2.12.2009

Bir rekor iki bozgun!

27 Kasım'daki free shipping ve lip gloss hediyesi cazibesine kapılarak E.L.F'ten ufak tefek şeyler aldım. 30'unda postaya verilen paket rekor hızla dün elime geçti. Bir rekora imza atarken aynı zamanda yurtdışı alışveriş tarihimin en büyük bozgununu yaşadım!


Bozgun 1: Fotoğraf konuşuyor zaten. Fazla söylenecek bir şey yok. Paramparça bir kaş kiti. Hemen durumu bildiren bir mail attım ama henüz ses yok.


Bozgun 2: Elimdeki tekli Stila farları toparlayabileceğim bir boş palet arıyordum. Stila'nın kendi paleti tuzlu olduğu için ucuz bir ürün tercih edeyim dedim. Önce her zaman yaptığım gibi bloglarda araştırdım. Bir yabancı blogda elf'in boş paletine sığan tekli farlar listesinde Stila yazıyordu. Ne diye inandıysam? Sor Iraz'a, JustMakeup'a sor. Sormazsan 34 bedene sığmaya çalışan 70 kiloluk kadın gibi kalakalır o far işte:)

Bu bozgun beni durduracak değil tabii ama keşke olmasaydı. İnşallah ELF'ten güzel bir cevap gelir de bir daha "alışveriş yapılmayacak siteler" arasına koymam kendisini.

32 yorum:

aysse dedi ki...

vay ne bu ne hız,
bozgunlardan birine bende uğrayacağımı öğrenmiş oldum uygulamalı fotolu :( boş palet almıştım aynı farlar için acaba mac refil far sığarmı? far fırçası va allık fırçası aldım işallah onlar güzel çıkar.

beetlejuice dedi ki...

Aysecim, palete sığan farlar listesinde MAC de vardı. Belki seninkiler sığar. Benimkine toz farları preslemekten başka yapabileceğim bir şey yok:)

lezzettabağı dedi ki...

Ay ne hale gelmiş o öyle?Hızlı getireceğiz diye, kullanılmaz hale getirmişler kaş kitini!

Bu da Benim Güncem dedi ki...

cidden cok hızlıymş yaaa:)nyse sağlık olsun cnm ben de bişiler sipariş ettim free shippingle ilk alşverişimdi bakalım sorun cıkmaz inş.gerçi fırça alşverişinde ne sorun cıkıcaksa artık en fazla kaybolur heehe:)

benden, bizden... dedi ki...

çillicim öncelikle geçmiş olsun belki şu linkte hesinin yöntemi ile kırık farını kurtarırsın dşye düşündüm... http://hesionka.blogspot.com/2009/07/diy-custom-eyeshadow-palette.html

mucukkk

Aslı dedi ki...

Beetle, ELF mutlaka değiştirir onu bence endişelenme. Hem seninkini değiştirmezse benim olunca benimkini de değiştirmeyecekler demektir, ben de bir daha almam hıh! (Daha şimdiden senaryoyu yazıp oynadım yalnız...)

Ayşe, far fırçasını ben de yeni aldım çok sevdim:) Eğer allık fırçasını Studio serisinden aldıysan seveceksin, ama normal allık fırçasını aldıysan o çok sert...

beetlejuice dedi ki...

Anne ve kızları, abim hızlı gelsin diye uçaktan aşağı atmışlar, o yüzden bu hale gelmiş diyor:)

Sochic, canım fırçalarından çok memnunum ben. Hem onların kabı çok korunaklı, bir şey olmaz onlara:)

Perim, en son ihtimal ben de girişeceğim bu pres işine. Mesleğim de uygun nasıl olsa, yaparım bir şeyler:)

Aslıcım, şu anda iletişim halindeyiz elf ile. Paramı ödeyecekler gibi ama yenisini gönderseler daha iyi olurdu:)

Merve dedi ki...

geçmiş olsun çillim :( bizim turk makyaj bloglarından birinde alkol ile bu şekilde kırılmış farları düzetmişlerdi canım belki sen kaş kitini öyle kurtarabilirsin..diğeri için de yeni farlar alırsın nasıl olur? :))

rosein dedi ki...

merhaba, bn de o kampanyadan yararlandım ama daha bugün geldi telefonuma gönderdik mesajı. çok kötü olmuş kaş farın. bnce mutlaka telafi ederler.üstelik şuan kullanılmaz halde de sayılmaz, preslersen karlı bile cıkmış olabilirsin :P umarım bnmkiler sağ salim gelir.

beetlejuice dedi ki...

Mervecik, biliyorum canım alkolle farları birleştirmeyi. Yenisini göndermezlerse yaparım artık, boş palete de toz farlarımı presleyip koymayı düşünüyorum. Demokrasilerde çare tükenmez:)

Rosein, bana mesaj pazartesi geldi salı da paket:) Aynı anda iki sipariş vermiştim, diğer sipariş daha bugün yola çıkmış. Elf biraz şaşırdı sanki:)

Ayshenur dedi ki...

aynı tarihte bende sipariş verdim cnm ve bgn mail geldi bgn yollandı die bu ne hız!:o ayrıca bende palet almıştım farlar için ya :S içim acıdı simdi
ayrıca o kaş kiti ne hale gelmiş yaa umarım sana geri dönerler;)

nilo dedi ki...

Şekerim valla ne diim sana, saadeti neden uzaklarda arıyorsun, artistry denese? Ben son 10 yıldır kullanıyorum ve acayip memnunum:D Bide geçmiş olsun inşallah çabuk cevap gelir...

beetlejuice dedi ki...

Ayshenur, Stila farlar için aldıysan geçmiş olsun:) Bir forumda okudum, paletin içindeki iskeleti çıkarıp 3 farı koymuşlar palete. En kötü öyle yaparız:)

Nilocum, yurtdışı alışverişindeki adrenalin yok ki ama onda:P Bu tavsiyeyi göz ardı edemem canım, deneyeceğim;)

admin dedi ki...

geçmiş olsun çilli'cim :(

aynısını JM ile USA'dan sipariş ettiğimiz nars palette yaşadım, kırık gelmiş, nars'a mail attık yenisini gönderdiler, umarım ELF de gönderir.

ELF kompakta gelince, maalesef stila farlar ona sığmıyor çünkü stiladaki far boyutu allıklarla aynı dev yani. ben de çok araştırdım. yapılacaklar arasındaki öneri mac palet alıp, iskeleti çıkarıp ona yerleştirmekti (ya da coastal scents palet). bu içime sinmedi.

ebay'den açık arttırmayla orijinal stila palete teklif verdim ben, kazandım da. henüz elime geçmedi, eğer sağ salim teslim alırsam sana bilgi veririm :)

öpüyorum.

herşeyden azıcık dedi ki...

jet hızıyla yollamışlar belliki jetin motor kısmına denk gelmiş yapıyorsan bir işi adam gibi yap değilmi? Üzmeyin çillimi. Kesiver sende başka yerden al bundan sonra demekki özenmiyorlar yaptıkları işe ayrıca botlara bayıldım ama ben merdivenlerden kayar düşermiyim acaba diyede alıp almama konusunda kararsız kaldım.

beetlejuice dedi ki...

Irazcım, para iadesi yapalım dediler ama ben yenisini göndersenize dedim:) Bakalım cevap bekliyorum:) Stila, paletini de alalım diye böle kocaman kocaman yaptı herhalde farları. Çakallar:)

Herşeyden azıcık, kesin çatıya falan fırlattı bunlar uçaktan:) Botlar da şu ana kadar hiç sorun çıkarmadı canım. Ben ki normal terliklerle kayar,düşer,taklalar atarım bu botlarla daha hiç vukuatım olmadı:)

ceydabural dedi ki...

nasıl bir hız ki bu ya yuhh diyorum umarım en kısa zamanda dogru düzgün cevap gelir

gul dedi ki...

bende kasımın 20 sinde sipariş vermiştim. ozamanlar free shipping falan yoktu. gaza gelip ilk elf siparişimi verdim ertesi gün yollndı mesajı geldi.ama hala gelmedi. kesin kayboldu yada ben adresi yazarken bi hata eksik bişi yaptım.bugün mail attım paramı iade etmelerini istedim.umarım geri ödeme yaparlar. sırf fırçalarını denemek için vermiştim. ağlamak istiyorum.nekadar bahtsızım ben ya...

beetlejuice dedi ki...

Fotoğraf penceresinden, aynı gün verdiğim 2. sipariş ortalarda yok ama:) Enteresan bir hızları var:)

Gul, bana geri ödeme yapacaklar. Seninki için de belli bir günün geçmesi gerekiyor sanırım. Sen müşteri hizmetleriyle iletişme geç en iyisi. Çok ilgililer:)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

cnm ya inşallah çok paran gitmemiştir:(elf everywhere bu aralar,hatta sana bunu yazarken kimleri okuyorum köşende kaf dağının ardından yeni bir entry girmiş,başlığı kocaman elf alışverişim,bakalım onda bi hasar var mı:(

beetlejuice dedi ki...

Prettym, çok bir şey almamıştım canım merak etmeyesin:) Zaten ödediler kırılanın parasını:) Bu elfler pek şahane, pek güzel ürünler canım ya:)

gul dedi ki...

çillicim mail atmıştım ama iletmedi raporu geldi bana bugün tekrar mail atacağım.müşteri hizmetlerine nasıl ulaşırım canım ben tarzanca ingilizcemle bu işin içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum. help please desem :) anlarlar mı beni :) :)

beetlejuice dedi ki...

Gülcüm, mail adresi sales@eyeslipsface.co.uk. Oraya şunu kopyala yapıştır bakalım:)
"My order(buraya order numarasını yaz) which was given on 20th of November has not reached me yet. I would like to know what can be done for my inconvenience."

beetlejuice dedi ki...

Pell-in, aaa süper bir mimmiş:) Teşekkür ederim, düşüneyim biraz neler istiyorum:)

Unknown dedi ki...

Ay çok kötü görünüyor canım inşallah gönderirler yenisini - ki göndermek zorundalar.
Stila farların uyduğu bikaç palet biliyorum ama onlara erişiminiz daha zor olur. En iyisi ebayi takip et, açık arttırma ile falan belki ucuza kaparsın..

beetlejuice dedi ki...

JustMakeup, ELF tekrar gönderim yapmıyormuş canım maalesef, paramı geri ödediler. Yenisini gönderin be, hadi bee dedim ama olmadı:))
E-bay'e baktım ama açık arttırma yakalayamadım. Takibe devam;)

gul dedi ki...

çillicim yardımın ve ilgin için teşekkür ederim...

beetlejuice dedi ki...

Gül, rica ederim canım:)

Aslı dedi ki...

Benimki şansıma kazasız geldi. Ama tabii bu şans ne kadar devam eder bilemiyorum:))

beetlejuice dedi ki...

Aslıcım, oh gözün aydın:) Bir sipariş daha verdim ben, darısı onun başına:)

aysse dedi ki...

çillicim elf palete mac far refilleri tam geliyor.

fakat şu an cheapsmells de 4 lü stila boş paletleri var fiyatı çok uygun hala farlara palet arıyorsan kaçırma derim.ben aldım bi tane :)

beetlejuice dedi ki...

Ayşecim, haberim yoktu. İyi oldu söylediğin, teşekkür ederim canım:)