12.02.2010

Çilli küççükkene...



Pofidikşeker'imden bir mim daha gelmiş, hoşgelmiş. Teşekkür ederim canım benim. Ama benim gibi çocukluğunu çok özleyen birine bu yapılır mıydı? Nasıl cevaplayacağım o soruları gözlerim dolmadan bilmiyorum. Böyle duygusal mimler yapmayın karrrdişim:)

Karşınızda ağlatan mim:P

1. İlk maddede mimleyen kişinin adresini vermemiz gerekiyormuş. Pofidik şekerim kalbine girerim:)

2.Çocukluğunuzda anne ve babanızla (ya da aile büyükleriyle) yapmış olduğunuz ve sizi siz yapan şeylere katkısı olan bir olay, bir aktivite, bir eylem… Ve hangi yönünüze katkıda bulunduğu…

Her şey... Bir tanesini ayırıp da işte bu diyemem. Annem-babam çalıştığı için çok kısıtlı zamanlarımız olurdu bizim. O kısıtlı zamanları doya doya yaşamayı bilirdik. Fedakardır benim annem. İş yerinde yemek fişi verirlerdi dışarda yesinler diye. Annem o fişleri haftaiçi kullanmaz haftasonu bizi kebap yemeye götürürdü. Lojmanlarda otururduk biz. Babamın bankası hemen evin altında olurdu. Ben abime kızınca giyer ayak parmaklarımın  öne fırladığı terliklerimi babama kaçardım. Git demezdi, verirdi elime renk renk kalemleri kağıdı oturturdu yanına. O havale yaparken, ben dağ, dere, doğan güneş temalı resimler yapardım:) Abim desem, 8 yaşında ufacık bir çocuk olmasına rağmen ateşler içinde yanan kardeşini kafasında sirkeli sulu bezlerle bekleyen biridir. Ben Allah'ın çok sevgili kuluymuşum ki beni bu aileye yollamış. Ailemle geçirdiğim her gün, her dakika şu an her neysem onun mimarı.

3..Çocukken oynamayı en çok sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı?

İp atlamak!! O kadar ip atlamayla sütun gibi bacaklarım olmalıydı ama olamadı:P İp atlama konusunda ustalaşmıştım artık. Daha rahat atlayabilmek için ayakkabılarımı çıkarır mus çorapla atlardım. Eee 1'ler zordu, incecik ipe ayağım girmiyordu ayakkabıyla:) Akşam patatesler dışarda, yırtık pırtık bir mus çorapla dönerdim eve:)

4.Sokakta oynar mıydınız?

Öhöööm:) Oynamak ne demek! Ben sokakta yaşardım:) 12 yaşıma kadar hep ufak şehirlerde oturduk. O yüzden sokak tehlikeli değildi annemler için. Sabah 10'da çıkar gece 12'de girerdik eve. Eve gitmemek için mahalle arkadaşlarımla bakkaldan ekmek alıp yediğimi de bilirim, ağaçların arkasına çiş yaptığımı da:)) Ne kadar olmaz bir şeymiş gibi geliyor şimdi, bir çocuğun ağaçların arasına çişini yapması. Bizim için çok normaldi oysa ki:) İp atlarken "Ayy bekleyin azıcık" derdi birisi, ağaçların arkasına şıırr, sonra atlamaya devam:) El yıkama falan da yok:) Hiç de hasta olmazdık. Enteresan:)

5. Çocukluğunuz ve ilk gençliğinizle ilgili keşke farklı olsaydı dediğiniz bir durum/olay…

Keşke annem çalışmasaydı:( Kaç sene oldu emekli olalı hala doyamadım ona. İlkokuldayken eve geldiğimde o olsaydı keşke, ödevlerimi kontrol edebilseydi, akşamüstü çay içseydik birlikte, beni o yatırabilseydi hep mesaiye kalmasaydı:(

6. Çocukluk ve ilk gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay…

İyi ki küçük yerlere tayinimiz çıkmış. Sokakta iyi ki çok oynamışım. İyi ki bir oyun arkadaşım, abim varmış...

7. Varsa çocukluk dönemine dair bugünü etkileyen bir olay, anı…

Annemin tolerans gösterdiği her olay. Abim de ben de çok yaramazdık. Kırar dökerdik her yeri. Haklıydık ama tüm gün evde canımız sıkılıyordu. Annem bir kez olsun bir şey demedi bize. Bir kez olsun kızmadı. Annemin  o toleransına, dünya malına önem vermemesine, yok yere kalp kırmamasına hep hayran kaldım. İlerde ne mi olmak istiyorum? Annem olmak istiyorum...

Bu duygusal mimi kimler ister? Ben Juve'me, Nazo'cuğuma ve Sochic'e gönderiyorum.

25 yorum:

JuVeNiL dedi ki...

canım benim yaa.. teşekkür ederim mim için,biraz düşüneyim bu sorularla ilgili hsonu yanıtlayacağım:)

Aslı dedi ki...

Çilliii okuldan blogger açabilmenin de verdiği mutlulukla Stil Dİrektörünün şu çakıl taşı MP3hediye etme şeysi vardı ya, esas kazanan beetlejuice yazmış! Sensin dimi? Sen ol! Sen ol!

beetlejuice dedi ki...

Juvem, rica ederim canım benim, ben de 2 gün düşündüm mimi:)

Aslıcım, evvvvett benim:)) 2010 bana şanslı gelecek demiştim, doğru demişim:)

Otkradnati_ochi dedi ki...

kendi küçüklüğümü gördüm ya aynısı nerdeyse =)iyiyki teknolojinin eli değimemiş ozamanlar bizlere =)

Aslı dedi ki...

Yaşasınnnnn! Çok güzel bir MP3 güle güle kullan! Çok sevindim valla:)

Ben bu mimi hayatta yapamazdım valla en fazla çocukluk fotoğrafımı koyardım o kadar...

beetlejuice dedi ki...

Otkradnati_ochi, çok şanslıyız, çocukluğunu yaşayabilen son nesiliz:) Sokakta oynamanın tadını almadan çocukluk yaşamak ne büyük bir kayıp!

Aslıcım, çok teşekkür ederim canım:) Mim şu ana kadar cevapladıklarımın en zoruydu. Birçok soruda takıldım kaldım. Elbet sana da gelecek, kaçamayacaksın:)

nazo dedi ki...

İçim cız dedi okurken, sonunda kendi adımı görünce daha bir cızladı :)
Ben de çalışan anne çocuğuydum ve seni çok iyi anlıyorum Çillicim..
Ailenle çok uzun, çok sağlıklı, çok mutlu zamanlar geçirmeye devam ett!!
Mimi yazacağım ama güzel olsun istiyorum; o yüzden acele etmeyeceğim ;)

gly dedi ki...

cillicim,
cok sirinsin fotoda.
ben de ip atlamaya bayilirdim. keske hic birakmasaydim. simdi portakal kabuklarimla ugrasmazdim.

Prima Donna dedi ki...

hem tembelim hem çabuk coşuyorum:) yorum yaziim derken abarttım yine. ben bi yazı yayınlıyim sıcağı sıcağına :D çocukluğuma döndürdün benii:)

pofiş♥ dedi ki...

çillicim...cevapladığın için teşekkür ederim..sen mim seviyosun die...bana her geleni sana da yolluyorum ben:)umarım bana kızmıyosundur:)

evett edanın mp3 hediyesi sana çıkmış bende çok sevindm:)

güle güle kullan canım

beetlejuice dedi ki...

Nazocum, Allah hepimizin ailesini bize bağışlasın, sağlıklı uzun ömürler geçirelim birlikte. Çalışan annelerin çocukları büyüseler dahi kalpleri yaralı oluyor. Daha da acısı, bu kalbi yaralı çocuklar gün gelip kendi çocukları olunca bile bile onların da kalbine yara açmak zorunda kalıyorlar. Keşke anneler için çalışma şartları daha hafif olsa:(

Gülaycım, tas kafa Çilli fotoğrafı:) Çırpı gibiydi bacaklarım ip atlarken, bırakmasam hala öyle kalırlardı. İki kız arkadaş bulayım da yine başlayayım:P

Prima Donnacım, seni tembel teneke seniiii! Bu coşkuyla hemen klavye başına, hadi hadi kaçmasın hevesin:)

Pofidiğim, teşekkür ederim canım, talih kuşu omzuma kondu:)) Canım benim sen her mimi yolla bana zevkle yapıyorum:)

tepedeki okuldan :) dedi ki...

çogukluk fotoğrafı olsa da tanımak ve iç burukluğu...

beetlejuice dedi ki...

Tepedeki okuldan, :) Uppps afişe oldum:) Aman çaktırma kim olduğumu:)

Atolyekedi dedi ki...

Sende küçükkene ne şekermişsin..

Sıla Yılmaz dedi ki...

çook şeker:))

Adsız dedi ki...

Tatlim coooook sekermissin, ama elindeki Chuckie'den urkmedim dersem yalan olur:))

olive~~

beetlejuice dedi ki...

AtolyeKedi, teşekkür ederim:)

Siucum, sensin şeker:)

Olivecim, erkek arkadaşım da Chuckie'li fotoğraf diyor bu fotoğrafıma:) Cidden çok korkunç bir bebekmiş, anaokulunda ne diye elime tutuşturdularsa:)

Naz dedi ki...

çocukluğunu hatırlayınca duygulanıyormuşsunya,bende çok duygulanıyorum ama seninkisi gibi bi çocukluk geçiremediğim için.benim hatırlayacağım bir bebeğim bile olmadı.almazlardı,hiç değer vermediler bana.offf çok kötü hissettim yaa.

beetlejuice dedi ki...

Naz, yorumunu okuyunca çok kötü oldum:( Ne yazık ki, herkesin güzel hatırlayabileceği bir çocukluğu olmuyor. Ama inanıyorum kendi çocuğuna hayallerindeki çocukluğu vereceksindir. Umarım hayat bundan sonra senin için hep güzellikler hazırlıyordur. Sevgiler

April dedi ki...

Çillicim ne kadar güzel anlatmışsın...ben de çocukluğunu çok özleyenlerdenim...
Bu mim'i okyunca seni tekrardan çok sevdim canım :)

beetlejuice dedi ki...

April, ah canım çok teşekkür ederim:) Yazınca özlemim daha da arttı çocukluğuma.

birkadin dedi ki...

ayyy nasil da guzel bi kizmissin, akca pakca, cok severiiim :))

beetlejuice dedi ki...

Görkemcim, ben hala akça pakçayım, sev beni:)))

birkadin dedi ki...

:)) coook severim o zaman :)) ben akca pakca olayim diye, hergun deli gibi ovaliyorum yuzumu, makyaj da yapmiyorum, bi kac senedir basariliyim :))

beetlejuice dedi ki...

Görkemcim, ay kuzum sen kara kızsın, böyle çok güzelsin:) Ben de kara kızımı severim:)