sarıyoruz. Fırında 10 dakika kadar tutunca pişmiş oluyorlar. Metal külahtan çıkardığımızda milföyden külahlarımız oluyor. Bu kısım boş vakti olana, mutfağı sevene olsun. Ay çok zor diyenler, bundan sonrası sizin için.

Bu tatlıyı yazmak istememin asıl sebebi içini doldurmak için kullandığım mükemmel krema. Daha önce yazmıştım, buraya mükemmel tarif olduğuna inanmadığım hiçbir şeyi yazmayacağım diye. Uzun denemeler, tatsız tuzsuz sonuçlardan sonra işte karşınızda çok amaçlı kullanılabilecek mükemmel krema tarifi.

Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt

  • 3 kahve fincanı un

  • 3 kahve fincanı şeker

  • 1 yumurta

  • 1 paket (200 g) labne peyniri
Yapılışı:Labne peyniri dışında tüm malzemelerimizi tencereye alıyoruz. Aldık mı? Heh, ben burda hepsini bir blenderdan geçiriyorum. Topaklanmış unlar yokoluyor. Karışımı muhallebi gibi pişiriyoruz. Ateşten alınca labne peynirini ekleyip yine blenderla karıştırıyoruz. Tataaam, kremamız hazır.

Külah yapacağım ben diyenler, külahlarımızın içine bu kremayı doldurup kafasına çilekten şapka konduruyoruz. Haydi buzdolabına. Hepsi bu. Ama dediğim gibi külah yapma kısmı çok el oyalıyor. Vakti, sabrı olmayan hiç girişmesin.

Kremayı ise mutlaka denemelisiniz. Okey taşı gibi bir şey bu krema. Nereye koysanız yakışıyor. Tiramisu kreması olarak, muhallebi olarak, kurabiye dolgu malzemesi olarak, hazır pasta tabanıyla pasta kreması olarak, tencereyi kaşıklamak suretiyle tatlı krizi giderici olarak. ..Her amaçla kullanabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun:)

16 yorum:

lale kunt dedi ki...

hımm hatırladım galiba ben bunu dediğin gibi portakal ağacı olabilir. külahlardan da dün gördüm eminönünde, ay ne çok pasta malzemesi vardı öyle.. hem de çok ucuzlar..
kremayı denicem mutlaka, bugün tart yapmak istiyodum ona da olur di mi?

KokoSh dedi ki...

ya bu muhteşemm bişe hemen annemee gösterip yaptırmalıyımmm!!!

Bursada Moda dedi ki...

Ya ben diyetteyimm yaaa :) Vallahi ağzım sulandı resmi görünce, harika gözüküyor :)

beetlejuice dedi ki...

Uyuz cadı, o dükkanlara girince kendimi kaybediyorum ben. Daha çok vaktim olsa da uğraşabilsem pastalarla. Tart kreması olarak da çok güzel olur, küçük tartöletlerde denemiştim. Yakışmıştı.

Cdm, annene yardım et ama sarma işinde. O kısım uzun sürebilir:)

Bursada moda, hafif oluyor krema. Yağ yok içinde, milföy de çok kalorili değil desek yiyebilirsin:)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

ben bu konuyu görmedim, tarifleri okumadım, krema ne bilmiyorum :P ısrar etmeyin lütfen :P

eline sağlık canım yalnız çok güzel görünüyor :)

beetlejuice dedi ki...

Marjocum, tamamen halüsinasyon. Hem ben yemek yapmayı bilmem ki, hele ki tatlı yapayım:P Yok yok burda öyle bir şey yayınlanmadı:) Teşekkür ederim canım:)

lale kunt dedi ki...

bu kahve fincanları türk kahvesi mi? dadandım ben de gitmek bilmiyorum :)

beetlejuice dedi ki...

Uyuz cadıcım, evet türk kahve fincanı. Dolu dolu koyuyorum ben. Sorun olursa buralardayım, kolay gelsin:)

Glam dedi ki...

harika görünüyor, kremanın ayrıca tarifi çok iyi olmuş, ben genelde kremayı seninde son yazdığın gibi "tencereyi kaşıklamak suretiyle tatlı krizi giderici" niyetine çok yaparım, tencereden yemekse en büyük lüksüm :)
Uygun bir zamanımda mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık :)

Prima Donna dedi ki...

İzmir de bunun adı torpil:) Bornova'da en harikası var çilekli değil ama antep fıstıklı, fındıklı arkası. namm nammm namm

Barbygirl_here dedi ki...

Mmmm nefis gorunuyor...
Uygun bir zamanda denenmeli, belki yaz sonu :P

Eline saglik canim...

beetlejuice dedi ki...

Glam's world, bu kremayı ne zaman yapsam tencerenin dibinde mutlaka bırakıyorum. Sonra onu ya sade ya da bisküviyle yiyorum. Süper oluyor:)

Prima Donna, hay yaşa:) Ben zaten ilk İzmir'deyken görmüştüm bunları. Ama ismini düşün düşün bulamadım bir türlü. Torpil tabii ya:)

Ferahcım, ya boşver dene sen. Cidden hafif oluyor. Sen azıcık yersin gerisi kocişine kalır:) Teşekkür ederim tatlım.

Primarima dedi ki...

öfff süper görunuyor :)

beetlejuice dedi ki...

Prima Rima, çok teşekkürler:)

lale kunt dedi ki...

ne kadar hainim, yaptım afiyetle yedim de gelip bi teşekkür etmedim..
külahları değil ama kremasını dediğim gibi tart üzerine yaptım mmm harika oldu! hem bir tek dilim yedim, çok kalori almamışımdır di mi? :)
teşekkürler...

beetlejuice dedi ki...

Uyuz cadıcım, rica ederim canım. Afiyet olsun, bir dilimden hiçbir şey olmaz. Kendini tutabildiğin için tebrik ediyorum seni:) Ellerine sağlık.