3.06.2009

Ukde

Çocukluğuma dair içimde ukde kalan tek bir şey var, Barbie bebek evi. Bol oyunlu, oyuncaklı, eğlenceli, güzel hatırladığım bir çocukluk geçirdim. Bir oyuncak istediğimizde abimle bir kağıda yazıp annemlere verirdik. Onlar da karşılarına alabilecekleri tarihi yazarlardı. Böylece istediğimize hemen kavuşup doyumsuz çocuklar olmadık. İstediğimizi beklemeyi, elde edince kıymetini bilip kırıp dökmemeyi öğrenmiştik. Listeye sürekli yazmama rağmen Barbie bebek evine bir türlü sahip olamamıştım. Annemin yarı maaşıydı, pahalıydı, alamazdık. Asla isyan etmedim, listeye yazmaya da devam ettim:)


Geçen akşam e-bay'de barbie bebek evlerine baktım. Hala içimde bir yerlerde onu isteyen küçük bir çilli kız varmış. Evleri, eşyalarını gördükçe içim kıpırdandı. Herhalde bir gün bir kızım olursa alacağım ilk şey Barbie bebek evi olacak. Hala çok pahalı, hala yarı maaş kadar. Şimdiden kenara para ayırayım almak için:) Benim kıymetini bileceğim kesin de bakalım o bilir mi:)

16 yorum:

lale kunt dedi ki...

Ben de çok istemiştim.. Ama kendi durumumuzun kıymetini bilelim komik birşey anlatayım hemen, en yakın arkadaşım küçükken babası Ken almamış. O da müthiş bir azimle barbielerinden birinin göğüslerini parkeye sürte sürte düzleştirmiş, saçlarını keserek kendince bir travesti Ken yaratmış :)) Sonra babası baktı ki kız yoldan çıktı iyice elden gitmesin diye hemen almış :)))

nilo dedi ki...

Barbie bebek evim malesef benim de olamadı ama amerika'da yaşayan babanem sayesinde dolu barbilerim oldu:D Hatta bir sefer gönderdiği kargodan Ken -bilenler bilir Barbie'nin tatlı sevgilisi- ve bebeği çıkmıştı mutluluktan çıldırmıştım :D Bana harika bir fikir verdin, bende kendi bebeklerim ile ilgili bişeyler karalayım bloguma:D
aa bide inşallah benimde birgün kızım olursa -ikinciyi yapıcak cesaret var!:))- almak çook isterim bendeeee...

Merve dedi ki...

formül çok hoşuma gitti..bana yapılmadı maalesef buyunce zorluklarını yaşadım :)

bende yapmayı düşünürüm ileride anneyi babayı tebrik ederim :)

Sevgiler!

MAVİANNE dedi ki...

HARİKA
BEN DE BAYILDIM BUNLARA
İNSANIN ÇOCUK OLASI GELİYOR

Pembe Tatlar dedi ki...

Seninle aynı duyguları paylaşıyorum çok istememe rağmen alınmadı...
Ama birgün kızım olursa inşlh alacağım ama kim oynar bilemem:))))

uzmanamator dedi ki...

ukte olmayacak gibi değildi ki

beetlejuice dedi ki...

Uyuz cadı, arkadaşının parlak zekasına hayran kaldım:) Kesin profesör falan olur o:P

Nilocum, yazını merakla bekliyorum. Amerika Barbieleri Türkiye'dekilerden farklı diye bir söylenti vardı bakalım doğru muymuş:)

Merve, formül çok işe yaradı. İstediklerimi beklemeyi öğrendim, ben de ileride kullanacağım bu formülü.

Maviannecim, ah ah hepsinde gözüm kaldı:)

Pembe tatlar, tabii ki biz oynayacağız, onlar Bratzlarıyla oynasın:P

Uzmanamator, hepimizin ukdesiymiş anlaşılan:)

yaprakela dedi ki...

INANIRMISIN BENIMDE TEK HAYALIM BARBIE BEBEK EVIYDI YHA :))
ANNEMLER ALMAMISTI NEDEN BILMIORUM AMA TV YE REKLAMLARA CIKARDI PEMBŞ PEMBIŞ.
duşu falan vardı su akıodu nasılda ona sahıp olmak ıstıodum ...
ıyı hatırlattın canım bende bırıktırıyım sımdıden ılerde kızım olursa kızıma alıyım .. .::)
daha seneler var ama... :)

beetlejuice dedi ki...

Yaprakela, duşundan su akan barbie bebek evi mi? İyi ki görmemişim:) Kızlara alalım da doyalım oynamaya:)

yaprakela dedi ki...

evet alalaım cıdden hem onlar hem bız oynarız benım gordugum ev pembe renktı bayagı bı katlıydı :))
dusundan su falan akıodu tv de gosterıodu zaten yakından grmedım :))

benden, bizden... dedi ki...

yaaa ben de istiyorum :) geçen sene elit oyuncakta pamuk prenses ve yedi cücelerin evi satılıyordu oda fevkaladenin fevkindeydi... Bu arada ailenin taktiği gerçekten çok ilginç ben de denemeye çalışıcam unutursam lütfen hatırlat :)

uyuzcadının arkadaşına ayrıca çok güldüm süper zeka yaw...

beetlejuice dedi ki...

Yaprakelacım, o anlattığın evi kafamda öyle bir canlandırdım ki istiyorum o evi:)

e hali, sen de benim gibi hala oyuncakçılara giriyorsun anlaşılan:) O taktiği uygulamak şimdiki çocuklar için çok faydalı olabilir, çocuklarımız zor çocuklar olacak:)

Vespa GirL Make Up dedi ki...

Barbie bebek evi bende aldıramamıştım bir türlü (:... Ama giysi dolabını almışlardı... offf ne oynardım ya... kendimce ne yataklar yapardım ne kıyafetler parça kumaşlardan ... Güzel bi yazı olmuş ((: gülümsedim okurken (:

beetlejuice dedi ki...

Vespa, çok teşekkür ederim. Her kız çocuğu aynı şeyi isteyip sahip olamamış, hayrına bir dağıtan çıksa şu evleri hepimize:)

JuVeNiL dedi ki...

:D:D çok güldüm,bana da alamadı bizimkiler gider gelir bakardı barbie bebek evlerine, hatta annem karşı olduğu için barbie de çok geç almıştı bana..
Ben şöyle çözüm bulmuştum, merdiveni odama getiriyordum açıyordum güzelce, en üst kat (geniş kısım) teras olmak üzere ,7-8 katlı barbie evim oluyordu, ayrıca asansörü bile vardı:) yaratıcı zeka.. Bir de devamlı elbise yapıyordum.. Çocuğum olursa ben de direk gidip almayı düşünmüyorum, belki mimar filan olur böylece içinde bir yetenek varsa geliştirsin kendini, çözüm bulsun, belki de alırım.. Bu arada hala var mı bilmiyorum kadıköy alkım da görmüştüm , küçük mutfaklar, küçük pazar yerleri yapmışlar çocuklar için böyle abartısız yarım saat yanında durmuşumdur,keşke çocuk olsaydım diye...

beetlejuice dedi ki...

Juvenilcim, bizde de 4 katlı çamaşırlık vardı, onun katlarını ev yapardım:) Hala oyuncakçılara gidip Barbielere bakıyorum, şişşt kimseye söyleme:)