23.07.2009

Beyaz giyme söz olur


Facebook'ta liseden bir arkadaşımın yine liseden başka bir arkadaşın düğün fotoğraflarını koyduğunu gördüm. Tıkladım bir fotoğrafa, açıldı ve ben apışıp kaldım. Üç kız, üçü de liseden tanıdık yüzler, gülümsüyorlar objektife. Ama bir sorun var. İkisinde de süslü püslü, beyaz bir elbise var, saçlar milimetrik hizayla yapılmış, özenli bir makyaj. Kimin gelin olduğunu anlamak için ikinci fotoğrafa geçmem gerekti. Damadın elini tutan beyazlı evlenmiş meğer:)


Bir insan en yakın arkadaşım, dostum dediği birine bunu nasıl yapar? Beyaz giyerek kızın en mutlu gününde nasıl rol çalar? Bana yapılsa sinirden kudururdum herhalde. Gerçi bunun bir üst modelini de gördüm. En yakın arkadaşımın abisinin düğününde gelinin iki kızkardeşi birden beyaz giymişlerdi. Aile fotoğraflarında damat sanki üç kızla birden evlenmiş gibi duruyordu. Eğer biri bana kağıt kalem verip görgü kurallarını yaz deseydi bir numara şu olurdu: Düğünde beyaz giymeyiniz, tabii sizin düğününüz değilse:)


Fotoğraflar: RocknRollBride,Brides

15 yorum:

Pinky dedi ki...

:)ay çok güldüm:) çok doğru bir konuya parmak basmışsın. resmen rol çalmak oluyoryaptıkları. kasıtlı mı yapıyorlar acaba?

Merve dedi ki...

aynı fikirdeyim..düğün,nişan vs gecenin kızından daha şatafatlı giyinme,aynı renk giyinme derdini anlayamıyorum..çok ayıp bence herkes dikkat etmeli özelikle düğünde başka gelin gibi olmamalı..resimlerde sanki toplu düğün var gibi :))

beetlejuice dedi ki...

Pinkycim, kasıtlı yaptıklarını düşünmek istemiyorum:) Herhalde güzel olma derdine o kadar düşüyorlar ki sağlıklı düşünemiyorlar:)

Mervecik, resimler çok bomba:) Bir de güle güle poz vermişler. Düğünün başrolü gelin olmalı, diğer kızlar sade olmalı bence de.

lale kunt dedi ki...

haha çok alemsin :) ama süper bi konuya parmak basmışsın. annemin bi arkadaşının oğlu evlenecekti de gittiğimizde kızkardeşini gelin sanmıştık :) vallahi arkadan gördüm bembeyaz upuzun bi elbise saçlar başlar süslü püslü. aa dedik damat nerde? bi döndü ki kardeşiymiş, çok garipsemiştim.
hoş bana da olmadı mı? eşimin kızkardeşi nikahımızda beyaz elbise giyme planları yapıyordu olmaz dedim, annesi de aa ne varmış gibi bişeyler gevelemişti. neyse ki herkkese yetecek kadar cadıyım, hallettim :)

nilo dedi ki...

Asla böyle birşeyi kabul edemem, düğünden önce herkese duyurmuştum "giyeni uçururum" diye:D hahaha:D Ama bunu çok sorun etmeyen gelinlerde var kuzenimin eşi-yeni evlenicekler- herkes istediğini giyebilir dedi görümce olan diğer kuzenim beyaz eldise aldı:D Şaka gibi bence:D

balböcükleri dedi ki...

ya hakkatten ne sinir bişi bu.mümkünse kimse beyaz giymesin gerçi oiş olalı 10 yıl olacak ama:)

Adsız dedi ki...

çok ayıp çok!

beetlejuice dedi ki...

Uyuz cadıcım, bu konuda cadı olmakta sonuna kadar haklısın:) Düğünde beyaz giymek sadece gelinin hakkıdır.

Nilocum, aaa şaka gibi, gelinin rahatlığına şaşırdım:) Bana yapılsa kırk yıl konuşmam:)

Serpilcim, davetiyeye yazmak lazım "beyaz giymek yasaktır" diye:)

Fashionkido, kesinlikle çok ayıp:)

tuğba dedi ki...

benim de çok takıntılı olduğum bir konudur bu. kuzenimin nikahında davetlilerden biri giymişti beyaz çok garipsemiştim. yakın arkadaşlarımdan biri davetli olduğu bir nikahta beyaz elbise giyecekti hemen uyardım. görgüsüz müsün dedim kızdım:):)
ayrıca daha bombası da var. en yakın arkadaşım sade bir gelinlik istediği için elbise tarzı tasarımlarada bakıyordu ama aile büyükleri onay vermedi çok sade diye. görümceside beğendiği gelinlik elbise karışımı kıyafeti kendine diktirmeyi istedi. arkadaşımda ben giyemiyosam kimse giyemez dedi noktayı koydu. benim komik bulduğum şeylerden biri de nikaha ve düğüne yapılan kuyafet seçimleridir. 1 saatlik belediye nikaha gece kıyafeti efendim tualet giyip gelenlere gülüyom baya bi. bir de düğün olsa heralde gelinlik giyip gekcekler. ne kadar dertliymişim bidilcus iki bu postu yazmışsın içimdekileri döktüm. düğünlerde beyaz giymeyelim giyenlerin üzerine vişne suyu dökelim:):):)

gly dedi ki...

yillar once ablamda buna benzer bi sey yapmisti. aslinda elbisesi hafif sariya kacan bi renkti ama modelleri cok benziyordu. ablamin sucu yoktu bu konuda, gelin cok sade bi gelinlik secmisti. dugundeki ufak cocuklar ablami gorunce 'aaa gelin gibi olmussun' diye dalga gecmislerdi.
benim kinamda da ben mor o beyaz giymisti. ben etrafra takilirken, onlar kapida yeni gelen misafirlere hos geldin diyorlardi. ozellikle bizi pek bilmeyen babamin arkadaslari ablami gelin sanmislardi.

beetlejuice dedi ki...

Tuğba, ben de görümce adayıyım. O nasıl görümceymiş öyle, hayatımın elbisesi olsa alıp da giymem:) Vişne suyu kampanyasını da destekliyorum:)

Gly, kınada beyaz giymekte sorun yok bence. Yeter ki düğünlerde beyaz, hele hele gelinlik modelinde abiyeler giyilmesin:)

tuğba dedi ki...

off ya ne zaman dönüp yazdığım yorumlara baksam kendime sinir oluyorum. nasıl bir cümle kurmak ya:) ya da kuramamak. ayrıca da ları ayrı yazmaya niye dikkat etmez bir insan off. sen benim yorumları yayınlamadan önce dilbilgisi sizgeçinden bir geçirsene:):) öpüyorum.

beetlejuice dedi ki...

Tuğbacım, yazı yazarken dikkat etmek lazım ama yorumlarda böyle hatalar hoşuma gidiyor:) Konuşurken hiç mi dilimiz sürçmüyor, kelimeleri yanlış söylemiyoruz. Yorumlar da karşılıklı konuşmak bence:)

cecilia dedi ki...

çok doğru benim de dikkat ettiğim bi olay, ama beyaz tuvaletler de öle güzel olio ki hani düğün dışındaki organizasyonlarında giyilir zaten gelin gibi olmuşsun etkisi yaratılır :)

beetlejuice dedi ki...

Ceciliacım, mezuniyet törenlerinde, nişanlarda falan giyilecek artık beyaz. Düğünde çok kötü duruyor:)