28.10.2009

Visit us again Tess:)

Blogumun ilk yazılarından biri Tess Gerritsen ile ilgiliydi. Kendisi benim en sevdiğim, kitaplarını okumayıp içtiğim bir yazardır. Ne yazık ki kitaplarının hepsi Türkiye'de bulunmuyor. Türkçe'ye çevrilmesini geçtim orjinalleri bile yok ortalarda. Neyse efendim, geçen gün Tess'in sitesinde gezinip okuyamadığım kitaplarına melül melül bakarken üstte bir link dikkatimi çekti. "BLOG"!

Tess'imin blogu da varmış. Hemen ışınlandım tabii ki. En son postunda muhteşem bir haberle karşılaştım. Ayıla bayıla okuduğum Jane Rizzoli-Maura Isles serisi dizi olacakmış. Hatta Jane Rizzoli'yi oynayacak aktrist belli olmuş. Gördüğüm an şok oldum çünkü kitabı okurken kafamda canlandırdığım yüz ile birebir aynıydı seçilen aktristin yüzü. Vay be ne hayal etmişim dedim:)

Diğer yazılarına da bakarken güzel bir sürprizle karşılaştım. Tessciğim meğer bu yaz Türkiye'ye gelmiş. Köşe-bucak gezmiş Türkiye'yi. Nasıl sevmiş, nasıl güzel anlatmış benim güzel ülkemi. Her kelimesinde Tess'i bu kadar sevmemin boşa olmadığını anladım. Demiş ki: "Türkiye'ye gideceğimi duyan herkes orası güvenli değil dikkat et dedi. Oysa ki çok güvenli bir ülke. Paris'e her gittiğimde ya ben ya arkadaşlarım kapkaça uğradık, Türkiye'deyse öyle bir şey olmadı henüz." Ah canım benim, aslında oluyor da çaktırma sen:) Bir de evinin önünde oturan 3 çocuğa annelerinin yemeleri için cips değil üzüm vermesine şaşırmış. Bu tepki Amerikalıların neden obez olduğunu açıklıyor herhalde:)


Keşke bir imza günü düzenleseydi geldiğinde de elimdeki bir yığın haline gelen kitaplarını imzalatsaydım ona. Bunu saymam bir daha beklerim Tessciğim. Bak üzüm de veririm sana, yeter ki gel:)


Fotoğraflar: Tess'imin Blogu:)

8 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Enfes bayıldım orada olmayı çok isterdim canım

nazo dedi ki...

Güldüm kendime :) İlk resmi görünce hemen kapadokya geldi aklıma. Sonra dedim ki kendime dünyan ne çok küçüldü be kızım. Her yeri, buraya benzetmeye başladın. Sonra okumaya devam edince ve diğer resmi görünce daha çok güldüm. Vay bee ne kadar içten yazmış gezi yazısını. Ayrıca resimleri de çok doğal. Ben de takibe alayım en iyisi ;)

beetlejuice dedi ki...

Edicim, ben uzun süre bulundum oralarda. Çok büyülü, herkesin mutlaka görmesi gerekir:)

Nazocum, takip edilesi biri canım. Ben de küçükken 3 sene Aksaray'da oturdum. Çok iyi bilirdim Kapadokya'yı. Bu büyümüş halimle de görmek lazım:)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Gelsin çekirdeksiz yerinden üzüm verelim ona :)

Unknown dedi ki...

tess'in Türkiye de olan tüm kitaplarını ben de bir solukta okudum. Seninle aynı fikirdeyim, keşke imza günü düzenlese.. ama bloğunun takipçisi olacağım..sevgiler

beetlejuice dedi ki...

Recep, gelsin üzüm-ekmek yedireceğim ona:)))

Esracım, keşke diğer kitapları da gelse artık Türkiye'ye.

JuVeNiL dedi ki...

senin kadar olmasa da tess'i çok seviyorum. çok başarılı bir yazar,şu anda elimde onun kitabı var hatta..
Blogunu da beğendim,şu anda hasta olduğum için çok inceleyemedim,ama juve bunu da takip edilecekler listesine aldı...
patricia cornwell ve james paterson'dan bekliyorum aynı performansı...
James Paterson'ın kitabını önermiştim sana kültür tv şokunda kullandığın resimde aldığını gördüm ve çok mutlu oldum.. umarım aynı serinin 2,3,4,5,6. kitaplarını da bir solukta okur,beğenir ve tess gibi seversin.. öptüm çillim

beetlejuice dedi ki...

Juvem, oy geçmiş olsun. Kitap önerilerine çok açığım, senin de önerini göz ardı edemezdim. Tess'in tahtına oturamaz belki ama James'i de sevdiğim yazarlar derneğine üye yapacağım gibi:)