17.07.2009

Betty Abla, besle beni


Sıklıkla duyduğum bir şeydir, "Ah Amerika'ya bir gitsem", "Amerika'ya gidip alışveriş yapmayı çok istiyorum", "Amerika'ya gidince onlarca ayakkabı alacağım" vs... Amerika'nın tam bir alışveriş cenneti olduğu erkek arkadaşım tarafından test edilip onaylandı. Mevcut olan gidip görme isteğim onun övgülü anlatımının ardından daha da arttı. Ancak ne ayakkabılarda ne kıyafetlerde ne de makyaj malzemelerinde gözüm var. Ben Amerika'ya gidip market gezmek istiyorum:)

Çikolatalarını, donmuş gıdalarını, cipslerini, mısır gevreklerini çok merak ediyorum. Koridorlarda kendimi kaybedip her kutunun üzerini okumak, resimlerine bakmak istiyorum. Hele ki Betty Crocker ürünlerinin olduğu reyonda kendimi kaybetmek istiyorum. Fotoğraflarından bile ağzımı sulandırıyor ürünleri. Hele ki Molten Chocolate Cake.


Aaaah, yesem yesem yine de doymam gibi geliyor. Yiyenler, görenler, test edenler göründüğü kadar lezzetli mi Betty ablanın mamaları?

22 yorum:

Adsız dedi ki...

bende aynen senin gibiyim market gezmek istiyorum :)

Almanya ya tatile gitmiş ve kaldığım bölgedeki tüm marketleri gezmişdim. :)))

nazo dedi ki...

:)) güzel valla.. chocolate chip denemiştim ben.. ama çok tatlı oluyor. Şeker ve yağ oranları yüksek olduğu için bir süre sonra midem bulanıyordu benim bu tür yiyeceklerde.. Bir de malum domuz yağı ve eti olayı var ya, tüm ürünlerde içindekiler okumaktan canım çıkıyordu. Sonuç olarak amann deyip yediklerimde oluyordu tabii, emin olamıyorsun çünkü.. Çikolata ve türevlerini seviyorsan çoook çeşit var, bıkmadan usanmadan denersin şeker.. Pizza çeşitleri de öyle.. Bir de donmuş gıdalarda tavuk türevlerini çok sevmiştim. Hatta yanına pilav yapıp, misafirlere bile ikram ettiğim bir brokoli-peynirli tavuk vardı. Sonraa dondurmaları da seviyordum, cevizli olanları özellikle, bir de naneli olanı.. Bir sürü marka var zaten. Öyle işte.. Bir an önce gitme şansı doğsun sana da dene gönlünce herşeyi..

beetlejuice dedi ki...

Nalancım, Almanya ve çikolataaa. Bir diğer hayalim de Almanya'da marketlerdeki çikolataları talan etmek:)

Nazocum, oyy ne güzel anlatmışsın sen öyle. Walmart'ta gibi hissettim kendimi. Hani yol parası sorun olmasa 1 günlüğüne marketleri gezip döneceğim:)

Adsız dedi ki...

bize de babamın arkadaşları yurtdışından hediye getiriyor böyle çikolata,çay ws. ama bende marketleri gezmek istiyorum çok iştah açıcı ambalajlar var :D

Adsız dedi ki...

ben sosları merak ediyorummm.sevglmn kardeşi ingden bir sürü sos getirdi,o kadar gzl şeyler var kii,emınım abd de çok daha gzlleri vardır=)

beetlejuice dedi ki...

Pinksugarr, benim de erkek arkadaşımın ablası çok çıkıyor yurtdışına. Onun getirdiği çikolataların yolunu gözlüyorum:)

Gizemelcim, evettt soslar da çok güzel olur:) Carrefour'un gurme reyonlarında da çok güzel ithal soslar var:)

MAVİANNE dedi ki...

ne süper görünüyor bunlar
ağzımın suyu aktı :))

Adsız dedi ki...

fotografta gorulen tum urunleri yillardir mecburiyetten yillardir yemek zorunda kalmis birisi olarak diyebilirim ki ulkemizdeki pastalar ve kremaler bunlara 10 basar! Burada krema yag gibi, cok sekerli, cok tatli, 2 cataldan sonra tikaniyorsun. Bende tam aksine Turkiye'deki bir pastaneye dalsamda kuru pasta, yas pasta vs alsam diye hayal kuruyorum :)

ama denemek istersen ben sana betty yollarim canim.

beetlejuice dedi ki...

Maviannecim, şahaneler:)

Banucum, çok iyi yüreklisin canım benim yaa, ben seni bir Betty için yormam ama senin teklif etmen bile onlarca Betty yemiş etkisi yaptı bende:)
Yolda lezzetini kaybetmeyeceğini bilsem kutu kutu yollarım ben sana canın ne çekiyorsa. Dört bir yanım pastane:)

nilo dedi ki...

Hahaha delisin sen, ööle bir alışveriş yaparım ki ötesine bile geçerim icabında:D Bide üstüne yerim yerim yerim:D

meliss dedi ki...

enerji miktarlari cok fazla ama bunlarin=) ilk basta cekici gelse de ben almiyorum valla =)))

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

mmm çok güzel görünüyor! burdaki marketlerde de inanılmaz güzel şeyler var, ama hepsi şekerli :P binlerce çeşit milka var, halkım için test ediyorum, kendime yiyo değilim :P yalnız kocaman bir dondurulmuş pasta reyonu var burada. seç seçebilirsen! pie'lar pastalar.. Hepsi de hazır, fırına atıyosun o kadar. Dondurmalardan bahsetmek istemiyorum çünkü teker teker almayı ilk haftadan bıraktım, 2li 3lü hatta 6lı pakette aldığım oldu :lol:

beetlejuice dedi ki...

Nilocum, deliyim tabi, akıllı olan taa Amerika'daki yemekleri düşler mi:)

Meliss, güzel olan bir şey ne zaman düşük kalorili oldu ki zaten:)

Marjocum, anaaam dondurulmuş pasta mı? Evde fırına mı atıyorsun? Şu an gözlerim pasta şeklinde ışıldıyor ve ağzımın suyu akıyor biliyor musun?:)

Fashioncholic Girl dedi ki...

yurt dışında market gezmek cidden çok farklı bi duygu // kanyon - makrocenter bile az biraz o hissi veriyo ama yurtdışına gidip market gezmek gerek :) mesela dubai'de carrefour en güzeliydi // dünyanın her yerinden meyve-sebze ve kuru ürünler (ananas ws ) wardı // ürünler hem hoş hem ucuzdu

ama bu kurabiyeleri de canım çakmedi desem yalan olur :D

Adsız dedi ki...

Guzeller ve de lezzetliler 4 senedir amerikada yasiyorum 4 sene de 15 kilo aldigimi dusunursek icindeki seker yag ve turevlerinin ne kadar yuksek oldugunu anlayabilirsin.Oyle birden bile almadim tabi gram gram bir bakiyorsun 4 sene sonra 15 kilo :( neyse ben artik nerdeyse hic amerikan uretimi tatli cikolata falan yemiyorum desem yeridir,yedigin zaman anlayacaksin ne demek istedigimi.Asiri derecede tatilar hersey tatli burda.Sut bile daha sekerli.Meyveli yogurtlar cok tatli sekersiz olanlara basmislar tatlandiriciyi.Bizim etinin brownisine dunyalari degismem yada halley buluyorum arada burda hemen aliyorum onu yiyoruz.O keklerde ,cheesecake lerde, herseydeki yag ve seker oranlarini bir bilsen. Televizyondaki showda mesela kek yapiyor kadin 1 paket margarin kekin icine koyuyor bir paket margarin kekin kremasina dusun .Gorebildigin en sagliksiz beslenme duzeni.Vede sebze meyva nasil pahali bir enginar (sayi ile 1) 4,5 -5 dolar mesela almiyoruz tabi, birde gecenlerde deniz borulcesi vardi tadimlik aldik iste onunda 454 grami (1 lb) 12.99 dolar idi. Yani sunu soyluyorum disi seni ici beni yakar o betty ablanin keklerinden mumkun oldugunca uzak duruyorum ben daha saglik seyler yemeye calisiyorum,evde pisiriyorum.Seker hastaligi bu ulkede okadar yaykinki inanamiyorsun gorunce vede sana biggest looseri izlemeni tavsiye ederim neredeyse herkes burda o boy ve ebatlarda :)

Esra

beetlejuice dedi ki...

Fashioncholic, erkek arkadaşımın ablası haftaya Dubai'de. Bir şeyler isteyeyim o zaman ondan:)

Esra, fazla şeker benim için sorun değil de fazla yağa kattiyen tahammül edemem. Kekte 1 paket margarin olduğunu okumak bile midemin bulanmasına yetti:) Hem kendimi de biliyorum, bunlara erişebilecek bir konumda olsam ah Türk yemekleri diye krize girerim:)

gly dedi ki...

goruntuleri harika ama maalesef cok sekerli ve yaglilar. donutlar, bageller ve pretzeller de sert oluyorlar. goruntusune kanip aliyorsunuz ama istahla yiyemiyorsun.
ben her TR seyahattim sonrasi ve arada Turk bakkalina gittigimde bizim abur cuburlarla dolduruyorum eve. bizim ulkerin kakaolu kremali biskuvisi bile oreodan daha guzel.

mavi-yesil, eti form, grissini tarzi urunlerin olmamasi da benim icin cok uzucu o da ayri bi konu.

beetlejuice dedi ki...

gly, içim rahatladı biraz biliyor musun? Çok çekiyordu canım, şimdi hafifledi biraz:)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

bu entrylerinden kaçıyorum,hani hem herşeyi anında çekme potansiyeli olan canım çekecektir muhakkak,bir de elimizde de yok yani,durum direk ofsayt:))birde korkudan bakamıyorum senin bloğun sağ tarafına,olsa da yesekler vardı,bir kere oraya lokma koymuştun ilk hamilelik zamanlarımdı,delirmiştim varya resmen:)cnm ben şimdi kötü hissettirmiim seni ama,öyle hani geçmiş zaman olur ki muhabbeti yapıyorum tamam mı;)kiss kiss

beetlejuice dedi ki...

Prettyim, kötüymüş bunlar. Yağlıymış, şekerliymiş, ağza konulcak şeyler değilmiş. Güzel bir şey olsa koyup canını çektirir miyim:P Çevir kazı yanmasın Çilli:)

alis dedi ki...

Yıllar önce İsmar diye bir market zinciri vardı, orada Betty Crocker Devil's Foodcake satılıyordu. Ve evet çok lezzetliydi. Amerika'da markete gitsen bence şaşkınlıktan küçük dilini yutarsın. Tereyağlı patlamış mısırlar, pretzel'lar, cipsler bildiğin çuval boyunda ambalajlarda satılıyor. Binlerce çeşit abur cubur var, hangi birini deneyeceksin? Ben çöp gibi zayıf bir kızken orada 1 sene kalmanın neticesinde balon gibi şişmiştim, kimyam bozuldu resmen.

Yalnız o chocolate chip cookie'ler yok muuu, anlayamıyorum niye bizde hala yok, biz niye hala dandik hanımeller bisküvisini kemirip duruyoruz :) Off bir de Swiss Miss'in marshmellow'lu sıcak çikolatası. Eskiden vardı, niye artık yok??

beetlejuice dedi ki...

Alis, aaa bana bu yapılır mı? Gözümde canlandı anlattıkların, hepsini yiyip bir ayda 10 kilo almak istiyorum:)