19.07.2009

Alman mıyım ne?


Çok disiplinliyim, dakiğim, herşeyin planlı- programlı olmasını istiyorum, belirsizlikten hoşlanmıyorum, son dakika sürprizlerini sevmiyorum... Yoksa yoksa ben Alman mıyım?

Canım sıkılıyor bu aralar. Yaparız, ederiz, olur laflarından ama icraata gelince tabanları yağlayanlardan bunaldım. Bilgi almak için birini arayıp o bilgiyi alamamak, ben öğrenir öğrenmez seni arayacağım denmesine rağmen aranmamak hoşuma gitmiyor. Bir de son dakika sürprizleri var tabi. Bir sabah aranıp "Öğleden sonra sana geliyorum. Müsaitsin di mi canım?" sorusuna "Hayır efendim, hiç de müsait değilim" demek istiyorum. Çat kapılardan, 1-2 gün öncesinden haber verilmeyen programlardan kurtulmak istiyorum. Ha bir de, "Peki ne zaman gelirsin?" soruma "Bilmiyorum, öğleden sonra işte" denmesinden, projemle ilgili saatleri sorduğumda cevabın "Öğleden sonra ama net bir saat veremem" olmasından , kısaca belirsiz saatlerden de kurtulsam iyi olur.

Ayy, uyuz oldum ben:)

16 yorum:

iyilik, güzellik dedi ki...

sonuna kadar katılıyorummmmm ...nie böyle peki:)????

tuguna dedi ki...

Belki de Hollandalisin:) Tren 30 saniye gec kalksa sinirlenirler, asla aksam yemegi saati telefon etmezler, cok dakikler. Bizim yan kapida beraber yasayan bi cift var; Umud dogdugunda kadin gelip kapidan "Birkac gun sonra size, haftaya hangi gun size gelmemizin uygun olacagini ogrenmek icin ugrayacagiz, siz karar verirsiniz" filan gibi bi seyler soylemisti. Hakikaten de bikac gun sonra gelip "Haftaya ne zaman gelelim" diye sordu:) Iki kez dusunme payi birakiyor:) Ben de nefret ederim oyle seylerden, hayatta tahammul edemem. Cat kapi gelenlere de gicik olurum, caydan baska da bi sey ikram etmem:P Hazirlama suresi mi verdi de bi sey bekliycek derim:)

Pinky dedi ki...

Haklısın Beetlejuice. öğleden sonra kavramına çok sinir olurum bende. öğlen 12den akşam 7 ye kadar öğleden sonra. bekle bekle bitmez ki :) ha geldi, ha gelecek. olmaz ki...

beetlejuice dedi ki...

Nurdancım, bir bilsem niye. Fazla rahatlıktan olabilir belki:)

Tugunacım, evet evet ben Hollandalıyım:) Ne güzelmiş öyle ne zaman geleceğini sormaya geleceğini haber vermek:) Keşke benim etrafımdakiler de öyle olsa. Bizim sabah uyurken zilimiz çalıp karşımızda misafiri bulduğumuz bile oldu:S

Pinkycim, o 7 saatte benim işim olamaz mı? Ben tüm gün evde oturan plansız bir insan mıyım? Eve hapsediyorlar resmen.

Adsız dedi ki...

çillicim biran kendimi görür gibi oldum :)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

:))) Hmm Alman olabilirsin ama Avusturyalı değilsin :P Burada inanılmaz bir hoşgörü, olabilir ya problem değil hali var ki evlere şenlik :P Örneğin patronum saat 1'de randevu veriyor, istediği herşeyi en geç 12'de hazırlayıp bekliyorum, saat 3'te arayıp iptal edelim toplantıyı yarın 8'e alalım diyor. Ertesi gün saat 10'da toplanırsak kendimi şanslı hissediyorum :P Ben de nefret ederim böyle şeylerden, son dakika plan değişikliklerinden özellikle. Çıldırıyorum bazen :P

beetlejuice dedi ki...

Nalancım, sen de Alman olmayasın:)

Marjocum, grr kesinlikle Avusturyalı değilim! Herşey belirli olmalı benim için, genişliğe hiç gelemem. Erkek arkadaşımla bile buluşma saatlerimiz kesindir, 13.25 14.50 diye:)

Stil Direktoru dedi ki...

ne tesadüf şeker hastayım bu tarz insanlara da zaten :( post adına da koptum :)

Adsız dedi ki...

Almanya da doğup büyümemden kaynaklanabilir o zaman :P

MAVİANNE dedi ki...

o zaman ben de almanım :))

çok dakikimdir
olmayanlara sinir olurum
planlıyımdır
boşver hayat böyle güzel bence

beetlejuice dedi ki...

Stil direktörü, böyle insanlar o kadar çok ki etrafımda ya Alman olmalıyım ya uzaylı:)

Nalancım, hadi senin bir bağlantın varmış Almanya'yla ben görmedim bile orayı:)

Maviannecim, bence de böylesi daha güzel. Planlı programlı olmak en büyük artı hayatta:)

ebvatathemua dedi ki...

Adamsendecilik,
vurdum duymazlık,
kararsızlık kadar beni deli eden ne olabilir acaba.Üstelik çevrede bunların çoklukta olması daha da büyük bir kabus.
Cuma akşamı bir yere çıkacaksak,çarşambadan planı yapıp teyitleşmek yanlış mı? Cuma sabahına mı bırakmalı,yok artık1...

"PRETTYCOOL" dedi ki...

yakın bir komşum olsun,ama çok yakın,hani perihan abla ayarında beni her daim mutlu edecek dertleşebileceğim yanında kasmayacağım biri,o bana hep çat kapı gelsin ben de ona gidebilieyim müsait oldukça tabii,böyle birşey benim hep hayalimdir..he o tarz insanlar kaldı mı,sanırım cevap kocaman bir hayır,ama gene de hayal işte.Onun dışında,çok dakik olmaya çalışmak beni yoruyor onu anladım,mesela bir arkadaşımızın evine gidicez,muhakkak saat bekler,yemekli dahi olsa arada yol var,bir de hani o dakkada orda olmazsak idam sehpası kurulacak gibi bir havası,biraz geç kalınma durumunda fırça basılmaya hazırdır.Bismillah oturmaya mı gidiyosun sınava mı yetişiyosun,nooluyo yaa..Bu tarz insanlar geriyor beni,o yüzden mesela o arkadaşımıza program yapmamaya artık itina ediyoruz:))Onun dışında genel şeyler var muhakkak dakkalı,saatli haberli olması gereken,o bakımdan sana katılıyorum,ben özlellikle gideceğim tatillerden ya da yapacağımız organizasyonlardan ilk anda haberdar olmak istiyorum.Mesela eşim bana sürpriz yapmak için dubaiye çift kişilik bir bilet alsa 5 yıldızlı bir otelde kalıcaz dese,bu akşamda yola çıkıcaz dese,sinir krizi geçirebilecek kadar psikopatlaşabilirim.Böyle büyük ve özel bir şeyin hazırlığı da özel olmalı,o an gelene kadar tadı çıkarılmalı vs..İnsanın kendi işiyle ilgili meseleler olduğunda net zaman alabilmek önemli,ama tüm bunlara rağmen sanıyorum ben hayatta biraz daha geniş olmanın,daha geniş yaşayabilmenin daha hayata göre olduğunu düşünüyorum,çünkü bu zamanlama meselelerinden dolayı çok üzüldüğümü biliyorum.Yoruyor insanı beetleım bu duygu,herşeyi yönetmekten ve zamanlamaktan sorumlu olmak nasıl büyük bir ağırlıktır öyle değil mi...Bu mesele benim için de önemliymiş cidden:))Yazarken anladım,bitiresim gelmedi:))Terapiye ihtiyacım da olabilir,koltuğa uzanabilir miyim:P

beetlejuice dedi ki...

Ebvatacım, akşam için sabahtan program yapmak yine iyi akşamüstü 4'te doğumgünü kutlamasına çağrıldığım oldu. 3-4 saatte programımı mı değiştireyim hazırlanayım mı hediye mi alayım?

Prettyim, hemen karşımdaki koltuğa alayım seni, anlat prenses:) Tatlım, seçme şansım olsa rahatlığı, genişliği seçerdim. Ama zaten dakiklik bünyede mevcuttu, şansıma da hep her şeyi savsaklayan insanlar denk geldikçe daha da hassas oldum. +- yarım saate şikayetim yok ama 7 saat gibi geniş bir skala söyleyince karşımdaki ağzını burnunu dağıtasım geliyor:)))

Haydins dedi ki...

Hıh daha şimdi aynı konuda uyuz olmuş bulunmaktayım..Kocadan bir sey rıca ettım bakarız, yaparız dıye genel konusuyor benımle!!

beetlejuice dedi ki...

Haydins, erkek yaparız diyorsa hayır demeyi tercih etmeyip sallıyor demektir:) 25 senelik abi-kız kardeş ilişkisinden çıkardığım bu.
-Abi şunu yapalım mı?
-Bakarız
-Anladım yapmayız.
:)