11.11.2009

Tülin Şahin oldum ben:)

Benim bu "Çişimi yapıyom çişimi yapıyom popom kuru kalıyoo" misali yiyorum yiyorum kilom aynı kalıyor durumumu açıklama zamanı geldi çattı. İsmi lazım değil kendisi pek bir pretty olan tatlı insan da merak edince nasıl olduğunu karar verdim kendimce uydurduğum formülleri yazmaya. Here we go:)

1-Azalan grafik: Bunu Tülin Şahin'den de duyduk. O kral, fakir gibi birşeyler diyordu ben azalan grafik diyorum:) Çok sıkı bir kahvaltıyla başlayıp acınası bir akşam yemeğiyle bitiriyorum günümü. Kahvaltımda reçel, Nutella bile var. Bir tost, beyaz peynir, nutella, reçel... diye giden bir kahvaltı menüm var. Öğle yemeğinde normal bildiğimiz yemek yiyorum. Akşam ise ya ton balıklı salata ya bir kase çorba ya da yulaf!

2-Aç uyu!: Bunu annemden öğrendim. "Karnım aç yatmazsam o günkü limiti aşmışım demektir" der. Ben de tok yattığım akşamların sabahında kilom değişmiş olarak uyanıyorum. Aç uyuyamayanlardansınız süt ya da meyve suyu gibi sıvı bir şeyler içip uyuyun.


3-Minikcik tabak: Öğle yemeğinde normal yiyorum dedim ya. Bunda Mandrake gibi bir illüzyon uyguluyorum:) Ufacık, tefecik, minnacık tabaklarım var. Normal bir tabağın yarısından bile küçük. O tabağa dağ gibi bir yemek koyuyorum. Aslında normal bir tabağı doldurmayacak miktar gözüme öyle çok görünüyor ki psikolojik olarak doyuyorum.

4-Tok açın halinden anlamaz: Kenan Doğulu ne güzel söylemiş: "Sen kendini bilicen, durma sınırını çizicen" diye. Durma sınırım tok hissettiğim an değil aç hissetmediğim an. Oyy ne doydum, ne de tokum dediğim an biliyorum ki ertesi gün tartıda "Ohh my Good!" naraları atacağım.

5-Move!Move!Move!: Günde 2 saat, haftada 5 gün mutlaka egzersiz yapıyorum! diyeceğimi mi sanıyorsunuz:) Vaktim olunca Leslie yapıyorum biliyorsunuz zaten. Ama bu aralar hem vaktim hem keyfim olmuyor. Ama 2 senedir her akşam dizi izlerken 50 mekik çekiyorum, 30 kere de popişimi sıkıp havaya kaldırıp indiriyorum. Klasik pilates hareketi işte:) Dizi izlerken hareketler zulum gelmiyor, hem de 10 dakika da olsa hareket etmiş oluyorum.

6-Bağırsak yönetimi: Benim bağırsaklarım dürtmeden çalışmıyor. Doktor ilaç kullanmamı söylüyor ama sevmem ben öyle her şey için ilaç kullanmayı. Eğer kabızlık sorunu çekiyorsanız uyanır uyanmaz 2 kuru kayısı, üstüne de kocaman bir bardak su. En mükemmel ilaç:)


7-Yağdır Mevlam su: Burda da kendi üst limitiniz önemli. Ben 4 litre su içerim bir günde, "Aaa Çilli 4 litre içiyormuş ben de içerim" diyip hücrelerinizi patlatmayın sonra:) Maksimum ne kadar içebiliyorsanız o kadar içmeye çalışın.

8-Balance: Blogda yediğim tatlıları, yemekleri görüyorsunuz. Onları yedikten sonra 2 gün vites küçültüyorum. Koca bir dilim pasta yedim diyelim, öbür gün daha hafif, sebze yemeği falan yiyorum. Böylece eksi artıyı götürüyor nötrlüyorum:)

9-Uzağı değil yakını: Böyle ahkam kesiyor da bu kız zaten kilolu değil ki demeyin. Öyle bir kilo alırım, öyle bir tombikleşirim ki bir ayda gözleriniz yerinden çıkar:) Benim kendime dikkat etmeksizin olduğum kilolar 60lı kilolar ama ben yıllardır 50'nin başlarındayım. Ordan buraya nasıl indim? Önce 60'ı hedefledim, 60 oldum, 58'i hedefledim oldum, 55 olacağım dedim oldum... 65 kiloyken ben 50 kilo olacağım derseniz hem motivasyonunuz düşük olur hem de o iş olmaz:)

10-Azıcık ucundan: "Ben rejimdeyim asla hamurişi yemem, karbonhidratla proteini karıştırmam"ın sonu elinizde kocaman bir kıymalı makarna bulmaktır:) Saldırıya geçmemek için azıcık ucundan canınızın çektiği şeyleri tırtıklamak lazım. Öğle yemeğinde makarna çıktı iş yerinde diyelim. 2 çatal indiriverin canım mideye. Akşam öğlen yiyemediğiniz makarnanın acısını Nutella kavanozuyla çıkarmaktan iyidir:)

Benim kendimce yaptıklarım bunlar. Gördüğünüz gibi ne mucize iksir var ne de bilmediğiniz bir şey. Ama kilo vermek isteyenlere motivasyon olsun. Benim çılgın iştahımla ben yaptıysam siz de yaparsınız. Ve bir anektod ile bitireyim, yıllar önce bir arkadaşım beni isim olarak bilmeyen birine benden bahsederken karşıdaki şöyle demiş: "Çilli? O kimdi? Haaa, şu .ötü kocaman olan kız!" İşte o kız bugün "Senin de kilo problemin yok. Ne şanslısın" denilen kız:)

45 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

O ne hödük tarifmiş öyle:P

Çok mantıklı şeyler yazmışın Çillicim,teşekkürler :))

nilo dedi ki...

Valla şekerim benzer yöntemler uyguluyormuşuz aslında. 1,2,7 ve 10 numaraları bende yapıyorum ama bide 11 ekliyorum: vitamin yada daha doğrusu beslenme destek ürünleri kullanıyorum ki enerjim düşük olmasın...

lale kunt dedi ki...

ne güzel anlatmışsın canım ya, valla çok hoşuma gitti. hepsi de acayip mantıklı ve sağlıklı öneriler. ben de 5 kilo vermek istiyorumm, ama öyle çok kısa bi zamana sıkıştırmadım senin de söylediin gibi. yaza kadar dedim (biraz uzun mu oldu :)).
bakalım inşallah yapıcam, senin söylediklerini de hesaba kattım, teşekkür..
küçük popolu günler diliyorum herkese hehe :)

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

gitgide umutsuz vakalaşan kilo verme olayına yazını okyunca tekarar sıcak bakmaya başladım 5-6 kilo fazlam var ama bir türlü veremeiyorum ne zamandır..kortizonlu ilaçlar falan dengemi bozdu:(dediklerine uyacağım:)sayfan çok keyifli bu arada..bana da beklerim vaktin olunca..selamlar..

beetlejuice dedi ki...

Ebvatacım, rica ederim canım. Umarım herkesin işine yarar da hödükce tariflere maruz kalmayız:)

Nilocum, diyet esnasında vitamin takviyesi cidden işe yarıyor ama arada kan tahlillerini yaptırmak koşuluyla. Bu sene annemin sebepsiz kilo alımının kullandığı B vitamininden kaynaklandığı ortaya çıktı. Vitamin bitti kilolar gitti:)

Lalecim, yaza kadar 5 kilo çok mantıklı bir hedef. Her verilen kilodan sonra o kiloyu sağlama almak çok önemli. Yoksa istediğin an bir ayda 5 kilo verir diğer ay 7 kilo alırsın:) Sorun değil:))

Elifcim, hoşgeldin öncelikle:) İlaç kullanımı sonrası kilo vermek çok güç, biliyorum. Ama pes etmemek lazım. Vücudunun seninle inatlaştığı bir dönem. Ama o inat sabrettikçe öyle bir kırılıyor ki:) Yeter ki pes etme. Umarım istediğin kiloya ulaşırsın. Şimdi bloguna gidiyorum, görüşmek üzere:)

pofiş♥ dedi ki...

vuuuuuuuuuu ne güzel bi yazı olmuş sayın çilli:)çok iyi sanki tekrar motive oldum:)''aa çillide tombiş mişş bi zamanlr luppi:):)demişim nieyse:):):)hoş gör ablası...tombişliime ver:)

yıldız dedi ki...

selam çillicim,

ben sigarayı bıraktım resmen 5 kg. aldım 5 ay bitti sigarayı bırakalı ayda 1 kiloda değil. hopadanak 5kg. gibi oldu . 61 kg.:( yaşımda 40 veremiyorum eskiden verirdim. şimdi veremedikçe bozuyorum diyeti ve yiyorum aslında yemekden ziyade çooook abartılı çok meyve yerim birde abur cuburu severim 2 ay abur cubur yemedim birşey olmadı yine başladım gibi:( bu arada boyum 1.64 mayıs ayında taşındığımdan ve bolca sigara içip yemek yemediğimden 55kg. düşmüştüm ne yapayım ben bilmiyorumki . sirkeli su içiyorum yaklaşık 2 haftadır akşamları sabahlarıda limonlu:) dr. marankimi ne demiş . oda sanki fayda etmedi :)
neyse daha fazla başını şişirmiyim
inşallah bizlerde senin gibi başarabiliriz.
sevgiler

Bellek Kutusu dedi ki...

Ya buradan okuyunca sanki yapabilecekmişim gibi geliyor ama yapamıyorum bir türlü Çilli'cim:(

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

Süper yazmisin cnm ellerine saglık..çok motive edici:)

beetlejuice dedi ki...

Pofişcim, tombalaktım kız ne tombişi:) Abim yürürken evi sallıyorsun derdi, şimdi de kollarımı tutup "bu ne bee, elimde kalacaksın tutayım derken" diyor:)

Yıldız ablacım, yok öyle 40 yaşındayım olmuyor demek:) Annem 53 yaşında 7 kilo verebildiyse sen de verirsin. Ayrıca hayatında öyle büyük bir atılım yapmışsın ki, sigarayı bırakmak 5 kilo vermekten daha büyük bir başarı. Babam da bu sene bıraktı sigarayı, deli gibi yemek yiyip hiç kilo almazdı. Şimdi o da 5 kilo ile cebelleşiyor. Vücut sigarasızlığa alıştıktan sonra kiloları da atacaktır eminim. Önemli olan diyeti bozduktan sonra toptan bırakmamak. Ben neler neler yiyorum, blogta da görüyorsunuz. Ama sonra hemen toparlanıyorum. Yoksa kar topu gibi yuvarlana yuvarlana büyüyorum:)

Kutucum, yaparsın canım ya neden yapamayasın? Püf noktası sürekliliği sağlayabilmek. Bir ay bunları yapayım sonra normale döneyim dersen olmuyor:)

Meltemcim, çok teşekkür ederim canım. Motive edebildiysem ne mutlu bana:)

alis dedi ki...

Çok iyi yazmışsın doğrusu. Sen benden daha disiplinliymişsin. Ben bazen ipin ucunu kaçırsam da 1 numero hariç hepsini uyguluyorum. Bir de benim yemeklerim "bir tabak yemek, yanında azıcık salata" değil, "koca bir kase salata, yanında küçük bir tabak yemek" şeklinde, doymak bilmez iştahımı ancak böyle dizginliyorum. Günde 1 saat sporum da ancak nadiren aksar; salonumda TV karşısında spor aletim var, artık bana dizileri koltukta oturarak izlemek garip geliyor :)

Bir de doğal şeyler yemek çok önemli, hazır çorbalar, dışarda yemek, zeytin yağı ve tereyağı dışındaki yağlar vücudun dengesini bozuyor. Ben hep 40'ların sonlarındayken bu yüzden 50'nin üstüne çıktım, halen de inmeye uğraşıyorum.

ceydabural dedi ki...

keşke hep uygulatya bilsem dedim :)

ELİF dedi ki...

merhaba,
bende bu yazdıklarınızın çoğunu uyguladım ve doğumdan sonra 17 kilo verdim, özellikle 10.madde istikrar açısından çok önemli.

beetlejuice dedi ki...

Aliscim, 40lı kiloları bir kere gördüm, o da sonu 49:)) Dışarda yemek yemek düzeni çok bozuyor. Ama çoğunlukla muhtaç oluyoruz yemeye, o zaman diğer günler dengelemek çok önemli. Yoksa tıkır tıkır yükselmeye başlıyor kilocuklar:)

Fotoğraf penceresinden, bir anda hepsini değil de birer ikişer uygulamaya başlayınca bir müddet sonra sürekli uygulayabiliyorsun:)

Elif, 17 kilo:))) Tebrik ederim seni, umarım ilerde ben de senin gibi rahatlıkla verebilirim hamilelik kilolarımı:)

Birileri anlatsın dedi ki...

Bende dikkatli yiyerek vermiştim doğum kilolarımı, şimdi sigarayı bıraktım 4 ayda 4 kilo aldım. Şimdi spor aletlerini araştırıyorum takviye yapma zamanı geldi :))

La Santa Roja dedi ki...

bölgesel kilolar konusunda n'apçez? :(

bir demet feslegen dedi ki...

Çok hoş gerçekten, biliyoruz ama uygulamak lazım değil mi.. Tebrikler :)

beetlejuice dedi ki...

Birileri anlatsın, kilo almak sadece 2 durumda mutluluk verici: hamilelik ve sigarayı bırakma:) 4 kilo dediğin ne ki, azmedersen gider. Sigara konusunda tebrik ediyorum seni:)

La Santa Roja, bölgesel kilolar maalesef sporla gidiyor sadece. Ben şu anki kilomdan daha zayıfken daha büyüktü popişim, sporla küçültebildim kendisini:)

Edacım, teşekkür ederim. Hepimizin bildiği şeyler tabii ki ancak itici güce, yapabilirsin diyen birilerine ihtiyaç duyuyoruz işte:)

restoration dedi ki...

harikasın canm imreniyorum iradesi kuvvetli insanlara. bir kaç sene önce bende sürekli spor yapan fit bi kızdım. ne olduysa üniversiteye gidip ev arkadaşlarıyla sürekli aburcubur yedikten sonra oldu üstüne birde işe başlayıp sürekli pc başında çalışınca.al sana 1 beden fazla kilo &yağ&selülit hala bu kiloyu nasıl aldıgıma, bu vucutta olduguma inanamıyorum.
umarım bende birgün eski halime dönebilirim:'(

caramel macchiato dedi ki...

çok saol ne güzel yamişsin :)

ayrica yuhhh diyorum o arkadaşa!

Prima Donna dedi ki...

dizi izlerkenn popo sıkmak yaşasııııın diye sünger bob gibi bağırarak başlıyorum. ağlayarak devam ediyorum, şimdi dinleyeceğin hikaye maalesef fırlayan pörtleyen bi grafik:( yıllarca 48-49 kiloluk giydiği yakışmaz 36lardan korkar beğendiği şeyi giyemez kilosu sorulunca 49demeye utanıp 50 diyen bi cin ayşeydim. Ama noldu bilmem bende fıs fıs bi şişme başladı bi memnun oldum ben artık giydiğimi dolduruyodum:D ama sonra yine nolduğunu anlayamadan balon gibi olduğumu farkettim. incecik belim eski türk filmlerindeki dansözler gibi oldu:( karnıma bakmıyorum. 60 olmuşum bu bahsettiğim şey bikaç aylık mesele hem de korku filmi gibi valla bi de ben yıllarca ne boğazımı tutmuş ne spor yapmış bi insanım. Şimdi bi zor geliyo o boğazı tutmak o küçük tabaklara falan kanmıyorum ben. Ne zormuş. Hele vize zamanı aman Allahım ye iç ye iç buzdolabının önünde dolaş dolapları aç kapa. bu seferde sıska günlerimi özledim. Ama bi taraftan da veririm rahatlığı var hani şimdi spora başlamadım başlasam dikkat de ederim yediklerime diye. Şimdi B-fit var İzmirde orda var mı bilmem işte başlarım oraya biraz da kısarım yediklerimi diyorum. Senin yazın d abi işaret olmalı gaza gelmeliyim:D sildim gözyaşlarımı.

beetlejuice dedi ki...

Restoration, benim de üniversiteye başladığım sene kilom uçup gitmişti. İstersen tabii ki eski haline dönebilirsin, yeter ki ilk adımı at:)

Caramelcim, o arkadaş hiç olmayacak bir şey söyledi ama bana itici güç oldu. Sağolsun varolsun:)

Prima Donnacım, ben hiç o zayıflığı yaşamadım. Hep dombili bir kızdım:) Hiç sıska olmayan ben zayıfladıysam sen tabii ki rahatlıkla verirsin kilolarını:)B-fit'i bilmiyordum, bir araştıralım bakalım:)

Prima Donna dedi ki...

http://www.b-fit.com.tr/

Bu dur çillicim:) böyle çok basit kolay yormayan aletler var. Normal spor salonlarından farklarının kadın kası için özel bu aletler olduğunu söylüyorlar. İlk başta biraz uyduruk geldi gözüme, ama arkadaşım gidiyor kilosu iyiydi 2 kilo vererek 25 cnm inceldi. Aslında havuz iyi olucak bu tembe su sever bünyeye ama istanbul gibi değil maalesef izmir bu konuda ya hiltona termale gidiceksin ki ben o parayı versem buruşana kadar yüzerim çıkmam:D YA da sağlık raporu alıp egeye.

Barbygirl_here dedi ki...

Beetlejuice'um, sessizce takipteyim bu gunlerde,ama okumuyorum sanma:)

Ne guzel anlatmissin, bende kilo verdim bu ara,ama verdikten sonra almamak cok onemli...Verince oh ne guzel oluyor...Suyu hic eksik etmemeli...En onemlisi de, gec yatanlar icin, gece yemegi yememek, yada abur cubur...Bol su icmek...

Zayif, formda gunler dilerim canim:)))

Syhn dedi ki...

4 litre mi?
ben kış mevsiminde toplam 4 bardak içiyorumdur.. off.. içler acısı bu durumm

Unknown dedi ki...

3 yıl önce 72 kilodan 53 kiloya inmiş ve bu zamana kadar korumuş biri olaraktan benzer şeyleri uyguladığımızı fark ettim, ben 1 tek şeyi uygulamıyorum, rejimdeysem(ki 450 gr alsam rejime girerim firdevs hanım misali) birşeyi çok sevsem de asla yemem, 3 ay 1 madlen çikolatacık bile yemediğimi biliyorum, beslenme alışkanlığım da değişti en önemlisi bu oldu.
ay çok uzun yazdım ben kendi sırrımı açıklayım da: haftada 2 akşam akşam yemeği yerim, günde 3-4 litre de su içerim mutlaka. bu yüzdendir ki pek birşey kalmıyor vücudumda ehehe :d

yass dedi ki...

ben vazgectım.. mucıze beklıyorum:P

beetlejuice dedi ki...

Pima Donnacım, inceleyeyim ben de:) Burda da yüzemiyorum ben, İzmir'den bir farkı yok yani:) Etrafımdaki havuzlar hep 5 yıldızlı otellerinkiler:)

Ferahcım, gözüm yollarda kaldı, hoşgeldin tekrar canım:) Gece yemek vücuda yapılabilecek en büyük kötülük. Bütün gün diyet yapıp gece yediğin an tüm emekler boşa gidiyor.

Syhncım, ben kendimi bildim bileli böyleyim. Zorlamayla içmeye kalkma sakın, vücudun başka şeylerle karşılıyordur su ihtiyacını.

Priscilla, ya hep ya hiçcilerdensin demek ki:) Ben hep ortayı bularak diyet yaptım. Tamamen kestiğimde saldırabiliyorum sonra yiyeceklere:)

Yasscım, mucizeler inanları bulurmuş:) Bir sabah uyanırmışsın, 10 kilo gitmiş:))

Aslı dedi ki...

Ah çilli ah, Leslie'yle tanıştırdın beni ve sayende düzenli spora başlamış oldum. İnşallah bu önerileri de aynı kararlılıkla değerlendiririm...

Bir gün 36 beden olabilirsem kendime aldığım ilk 36 beden eşyadan bir tane de sana alayım;)

Adsız dedi ki...

Süper anlatmıssın canım.Yasamıs olmak nasıl farkedttırıyor anlatımı değil mi?
Sımdı 67 kıloyum bu sabah yuruyuse cıktıgımda: hayır sımdı 55 olmayı degıl ılk asamada 60 olmayı ıstıyorum dedım.
bakalım hedef 53 e kadar gıdıcek mı:)

beetlejuice dedi ki...

Aslıcım, Leslie ve bu maddeler birleşince ortaya süper bir sonuç çıkıyor:) 36 olayım derken 34'e düşme sakın:))

Adsız, adım adım gitmek çok daha motive edici göreceksin. 62 kiloyken 50 olacağım derdim, sonra da 12 kilo nasıl verilecek ya diye stres olurdum. Uzun bir süreye yayarsan 53 kilo olmak hiç de zor değil:)

Adsız dedi ki...

bayılıyorum sana ba-yı-lı-yo-rum. yazılarında içerikten çok üslubuna çekiliyor dikkatim.kalitesin yaa çok zevk alıyorum senin yazdıklarını okumaktan.kocaman öptüm hep böyle kal:) selvi

gözde dedi ki...

Süpersin Çillicim, şu emzirme dönemim bitsin, ki muhtemelen baya uzun sürecek, kalan 5 kilomu senin yönteminle veririm inşallah..

beetlejuice dedi ki...

Selvicim, ayy çok teşekkür ederim canım yaa:) Çok mutlu ettin beni, ben de seni kocaman öpüyorum:)

Gözdecim, 5 kilo ne tatlım ya, emzirirken gider o kilolar. Bu tavsiyelere hiç ihtiyacın yok senin:)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Çilli bom bom bom, bombaaaa süpersinnnnn.....Bence de ufak düzeltmelerle yoluna giriyor her şey. Sevgiler...

"PRETTYCOOL" dedi ki...

beetleım bu yazıyla hakkında birçok şey daha öğrendim,öncelikle yazı için çok teşekkür ederim herkes gibi,cidden acayip faydalı bir yazı,şimdi okudum sadece,ama doğum sonrası ciddi ciddi çıktısını alıp buzdolabına asıcam,muhtemelen buzdolabımın üzerinde mıknatıslanmış duran koyun kartpostalına iliştiririm,arkasında bişiler yazıyor da,çok sevdiğim bir blogger arkadaşım göndermişti,buzdolabına yöneldiğimde onunla karşılaşıp göz kırpıyorum o koyuna ben;)
neyse mevzuyu dağıttım gene,güzel beetleım ben neyi anladım bu yazıdan biliyor musun?
Sadece senin ne kadar akıllı olduğunu ve ne kadar bilinçli yaşadığını ve ne kadar düzenli planlı bir hayatın olduğunu...
Benim kanki bloggerıma da işte bu özellikler yakışırdı zaten...
Herbiri tarafımdan uygulanacak bir sürü standartım oldu artık,inşallah yaptıkça seninle paylaşmak da nasib olur cnm...

beetlejuice dedi ki...

Esincim, olay bu ufak düzeltmeleri hayatımıza sokabilmekte, gerisi kolay:)

Prettyim, madde 11: Anne olduktan sonra son derdiniz kilo olmalı. Bir daha yaşayamayacağınız en muhteşem günleri bunu yemeyeyim, ay spor yapayım diye harcamayın. Mis kokulu bebeğinizi kucağınıza almak sporunuz, onu öpücüklere boğmak her öğününüz olsun:)
Bu maddeyi eklemeyi unutma tatlım buzdolabına asmadan önce;)

birkadin dedi ki...

harikasin cillicim, kesinlikle yapmali, tulin sahinin son kitabina eklemeli bunlari hatta :D

beetlejuice dedi ki...

Görkemcim, Tülin Şahin şu kadar saat spor bu kadar saat egzersiz diyor beni geriyor:) Benim maddelerim çalışan, okuyan, eve yorgun gelenlere yönelik:)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

tamam böcükcüm takık bir anne olmam herhalde,ama biraz derlenip toparlanmam da gerek,maşşallahım var walla:))

beetlejuice dedi ki...

Prettyim, Duru kuzusu gelsin hele ben senin personal trainerın bile olurum, zayıflatırım seni bebişim:)

Minenin Takilari dedi ki...

ne güzel bilgiler vermişsin cnm, şimdi kış geldi diye bol kıyafetlere saklanıp kendimizi bırakmamamız lazım :)

beetlejuice dedi ki...

Minenin Takiları, ben asıl yazın kiloma dikkat edemiyorum. Dondurmalar, açık havada yenilen yemekler, mangallar... Kışın kilo kontrolü daha kolay:)

Zeynep - Mutlu Dükkan dedi ki...

Kilo virme çilesi ancak bu kdr sevimli gösterilebilir, rejime baslayip uzerimden 10 kilo ativeresim geldi. Aaah ahhhhh...

beetlejuice dedi ki...

Zeynep-Mutlu Dükkan, benim de kendimi motive edip tekrar kontrolü ele almam lazım. Şu yazımı bir daha okuyayım:))