15.07.2009

Tırnaklarda Fransız İhtilali

Küçükken, tırnaklarımı uzatamıyor ve haftasonları dışında oje süremiyorken çok özenirdim uzun ve ojeli tırnaklara sahip büyük ablalara. O zamanlar maksimum boyda uzatıp sedefli, yanar döner ojeler sürmek modaydı. Hatta tırnak boylarını ölçüp, birbiriyle yarışanlar bile olurdu:)

Büyüdüm ve benim diğerlerine göre abla olduğum yaşlarda French manikür çıktı ortaya. O zamanların upuzun, temiz mi acaba şüphesi uyandıran tırnaklarının yanında French manikürün temiz, özenli görüntüsünü daha çok beğeniyorum. Ellere çok zarif bir görünüm veriyor. Ama beğendiklerim bu fotoğraftaki gibi orta uzun tırnaklara uygulananlar.


Haddinden fazla uzun, Cadı Sila'nınkilerle yarışan tırnaklarda ve yapısı kısa olan, uzamayan tırnaklarda French hiç güzel durmuyor. Doğallıktan uzak bir görüntü çıkıyor ortaya. Hele ki yenmiş, kısa tırnaklarda gördüm birkaç kez. Brrr, feciydi.


Bir de son zamanlarda çıkan renkli French durumu var. Sanki boya yapıyormuş da tırnak uçları yanlışlıkla boyanın içine girmiş gibi. Ihh, olmamış.



18 yorum:

Unknown dedi ki...

herşeyin doğalı güzel geliyor bana da...
2. fotoğraftaki durum gayet hoş :)

tuguna dedi ki...

Pek coklari bana gicik olacak simdi ama ben nefrreeeet ediyorum french ojeden. Hele ayakta oldugu zaman bakamiyorum bile. Victoria Beckham'in ayaklari ozellikle, Allaam icim kalkiyor. Eskiden elde ben de cok kullanirdim ama artik o kadar guzel renkler var ki french luzumsuz ve demode geliyor. Tabi ki sevenlere lafim yok, bu tamamen benim fikrim. Cemkirmeyin sonradan hihi:P

nazo dedi ki...

ıyy en alttaki gibi olanlara çok sinir oluyorum ben de!! Upuzun tırnak olayını en çok Amerikadayken görüyordum. Özellikle zenci hatunlarda.. Nasıl yemek yaparlar ki?

beetlejuice dedi ki...

Fundacım, bence de 2 çok hoş duruyor.

Tugunacım, ayaklardaki bana da biraz garip geliyor. Özellikle tombul ayaklarda olanlar. French riskli biraz, şah da ediyor şahbaz da:)

Nazocum, yemek yapıyorlar mı ki acaba:) Hadi yemek yapmıyorlar diyelim, bebek de sevmiyor mu bunlar yahu? Çocuğun gözünü çıkarırlar mazallah:)

Adsız dedi ki...

2.resimdeki bencede çok hoş duruyo.Bencede yenmiş gibi olanlar ve çok uzun tırnağa yapılanlar çok kötü duruyo.

Adsız dedi ki...

bence birinci ve ikincisi çok hoş.frenchi ben de seviyorum ama biraz daha yavruağzına kaçan oje sürünce üstüne,daha güzel oluyor gibime geliyor.

ebvatathemua dedi ki...

Kesinlikle kısaya yakın tırnaklarda harika duruyor french.

beetlejuice dedi ki...

Sinirlikelebek, özellikle yenmiş olanlar feci:)

Gizemelcim, daha koyu renklere kaçmadıkça açık tonları ben de beğeniyorum frenchte.

Ebvatacım, kesinlikle katılıyorum:)

nilo dedi ki...

Ya bende sevmiyorum çok uzun tırnak -Allah'tan benim tırnak etlerim doğal uzun;)- ama ojesiz yapamıyorum:D Hatta takıldım bu aralar MOR' a:D

Ballı Cimcime dedi ki...

Bence 1 ve 2 çok hoş gözüküyorlar Ben kendi başıma asla beceremiyorum pek fazla manikür yaptırmadığım içinde yaptırabilenlere bayılıyorum Zira evli olunca hoop bi banyo hadi hepsi boşa gidiveriyor:)))))

"PRETTYCOOL" dedi ki...

çilliii sana katılıyorum,evet o ablalar tırnak boylarını ölçüşüyorlardı,yasaktı ya okulda oje sürmek nasıl çekici gelirdi,büyümek demekti uzun ojeli tırnak...o günleri hatırlattın bana...

beetlejuice dedi ki...

Nilocum, tırnak etleri doğal uzun olanlara nasıl imreniyorum bir bilsen:) Yakışıyordur o tırnaklara mor.

Ballı cimcime, ben kendim yapıyorum eğer çok üşenmezsem. Uğraştırıcı biraz:)

Prettyim, okuldan dönünce sürüp yatmadan çıkarırdım o zaman ojelerimi. O kadar hevesliydim. Şimdi bir haftadır üşengeçlikten parlatıcı bile sürmedim:)

Primarima dedi ki...

Renkli olanını sevmedim zaten ellerim sureklı boyaların içinde yeterince çekiyorum...french yapmayı özledim şimdi fotoları görunce canım çekdi yapsammı dıye düşündüm.

beetlejuice dedi ki...

Prima Rimacım, fotoğraflar beni de heveslendirdi ama bunaldım, uğraşamadım:) Kışın daha rahat oluyor sanki:)

Fashioncholic Girl dedi ki...

2. en hoş duranı ve bende en alttaki lacivert var :)

http://fashioncholicgirl.blogspot.com/2009/02/navy-blue-flormar-nailpolish-lacivert.html

bulaştırmışım sürerken :D

beetlejuice dedi ki...

Fashioncholic girl, tüm tırnağa sürünce çok güzel durmuş:)

lezzettabağı dedi ki...

Ben de sadelikten yanayım ya!Ne o öyle!Beğenmedim renkli frenchleri!2.fotodakiler süper olmuş!

beetlejuice dedi ki...

Anne ve kızları, en iyisi 2. si, renkliler korkunç:)