15.03.2010

Taciz!



Yıl: 2010
Semt: İstanbul'un modern semtlerinden biri Kozyatağı
Saat: Sabah 9:30
Mekan: Vızır vızır işleyen bir cadde.
Kıyafet: Sadece kafam açık. Üzerimde bir kaban, altımda kot pantolon, ellerimde bile eldiven var. Çekicilik sıfır!

Ve ben taciz edildim! Servise binmek için durağa geldim, kulağımda kulaklıklarım alçak sesle müzik dinliyorum. Arkamda düzgün görünümlü bir adam. Bir müddet sonra kendi kendine birşeyler söylediğini duyuyorum. Müziğin sesini biraz kısıp kulak kesiliyorum ne diyor diye. Ana avrat düz gidiyor, ne küfürler!! Aha diyorum deli, minibüs caddesinde de vardı bir tane sürekli kendi kendine küfür eden bir deli, bizim de delimiz oldu herhalde diye düşünüyorum. Bir iki dakika sonra küfürlerin nesnesinin ben olduğumu farkediyorum. Öyle şeyler söylüyor ki hakkımda, siz bildiğiniz tüm küfürleri aklınıza getirin, hepsini onla çarpın. İşte onları bana yönlendirmiş, sapıkça fantezilerini bana anlatıyor. Kulağımdaki kulaklıklar nedeniyle onu duymuyorum sanıyor beyinsiz aklınca.

Delireceğim! Pencereden babam bakıyor, telaşlandırmamak için ona da çaktırmıyorum.Bir yandan da ya bıçağı varsa bir şey yaparsa korkusu. En sonunda kulaklıklarımı çıkarıp sapık insana birlikte karakola gitmeyi teklif ediyorum. Suratında bir dehşet! Panikle kafasını sallıyor. O zaman uzaklaş diyorum, koşar adım kaçıyor. Az önce bana küfür edecek cesareti olan insan müsveddesi koşar adım benden kaçıyor, ardına bile bakmadan.

Elim ayağım buz kesmiş, 1 saat kendime gelemiyorum. Ve soruyorum neden diye. Neden yapmış olabilir ki bunu? Nasıl bir tatmindir bu? Anlıyorum ki tatmin olduğu mevzu bana söyledikleri, anlattığı fanteziler değil, birini dehşete düşürmekten, korkutmaktan, kendini ondan güçlü görmekten zevk alıyor. Korkuttuğunu sandığı kişi dimdik karşısına dikildiğinde de ödü kopuyor. O kadar kendine güvensiz, o kadar zavallı durumda.

Eve geliyorum. 24 yaşında gencecik bir öğretmen başka bir insan müsveddesi tarafından öldürülmüş! Beni öldürecek demesine rağmen, koruyun beni demesine rağmen el veren olmamış. O müsveddenin karşısına dimdik çıkamamış kimse. Korkudan beslendikçe, kadın korktukça daha fazla zevk alarak tacizi cinayetle sonlandırmış. Bu ülkede kızlar okuyamaz, bu ülkede kadınlar gece dışarı çıkamaz, çıkarsa kötü kadındır, bu ülkede kadınlar çalışamaz, bu ülkede kadınlar sokakta rahat yürüyemez...Bu ülkede kadın olmak neden bu kadar zor?

50 yorum:

Gizem. dedi ki...

İnsan değil bunlar çillim acı olansa hayvan da değiller zavallı hayvanlara hakaret olur bunlarla hayvanları aynı yere koymak!.acınacak haldeler.

nilo dedi ki...

çoook geçmiş olsun arkadaşım... insan artık gündüz gözüyle sokakta dolaşmaktan bile korkar oldu. öğretmene olanları bende okudum , çok çok üzücü malesef....

deniz dedi ki...

Geçmiş olsun. Allah böylelerinin topunun belasını versin.

Haydins dedi ki...

Çillicim adam deliymiş işte, akıllı bir adam yapar mı hiç öyle bir şeyi..Bende çok korkarım ne diyeceğimi bilemem öyle bir durumda sen Karakola gitmeyi teklif etmişsin yinede..
Geçmiş olsun canım..

AyGün dedi ki...

Keçmiş olsun canım:( ben bile okuyunca korkdum:(
Allah belasını versın böyle alçak sapıkların.

Ayşegül dedi ki...

Bunu yapmak için herhangi bi çekicilik unsuruna gerek yok ki.. sizin bayan olduğunuzu bilmeleri ağızlarını sulandırmaya yetiyor..
hepsinin ç.künü kesiceksin.
nokta.
:)

Pinky dedi ki...

off :( ne denir Çillicim geçmiş olsun diyim. bir keresinde yanımdan geçen biri beni elle taciz etmişti hemde benden çok küçüktü :( kendime gelememiştim. tacizin her türlüsü iğrenç. yapan insan desen değil, hayvan desen değil. allah akıl versin onlara.

Drama Queen dedi ki...

bunun aynısı benim de başıam gelmişti daha lisedeydim bir de hava yeni kararmış kış, ben michelin maskotu gibi giyinmişken sapığın biri aynısını yapmıştı bana. Nasıl bir manyaklıktır ve neyinden haz alıyorlar anlamıyorum.Adı üstünde gerçi sapıklık işte. Ve bundan daha anlamsız olan, sen bu tarz bir şeye uğradın mı " kesin hak etmiştir, niye herkese yapmıyorlar" diye bakan insan ziyanları.. İşte bu bakış açısı yüzünden bu sapıklar istediklerini yapabiliyorlar, biz kadınlarsa hayattan soğutuluyoruz- bazen hayatta bile kalamıyoruz..

Pell-in dedi ki...

öf tüylerim diken diken oldu sonlara doğru. Geçmiş olsun çillicim. Benimde başıma geldi. Adamın bir cümlesiyle 3-5 saat kendime gelememiştim bende.

Keddy- Selen Akgül Sungur dedi ki...

çocukluğumdan beri kozyatağında oturuyorum. evlenince şenesenevlere taşındım. Hiç duymazdım bizim oralarda böyle şeyler. Geçen aşam servisten 19,00 de indim evim minibüs cd. 2. sokak erken vakit... sapığın biri peşime takıldı ... evime kendimi zor attım.. ve bundan nefret ediyorum. sapığın biri yüzünden evime korkarak gidiyorum malesef...

fioritamodatasarım dedi ki...

bu iş artık ciddi derecelere ulaştı , nedense artık bunu eğitimlilik ve eğitimsizliklede bağdaştıramıyorum bakıyorsunuz üniversite genci bile içindeki pisliği sizi kusabiliyor !! uçkursuz herif ay çok sinirlendim ! çok geçmiş olsun cnm

Adsız dedi ki...

Söylediğin her kelimeye katılıyorum.En iyisini yapmışsın! İğrenç yaratık:@ Nasıl bi ülkede yaşıyoruz cidden her geçen gün şok verici şeyler ve insanlar susup herşeye göz yumdukça oluyor bunlar!! Bu tip sapık ruhlu insanlar annelerini,karılarını,kardeşlerini eve kapatıp dışarda açık bi kol bile görünce kendinden geçen hiçbi kategoriye koyamadığım şeyler:@:@
Sinirden köpürdüm resmen!
*İnşallah böyle insanlar bida karşına çıkmaz canımcım.

JuVeNiL dedi ki...

offf..çok geçmiş olsun çilli, bir an kuyruğu dik tutmak zorunda olduğunu biliyorsun ve en mantıklı şeyi yapmak zorunda olup bir cesaretle yapıyorsun, ama içinden hep ya bıçağı varsa ya birşeyi varsa diye düşünmeden edemiyorsun.. Sonunda da galip çıksan da eln ayağın boşalıyor ve ne olduğunu anlamlandıramıyorsun..
Öğlen vakti arkadaşlarımla moda sahilde oturuyorken, gelip manyağın teki sarılmıştı! Güpegündüz,herkes etrafta kedisini köpeğini çoluğunu çocuğunu gezdirirken..
Sonra paranoyaksın,çok fazla düşünüyorsun diyorlar.. Düşünmeyip de ne yapalım?

Aylin dedi ki...

Sevgili Hem Mutlu Hem Çilli,
Yazınızı okurken içim sıkıştı.Hergün karşılaştığımız olayları güzel dillendirmişsiniz.12 yaşından beri (bana yapılan hareketin taciz olduğunu bile kavrayamamıştım )bu ülkede tacize uğruyorum.4o yaşındayım. Bişeylerin düzeleceğine dair umudumu tükettim artık...Bu işler tüm dünyada böyle ama sanki bizimki gibi ataerkil, geri kalmış ülkelerde daha fazla.Ne kadar kapalı olduğunuzun bir önemi yok.Hayal dünyaları çok geniş..
Geçmiş olsun..

yazmak_istemiyorum. dedi ki...

çillicim geçmiş olsun öncelikle.

ne diyeyim.. her şey zor.. daha beterleri başıma geldi.

maalesef bu ülke böyle, söyleyemezsin..

cevap vererek en iyi şeyi yapmışsın..

Goddess Artemis dedi ki...

İnsan donup kalıyor...
Başkentin göbeğinde defalarca birilerinin yanından geçerken küfürler yedim. Ama küfürler en okkalılarından, kırk yıl hatırı olanlardan... Yüzüm kıpkırmızı, demoralize ve insanlardan her aşamada daha çok nefret ederek ilerlerken, o insan müsveddelerinin kazanımı ne oluyor inan ben de merak ediyorum...
Çok geçmiş olsun çilli...

zühra dedi ki...

Bu toplum da eğitim seviyesi yükseltilmediği sürece bu sapıklar iflah olmayacak. Ama okumuş sapıklar da çok maalesef... Allah yardımcımız olsun.

Adsız dedi ki...

Canım benim okuyunca nasıl sinirlerim bozuldu anlatamam! Çok çok geçmiş olsun!

Benim doktora konum kadınların neden erkeklerin yoğunlukta olduğu eğitim ve iş alanlarında bulunamadıkları üzerine! İşte sebeplerden biri de bu!

Senin durumundaki 'yaratık' zavallı bir sapık! Dediğin gibi karşısındakini güçsüz duruma düşürdüğü için zevk alıyor, çünkü 1) kendini başka türlü güçlü hissedeceği bir alan yok, 2) başka türlü iletişim kurmayı bilmiyor, ailede ne gördüyse onu uyguluyor ama bir de bunun aklı başında, eğitimli ve tacizi başka şekillerde yapan versiyonları var! Helal olsun, iyi ki dimdik durmuşssun karşısında, rezil kaçmış hemen! O bahsettiğim diğer grupsa paraları var diye herşeyi elde edebileceklerini sanıp zamk gibi yapışıyor, Allah hiçbirimizi karşılaştırmasın!

Olive

nazo dedi ki...

Geçmiş olsun canım.. Korka korka okudum biliyor musun?
Dimdik durduğun için bravo..
O öğretmene de çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin..

beetlejuice dedi ki...

Pammuğum, hayvan desem onlara hayvanlara yazık .İnsan görünümlü yaratıklar hepsi!!

Nilocum, gündüz-gece hiçbir türlü korumamız yok. Zaten kadınların korunmaya muhtaç duruma gelmesinde var bir yanlışlık.

Deniz, çok teşekkür ederim.

Tenbel kız, teşekkür ederim canım, korkmamak elde değil:(

Haydins, karşılık verdim vermesine ama dizlerim titreye titreye, ya bana bir şey yaparsa korkusuyla. İçimize bu kadar korku yerleşmesi çok acı.

Ayşegülcüm, senin lafının üstüne laf söyleyemem, çok güzel söylemişsin. Nokta:)

Pinkycim, küçük büyük yaşlı genç hiç fark etmiyor. Yeter ki etrafında bir kadın olsun, hepsi sapıklaşıyor!

Dramaqueenn, çok haklısın canım, o zihniyet yüzünden açıklama yapma gereği duyuyoruz üzerimde şu vardı diye. Popomda bir etek dahi olsa tacize uğramamam lazım, kızlar gömleğinin düğmelerini açmış birini taciz ediyor mu?

Pell-in, 2 gün psikolojim bozuldu canım. Sabahları hala korkuyorum ya yine duraktaysa diye:(

Keddy, bunlar yüzünden her yerde kendimizi kollar olduk. Yolda yürürken arkanı kontrol et biri geliyor mu diye, otobüste kontrol et biri dokunuyor mu diye... Durumumuz içler acısı:(

Fluffy, yıllar geçtikçe gelişeceğimiz yere sürekli geriliyoruz. 60larda bile bugünkünden daha özgürmüş kadınlar. Ülkemiz adına çok üzülüyorum.

Nah a perfect day, kendi kızkardeşine yapılsa döner bıçağını çekip adam öldürecek kadar da namus düşkünü biridir eminim. Bunların namus anlayışı kendiminki temiz kalsın geri kalanı kirletmek boynumun borcudur şeklinde!

Juvecim, evet paranoyağım, bu insanlar beni paranoyak yaptılar. Sabah rahatça servis bekleme, sahilde arkadaşlarımda oturma lüksüm bile yoksa bu ülkede paranoyak olmayıp da ne yapacağım?

Aylin, çocukluktan çıkıp hatta artık çocukluktan da itibaren ölene kadar hep bir arzu nesnesiyiz onlara. 5 yaşındaki bebeğe de 90lık nineye de tecavüz eden bu zihniyet. Eğitimle bile düzelmez bunlar, psikolojik tedavi görmeleri lazım!

Yazmak istemiyorum, çok teşekkür ederim, gündüz olmasına, kendi muhitim olmasına güvenerek cevap verdim. Ama hiç bilmediğim bir yerde, akşam vakti biri bunları yapsa karşılık verecek cesaretim olur mu bilmiyorum:(

Goddess Artemis, çok teşekkürler, ben de çok merak ediyorum o kadar küfür ettin de ne kazandın be adam? Nasıl bir tatmin mekanizmasıdır bu? Benim aklım kesinlikle almıyor.

Zühracım, teşekkür ederim, çok haklısın artık eğitimli kesimde de bu tarz davranış gösterenler çoğalıyor. Ne diyeyim, Allah kadınların yardımcısı olsun.

Olivecim, ne güzel bir tez konun varmış, araştırdıkça neler neler öğreniyorsundur. Maalesef artık dışardan baktığında vayy be ne adam dediğin tipler bile sapık çıkabiliyor. Eğitim, kültür, coğrafya etkili değil bu davranışlarda. Ama nedir onları böyle yapan, işte onu bilemiyorum.

Nazocum, çok teşekkür ederim canım. Öğretmen beni de kahretti, o da dimdik durmuş ama elinden tutan olmamış, mekanı cennet olsun:(

tuguna dedi ki...

cok uzuldum, dangalak sapiga bak hele! cok sinir bozucu, neler hissettigini tahmin edebiliyorum. toplumcak bir psikolga gidilmesi lazim galiba.

Otkradnati_ochi dedi ki...

deli cesareti denilen şey herhalde bu =)çok kızıyorum ya kadınlarımızda ses çıkartmadıkça tacize izin verdikçede artacağını düşünüyorum nedense asıl korkutan bu .korkuları etraf ne der duyarsa olayı olmamalı...

Adsız dedi ki...

canım cok geçmıs olsun ınsan degıl hayvan o gercekten nasıl bır kısılık bozuklugudur bu ya o ogretmen olayınada dun cok uzuldum alllahım sen ınsanların aklını basına toplamasına yardım et :)

beetlejuice dedi ki...

Tuguna, canım bunları tedavi edecek kadar çok psikiyatrist yoktur bu ülkede, o kadar çoklar ki:)

Otkradnati_ochi, etraf ne der diye korkmuyorum da ya bana bir şey yaparsa diye korkuyorum ben. Bu sefer cesaretim vardı da karşılık verebildim.

Yaprakelacım, vallahi bunlar akılsız mıdır akılları var da kullanmıyorlar mı ben şaştım kaldım. Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın:)

April dedi ki...

Çillicim, gözlerim doldu sinirden şu anda...Ben olsa hem korkar, hem de sinirime yenik düşerdim sanırım...
bir sefer, belediye otobüsünde şemsiyeyi kafasına geçirmiştim birinin...
Bir de bazı insanlar, bu taciz olaylarına 'alışılması' gerektiğini söylüyorlar...
'olur öyle' diyip susmayı, unutmayı...
Ama ne yazık ki, 'olmaz öyle' diyeceğim ömrümün sonuna kadar...
Keşke olmasa, biz de susmuş olsak...
Ve malesef son sorunun cevabını verebilecek bir cümlem yok Çillicim...ne üzücü...

Sedat dedi ki...

Ne diyeyim ne yazayım diye o kadar düşündüm ki Çilli..O insan müsveddesi hakkında tek bir kelime etmeye bile değmez..Ağzına sağlık..en iyisini yapmışsın..Umarım bu tip bir olay hiç bir kadının başına gelmez..Geçmiş olsun..

cecilia dedi ki...

ya böylelerine herşey müstahak en adi ceza bile, çünkü yaptığının en ufak mantıklı veya geçerli bi açıklaması yok, kendi annesine, kardeşine, karısına kızına yapılsa ne tepki verir ohh ne ala memleketmi der acaba, hastalıktan öte bişey bu, herşeye kafaları basıyo ediyo da şeylerine hakim olamayıncamı hasta oluyorlar, bıraksınlar cinsel suçlarda, tacizlerde ciddi cezalar verilmeli, nedir bu bayanların çektiği kardeşim, korkudan kalabalık otabüse binemiyoruz..

beetlejuice dedi ki...

April canım, sen yazınca aklıma geldi. Ortaokuldayken bir gün bindiğim otobüste bir kızı asker olduğu her halinden belli biri taciz etmişti. Kız bağırarak yerinden kalktı, tepkisini gösterdi. Arkasında oturan teyze "Kızım asker o, ellesin bişey olmaz" dedi!! Zihniyete bakar mısın? Bir kadın diğerinin tacize uğramasını hoş karşılıyor. Biz acaba sokaklarda erkekler kendilerini tatmin etsin diye mi dolaşıyoruz?

Sedat, çok teşekkür ederim. İnan çok düşündüm yazsam mı yazmasam mı diye ama birilerinin sesini çıkarması gerekiyor artık. Susmak çözüm getirmiyor.

Cecicim, taciz nerdeyse suç olarak bile görülmüyor. Küçücük çocuk açtır baklava çalar hapishanelerde sürünür, biri uçkurunu tutamaz tecavüz eder ödül gibi kızla evlendirilir bir de! Midem bulanıyor bu işlerden.

Unknown dedi ki...

Şöyle başlayım, ben hiç hümanist biri değilimdir. Sapıklar, tacizciler, katiller hakkında "ama o ruh hastası, hasta yani, tedavi edilmeli" gibi savunmalara sadece -sinirli sinirli- gülerim. Her hastalık tedavi edilebiliyor mu? Hayır. Eee peki küçük bir çocuğa tecavüz eden adamın, bir kadını öldürüp tecavüz eden birinin "tedavi" sonunda iyileşeceğine inanıyor muyum? Kesinlikle hayır! Bu yüzden ki şimdiye kadar kim hakkında (bir kısmı da bizim okulda öğrenci yani, sokak serserisi filan değil) tacizci, kadınları aşağılayan, kendi kızını karısını baskılayıp iğrenç fantezilerini başka kadınlardan çıkarmaya çalışacak bir tip hükmü verdiysem bir şekilde doğru olduğunu maalesef gördüm. O yüzden Çillicim, AB'nin bile kendi selameti açısından üyelik şartlarını çok ağırlaştırmasını düşündüğüm bu ülkede yaşıyorsan, kimse için "bu düzgün biri böyle bir şeye kalkışmaz" demeyeceksin. Toplum olarak çeşitli dogmalarla kendimizi o kadar sıkıştırmışız ki sözde ahlaksızlığını aldığımız batıdan çok çok daha ahlaksızız biz aslında, sokaklarımız potansiyel sapık ve ruh hastalarıyla dolu. Avrupa'da yerleştiği şehrin en büyük tacizcilerinin kim olduğunu, en insan ötesi sapıklıkta google aramalarının hangi millet tarafından yapıldığını araştırırsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Evet bayağı sert bir yazı oldu bu ama gençken birkaç yıl da olsa bir bayan olarak hayatın tadını çıkarmak, erkeklerle eşit şartlarda çalışmak, yaşamak için yurtdışına gitmeyi düşünen bir okurunun düşünceleri böyle, ne yazık ki..

gly dedi ki...

canim cok gecmis olsun. ortaokul ve lisedeyken ben de cok yasamistim. hele uni'den mezun oldugum yil saat 6civarinda daha hava kararmadan eve giderken amaci sapiklik miydi hirsizlik miydi ne bilmiyorum, adamin biri arkadan belime yapismisti. ne oldugumu sasirmistim, dirsek atmistim kacip gitmisti hemen. o an ne oldugumu anlamadan eve gitmistim, ufak bi sok gecirmistim. hemen unutmaya calistim, kafamdan cikarmasam evden disari cikamaz hale gelirdim.

Bu da Benim Güncem dedi ki...

canım benimmm tüylerim diken diken oldu okurken böyle şeylerle malesef cok sık karşılaşabiliors bu ülkede:S insanlığmdan utanıorum,tiksiniorum. hangi mantığa sığınarak bu şeklde davranıolar anlayabilmiş değilm.kendi anne,kardeşlerine aynı davranşlarda bulunan biri olsa amannnnn düşünemiorum.lanet olsun ne diim geçmiş olsun canım

beetlejuice dedi ki...

Priscilla, canım sert yazmışsın ama öyle doğru yazmışsın ki. Herkeste bir kaçma ihtiyacı, herkeste bir memnuniyetsizlik. Batı gelişirken biz iyi yönlerimizi köreltip karanlık taraflarımızı ortaya çıkardık. Yazık oldu bize.

Gülaycım, ben olaydan sonra 1-2 saat kendime gelemedim. Sonra bir durup düşündüm bir sapık için günümü zehir etmeye, kendimi kahretmeye değer mi? Öyle geldim kendime.

Sochic, teşekkürler canım, bunların kendi anaları, bacıları namuslu gerisi namussuz, taciz edilmeyi hakeden kadınlar. Zihniyetleri böyle herhalde!

Girls On Blog dedi ki...

Cillicimm...buyuk gecmis olsun:(
Tuylerim diken diken okudum,hasta manyak adamalrla dolu ortalik...cok sukur fiziksel zarar gormemissin ve cok da cesur davranmissin...kocaman tebrik ederim seni.Benim de cok taciz hikayem vardir...kadin olup da bu ulkede yasayip da olmayan var mı acaba :(((
Keske yakalansa manyak!!

rosein dedi ki...

çok geçmiş olsun. normal derecede sosyal hayatı olan bir bayanın akıl sağlığını koruması bu ülkede çok zor. her yerde böyle midir bilemiyorum ama ne yazıkki her gün her yerde tacizle karşılaşıyoruz. inşallah kendi kızına, karısına, kardeşine de aynı şeyi yaparlar. o zaman ancak anlar rezil insan.

alis dedi ki...

Elle, sözle defalarca tacize uğradık hepimiz. Hayatında toplu taşıma kullanıp, Kadiköy'e gidip tacize uğramamış kadın var mı? Geçmiş olsun.

beetlejuice dedi ki...

Girls-on-blog, teşekkür ederim canım, ne yazık ki bu tacizler hep devam edecek, bugün olmazsa yarın, sokakta olmazsa otobüste. Tek çare dik durma cesaretini gösterebilmek, o da çoğu zaman zor ne yazık ki.

Rosein, kendi kardeşine, kızına yapıldığında anlayabilecek kapasitede olduklarını sanmıyorum canım. Kükrer, asar, keser sonra yolda gördüğü ilk dişinin peşine takılır.

Alis, teşekkür ederim, mümkün mü toplu taşıma araçlarını kullanıp tacize uğramamak? Otobüslerde bu durum normal karşılanıyor nerdeyse.

HaNdE... dedi ki...

ooffff!! yuhh!!!
ay daha ne diiimmm!! :(:(:(

beetlejuice dedi ki...

Handecim, yuh ki ne yuh:(

gözde dedi ki...

Benim de asansörde bir sapığa yakalanma hikayem var ki Çillicim sorma gitsin, allahtan seninki sadece laflarla yetinmiş, benimkini tahmin et artık, dehşet ki ne dehşet..

beetlejuice dedi ki...

Gözdecim, off çok kötü:( Zaten çok tırsarım tanımadığım biriyle asansöre binmekten, bu yorumundan sonra tabana kuvvet merdivenleri kullanacağım.

Adsız dedi ki...

cok gecmis olsun canim, umarim bir daha boyle bir sey yasamak zorunda kalmazsin...cok dikkatli ol lutfen...

beetlejuice dedi ki...

Banucum, teşekkür ederim canım, artık hep tetikte olup, arkamı kolluyorum maalesef.

Bellek Kutusu dedi ki...

Çilli'cim çok geçmiş olsun. Çok moralim bozuldu okuyunca. Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten:((

beetlejuice dedi ki...

Kutucum, çok teşekkür ederim canım. Ben de bakamıyorum yazıya, tekrar yaşıyormuşum gibi oluyor:(

Ayshenur dedi ki...

çillim okurken tüylerim diken diken oldu!o insan bozmasının allah bin türlü belasını versin ya n adi insanlar var!sen sıkma canını hepimizin MALESEF bazen basına gelebilio:(:(:(

beetlejuice dedi ki...

Ayshenur, maalesef her an her yerde bunu yaşama tehlikesi mevcut. Umarım kimsenin başına gelmez:(

"PRETTYCOOL" dedi ki...

canım benim,öncelikle böyle birşeyi sen yaşadığın için çok üzgünüm,sonra da bütün kadınların adına üzgünüm,ben yalnız başıma deniz kenarında gezinmeyi çok severim ama asla böyle bir hakkım yok,ne zaman kimseye bağlı olmadan dışarı çıkmak istediysem,oturduğum bankta,ya da yürürken hep karşı kaldırıma ruhu beş para etmeyen krolar doluştu,güya ayarlamaya çalıştılar,bir 3-5 dakka fazla kalsaydım adım çıkacaktı maazallah,hani bunun bir de böyle pis bir yönü var,yüz vermeyince ya da yalnız çıkınca adının da çıkarılması büyük ihtimal..ama erkekler böyle değil be gülüm,onlar heryerde rahat,bir de demiyorlar mı ki,şanslı olsaymışım kız doparmışım,onları kıza çeviresim al buyur çek diyesim geliyor...
hayatta herşeyin çalışma şartlarındaki tüm zorluklar dahil kadınların aleyhine olması asla adil değil,hele türkiyede hiç değil..ah çillim bakma aslında yaşanacak memleket değil bu yüzden de,biz vurulmuşuz taşına toprağına,ailelerimizden ayrılamıyoruz,yoksa ne kadınlığın hükmü var bu ülkede,ne de namusun,şerefin...

çok üzgünüm bebeğim,seni de çok seviyorum,bir daha asla böyle birşey yaşamaman için dua ediyorum,acizliğin bu kadarı ki,elimden başka hiçbirşey gelmiyor:(

beetlejuice dedi ki...

Prettym, çok zor kadın olmak bu memlekette, yalnız olma hatta kızkıza olma hakkımız yok. Sanki yolunu bulamayan koyunuz da başımızda çoban olmazsa kayboluruz. Alışmalıyız bu muameleye ama alışılabilecek bir şey de değil ki. Hadi kendimizi geçelim, Duru böyle bir dünyayada mı büyüyecek? Anne ben dışarı çıkıyorum dediğinde senin kalbin mi sıkışacak başına bir şey gelir mi diye? Sorular çok da cevap yok canım:(

"PRETTYCOOL" dedi ki...

aynen öyle bebeğim...aynen öyle...

Nazlı dedi ki...

Oyumuz sana Çilli :):):)