20.06.2010

Haberler...Haberler...


Hello blog:) Naber canım, görüşemedik bayağıdr. Açmadım bile seni itiraf edeyim, ama küsüşmedik di mi? Küsüşmedik küsüşmedik, sen bana küsmezsin ki hem. Bak anlatayım neler yaptım ayrı kaldığımız dönemde.
-Hani üreten insan mutlu insandı, hani çalışmak güzeldi. Kim söylediyse bunları çıksın uleyyn ortaya! İliğim kurudu resmen. Çalış, çalış, çalış. Kapris çek, alttan al, alttan alama sinirden kudur tuvalete kaç delirmemek için, deli gibi dosyalara gömülmüşken direktör bir ton daha dosya koysun önüne, telefonların susmasın, günde gelen mail sayısı 3 basamaklı olsun, hepsinin konusu "Acil!!!" ya da "Urgent! ASAP!!" olsun... Ayttt, keseceğim topunuzu be, bir dağılın.
-Ama mutsuz muyum? Değilim. İlk başlarda zorlansam da işi işte bırakmayı öğrendim. Eve gelince kendime ait olan 3.5 saati en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum.
-Kilo aldım! Dün açtığım bikini sezonuyla da bıngıl bıngıl etlerim, lıpır lıpır selülitlerim pek feci göründü gözüme. İş yerinde yemek çıkmıyor, dışarda yiyoruz. Izgara, salata, zeytinyağlı falan yemeye çalışsam da sürekli işe yaramamış demek ki. 55'i gördüm yaa:( Öff ki ne öff. İş yerinde nasıl zayıflanır, bilen var mı a dostlar?
-Aşk-ı Memnu bitiyor ya, ay ben bir üzül bir üzül. Bihter'in deli deli, hüzünlü halleri içime pek dokundu. Oysa ki hiç sevmezdim ben Bihter'i. İnteresaaan.
-Limango'dan ilk alışverişimi yaptım. Hüsran oldu. Kendini gün içinde sürekli geriye alan emektar saatimi içim yana yana değiştirmek istedim, Limango'dan kapıverdim fotoğrafı güzel görünen bir tane. Bildiğin duvar saati çıktı!! Duvardaki saatimize kordon takıp koluma bağlasam ancak bu kadar büyük dururdu. Yarın geri gönderiyorum, bakalım neler olacak?
-Aaa bomba haber! Topuklu ayakkabıyla yürüyebiliyorum, yürümek ne demek koşabiliyorum. İnsanlık için küçük, benim için büyük bir gelişme:)
-Abimin düğünü için elbise aramaya bile başlamamıştım ki buldum! Ekol diye bir mağaza, büyük beden satarmış. Bir de prenses elbiseleri satıyormuş meğer. Erkek arkadaşım gördü, o gösterdi, hayatımda böyle güzel elbise görmedim dedi, ee bana da elbiseye aşık olmak kaldı. Bir ara fotoğrafını çekip koyayım bari buraya, böyle lafla olmaz:)
-Stila'nın en sevdiğim ruju discontinued olmuş. Ama nideeen?
-Ramiz'im 4 gün bizdeydi. Ah nasıl alıştım 4 günde, bugün ayrı kalmak pek zor geliyor:(
-Demet Akalın'ın verdiği bir tavsiyeyi deneyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Tarçınlı su tok tutuyor, sıfır bedene düştün sayesinde dedi. Ben de denedim, cidden tutuyor. Bir sürahi suya geceden çubuk tarçın atıp öbür gün içiyorsunuz. Bu kadarcık.
-Benim bu sene iznim yok biliyor musuuun:( Sevgili (!) direktörcüğüm vermedi. Pöf!
-Beni özlediniz mi bakayım hıı?

24 yorum:

Aslı dedi ki...

Çilliii özledik ama! Yine de 3.5 saatlik hayat molandan çalmak istemem, sen o saatleri açık havada ve tamamen kendin için harca...

55ten birşey olmaz, bünyen yeni yemek düzenine alıştıktan sonra metabolizman ona uygun çalışmaya başlar. Başlamazsa onu o zaman düşünürüz, hem tatilin de yokmuş boşver:P

Ekol'de ben de nişanım zamanında çok sade bir elbise beğenip çok şaşırmıştım, boşa mı haksızlık etmişim bu mağzaya diye. Fotoğrafını koy ama merak ettim:)

Benim ayaklarım hala alışamadı topukluya, daha doğrusu bu şehrin sokakları tamamen taş-toprak olduğu için ayaklarımdan çok ayakkabılarım telef oldu desek daha doğru aslında...

Bak bu tarçınlı su işe yaradı dedin benim de kafama takıldı şimdi, bunun bir oranı falan var mı? Kaç lt su kaç çubuk mesela??

Arada uğra be çilli, vazgeçtim o 3.5 saatin 15dakikasını bize ayır;)

rosein dedi ki...

özledik özledik özlemez myiz =) bu gelişme postu iyi oldu. bu arada ilk yıl izin hakkı olmuyo verirlerse extradan vermiş oluyorlar.

mercan dedi ki...

e ben sana demiştim çilli artık buralara zor uğrarsın diye:) ben de kilo aldım evimin yakınındaki spor salonuna gitmeye de acayip üşeniyorum. halim harap:s limangodan hiç alışveriş yapmadım, bu konuda markafoniyi tercih ediyorum ve beni mutlu edebiliyor.

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Canım twitterda birkaç kere çok yoğun olduğunu yazmasan kayıp aranıyor ilanı verecektim artık :P Yazmana sevindim :) Off off iş yerinde kilo almayı önlemenin yolunu bilen bana da söylesin :P Ay tarçınlı suyu ilk defa burda duydum, hemen yaptım, buz dolabına koydum, yaz-kış soğuk su içerim ben, hiç sıcak içemem de :( Ay son olarak da maalesef çalıştığın yere göre ilk 6 ay - 1 sene izin yapamıyosun, seneye güzzzzeellll bir tatil yaparsın :D

beetlejuice dedi ki...

Aslıcım, canım benim, ne güzel geldi yorumun uzun uzun:) Ohh:) İnan o kadar istiyorum ki buraya vakit ayırabilmeyi ama ne zaman bu akşam yazacağım desem sızıp kalıyorum:) 55 fazla geldi bünyeme, yürürken sallanıyor sanki etlerim:) Elbisenin fotoğrafını da koyacağım mutlaka, nişan-düğün-mezuniyet zamanı. Birilerine yardımım olur belki:) Ah tabi yolların önemi büyük topukluya alışmada, pıtır pıtır halının üzerindeyim tüm gün. Servisten inince yalpalamaya başlıyorum:) Ben bir sürahiye 1 tane çubuk tarçın atıyorum. 2 tane denedim çok aromalı geldi su içemedim. Mutlaka dene, hiç acıkmıyorsun:) Öperim canım seni.

Rosein, ben de çoook özledim. İyi geldi yazmak. İlk sene yöneticinin insiyatifindeymiş izin, benim yöneticimden öyle bir insiyatif kullanmasını beklemiyordum zaten:P

Mercan, ayy sen de mi? Off çok moral bozucu bir şey, pantolonlarım sıkmaya başladı. İnadına da almıyorum daha bol kıyafetler, mutlaka gidecek bu kilolar! Markafoni'den memnunum ben de ama limango biraz hayal kırıklığı oldu. Bakalım iade konusunda sorun çıkacak mı?

Marjocuuum, çok feci kayboldum bu sefer. İşyerinde yasaklı olmasa tüm siteler arada kaçacağım ama o da olmuyor:) Tarçınlı su mucize gibi, daha zayıflatmadı ama iştahımı kesti. Soğuk içmek daha iyi gelir, ben soğuk içemiyorum hemen boğazım şişiyor. Hadi bakalım savaş açtık kilolara:)

Unknown dedi ki...

Ah Çillicim, özlemez miyiz! Hem de nasıl özledik nasıl :) Bir solukta okudum yazını, canım benim kim bilir ne kadar yoruluyorsun, ama bunu bile nasıl mizaha dökebiliyorsun :)
Tarçınlı su ha, mutlaka denemeliyim :D Sen buralarda yokken ben mezun oldum Çilli, hihih. Ama kendi mesleğim yerine(hakkında hala tereddütlerim var, maalesef bunca sene oldu ama sevemedim bölümümü)sektör değiştirip 5 sene filan "havalarda" olacağım sanırım, seni şehir dışına, yurtdışına gönderirse şirket, belki havada karşılaşırız karada karşılaşamamış olsak da. Eee vermem lazım gelen birkaç kilo için tarçınlı suya başvuracağım, yaşasın Demet :d

Elbiseni i-na-nıl-maz merak ediyorum, allaşkına resmini koy, prenses elbisesi demek ha :)
Yaa sorma benim de içim paralanıyor Bihter'in haline, eve alıp beslemek istiyorum bazı bazı :)

Canım Çillim seni çooook öperim, özletme kendini :))

Unknown dedi ki...

Tabi ki az önceki yorum bana ait, ama google bana son zamanlarda çok kelek yapıyor be Çillicim, senin direktörden bile daha sevgili(!)yiz şu günlerde google ile :))

Bellek Kutusu dedi ki...

Özledik çillicim, özlemez olur muyuz:)
Şu topukluyla yürümenin sırrını bir zahmet Kutu'yla da paylaşsan valla ömrüm boyunca duacı olacağım sana bilesin;)

zivizivi dedi ki...

canım iyiki yazmışsın yazını göörünce pek bi mesud oldum :D

ramizi görmeyi özledim bende bi ara fotoğraflarını koysana müsait olduğunda. hatırlıyor musun bilmem ama benim ölen kuşumla aynı cinsteler :) o yüzden özlem gideririm :)

ekol'de hakikaten çok güzel çok şık elbiseler oluyor. bende geçen sene abimin düğünü için ordan bi elbise almıştım ve indirimdeydi çok da uyguna gelmişti.

çillim kendine iyi bak. kızdırmasına üzmesine izin verme kimsenin seni :)

kalüfer böcüğü dedi ki...

off bende kimya mühendisliği okuyorum, eskiden altın değerindeydik şimdi varya işçiden beter eziyet görüyoruz kaldı ki onu bile bulana kadar ömrümüz gidiyor.

gly dedi ki...

canim hosgeldik. ozlemistik seni.
boyle seyleri okuyunca is hayatina baslamadan sogudum ben. doktorami alip ev hanimi mi olsam ki?
ankara'da ekol'un bi suru magazasi var hem buyuk beden hem normal beden. ben de severdim zamaninda. degisk degisik markalari sattigindan orayi gidip bakmak kolayima giderdi.
ben de 55 oldum ama o sayiyi soylememek icin 54-55 arasiyim diyorum. tarcinli suyu ben de deneyim. gerci ben cogu zaman canim skildigi icin yiyorum, aclik hissettigimden degil.
benden de ufacik bi tavsiye. ogle yemeklerinin yaninda birazcik bulgur pilavi ye. bulgur acayip tok tutuyor.

beetlejuice dedi ki...

Priscillacım, kimse benim direktörüm kadar sevgili(!) olamaz, lütfen:)) Canım benim, öyle çok sevindim ki senin adına. Mezuniyetin de yeni işin de hayırlı olsun canım. Çok çok mutlu olursun umarım. Kendi mesleğini kim yapabiliyor ki? Ben mesleğimi çok sevmeme rağmen alakasız bir pozisyonda çalışıyorum. Zaten sevmiyormuşsun mesleğini, o zaman en sevebileceğin iş senin olsun:) İlk uçuşumda eğer hostes çok güzel ve tatlı ise yanına yanaşıp diyeceğim ki "pişşt ben Çilli":)) Elbiseyi de mutlaka koyacağım, merakta bırakmam ben sizi. Öperim güzel yanaklarından canım benim:)

Kutucum, ben de özledim ben de:) Topuklu ayakkabıyla yürümenin sırrı da şu, topuğun boyunu abartmayacaksın, abarttıysan önden platformlu olanını alacaksın, ağırlığını ön tabana vermeyeceksin, bu ayakkabı giydikçe açılır demeyeceksin açılmıyorlar, haa baktın hiçbirinde rahat edemiyorsun alacaksın dolgu topuk mutlu mesut yaşayacaksın:))

Zivizivi, ahh sen benden Ramiz fotoğrafı iste yeter ki Ramizimle donatırım buraları:) Pek de samimiyiz bu aralar, sarmaş dolaş hallerimizi koyarım yakın zamanda:) Ekol beni şaşırttı, çok çok memnun kaldım elbiseden. Sen de kendine çok iyi bak e mi:)

Kalüfer böcüğü, ahh ahh!Benim bölüme girdiğim zamanlar o altın zamanlarıydı mesleğin. Benden bir üst dönemdekiler parça pinçik edildi resmen, havada kapıldılar. Biz mezun olduk suratımıza bakan yok. Bizden sonrakiler daha da beter. Bu ülkede kimya mühendislerine iş imkanı olsa endüstriyel olarak çok farklı bir konumda olurduk.
Kimya mühendisliği eğitimini bu kadar ağır vermeseler bari, %90'ını boşa öğreniyoruz zaten:) Ama sakın canını sıkma, öyle ya da böyle bir ekmek kapısı bulunuyor:) Ahanda en iyi örnek karşında duruyor:)

Gülaycım, ben de çok özledim hepinizi, tek tek. Akademik hayattan iş hayatına geçiş sıcacık kumlardan buzlu sulara dalmışım gibi bir etki yaptı bende:) Ama en soğuk suya bile alışıyorsun işte. Amaaa en güzeli ev hanımı olmak. Hala planlarımda var, biraz çalışayım hele:) Ben de 54-55 arası birşeyim o zaman, ne 55i canım:P Bulgur pilavı cidden tok tutuyor, hiç aklıma gelmiyordu. İyi oldu hatırlattığın, teşekkürler canımcım:)

alis dedi ki...

Yılanın başını küçükken ez çillicim, masa başında canın da çıksa oturarak kalori yakılmıyor işte :( Zaten alışık olduğun bir spor düzenin de yoksa o 3.5 saatçik vaktinin yarısını sporla geçir demek de zor. Ancak sahilde paten kaymak gibi eğlenceli bir aktivite bulabilirsin. Sen en iyisi üşenmeden hergün öğle yemeğini ve sağlıklı abur cuburunu yanında götür. Dışarda yemek yemeyi alışkanlık haline getirirsen o 55 gözüne güzel bir anı olarak gözükmeye başlar, benden söylemesi. Çünkü sen zeytinyağlı pişirdiğinde içine 1 kaşık yağ koyuyorsan dışarda 1 çay bardağı koyuyorlar, sen köfteni yağsız kıymadan yapıyorsan onların köftesine çatalla bastırınca combur combur yağ akıyor maalesef.

İş hayatında da Allah sana kolaylık versin, umarım mutlu olursun.

Adsız dedi ki...

çilli nerelerdesın yahu arada yazı yaz :)ozledım yazılarını :)

moralını hıc bozma seneye bomba gıbı bır tatıl yaparsın ısın cok ıyı nasılsa :)

kılo olayınada takma verırsın...
bıraz yedıklerıne dıkkat ettınmı okdur kendıne cok ıyı bak :)
cok yorma kendını:)

Prima Donna dedi ki...

çilliiii hoşgeldin:) off iş stresi baskısı... yarın bankada staja başlyorum lütfen iyi geçsin lütfen iyi geçsin lütfen iyi insanlar olsun diye dualar ediyorum.şimdi seni okuyunca ben de "alıştım" demek istiyorum bir de yoğunluk istiyorum stajda boş kalmak yorulmaktan bin kat beter:D yoksa 2 ay geçmez.. iyi ki gelmişsin içimi doktum hihi

eb dedi ki...

O ne güzel bir girişş (: hello blogg (: böyle yanaklarını sıkıp sevesim geldi ;)

beetlejuice dedi ki...

Alis, aslında ben de evden götürmek istiyorum öğle yemeğimi ama sosyalleşebildiğim tek zaman öğle araları. Restauranta da elimde plastik kaplarla gidilmez ki:) En güzeli spora tekrar başlamak, yoksa bu gidişin sonu iyi değil:)

Pelincim, böyle ara ara ceee yapıp kaçacağım bundan sonra:) Kilo olayını bayağı dert ediyorum valla, bir an önce eski halime dönmem lazım:)

Prima Donnacım, hayırlı olsun stajın canım. Yoğunluktan her ne kadar şikayet etsem de boş boş oturmak daha beter. Akşam nasıl oluyor anlamıyorum hiç, umarım senin de başedebileceğin, seni çok yormayan bir yoğunluğun olur:)

Eb, sık yanaklarımı sev beni, iştekiler sevmiyor hüüü:(

tuku dedi ki...

Demişştimki artık çilli topuklu papilere alıştı, bıraktı blogu:P
hadi özletme sık yaz

beetlejuice dedi ki...

Tukucum, hep yazacağım diyorum olmuyor sonra. Ama bir zayıflamaya bir de daha çok yazmaya ant içtim:P Topuklu papilerle yürümeyi başardıysam bunu da başarırım:))

JuVeNiL dedi ki...

çilli seni çok özlediim yaa, bu süre içinde mezun oldum ben şekerim:); ama kutlamalara başlayamadan işe başladım, sonra 1 hafta işi denedikten sonra beğenmeyip dün akşam kendimi azad ettim:) misses uuu!

Rebecca dedi ki...

Daha ilk defa okudum çok beğendim. =)
http://aslankizinruyasi.blogspot.com/

beetlejuice dedi ki...

Juvemmmm, ayyy nasıl mutlu oldum mezuniyetine, ohh bee, kurtuldun canım sonunda:) İşi de başından kısa kesmen bence çok isabetli olmuş, mutsuz çalışmak ömründen yıllar götürürdü. Sen önce bir dinlen, kendine zaman ayır, hatta biraz sıkılmaya başla işte ondan sonra gönlüne göre bir iş gelip bulacak seni, ben biliyorum:))

Rebecca, hoşgeldin, çok teşekkür ederim :)

~olive~ dedi ki...

Herşeyin iyi gittiğine çok sevindim Çillicim! Bu arada şapşal ben facebook gibi geri dönülüyor diye bir süre için twitterımı kapayayım dedim geri dönülmüyomuş:((( Yine ekledim seni asliko olarak:)

Çok özletme kendini;)

Olive

beetlejuice dedi ki...

Canım Olivecim, hemen ekliyorum o zaman yeni seni:) Vakit buldukça buralarda olacağım canım, özletmeyeceğim kendimi:)