1.05.2009

Çilli



Banu'nun dünkü google aramaları yazısından sonra nisan ayı içerisindeki bloguma yönlendirilen google aramalarını inceledim. İçlerinde çok komik, garip, bu ne ya dedirten birçok aramanın yanında beni üzenler de vardı. İçinde "çilli","çil" geçen onlarca arama yapılmış. Birkaçı şöyle, "Çilli kızlar güzel midir?", "Erkekler çilli kızları beğenir mi?", "erkekler ve çilli kızlar", "çilli kızlar hakkındaki düşünceler", "çilli kızları sevmeyen erkekler"...

Aramaların çoğu yaşı küçük genç kızlara ait gibi geldi bana. Kendini, erkekleri yeni keşfetmeye başlamış, çillerini farkedip kendini güzel bulmayan kızlar aramış sanki bunları googleda. Bir çilli olarak google yerine ben onlara cevap vereyim. Çilli kızlar güzeldir tabii neden olmasınlar ki? Çil kötü bir özellik, bir hastalık değil. Hatta çoğu zaman size tatlılık katan bir özellik. Erkekler çilli kızları beğenir, beğenmiyorsa da onların kaybı. Bize ne canım:)


O yaşlarda ben de çillerime bir dönem takmıştım. Çünkü biri bana "Çillerini lazerle aldırsana. Çok çirkinler" demişti. Şansım varmış ki bu takıklık kısa bir süre devam etti, fondötenlere pudralara boğmadan kendimi atlattım o dönemi. Hem birine güzellik katan onun farklılığıdır. Kiminin burnunun kemeri ona bambaşka bir hava verir, kiminin dudağının üzerinde beni vardır top model oluverir, kimi de çillidir. Bu farklılıklar olmasa, herkes aynı porselen tene, hokka buruna sahip olsa sıkıcı bir dünya olmaz mıydı? Bizi biz yapan her özelliğimiz aslında bizi güzel kılandır. Onu önce biz sevmezsek, kimse sevmez. Sen kendini ve çillerini sev, bak herkes o sendeki kendiyle barışmış, güzel enerjiyi hissedip seni sevecektir.

Umarım bundan sonraki "çil" ile ilgili aramalarda bu yazım çıkar da, kendini sırf bu özelliğe sahip diye çirkin bulan küçükler biraz daha rahat hissederler.

24 yorum:

Gizem. dedi ki...

oy benim güzel çillim ne de güzel yazmış :)) tabii ya farklılıklar insanları güzel kılıyo ya zaten :)
not:ya bende bakmak istiyorum nasıl bakıyorsun beetlım arayanlara falan???

Nihan dedi ki...

Söylediğin herşeye katılıyorum :)) Bu arada bu arama sonuçlarını nasıl öğrendiğini çok merak ettim??

nazo dedi ki...

Benim de dudağımın sağ üst çaprazında (yol tarifi gibi oldu) kırmızı küçük bir leke var. Kılcal damar fazlalığıymış. Gül dalına benziyor şekli. Küçükken teyzeler yolda durdurup burnun kanıyor yavrum derdi. Ben de teyze kan değil o demekten bitap düşerdim :) Kimi insan da çok sonra farkeder, noldu diye sorar. Bişey olmadı, hep var diye açıklama yaparım :)
Neyse babam ilerde istemem belki diye laser tedavisine başlattı yıllar önce. Gittim 3-5 seans ama geçmedi ve çok canım yandı. Uzun sürecekti, istemedim. Çünkü sağlık açısından hiçbir zararı yok. Görüntü olarak da rahatsız olmadım hiç. İnsanın kendi içinde bitiyor. Ben seviyorsam sorun yok. Karşı taraf ne düşünürse düşünsün.
Uzun oldu ama çilde bunun gibi birşey. Bence çok da yakışıyor insanlara. Sakın pudrayla falan kapatmayın!
İşte böyle canım.. Güzel bir tatil günü olsun. Bu arada alttakiler hariikaa görünüyor, ellerine sağlık..

beetlejuice dedi ki...

Pammukcum ve Nihancım, google analytics'e üye oluyorsunuz. http://www.google.com/analytics/tr-TR/
bu linkten olabilirsiniz. Blogunuzu tanımlıyorsunuz. 1-2 gün sonra gün gün kaç ziyaretçi gelmiş, hangi şehirden gelmiş, ne kadar kalmış, googleda hangi kelime yazılınca siz çıkmışsınız gibi istatistikler tutuyor sizin için. Çok eğlenceli:)

Nazocum, ben o kadar seviyorum ki sana ait bir izinin olmasını. Görmeden senin lekeni de sevdim:) Pürüzsüz tene ulaşmak kolay, basarsın fondöteni olur biter. Ama çiller,lekeler,benler istesen de yapamazsın. Bize özel onlar. Külahlar için de teşekkür ederim canım:)

Nihan dedi ki...

Çoookk teşekkürler canım, hemen üye olacağım :))

Barbygirl_here dedi ki...

Ciller cocukken pek sevilmez nedense, ama buyudukce onun bize has, ozel bisey oldugunu kesfetmek guzel...Hem hos da duruyor bence :)

Iyi olmus bu yazi beetlejuice'um, aratinca bu ciksin da ibret olsun :)

Sevgiler canim...

beetlejuice dedi ki...

Nihancım, rica ederim canım.

Ferahcım, umarım bundan sonraki aramalarda yolları buraya da düşer. Onların durumundayken bir annem teselli ederdi beni, inanmazdım evladıyım diye öyle söylüyor sanırdım. Bir başkasından, çillerin kötü bir özellik olmadığını duymaları belki iyi gelir. Sevgiler canım

lezzettabağı dedi ki...

Bence de çok doğru yazmışsın!Çiller insana gerçekten çok hoş bir tatlılık katıyor!Ayrıca herkes fabrikadan çıkmış gibi birbirinin aynısı olsaydı, ne anlamı olurdu?Kesinlikle katılıyorum!

beetlejuice dedi ki...

Anne ve kızları, biz şanslı bir ırkız, farklılık yaratacak genlere sahibiz. Kuzey Avrupa gibi tek tip değiliz. Bu şansın kıymetini bilmeliyiz diye düşünüyorum.

ceren dedi ki...

annem de çilli, ben de, kardeşim de! biz de çillerimizle mutluyuz=) yazını çok beğendim!

beetlejuice dedi ki...

Ceren, çok teşekkür ederim. Bizde de annemle ben çilliyiz. Abim bize benzememiş ama:)

KokoSh dedi ki...

benimde çillerim var küçükken uyuz olurdum şimdi ise çok seviyorum:) onlarsız olamam:)

Kocasını Seven Kadın dedi ki...

ben de çilliyim ,ben deeee:)

beetlejuice dedi ki...

Cdm, küçükken çillerini sevmeyip sonradan sevmek olağan bir şey sanırım. Herkeste aynı süreç olmuş:)

Kocasını seven kadın, yihuu çilliler çoğalıyoruz:)

herşeyden azıcık dedi ki...

Selam çillim bu kodu nereye yapıştırıyoruz yahu kafam basmadı bir açıklasana ben seni çilli sevdim bu arada:))

beetlejuice dedi ki...

Herşeyden azıcık, http://hasanyilmaz.net/google-analytics-kurulumu/ bu sitede ayrıntısıyla kurulum anlatılmış canım. Google'a "google analytics" yazdığında da çıkıyor. /body komutundan sonra yapıştırıveriyoruz kodu. Sonra birşey olmayacak, olmadı galiba diyeceksin:) 1-2 gün sonra başlıyor istatistik tutmaya. Haydi rastgele:)

Primarima dedi ki...

Çillerin moda oldugu dönemler varmıs kalemle suratına çil yapanları bilirim ben :)

beetlejuice dedi ki...

Prima Rima, kalemle çil yapmak da süpermiş:) Kahverengi kalem kullanıyorlardır inşallah:)

ZET Fashion dedi ki...

Bende küçükken çillerimi sevmezdim, hiç sevmezdim hemde. Özellikle yazın bronz teni çok sevmeme rağmen çillerim çıkacak diye güneşlenmiyordum... Şimdi eskisi kadar yok daha azaldılar, yazın yanınca çıkıyorlar ama çok seviyorum dediğin gibi farklılık katıyor kesinlikle :)

beetlejuice dedi ki...

Zet, oleeey sen de bizdensin:) Ben hala yüzüme 50 faktör sürmeden güneşlenemiyorum. Sayılarının artması yetmiyormuş gibi büyüyor bir de zilliler. Yine de seviyorum ama onları:)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

ay ne güzel çilli olmak, bence insana başka güzel bi hava veriyolar.. ben de çocukken çillerim olsun isterdim hep :P

beetlejuice dedi ki...

Marjocum, evet evet çil ayrı bir güzellik katıyor. Bende var diye demiyorum:P

Jojee dedi ki...

ne kadar çok çilli varmış bende çilliyim esmer olmama rağmen:)
ama seviyorum bazende keşke pürüzsüz çilsiz bir yüzüm olsaydı diyorum:S
biraz çelikideyim aslında ama anneannemin deyişine göre bunlar güzellik çilleriymiş:)
hadi bakalım bizde yedik:P

beetlejuice dedi ki...

Jojee, esmerlere çiller ayrı yakışıyor. Anneannen çok haklı:)