31.01.2009
Değer mi hiç?
Victoria! Sözüm sana! Tamam, Christian Louboutinler Marc Jacobslar giymek çok güzel, olsa da ben de giysem ama ayağını şu hale getirmeye değer mi hiç?
Şu ayaktaki lanet çıkıntılar 'bunion' oluyor. Annemde de var aynılarından. İş hayatında dar, topuklu ayakkabı giymenin bedeli. Bu yaz, eski iş yerimde fiziksel olarak kendimi çok zorladığım bir dönemde bende de bunioncuk boyutunda tepecikler oluştu. Victoria'nınkinin 10 da 1 i bile değil. Ama nasıl bir acı, gece yatarken nasıl bir sızlama. Şimdi ayakkabı alırken tek kıstasım bunioncuklarım. İndirimde Bershka ve Stradivarius'ta inanılmaz güzel babetler, hafif topuklu ayakkabılar vardı. Hepsi de sözleşmiş gibi tam bunioncuğuma baskı yapacak şekilde darlaşıyordu. Aklım kaldı hepsinde ama o acıyı çekmektense spor ayakkabılarımla birlikteliğime devam etmeyi tercih ederim.
Beauty is pain, orası tamam da Beauty is not torture!
30.01.2009
İçelim güzelleşelim
29.01.2009
İstiyorum!
28.01.2009
Lokma Döner
- 2 yufka
- Hazır döner
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Bir miktar su
Yufkaları ikiye bölüyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırıp yarım yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Düz kenarı iki taraftan içe hafifçe katlayıp, katladığımız kısma da karışımdan sürüyoruz. Döneri daha küçük parçalara ayırıp yufkanın düz kısmına yayıyoruz. Yufkayı rulo haline getiriyoruz. Yağlanmış tepsiye rulo yufkayı düz olarak koyuyoruz. Artan yoğurtlu karışımı rulonun üzerine sürüp 300 derecede (Bizim fırınımız kendini fırın dünyasından ayrı bir noktada gördüğü için diğer fırınlarla aynı derecede ısıtmaz. Bizdeki 225 normal fırınların 180' idir. Buna da diyelim 225-250 derece:)) üzeri kızarana kadar (yalaşık yarım saat) pişiriyoruz.
2 yemek kaşığı tereyağını eritip, 2 yemek kaşığı salçayı ekliyoruz. Karışıma az miktarda su ekleyip kıvamını biraz seyreltiyoruz. İstenilen miktarda yoğurtu çatalla çırparak daha akışkan bir kıvama getiriyoruz. Fırından çıkan döner rulolarımızı 2 parmak kalınlığında kesip tabağımıza alıyoruz. Üzerine yoğurt, onun da üzerine salçayı döküyoruz. Üstüne de isteğe göre nane ve pul biber döküp afiyetle yiyoruz:)
Vay yemek tarifi verdim ben:)