2.09.2009

Ya dövme ya sildirme!

Dövme konusunda kendi adıma tutucuyum. Bu tamamen maymun iştahımdan kaynaklanıyor. Şimdi çok beğendiğim bir şeyi yaptırsam iki sene sonra bakmak bile istemeyeceğimi, yaptırdığım güne lanet edeceğimi biliyorum. Yaptıranlara ve yıllarca dövmelerini sevenlere helal olsun diyorum.Ama şu sevgilisinin adını, baş harfini dövme yaptıranlar var ya. Onlara sesleniyorum, ben sizi anlamıyorum:) Aşktan başı dönebilir insanın, sanır ki ömrünün sonuna kadar hep birlikte olacaklar. Hem kendine hem karşısındakine hem de tüm dünyaya aşklarını göstermek isteyip adlarını kazıtırlar vücutlarına. Sonra o büyük aşk balon gibi söner ve elde kala kala kapatılmak istenen dövmeler kalır. Kimi bol fondötene kimi bilekliklere sığınır. Kimi de paşa paşa sildirmeye ya da üzerine başka dövme yaptırmaya gider.


Herkes bedeni konusunda özgürdür. İstediğini yazdırır, sildirir, deler, biçer. Ama nasıl ki ayrıldıktan sonra sevgiliye dair her şeyin çöpü boylamasına, onun hakkında ileri geri konuşmaya karşıysam bu dövme sildirmeye de karşıyım. Sen zamanında delicesine sevmişsin ki bedeninde de taşımak istemişsin sevdiceğini. Ya hiç yazdırma onu oraya ya da bir zamanlarki duygularına, aşkına, yaşadıklarına saygı duy ve sildirme!

Fotoğraflar: Kaynak

28 yorum:

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum sana...
Ayrıca insanların bir anlık hevesle yaptırdıkları bu dövmeler gençlik hevesi olanlar yaşlandıklarında da kollarında bu dövmelerle dolaşıyıor olacaklar...Yakışacak mı dede sıfatına gençlik yıllarındaki o çılgın dövmeler?
Anlamıyorum anlayamıyorum...

Haydins dedi ki...

Valla benim cesaretim var yeterince dovme yaptirmak icin ama beni cok iyi taniyan koccim karsi cikiyor sen maymun istahlisin sonra pisman olursun diyor..

JuVeNiL dedi ki...

ben dövme olayını çok seviyorum; günün birinde yaptırma kda istiyorum.. En sevdiğim belgesel dizilerden biri miami ink. orda ki sanatçıları görünce, oraya insanların neden dövme yaptırmak istediklerinin hikayesini ve o sanatçıların ellerinden çıkan şaheserleri görünce "ben de!!!" diyorum.. Beni tam anlamıyla anlatacak kompozisyonu bulunca ben de dövmelilerden biri olurum belki.. Şunu da biliyorum, sağlık açısından kulplu kalacak hep aklımda, o yüzden çok kararsızım..

Bu arada şu isim yazdırıp sildirmeye ben de çok karşıyım ya yaptırma ya sildirme.. Sonuçta onu oraya yaptırırken ne olursa olsun diyerek yaptırıyorsun,yaşanmışlığa saygı duy ve onunla yaşa.. Dövme yaptıracak kadar önemliyse,sildirilmemeli..Bu bir moda değil .

beetlejuice dedi ki...

Gökyüzünün ömrü, çılgın dövmeler yaşlanınca komik duruyor, o yüzden her yaşa uygun bir şeyler yaptırmak mantıklı:)

Haydins, aman diyeyim, eşin seni durdurmaya devam etsin:) Ben bundan sıkıldım, bundan da sıkıldım diyip kendini tabloya çevirenler var:)

Juvecim, dövme bana göre senin hayatında çoook büyük öneme sahip bir unsuru vücuduna kazıtmak demek. Vücut da denem tahtası değil ki yaz, sildir sürekli:)

gly dedi ki...

Turkiyedeyken ufak tefek dovmeler cok hosuma gidiyordu. tabi senin gibi dusundugumden yaptirmayi hic dusunmedim. ama amerikada bu isi abartan yuzlerce insan beni iggggggggghhhhhh ettiler. artik yandan gecenin birinin dovmesinin ucunu gorsem kafama ceviriyorum. diger bir igghhhh oldugum konu da piercing. su piercingi ilk gordugumde uzun bi sure kendime gelememistim.
http://www.worldofstock.com/closeups/PAB4854.php

bazen birisi goruyorsun yuzunde bi suru piercing, vucutlarinda elbise gibi bi ton dovme konusurken nereye bakicagini sasiriyorsun.
azi karar cogu zarar. burdakilerin bu lafi ogrenmesi lazim.

geveze baykuş dedi ki...

her dövmemin kendince bir hikayesi var, bazılarına başta yüklenen anlamlar sonra yaşananlarla güçleniyor ya da üstüne başka şeyler de yükleniyor.
dövme güzeldir, benim için, kendini seven insanın kendine verebileceği en özel hediyedir. bedenini süslemektir.
yaşlanınca ne mi olacak? ne yani, dövmesiz insanlar buruşmayacak mı :)

beetlejuice dedi ki...

Gülaycım, of of of bu ne böyle? Bakarken bile kötü oluyor insan, karşımda böyle biri olsa düşer bayılırım ben:)

Geveze baykuş, senin gibi düşünenler dövme yaptırsın:) Dövme bir şeyleri ispat etme, hava atma aracı olmamalı bence. Dövmesinin anlamını sorduğumda "Ne bileyim, şekli güzel diye yaptırdım" diyenler var:))

nilo dedi ki...

Sevgili Beetle,

Ben dövmeleri çok seven biriyimdir hatta biz ailece çok severiz. Bir tanesi sol elimin üstünde eşimin baş harfi ve diğeri sağ omzumda oğlumun baş harfi olmak üzere iki tane dövmem bile var. Sende muhtemelen blogtan takip etmişsindir.

Eşimin baş harfini onu çok sevdiğim için yaptırdım. Evlilik benim açımdan -belki eski kafalı olarak düşünebilir bazıları- bir ömürlük bir beraberlik, iyisiyle kötüsüyle.

Oğlumun adının başharfini ise itiraf etmeliyim ki daha bir istekle yaptırdım. O benim bir parçam, vazgeçilmezim. Onsuz hayat düşünemiyorum bile.

Bu ikisinin dışında henüz başka birine cesaret edemedim. Bunlar asla görmekten sıkılmayacaklarım çünkü. Ama bende şuna inanıyorum ki gerçekten öyle dövmeler seçilmeli bir ömür taşınabilmeli...

Adsız dedi ki...

oldum olası dövmeden hoşlanmam çillicim , bende tutucuyum bu konuda :)

beetlejuice dedi ki...

Nilocum, seninkiler çok manidar olmuş. Eş sol elde evliliği anlatıyor, sağ omzundaki de meleğin oğlunu:) Duygulandım mı ne:)))

Nalancım, ben başkalarında hiç tutucu değilim tutuculuğum tamamen kendime:)

BONBON-BUTIK dedi ki...

şu olaydan hep korkmuşumdur ....:)

lezzettabağı dedi ki...

Bence de dövme yaptırmak büyük cesaret!Hele de dediğin gibi sevdiğin insanın adını dövme olarak yazdırmak daha da büyük cesaret!İnsanlar yıllarca evli kaldıktan sonra bile ayrılabiliyor!Eeee,sonra?Hadi bakalım sildir dövmeyi!Ne gerek var kardeşim?Seviyorsan, kendi içinde o insanı sevmeye devam et.Vücuduna dövme yaptırıp,o kişiyi cümle aleme yayın yapmaya gerek yok bence!

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Ben de dövme sevenlerdenim ama abartmayanları.. minik bir yıldız kelebek hoş geliyor da tüm sırta yapılanlar kötü bence :S ben de evlendiğimde sevgilimin adını yüzük parmağıma dövdürmek istiyorum :P sonuçta ilerde ayrılsak bile o benim bir parçam, geçmişim, beni beğenen öyle beğenmeli :P ama işte kendisi istemiyor, erkek milletine de yaranılmıyor kardeş ya :P

beetlejuice dedi ki...

Bonbon-Butik, ben dövmeden değil kendi maymun iştahımdan korkuyorum:)

Anne ve kızları, bu konuda Tuğçe Kazaz en iyi örnek. Şu anki her dövmesinin altında bir sevgilisinin adı yazıyor:))

Marjocum, bak aklıma ne getirdin. Milli Kalecimiz Rüştü ile eşinin yüzük parmaklarında birbirlerinin adı dövülmüş. Ama artık mahalle dövmecisinde mi yaptırdılar ne, böyle kargacık burgacık bir yazı. Çok komik:) Yaptırırsan iyi bir yere yaptır gözünü seveyim:)

Adsız dedi ki...

çok doğru, söylediklerinize katılıyorum
ayrıca dinen de günah olduğunu düşünüyorum (müslümanlar için tabi)
yaptırmasının zor, sildirmesinin daha da zor olduğunu duymuştum doğru mudur bilemiyorum....

Unknown dedi ki...

dövme yaptırmayı çok istediğim halde 3 yıldır erteliyordum, artık kendime kızmaya başlamıştım ki discovery channel'da dövme ve dövme sanatçıları üzerine bir program izledim, ve nasıl bir güdüyle erteleyip durduğumu anladım. adamlar bu işi ne koparsam kar mantığıyla yapmıyorlar ve yaptırmak istediği dövmeyi seçememiş, zihninde şekille bütünleşip olgunlaşmamış müşterileri geri çeviriyorlar. ne kadar haklı bir sebep ve doğru bir davranış, keşke bizde de mantık bu olsa ve sadece şekil olsun diye dövme yaptırmış çoluk çocuk ortada yamalı bohça gibi gezmese..

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

dövmeyi sildirince çok kötü gözüküyor..böyle deri kazınmış gibi..o yüzden pişman olmayacak bişey yaptırmak gerek, o da benim gibi sıkılgan insanlar için zor :)) ama omuzun arkasından görünenlere bayılıyorum

beetlejuice dedi ki...

Adsız, bir kere sildirmeye çalışan birini gördüm. Derisi 3-4 cm içeriye göçmüştü, yine de dikkatli bakınca görünüyordu dövmesi:/

Priscilla, ben dövme yaptıranların çoğunun tam kararını vermeden, yaptırmak için yaptırdığını düşünüyorum. Bu noktada dövmeyi yapana çok iş düşüyor.

Meltem, sürekli görüp sıkılmamak için genelde sırt, bel bölgesi tercih ediliyormuş. Söyleyenlerin yaşancısıyım:)

Prima Donna dedi ki...

Ben de tutucuyum çillicim bi ömür nasıl taşıcaksın onu ya hiç mi sıkılmaz insan. bi de acı kısmı var ben kulağımı deldirirken bile otuz kere düşündüm. Silme işlemi daha da acılıymış hem. Biz hiç girmeyelim. en iyisi böle bembeyaz, karalamaya gerek yok:) He ben buraya başka bişey için gelmiştim. Yavf sek reklamlarını gördün mü resmen senin blogu görmüşler yememişler içmemişler reklamda kullanmışlar. "olsa da yesek":) her çıktığında aaa amaa ayıp oluyo diyorum:) hakkını ara çilli:)

Adsız dedi ki...

En moda oldugu zamanlar bile sacma buldum. Bir ünlü görüyorum bazen, cok güzel, cok güzel kiyafeti- ve hic o görüntüye uymayan dövmeler.

beetlejuice dedi ki...

Prima Donnacım, ondan önce "Eti Tadında olsa da yesek anlarında" sloganıyla Eti kullanmıştı blogumu:P İkisini de vereceğim mahkemeye:))

Vivacım, özellikle defile esnasında mankenlerin dövmeleri çok rahatız ediyor benii.

tuğçeadaş dedi ki...

benim vaaaaar
benim vaaar....
hani şu "helal olsun" kısmına sokuyorum kendimi.
9 senedir bıkmamışım hiç. yeri biraz avantajlı yanlız.
omuz arkası. minik bir kelebek.
anane olunca mı?
hımmmm
sene muhtemelen 2030 civarı olucak.
artık o yıllarda .........
sevgilerimleee

alis dedi ki...

14 yaşındayken yaşıtım bir arkadaşım ayak bileğime ablasının kendi yaptığı motorsuz bir alet ve rotring mürekkeple küçük bir dövme yaptı. Şimdi biçimini sevmiyorum ama orda oluşunu hala seviyorum. Geçenlerde o arkadaşımla yıllar sonra buluştum, kendine yaptığı dövmelerden birini sildirmiş. Ama öyle lazerle falan değil, aynı dövme yapar gibi ancak mürekkep yerine bir ilaçla siliyorlarmış, hiç bir iz falan yoktu.

Yıllardır bir dövme daha yaptırmak istiyorum ama anlamlı birşeyler arıyorum..

Bugüne dek en etkilendiğim dövme daha bebekken annesini kaybetmiş bir arakadaşımın annesi ile kendi küçüklüğünün bir fotoğrafını koluna dövme olarak yaptırmasıydı, onu hatırlayabilmek içinmiş...

Seviyorum işte dövmeleri, eşsiz ve anlamlı birşeyler bulursam 8-10 tane bile yaptırabilirim.

beetlejuice dedi ki...

Öykünün annesi, bende 9 senedir dövme olsa 9000 kere sıkılırdım, bir kez daha helal olsun:)

Alis, anlattığın dövme cidden çok anlamlıymış. Anlamlı olan her dövmeye varım:) Ama kendimde değil, başkalarında:))

tuku dedi ki...

Benimde var dövmem yaptırmak için yıllarca bekledim anne korkusu:D

Varmısın yokmusunda hakan var yarısmacı bırde sevgılısı cihan kollarında bilek kısımlarında baş harfleri vardı.

Taa ki, Gizem isimli gene yarısmacı kıs(başlarda severdimgüzel kıs diye sevgilisi oldugunu bildiği halde hakana yanaştıkca sınır oluyordum ensonunda ayartmış zaten hepten sildim kendisini gösümde:P) girene kadar aralarına . Şimdi cihan H'yi kelebeğe dönüştürmüş. Hakanda duruyor hala. Zorbişi cidden hele sevgililik döneminde yapılması.

beetlejuice dedi ki...

Tukucum, bu sezon başlayınca ilk dikkat ettiğim Hakan'ın dövmeleri oldu:) Sildirmemiş, üzerine başka dövme yaptırmamış ama koluna kocaman HAKAN yazdırmış:)

madammoda dedi ki...

Valla dovme manyakca istedigim seylerden biri, ama henuz "Budur!" diyebilecegim ve hayatimin sonuna kadar tasiyabilecegimseyi bulabilmis diilim..

beetlejuice dedi ki...

Madammoda, eğer benim gibi sıkılabilen biriysen "Budur" demeden sakın yaptırma:)