23.04.2009

Çocuk bayramı


23 Nisan kutlu olsun, mutlu olsun. Çocuklara değer veren, onlara bir gün armağan etme inceliğine sahip bir Ata'nın evlatları olarak bugünü ilelebet kutlayalım. Amaaaa... Küçücük çocuklar yağmur altında, incecik kıyafetlerle bekletilmesin. 23 Nisan koşusu diye tartan pistlerde bayıltılmasın. Kutlama demek haydi hop dans edelim, şiirler okuyalım demek değildir. Bunları yapmak da güzel ama bu bir zorunluluk değildir. Sizce Ata'mız armağan ettiği bir günün çocuklar tarafından buz gibi soğukta, titreye titreye dans ederek mi kutlanmasını, yoksa o gün dolu dolu onu hatırlayarak, onun yaptıklarını bir satır daha fazla okuyarak, sıcacık bir yerde mi kutlanmasını isterdi? Bugün o görüntüleri izlerken içim acıdı. Ne zaman öğreneceğiz acaba şekilcilikten uzak durmanın erdem olduğunu diye bir kez daha hayıflandım. Bu dayatmalardan, zorlamalardan, didaktik öğretim biçiminden dolayı Atatürk'ten nefret eden çocukların olduğunu biliyor musunuz? Ne acı değil mi?

23 Nisan kutlu olsun. Çocuklarımıza değer verilen, dayatmalardan uzak büyümelerine izin verilen bir Dünya dileğiyle...

8 yorum:

Barbygirl_here dedi ki...

Haklisin Beetlejuice'um, tabi anlayip duyana...
Bir gun bu durumdan vazgecene...
Tadini cikartmayi bilene...

Uzar gider....

beetlejuice dedi ki...

Ferahcım, umut etmeyi bırakmamak lazım yine de. Belki bir gün dilediklerimiz olur.

herşeyden azıcık dedi ki...

Ben sırf bu işkence yüzünden çocukları sokmuyorum gösterilere zaten onlarda istemiyor bayrammı eziyetmi belli değil:((

beetlejuice dedi ki...

Herşeyden azıcık, doğrusunu yapıyorsun canım. Benim de çocuğum olsa ben de bu eziyeti çekmesine izin vermezdim.

Adsız dedi ki...

evet katılıyorum bende 23 nisan gösterisinde beyaz gömlekle üşüyüp zatüre olmuş 9 gün hastanede yatmıştım:((

beetlejuice dedi ki...

Adsız, seninki bayağı kötü bir tecrübe olmuş. Başka çocuklar senin yaşadıklarını yaşamaz umarım.

Prima Donna dedi ki...

pet-shop meselesinden sonra yine ağzına sağlık diyorum. Bir izmirli olarak ben her 23Nisan provalarında stadda pişip kavrulup bayram günü üşüdüğümü ıslandığımı hatırlarım. yorgunluğu,seçemediğim ve genelde beğenmediğim kıyafetlerimi saymıyorum bile.. işte şekil olsun tören alanında yeter büyüklere. (yetişkinler egemenlik bayramı)

beetlejuice dedi ki...

Prima Donna, İzmir'de 23 Nisan provalarında ben de az çekmedim. Bembeyaz olduğum için pancar gibi yanardım. İncecik kıyafetlerle sabah ayazını da yiyince hoop yatağa. İlla gösteri yapılacaksa kapalı spor salonları ne güne duruyor anlamıyorum ben.