16.06.2009

Delta Beach Resort



Uyarı: Bu yazı uzun ve ayrıntılı bir tatil yazısıdır. Uzun yazılardan sıkılanlar için son uyarıdır. Kaçmak için son 3,2,1... Artık çok geç:)

Efendim, bu Çilli hanım azıcık takıntılı biridir. Nasıl bir takıntı diye soracak olursanız didikleme, en ince ayrıntısına kadar araştırma takıntısı diyebiliriz. Bu yaz tatile çıkacağım belli olduktan sonra başladım otel arayışına. Öncelikle yer belirleyerek inceleyeceğim otel sayısını azalttım. Kemer Ruslardan dolayı elendi, Fethiye'de sivrisinek vardı, İzmir çevresini avucumun içi gibi biliyordum falan filan derken şanslı tatil beldesi Bodrum oldu.


İkinci kriter ise herşey dahil sistemiydi. Gideceğim otelin mutlaka herşey dahil sistemi ile çalışması gerekiyordu. Yarım pansiyon ya da tam pansiyon otellere gittiğimde içtiğim su miktarı check out yaparken bana öyle bir meblağ olarak dönmüştü ki daha önceleri bir daha o hatayı yapmazdım. Herşey dahil oteller de belirlendikten sonra, 3. kriter olan denize sıfır konumuna gelmiştik. Bu konuda önceki senelerden acenta tanıtımları ve otel sitelerindeki tanıtımlara kanmamayı öğrenmiştim. "Otele 200 metre uzaklıkta özel plajımız mevcuttur" un aslında "otele 1 km uzaklıkta halk plajı vardır" demek olduğunu öğrenmiştim.

Bu kriterlere sahip 4-5 oteli belirlemiştim ama bir tanesi göz kırpıp duruyordu bana beni seç beni seç diye. Delta Beach Resort! Yalıkavak'ta, bu sene revize edilen, denize sıfır, gıcır gıcır bir otel. Uzuuuunca bir müddet kendisini inceledikten sonra doğru adresin o olduğuna karar verdim ve bu kararımda beni yanıltmadı.


Ben tatilde huzur, dinlenme arayanlardanım. O yüzden şehrin içinde, halk plajının kıyısında yerleri sevmem. Delta Beach Yalıkavak'ta bir koyda, sakin bir oteldi. Plaj sadece otele aitti ve yan taraflarda başka plajlar yoktu. Otel bu sene revize edildiğinden herşeyi sanki ilk kez ben kullanıyormuşum gibi bir hisse kapıldım. Genelde kokmayan yerlerde bile huylanıp kokuyor burası dedirten burnum bu sefer havlulardan, çarşaflardan, yastıklardan bir koku almadı.



Tatilde lezzetli yemekler yemeyi de isterim ve Delta Beach bu isteğimi fazlasıyla karşıladı. Yemekler lezzetli ,taze ve çok çeşitliydi. Ehem söylemesi ayıp 2 kilo alıp döndüm:) Gördüğünüz tabağı bir öğünde tek başıma yedim ve nerdeyse her öğünde o boyutta bir tatlı tabağını mideye indirdim:)

Ve beni en çok şaşırtan yanı fiyatı. Bu sene ilk senesi olduğu için tanıtım fiyatı mıydı, erken rezervasyon yaptırdım diye mi öyle oldu bilmiyorum ama bu otelde gecelik 58 lira gibi o kalitedeki diğer otellerde bulamayacağım bir fiyata kaldım. İlk gittiğim gün, kesin yanlışlık oldu bu otelde bu paraya kalınmaz diye bir müddet bekledimse de öyle bir şey olmadı ve tatilimi kraliçeler gibi yaptım:)

Oyy, çok uzun olmuş bu yazı. Aslında daha konuşurum ama otelin güzelliğini anlatabildim herhalde. Şu an sezon başladığından fiyatlar eskisi kadar uygun değil. Ama 2010 yazı için aklınızın bir köşesine Delta Beach adını yazmakta yarar var. Yok güzel tatil olsun ben parasında değilim diyorsanız kesinlikle doğru adrestesiniz.

19 yorum:

tuguna dedi ki...

Gercekten cok cok uygunmus fiyati, aklimin bi kosesine yazdim. Ayrica afiyet olmus:)

Glam dedi ki...

Çook güzel biryermiş gerçekten, dediğin kadar varmış :)
Tatlı tabağına ayrıca bayıldım, hergün bu kdr tatlıya 2 kilo az bile, sen yine iyi gelmişsin, ben yuvarlanarak dönerdim heralde eve :D

nilo dedi ki...

Ay çilli ya çok güzelmiş burasııı:D Zamanın Club Flipper müdavimi olarak Yalıkavağı bende çok severim, denizi de havası da başka güzeldir. Aaa bide kilo nedir ki gelip geçer şekerim dimi ama:D Afiyet olsun;)

Aphraell dedi ki...

Nası imrendim şu an sana :( Aşırı derecede tatil yapasım var ve sakinlik huzur tek aradığım şey, ne yazık ki bu yüksek lisans tezi bitmeden bana huzur muzur yok :( Ama bu otel kesinlikle kafama yattı, seneye listenin ilk sırasında bulunacak :)

beetlejuice dedi ki...

Tugunacım, Umudcuk için de süper bir yer. Çocuk havuzundaki bebişleri görünce andım sizi:)

Glam's world, o kadar yiyip 2 kilo almak benim için de mucize. Yüzmek yaradı herhalde:)

Nilocum, bütün yıl kiloma dikkat ediyorum zaten tatilde de kilo derdiyle uğraşamam. Yedim, sefam oldu:)

Aphraellcim, erken rezervasyonda kaçırma canım seneye. Gözü kapalı öneririm bu oteli:)

lezzettabağı dedi ki...

Valla ne diyim,süpermiş!Ne kadar doğru bir tercih yapmışsın!Ben de bir dahaki sefer için aklıma koydum Delta Beach Resort'u:))

Primarima dedi ki...

Çilli yalıkavak cok guzeldır cok severım.Yakında ordayım zaten.Ama otele degıl yazlıga gıdıcem ben.Gittiğin otel de cok guzel imkanım olsa gitmek kalmak isterdim dogrusu.Ama yazıda en cok ennnnn cok dogru olan kısım otellerın denıze 200mtre mesafe olayı:)
nedense hepsı 200 metre uzaklıkdadır değilmi?

beetlejuice dedi ki...

Anne ve kızları, çok araştırdım, araştırırken yoruldum ama değdi. Özellikle çocuklu olanlara şiddetle tavsiye ederim:)

Prima Rimacım, otele 200 m diyip de plaja gitmek için servis koyan oteli bile gördüm:) Ben artık kanmam bu yalanlara. Yalıkavak cidden çok huzurlu bir yer, sana da iyi tatiller canım.

Butikpartim dedi ki...

Bu tanıtımı ben de dikkate alıcam.Bodrum'u çok seviyorum.Yalıkavağa gitmedim yalnız,merak ediyorum.Bu seneden geçti ama önümüzdeki yıl alternatifler arasına aldım gitti:)

gul dedi ki...

ağlamak istiyorummm :( geçen yaz ordaydım ve gerçekten sakin güzel dinlenebileceğiniz bir otel.fiyatıda gayet uygun. keşke bu sene erken rezervasyonu kaçırmasaydım.

beetlejuice dedi ki...

Mosquito, ben de Bodrum'un havasını diğer yerlerden farklı buluyorum. Yalıkavak ise tam bir huzur mekanı.

Gül, ben de ağlamak istiyorum. Tadı damağımda kaldı:( Seneye haziranda bir daha gitmeyi düşünüyorum:)

Unknown dedi ki...

Hoşgeldin Çilli'cim muhteşem bir tatil olmuş:):):)
Fiyat cidden fotograflarla uyuşmuyor çok şaşırtıcı.Mükemmel bir şans olmuş senin için seneye muhakkak bu fiyat değişir diye düşünüyorum çünkü çok kaliteli bir yere benziyor:)

tuku dedi ki...

4* olunca tereddüt ediyor insan, birebir memnunıyeti görünce,Bu sene aldık voyage türkbüküne. seneye aklımın köşesine yazdım.

beetlejuice dedi ki...

Ayşecim, hoşbulduk canım:) Seneye değiştirirlerse fiyatı küserim onlara:)

Tuku, ben de çok tereddüt ettim gitmeden önce. Ama altına basa basa revize ettik diyorlardı. Yakında 5 yıldıza yükselir diye düşünüyorum. Eski fotoğraflarını da gördüm resmen yeniden inşa etmişler oteli. Gelince Voyage yorumlarını bekliyorum senden. Çok merak ettiğim bir otel:)

Pinky dedi ki...

tatilde huzur çok önemli ve otel çok huzurlu göründü gözüme. ve çok uygunmuş, erken rezervasyon gerçekten avantajlı.

tatlı tabağı da muhteşem. güneş deniz ve tatlılar.. yummy.. insan başka ne isterki :)

tuku dedi ki...

Geçen yıl voyage torba'ya gittik eşim ve arkadaşlarımızla öyle memnun kaldıkki anlatamam bir kucaklarında gezdirip hoppala yaptırmadıkları kaldı :))) izzet ihtimamı deniz aktiviteler doğayla iç içe oluşu of diyim. ets'nin zincir oteli ya agzının içine bakıyorlar bi istigein arzun varsa yerine getirmek için. %100 tavsiye ederim. Oranın güzelliği ve ilgi alakası bu sene türkbükü nü rahatlıkla seçmemize neden oldu. gidiyim geliyim yazarım onuda:)

beetlejuice dedi ki...

Pinky, benim için de denizi güzel olsun, tatlı büfesi çeşitli olsun yetiyor:) Erken rezervasyonu çıkarandan Allah razı olsun, sayesinde servet ödemeden tatil yapabiliyorum:)

Tuku, gidelecek oteller listesine yazayım o zaman Voyageları. Ets'ye zaten çok güvenirim:)

Kuzyeden dedi ki...

Bende bu otelde kalmıştım, 4-11 Temmuz 2009 tarihleri arasında. Ve Çilli gibi erken rezervasyondan, çok ucuze dört dörtlük bir tatil yapmıştım. 2010 içinde burayı tercih etmeyi düşünüyordum ve erken rezervasyonu iple çektim. Bugün ETS erken rezervasyonu açmış. Hemen Delta'yı buldum fakat %100 zam yapmışlar... Hayretler içerisinde kaldım... Yazık...

beetlejuice dedi ki...

Kuzyeden, ben de erken rezervasyonlar başlar başlamaz Delta Beach'in fiyatlarına baktım. Çok fazla arttırmışlar. Geçen sene ilk seneleri olduğu için tanıtım amaçlı fiyatları düşük tutmuş olabileceklerini düşünüyordum ama bu denli bir artış da beklemiyordum. Sonuçta bir Rixos ya da Voyage oteli değil, anlamsız olmuş bu pahalılık.