2.11.2009

Kokulu mim

Uzun zamandır mimlenmiyordum. Yazılan mimlere gözümde yaşlar "Neden kimse beni mimlemiyor kiii?" diye bakarken hem Anne ve Kızları hem de Gly tarafından mimlendim. Mimimizin konusu sevdiğim kokular ve bana anımsattıkları. Hadi bakalım başlıyoruz:)

1. Annemin kokusu: Kullandığı parfümün değil direkt kendi kokusu. Özellikle kafamı gömdüğüm boyun kısmının kokusu. Güvenin kokusu odur benim için.

2. Evimin kokusu: Bana göre her ev ayrı kokar. Bazı evlere girdiğim an çıkma isteği duyarım. Aslında kötü kokmaz ama iter beni o evlerin kokusu. Kendi evimin kokusu ise bambaşkadır. Huzurun kokusudur.

3. Nutella kokusu: Kilomun izin vermediği günlerde açıp koklar koklar geri bırakırım. O nasıl bir kokudur öyle?
4. Elektrikli süpürge kokusu: Ne alaka diyorsunuz değil mi? Anlatayım, eskiden bizim külüstür bir süpürgemiz (bknz. fotoğraf) vardı. Annem onu çalıştırdığında eve bir toz kokusu yayılırdı ama kötü bir koku değildi:) Ah anlatamıyorum biliyorum ama çocukluğumu anımsatan güzel bir kokuydu benim için:)

5. Ütü-saç kurutma makinesi-kalorifer kokusu: Pazar akşamlarının değişmez üçlüsüydü ilkokul zamanları bu kokular. Kalorifer yanınca banyo yapılır, annem önlüğümü ütülerken babam saçlarımı kuruturdu. Her taraf buhar olurdu:)



6. Old Spice: İlkokula başladığımda annemin tayini bulunduğumuz şehre çıkmadığından geçici olarak dayımda kalıyordum. Sabah dayım işe gitmeden Old Spice kokusu yayılırdı etrafa. Bayılırdım kokusuna. Geçenlerde hem abime hem erkek arkadaşıma aldım ki her taraftan o koku gelsin. Sürmüyorlar hainler:)

7. Çimen kokusu: Taze biçilmiş olacak, yerlerde öbek öbek biçilmiş çimenler olacak, bir rüzgar esecek ve miiiiisss.

8.Temiz çamaşır kokusu: Tertemiz, hafif yumuşatıcı kokan nevresimler, tshirtler, hırkalar... Parfüm sürmeye bile gerek kalmaz onlar öyle kokarken:)

İlk aklıma gelen kokular bunlar oldu. Biraz daha zorlasam başkaları da çıkar eminim. Ben lafı fazla uzatmadan bu mis kokulu mimi Prettyme, Juve'me ve Şarlo'nun Kızı'na paslıyorum. Kokulu kokulu öptüm hepinizi:)

21 yorum:

nilo dedi ki...

Anne kokusu ve Nutella kokusu kesinlikle benim içinde farklı...

tuguna dedi ki...

Anne kokusu dedin beni bitirdin, bu ara annemi cok ozluyorum da yine aklima geldi:(

beetlejuice dedi ki...

Nilocum, Nutella'nın parfümünü çıkarsalar ya:)

Tugunacım, sen kendin anne olsan da anneye ihtiyaç azalmıyor değil mi:(

gözde dedi ki...

Anne kokusu nefistir, hiçbirşeye benzemez.
Ama bir de anne ol çillicim, minik bir bedenin senin kokunda nasıl rahatladığını gör, ,işte o dünyalara bedel..

Abuk Kraker dedi ki...

Ah çilli o süpürge kokusunu bende hatırlıyorum.Kötü değildi ama bi garipti.

"PRETTYCOOL" dedi ki...

bebişim ya bu kadar olur,ben de tam kokularla ilgili bişi sorucaktım sana,şimdi ben senin önceki yazılarına sonradan gelen yorumlara bana da gönder demişim,o yüzden pinkloverla yaptığın yorumlaşma bana da geldi,ben de hemmencecik fragrancex'e ışınlandım:)Bebiş ya bu hani free shippingdi ya,üstte kupon nosu yaz falan diyo ama ben world wide dediğimde kafadan 15 amerikana dollarını yapıştırıyo,parfüm şudur:

Jadore by Christian Dior 3.4 oz Eau De Parfum Spray for Women
Ships within 10 hours

sen diyom gisen bu parfümü alıcakmış gibi,ne olduğunu gözünle görsen,sonra bana desen ki,akıllı mısın kızım,o öyle yapılmaz şöyle yapılır,ben de o 15 amerikan rüyasından kurtulsam?nasıl olur:))

ben bu kayıtta ütü saç kurutma makinesi ve kalorifer kokusuna takıldım,hatta daha çok annen önlüğünü ütülerken babanın saçlarını kurutması kısmına...Bence senin bu kadar özgüvenli sevgi dolu ve doğru dürüst bir insan olmanın yapı taşları bunlar.Bunları okurken nedense gözümün önüne direk ahmedin durunun saçlarını kuruttuğu benim de onun önlüğünü ütülediğim geldi gözümün önüne.duruyu sana benzetiyorum biliyo musun,hani o da yay burcu olacak fln ya...onun da sevgi dolu bir ebeveyni olacak falan,umarım benim güzel kızım da akıllı çilli teyzesi gibi anne babasına bağlı ve özgüveni yüksek bir minnoş olur...seni seviyorum beetelım,ay nerden nereye,bıraksan mektup yazıcam:)))))))))pek bir duygu yaptım,tutmayın beniii:)))

gly dedi ki...

temiz camasir kokusuna bende bayilirim, unutmusum yazmayi:)

JuVeNiL dedi ki...

cnm çok güzel yazmışsın en kısa zamanda mim i ne cevap yazıcam ..sınavlar:(

beetlejuice dedi ki...

Gözdecim, ah tüylerim diken diken oldu:( Birinin boynuna kıvrılıp sende rahatlaması bir insanın yaşayabileceği en muhteşem duygudur eminim. Umarım bir gün ben de o duyguyu yaşarım.

Abuk krakercim, di mi? Böyle enteresan bir kokuydu:)

Prettyim, oy yorumunda mektup yazan prensesim benim:) Fragrancex ile ilgili bir mail tarafınıza atılmıştır şekercim;) Sen bana böyle güzel şeyler söylüyorsun ya, böyle omuzlarımdaki yükler, sıkıntılarım kuş olup uçuyor üzerimden okudukça. Annem de böyle yapar, bir şey söyler mucizevi bir şekilde alır sıkıntımı. Duru kuzusu öyle şanslı ki sizin sıcacık, ütü, saç kurutma makinesi kokacak evinize geldiği için. Ben de seni çok seviyorum pembe prenses:)

Gülaycım, temiz çarşaf serildiğinde 10-15 dakika koklama ritüelim vardır benim:)

Juvem, önce iyileş sonra sınavları atlat sonra mime sıra gelsin canım:)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Çok güzel cevaplar. Bir çoğu da ortak :) Sevgiler...

Bero dedi ki...

Çok güzel kokularmış, ben de deniz kokusunu çok severim, yosun ile karışmış halini, çocukluk zamanlarımı hatırlatır

Adsız dedi ki...

cnm tşkkrler..yeni yapmıştım bu mimi ben.öpüyorum:)

beetlejuice dedi ki...

Esincim, teşekkür ederim canım:) Sevilmeyecek kokular değiller ki, ortak olması çok doğal:)

Berrakcım, tuz ve yosun kokan deniz kokusuna ben de bayılırım:)

Fulyacım, aaa güya bir de son yazılarına bakmıştım yapmış mısın diye, görmemişim:)

Ghanima dedi ki...

aynı süpürge aynı koku:)ilginç bir teknolojiydi

beetlejuice dedi ki...

Ghanima, geçen gün gördüm bir kütüphanede hemen kokusu geldi burnuma. Hala kullanan varmış:)

Bulunur Hint Kumaşı dedi ki...

Old Spice satılıyor mu hala? Bayılıyorum kokusuna:)

beetlejuice dedi ki...

Bulunur hint kumaşı, Türkiye'de yok maalesef. Ben fragrancex.com'dan aldım.

Nuray dedi ki...

Aynı elektrikli süpürgeden bizde de vardı...Ama ben hiç hoşlanmazdım o kokudan...
okuyunca nasıl yani demekten alamadım kendimi

beetlejuice dedi ki...

İki deli kadın, annem evi süpürürken o kokuyla uyumayı severdim bir de. Bende varmış bir gariplik:)

Aphraell dedi ki...

Evet aynı süpürge aynı koku ya katılıyorum bizde de aynı süpürgeden vardı ve direk hatırladım o kokuyu :) Old spice da babamın eskiden kullandığı parfümdür, keşke satılsa yine Türkiyede, dediğin sitede kargosu parfümden daha pahalı :S Ben üretilmiyo artık sanıyordum ama en azından bi umut oldun benim için :))

beetlejuice dedi ki...

Aphraellcim, fragrancex'te ödeme sayfasının altında apply coupon kısmı var, oraya FREE yazdığında shipping ücreti ödemiyorsun;) Old Spice 10 dolara geliyor yani:)