31.03.2010

Tükenç!



Üniversitede çok sevdiğim bir arkadaşımın sıklıkla kullandığı bir kelimeydi . Tükenç!
-Nasılsın, nasıl gidiyor?
-Öff tükenç!

Beni soracak olursanız, nerelerdesin ne yapıyorsun diyecek olursanız cevabım belli. Tükenç! Bahar yorgunluğu mu dersiniz, abimin nişanın yorgunluğu, bitirme tezine başlamanın verdiği moralsizlik mi ne derseniz diyin. Kısaca tükencim işte!

Yazasım gelmiyor. Hadi onu anladım da okuyasım da gelmiyor. Günlük şöyle bir rutinim var. Sabah kalk, okula git. Dersin varsa gir, Yoksa tez danışmanın verdiği zibilyon tane makaleyi okumaya çalış. Şaşı ol. Yemek ye. Dön makale oku. Hiçbirini anlama kendini gerizekalı zannet. Sıkıl. Bırakıyorum herşeyi ulen de. Kariyer.net'e gir. İş ara. Bulama. Sıkıl. Makaleye geri dön. Eve dön. Yemek yerken google reader'ı aç. Başlıklara, fotoğraflara bak. Erkek arkadaşla konuş. Annenin izlediği dizi fon müziğiyken öğrencilerin raporlarını oku. Netbook'u al. Odana git. Dizi izlerken uyu.

Bu kadar çok okumalı işten sonra harflere uyuz oluyorum. Yazasım, okuyasım, harf göresim gelmiyor. Anneannemin okuma yazması yok. Ama her gün gazeteye bakar. "Niye bakıyorsun ki anneanne" dediğimde "resimlerden anlıyorum kızım ne olduğunu" der. Hah, işte o durumdayım. Bloglarınıza koyduğunuz fotoğraflara dikkat edin, sizi ordan takip ediyorum:)

26 yorum:

Haydins dedi ki...

:) benim fotolar readerda çıkmıyor sanırım ..

eb dedi ki...

Çok tatlısın yaa (:

Resimlerime çeki düzen veriyim o halde (:

Merve dedi ki...

Bende nerelerde Çillli diyordum :)

Kıh düşmüşsün sen :) bak bu da benden deyim :)
Bende öyleyim bir sürü yapmak istediğim şey var ama takatim yok :( bahar yorgunlugu sanırım herkeste..

ama "tez" zamanda dön tatlım seni ösledik..!

cecilia dedi ki...

ay kıyamam sanaa çillicanımm depresyondaki halin bile şeker :)) bende bazen yoğunluğumdan veya belki de üşengeçliğimden resimlerden anlamaya çalışıyorum yazılanları, okumuyorumm, ve anladıysam kendimi zeki ilan ediyorumm :P :)

beetlejuice dedi ki...

Haydins, eveeeet açılmıyor seninkiler. Ayrıca açıp bakıyorum fotoğraflara:)

eb, depresifim ayol ne tatlısı:) Fotoğraflara dikkat efem:)

Mervecik, ben de enerjik beni özledim. Yapmak istediğim bir sürü şey var ama enerjim yerlerde. "Tez" zamanda geçsin şu yorgunluklar:)

Cecicim, bazen hiçbir şey anlamıyorum:) Yazı ayrı telden çalıyor resimler ayrı telden:)

lale kunt dedi ki...

üff bu blog olayı da sıktı mı nedir, herkeste bi durgunluk...
herşeyi baharın üzerine yıkıyorum ben, ondandır di mi? bakalım bahar bitince ne bahane uydurucam :)

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Hehehe, benim blogumdan da takip ediyor musun çilli :)

http://kahvegibi.blogspot.com/2010/03/dertleri-zevk-edindim-bende-nese-ne.html

Aslı dedi ki...

Ben tez de yazmıyorum ama ne kitap ne dergi ne gazete okuyamıyBenimki de anlamaktan değil ama sanki kelimeler beni boğuyor okurken, hiç içimden gelmiyor... Nisan Vogue una o yüzden bu kadar sevindim galiba, resimlere bakmak için birebir sağolsun:)) Blogumda resimlere daha bir dikkat edeyim bakayım konuyu özetliyorlar mı:P

beetlejuice dedi ki...

Lalecim, ben tüm suçu havalara atıyorum. Güneşli oluyor lalala diye geziyorum, ertesi gün her yer gri. Bahar tam geldiğinde düzelecek diye umuyorum:)

Kahvegibi, yazın çok güzel olmuş:) Kulağa küpe etmek gerek yazdığın maddeleri, ellerine sağlık:)

Aslıcım, doğru tanım bu:"kelimeler beni boğuyor" Okurken bir bakıyorum içim şişmiş:) Ne kadar az yazı, o kadar rahat kafa:)

gly dedi ki...

sana cok kolay gelsin. tez olayinin en sIkIci kisimlari baslari, en guzel kismi da tabiki sonu:)
makale okumak icin de uygun ruh halini kac yildir bu dunyanin icinde olmama ragmen bulamadim. ama sunu biliyorum okudukca 'bu ne ya?bu ne yapmis ya?ne diyorsun ya?...'lar azaliyor.
sabir bol sabir hepimize.

duyqş dedi ki...

Okumayın garibanların raporlarını zaten kafaları saç boyasında ortalama notlar sallayın geçsin:)

sonmodayiz.biz

beetlejuice dedi ki...

Gülaycım, tünelin ucu görünmüyor, çok karanlık. Şu makaleleri bir anlamaya başlasam biraz aydınlanacak etraf:) Ha gayret diyip duruyorum kendime:)

Duygş, ay ben kıyamam onlara yahu:) 2 puan fazla vermek için göbeğim çatlıyor:)

Unknown dedi ki...

ZİBİLYON TANE makale haa :D ayy çok tatlısınız Siz çook,mis kokulu DURU bir öpücük yollasak ÇiLLİ, MUTLU olur mu acep? ;) Kuantum Düşünce Tekniğine dalmış durumdayım Mutlucum,bugün denedim işe yaradı.Şimdi bütün sezgilerimi toparlıyor ve Sana bu geçiş döneminde bool şanss,gözlerine feer,ruhuna 2 kanat,derslerinde başarıı diliyorum..püüüüfff gönderddiiim :)))

April dedi ki...

Canım, umarım çabuk atlatırsın bu dönemi...Bahar yorgunluğu da tetiklemiş olabilir...:(

zühra dedi ki...

Geçer üzülme, rahat ol...

beetlejuice dedi ki...

Büşra ablacım, DURU öpücüklere yanaklarım güzel dileklere de kalbim hep açık. Gönderin gönderin, hepsini havada kapıyorum:)

April, sanki tepemde şimşek çakan bir bulutla geziniyorum. Güneş açar umarım:(

Zühracım, geçer geçer daha öncekiler gibi... :)

Sedat dedi ki...

Bu kadar karamsar olmaya gerek yok Çilli..Unutma her gecenin bir sabahı vardır..Biz hep yanındayız...Valla :)

beetlejuice dedi ki...

Esroshumsu, bu ar.görlük bela mı rahatlık mı anlayamadım gitti. Bir yandan günlük işler bir yandan kendi tezim, bölündüm. Bitse de gitsek artık:)

Sedat, bu destekleyici yorumlarla kendimi toparladım:) Hatta makale yığınını karşıma alıp "Siz mi büyüksünüz ben mi? Dağılın uleyn" diye ayar bile çektim:)

POLLYANNA dedi ki...

Bende boyle seyler birtek ben de oluyor saniyorum, aman ya yok yok bu bahardan filan degil, burada yaz basladi cunku :)))tatlim sana ve herkese kolay gelsin biran once enerji dolalim hepimiz ...Sevgiler

Doorstepping dedi ki...

Son buluşmada biz de aynı şeyi konuştuk. Yoğunluktan izleme listesindeki fotolara bakıp enteresan geleni açıp okuma şeklinde oluyor hep. Ama her seferinde h.sonu hepsine tek tek bakıcam diyorum, o da yarım yamalak oluyor :(

beetlejuice dedi ki...

Pollyanna, gezegenlerle ilgili bir şey mi acaba:) Bir gezegen diğerine kışt mı dedi, yörüngesine mi girdi ne oluyorsa bitsin artık:)

Doorstepping, ben resmen fotoromana dönüştürdüm blogları. Her defasında da bir sonraki güncellemesinde eski yazısını da okurum yalanını yutturuyorum kendime:)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

anaaaam(canım ailem feride tonu) ben bugün bikız gördüm abisinin nişanı vardı,anaaaam,saks mavi bi elbise giymiş,bihter görse üstünden çeker alır,anaaam,bir de bir zayıftı ki sormayın resimlerine bakarken ağzımın suları aktı,anaaaam,öyle bi kız olsa da elmayra gibi sıkıp onun suyunu içsem anaaam;)ben onu iyleştirir,ruhunu severim anaaam,o benim bitanemdir;)

Unknown dedi ki...

Çilli senin şu postlarının fotoğraflarına bayılıyorumm :) Şu maymuncuğa bakıyorum kaç gündür ne tatlı yarebbim o gözlerindeki ifadeye hastayım:) Tükenç kelimesini birebir anlatıyor. Zaten son günlede "Pisluk" da ağzıma takıldı ahaha, her kızdırana içimden pisluk demekteyim :d

Yorgunluğunu bezginliğini de çok iyi anlıyorum, verebileceğim tek tavsiye de şu amerikan dizilerindeki gibi sıkıştığın bunaldığın anlarda tepki belli etmen, içinde tutmaman, çünkü o daha çok yıpratıyor geriyor.

beetlejuice dedi ki...

Prettyiiiiiiiiiiim, ayyyyyyyyyy:) Çok çok iyi geliyorsun bana canım yaa, sesin, kelimelerin, hiçbir şey yapmadan duruşun bile iyi geliyor bana. Senle konuştuk ya, o gün bugündür enerjimin, neşemin maşallahı var. Yeni annelerin dilekleri kabul olurmuş, öyle içten diledin demek ki sıkıntılarımın geçmesini. Pretty FM ilaç gibi radyo:))

Priscillacım, bizi yoranların, üzenlerin, kızdıranların hepsi pisluk:) Bende de hayatımı Amerikan filmi gibi görme durumu var. İşler kötü giderken diyorum ki şu an bir romantik-komedidesin. Meg Ryan'lı ya da Jennifer Aniston'lı bir film. Nasıl onların başına kötü olaylar geldiğinde biliyorsak sonunda işlerin düzeleceğini, filmin mutlu sonla biteceğini benim hikayemin de öyle gelişeceğini düşünüyorum:)

Prima Donna dedi ki...

of off ben de ara ara öyle oluyorum. hele şu ara nefret ediyorum readerımın kalabalığından. git-gel-ye-iç yat-hayal et-yetişeme- panik-koş kalk..... biraz ayıklamak lazım sanırım. blog olayını ilk keşfettiğimde ayrıntılı okuyordum hayran hayran bakıyordum ekrana. ama sonra ipin ucu kaçtı. gördüğüm her güzel siteye üye ol br post sayfalar alıyor (hele o yabancı fotoğraf blogları).

sonra birsürü fikir havada uçuşuyor ama bakmaktan yapmaya fırsat kalmıyor pop.olar da bu arada otur otur büyüyor:)

herşeye ulaşabilmek önce mucize gibiyken şimdi tam bi kaos.
bahar temizliği ve plan yapmak şart sanırım:)

beetlejuice dedi ki...

Prima Donna, canım her beğendiği blogu ekleme hatasını ben de yapmıştım başlarda. Sonra baktım ipin ucu kaçtı, güzel bir süzgeçten geçirdim hepsini. Şimdi rahata erdim:) Gerçi yine bir filtreleme yapmak istiyorum, bazı blogları ciddi ciddi okumuyorum. Sadece kalabalık yapıyor.
Bahar tükençliğim de bitiyor gibi, Mayıs başında tamamen kurtulmayı planlıyorum:P Sen de hemen kurtulursun inşallah canım.