22.04.2009

Kırmızı et kürü



Birkaç aydır sabahları uyandığımda 5 dakika kadar günün hangi gün olduğunu, o gün kaçta kalkmam gerektiğini, kaçta dersim olduğunu hatırlayamıyordum. Hatta bazı sabahlar hangi konumda olduğumu bile tam kestiremiyordum. Çalışıyor muyum, öğrenci miyim, öğrenciysem lisans mı doktora mı?Bir türlü kafam yerine gelmiyordu. Anneme anlattım durumu, anneler herşeyin çözümünü bulur inancım bir kez daha kuvvetlendi. Dedi ki "En son ne zaman kırmızı et yedin?". "Hmm" dedim "hatırlayamadığım kadar uzun bir zaman önce" .Dedi,"Bundan sonra sana kırmızı et verile." O gün bugündür kırmızı et yedin mi sen diye peşimde:) Dolapta küçük küçük köfteler beni bekliyor her daim.


Aslında kırmızı eti severim ama olmadığında da aramam. O da sen beni aramazsan ben senin aklını öyle bir alırım ki mumla ararsın beni dedi herhalde. Kırmızı et yemeye başladım başlayalı kafam yerine geldi. Beynimin yaşamaya başladığını hissediyorum resmen. Tamam aşırısı sağlığınız için zararlıdır, kalorilidir falan filan ama siz siz olun kırmızı et yemeyi ihmal etmeyin. Yoksa benim gibi yarım akıl olur çıkarsınız Allah korusun. Yaşasın köfteler!Yaşasın İskender!:)

Not:Rejim yapan, gurbette olup bulamayanlardan fotoğraflar için özür dilerim:)

14 yorum:

yass dedi ki...

rıca ederız:P

beetcım b12 eksıklıgı olabılır. kan degerlerıne baktırsana. ben ıgnesını vuruluyorum mesela. gercı cok faydasını gormedım ama bende baska eksıklıkler oldugu ıcın olabılır.. ıhmal etme bence.. kofte yemekle gecmeyebılır belkı..

Adsız dedi ki...

ne yaptin be çillim, yenmez mi kırmızı et :)
afiyet olsun.

Barbygirl_here dedi ki...

Ah ah :)))
Ozledim yerel tadlari :)

Bende pek aramam kirmizi et, ama kocisim sevdiginden bol bol tuketiyoruz(bende mecbur) :)

Sevgiler canim...

beetlejuice dedi ki...

Yass, B12 eksikliği olabileceği benim de aklımda. Şimdilik et yemeyle düzeldi gibi sorunum, devam ederse tahlil şart:)

Kirazcım, yenmez mi yenir tabi. Ama önüme koyan olmayınca aklıma gelmiyor yemek:)

Ferahcım, ye ye vitamin olsun:) Yurtdışında bir aile bir de yemek özleminden yaşayamam gibi geliyor bana. Sana da sevgiler canım

Moonish (moonsun) dedi ki...

Evet ben de duymustum bunu :)) Simdi anladim esimin bu aralar niye kofte kofte diye basimin etini yedigini :))

beetlejuice dedi ki...

Moonish, ihmal etmeye gelmiyormuş kırmızı eti. Şimdi yiyorum kafam da yerinde neşem de:)

lezzettabağı dedi ki...

Ya kırmızı etsiz hayat düşünemiyorum!Öyle hergün yemem ama bazen bir çeker canım kırmızı et,yemezsem çıldırırım:))Afiyetler olsun!

beetlejuice dedi ki...

Anne ve kızları, ben yemeyince aramıyorum ya, aramam lazım ama sağlık için. Sana da afiyet olsun:)))

herşeyden azıcık dedi ki...

Baklagilleri dene ben et yemiyorum ama bunlarda aynı işi görüyor.Yağlı yağlı gözüküyorlar bile çillim:))Iğyyyk

beetlejuice dedi ki...

Herşeyden azıcık, baklagili çok severim, çok da yerim ama benim bünyeme yetmiyor herhalde. Yağlı da olsalar güzel görünüyorlar bence:))

Vespa GirL Make Up dedi ki...

Ben bi ara evet yanlış ama yaptım bunu yani kırmızı eti filan kestim kilo vericem diye. Sadece et değil tabi sebep olan ama kansızlık başladı. Hemoglobin değerim 8e düştü. Artık oturduğum yerden ayağa kalktığımda gözüm kararıyordu 10-15 saniye. Sonuç ne oldu bir sürü demir serumu... Tabi o serumlarda ayrıca kilo yaptı.
Sözün kısası herşey yenmeli ama azar azar kararında (:

beetlejuice dedi ki...

Vespa, off sen ne yapmışsın kendine ya? 2-3 beden küçük pantolon giymek için hiç değmez. Vücut öyle bir denge ki bir taraftaki ağırlığı azaltırsan altüst oluyor herşey. O yüzden yaşasın yemek yemek:)

Vespa GirL Make Up dedi ki...

Herşey üst üste gelmişti o dönemde epay kilo vermiştim ama ne yaptığımı bi hatırlasam en azından 3-4 kilo vermek için aynı şeyleri yapıcam:pp ama sanırım bazen insan istemesede sürekli kilo verme dönemine giriyor yaşanılan stres üzüntü ve yeme alışkanlıkları ile...

beetlejuice dedi ki...

Vespacım, ben stres ve üzüntü anında yiyen bir bünyeyim:) 3-4 kilo ben de vermeliyim, bulursan bir yol haberdar et beni de;)