3.04.2009

Dizi dizi saçmalıklar


Türk halkının en büyük zevki nedir? Dizi izlemektiiir. Önüne her konulan diziyi izler mi? Ee, ne yalan söyleyelim izler. Bu dizilerin saçmalaması için bir sebep midir? Asla değildir.

Dün Aşk-ı Memnu'yu izlerken gözümü inanılmaz tırmaladı. Öncelikle dizilerde Türk halkı sanki hep malikanelerde, villalarda, yalı dairelerinde yaşıyormuş gibi bir hava var. Hadi diyelim Aşk-ı Memnu zengin kesimi anlatan bir dizi ama diğer dizilerde de cebinde beş kuruşu olmayan ünivesite öğrencileri bile Boğaz manzaralı dairelerde oturuyor. İkincisi evde baloya gider gibi kıyafetlerle oturmak. Bu insanlar hiç mi eşofman giymez, hiç mi pijamasını çıkarmadan aylaklık yapmaz. Hep bir topuklu ayakkabı, mini etek, takım elbise durumu. Ve en felaketi geliyor! Her an her saniye her koşulda makyajlı olmak. Bunu ilk Aydan Şener'de farketmiştim. Dizi sektörünün yavaş yavaş ortaya çıktığı dönemde bir dizisi vardı. Orda günlerce yoğun bakımda kalmıştı. Bembeyaz pudralı bir yüz ve kahverengi dudak kalemiyle belirginleştirilmiş kahverengi rujla! Dün de Bihter Hanım çok zor geçen bir gecenin ardından muntazam sürülmüş siyah kalemli gözlerle güne merhaba dedi.
Tamam 90 dakika dizi çekmek çok zor iş, koşulları ağır. Ama bir akıllı da çıkıp, "Yahu makyajlı uyanılmaz ki? Silelim şu kalemi." demez mi? Haftaya elimde makyaj temizleyici mendille Sarıyer'e sete gidiyorum. Bihter'in yüzünü pür pak temizlemem lazım:)

12 yorum:

serrose dedi ki...

Ben de gelcem seninleeeeeeee nolurrrrrrrrrr

Adsız dedi ki...

hazır gitmişken iki çift laf et o bihtere :)
öperim

nazo dedi ki...

:)))) Çok yaşa aklınla.. Ben de diyorum hep.. daha çok şey var aslında ama makyaj cidden çok göze batıyor. Hem o kadar kazanıyorlar, ben olsam onun hatrına kendim temizlerim, makyöze falan gerek yok :)

beetlejuice dedi ki...

Serrose, gel birlikte silelim makyajını. Ayağına da bir düz ayakkabı veririz, doğru dürüst yürüsün:)

Kirazcım, ay nasıl uyuzum Bihteree. Cıngar çıkar valla gidersem, saçını başını yolarım:)

Nazocum, bizimkiler her koşulda güzel görünmek derdinde. Bir de demezler mi "Sanat için soyunurum bile", sen git önce makyajını sil de normal insan gibi görün:)

Barbygirl_here dedi ki...

Cok haklisin beetlejuice'um...
Bir de o dizide cok poz kesiyorlar, oyunculuk duruyor bazen, sanki fotograflari cekilecekmis gibi durup bakis atmalar filan, yapay geliyor ve bu diziyi izlemiyorum:)

herşeyden azıcık dedi ki...

Valla hepiniz nasıl haklısınız benim gibi tv özürlü bir insan için bile fazla:))Benim yerimede bir iki hırpala:))

Moonish (moonsun) dedi ki...

:)) Cok tatlisin sen yaa :)) Dis fircasi goturmeyi de unutmaaa :)

beetlejuice dedi ki...

Ferahcım, özellikle Beren Saat'in oyunculuğu çok kötü. Ağzını büzmeyi oyunculuk sanıyor:)

Herşeyden azıcık, Bihter'i ayrı Firdevs'i ayrı hırpalayacağım:)

Moonish, asıl sen tatlısın:) Makyaj temizleyici mendil, düz ayakkabı ve diş fırçası. Götürülecekler listesi hazır;)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

tatlıım,sarıyerde nerde o ev yaa,dizinin haftaya olan bölümünün fragmanını izledim,bihter behlül olayı aşmış,her yerde dudak dudağa falandılar,oha dedim,bu diziler hep bizim aile yapımıza aykırı olmak zorunda mı diye geçirdim içimden...

beetlejuice dedi ki...

Prettyim, sarıyerde sahilden içeriye dönmeden 50 metre ilerde yalı. Öpüşmenin dozu kaçtı, o kadar zoom rahatsız ediyor insanı. Diş kontrolü yapacağız nerdeyse Bihter ile Behlül'e:)

ozzi dedi ki...

Beren saat hakkinda cok dogru soyluyorsun guzellikle bu isi gotururum saniyor bazen dogru zamanda dogru yuz ifadesini secemiyor.Kivanc tatlitug'un da kendini pek gelistirdigini dusunmuyorum.5 senedir ekranda gorunce insan dogal olarak daha iyi performans bekliyor

beetlejuice dedi ki...

Ozzi, sinirli anlarında ağzını büzüp, omuzlarını yukarı kaldırmıyor mu tüylerim diken diken oluyor. Bu işi yapacaksa iyi bir eğitimden geçmesi şart.