29.05.2010

Turkish English!


Türkçe konuşurken araya İngilizce kelime sokuşturanlardan, sokuşturma çabalarını insanın gözüne gözüne sokanlardan oldum olası hazetmezdim. İnsanın istemediği ot burnunun dibinde bitermiş. Öyle bir bitti ki o otlar, Amazon ormanı mübarek. Çalıştığım firma yabancı, doğal olarak İngilizce yazışmak, bazı teknik konularda İngilizce'sini kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Ama öğle arası olmuş, muhabbet ediyoruz yahu. "Evaluate etmeyip ignore edersek successful bir sonuç alamayız" diyorsun bana. Annem sen nerdensin, Türk müsün yabancı mısın? Türkçesini kullanmak daha kolayken ne diye kasarsın kendini bu kadar? Hem artık İngilizce konuşmak/konuşabilmek öyle aman aman süper bir yetenek değil ki. Sokarsın araya Urduca bir şeyler," ya pardon 4 dil biliyorum da arada karışıyor konuşurken" dersin, o zaman şaşırırım işte. Yapma ciğerim böyle artistik numaralar, yoksa seni dismiss ederim lunch breaklerimden çok down bir moodda gezinirsin! Senin dilinden konuşuyorum bak, anladın sen beni;)

16.05.2010

Pacey?!??



Ey gidiii lise zamanlarımızın yürek yakanı, Dawson's Creek'in yakışıklı Pacey'si... Sen yıllar geçmesine rağmen o zamanki yakışıklılığından bir şey kaybetme, Diane Kruger'ı sevgili yap koluna tak, Fringe'de başrolü kap ama son 10 yılın en kıro, en göz tırmalayıcı, en gudik kıyafetiyle karşıma çık.


Abuuuv, bu ne ayol? Pantolona mı bir şey desem, o kıro ayakkabılarına mı, yoksa çorapsız ayaklarına mı? Bu bir modaysa eğer hiç sevmedim! Caddede böyle gezinen erkekler türemeye başlarsa göz kanseri olurum ben bu yaz!

Fotoğraflar:JustJared

10.05.2010

Çok yorgunum be blog



Ay anacım, bu iş hayatı pek yoğun, pek yorucu, pek özel hayat yok edici bir şeymiş. Daha 2. haftaya yeni başladım ama şimdiden emeklilik günlerini hayal eder oldum:P Şaka bir yana, hem şirketin yoğun bir dönemi olmasından hem de benim ünvanım altında sadece ben olduğumdan popişimde boza pişiyor. Gece 10'u görürsem "ooo saat çok geç olmuş" dediğim günler yaşıyorum. Ben işi tam olarak öğreninceye ve de bu yoğunluk azalıncaya kadar birazcık özleşeceğiz arkidişler.

Çok yorgun yatmamdan kaynaklı herhalde fantastik rüyalar görüyorum. Dün geceki rüyam şöyle. İşten eve gelmişim blogları okuyorum. Bir blogdaki yazının yorumlarında iki kız benim hakkımda konuşuyorlar. Biri diyor ki "Ay ben Çilli'yi gördüm pazarda, ayakkabıları çok eskiydi, fakirmiş kız o" Bir ezikliyorlardı ki beni anlatamam. Bir üzüldüm bir üzüldüm rüyamda:) Kimse benim ayakkabılarımı eski, beni fakir bulan çıksın ortaya. Ona "Bir zamanlar fakir ama gururlu bir Çilli" vardı girizgahlı bir konuşma yapacağım:)