13.04.2009

Makarnacı

Makarna sevmeyen biri varsa, çıksın ortaya alnından öpeceğim:) Ben tam bir makarna bağımlısıyım. Rejim yaptığım zamanlarda bile vazgeçmediğim tek yemektir makarna. O zamanlar yağsız, tuzsuz, bol yoğurtlu yerim. Rejim yapmadığım zamanlarda da böyle:)

Makarnacı Kadıköy'de boğaya doğru çıkarken sağda bir cafe. Tabelalara bakmadan da bulabilirsiniz, yemek sırası kapılardan taşan yer Makarnacı:) Makarna ve taze sıkılmış meyve sularından başka bir şey yapmıyorlar. İyi ki de yapmıyorlar, yoksa anne makarnasını tutturabilme yeteneklerini yitirebilirler diye düşünüyorum. Dışarıda çok yediğim bir yemektir makarna, en lüksünü de denedim kantinlerde yapılanını da. Açık ara Makarnacı'nın makarnası birinci. Çeşidi bol, fırında makarna, domatesli,sebzeli, kıymalı, yoğurtlu, acılı,renkli.... Ama en güzeli tek bir çeşit seçme zorunluluğunuz olmaması. Fotoğrafta görülen tabak 15 cm kadar derinliği olan bir tabak. O tabağa 3 çeşit makarna seçip koydurabiliyorsunuz. Bu sayede yan masada gördüğünüz başka bir makarnayı canınızın çekmesi durumu ortadan kalkıyor. Benim tabağımda peynirli erişte, kıymalı spagetti ve acılı makarna var. Bunların hepsi tam tamına 3 lira:) Sanmayın ki burası pis, kırık dökük bir yer. İsterseniz alt katta fast-food restaurantı tarzı kısmında yiyin, isterseniz 3. kattaki kocaman kadife koltuklu avizeli cafe kısmında yiyin. Kesinlikle denenmesi gereken bir yer, makarna sevenler istikamet Kadıköy ileriii:)

24 yorum:

lale kunt dedi ki...

aa ben burayı hiç bilmiyorum, makarna delisi olarak çok ayıpladım kendimi..
tam olarak nerede? sağını solunu söylersen kadıköy'e bir dahaki gidişimde şıp diye bulucam ve sana bol bol teşekkür edicem :)

beetlejuice dedi ki...

Uyuzcum, Eminönü vapur iskelesinden boğaya doğru çıkan caddede (Söğütlüçeşme caddesi), yukarı çıkarken 2. sokağa döndüğün köşede. Sokağın diğer köşesinde 4 katlı simit sarayı var. Diğer yanında da kuruyemişçi- kahveci var. Önünde onlarca portakal kasası olan yer Makarnacı:)

herşeyden azıcık dedi ki...

Oralara kadar gel çilli bana uğrama olduuuu:((

beetlejuice dedi ki...

Herşeyden azıcık, senin cafen Sultanahmet'te değil miydi canım? Kadıköy'deyse ve uğramadıysam cidden ayıp etmişim:(

Gizem. dedi ki...

şu istanbul'a bir gelsem nerelere gidicem!;sayende her yerde gözüm kalıyo:)

Barbygirl_here dedi ki...

Oooo baya cesit varmis bir de istediginden secmek guzelmis, yani tabakta 3 cesit gibi...

Makarna sevmeyen ben gormedim hic, heralde yoktur...

Her daim tercihim yemektir benim de, hele de soslu moslu mmmm :)))

beetlejuice dedi ki...

Pammukcum, İstanbul'a geldiğinde gönüllü rehberinim, gözünün kaldığı her yere götürürüm seni:)

Ferahcım, makarnaya hayır denebilir mi? Hem bu kadar lezzetli hem de bu kadar kolay hazırlanan başka bir yemek yok bence:)

ağabey dedi ki...

Valla sanırım bir tek ben sevmiyorum şu makarnayı. O yüzden annem daha çok pilav yapıyor. Sende mahrum kalıyorsun her gün makarna yemekten :))

herşeyden azıcık dedi ki...

Tamam çalışmaktan semelendim bu kadarda yüze vurulurmu çillim:))Eminönü dedin ben koptum anlattığın yer sanki Sirkecinin birebir kopyası gibi geldi:))Ama makarnacı hariç.belki bizim tarafa da yolun düşer kim bilir? :))Öptüm çok.

beetlejuice dedi ki...

Anaam abime bakın hele:) Pilav pilav içimi kuruttun yahu, bak ben de gidip dışarıda yiyorum artık:) Haftasonu fırında makarna var ama ahahaha:)))

Herşeyden azıcık, olur canım böyle karıştırmalar. Sendeki yoğunluk ben de olsa evimin adresini karıştırırım:) Öpüyorum canım

Merve dedi ki...

BENDE GİTMEK İSTERİM! BENDEEE!

Yeliz dedi ki...

makarna sevmeyeni bende sevmem;) şaka bir yana makarna yemeye doymayanlardanım. cevahir avm'nin üst katında bir yer var mutlaka makarnasını tatmanızı öneririm.

sevgiler

beetlejuice dedi ki...

Mervecim, Kadıköy'e yolun düşerse mutlaka git canım.

Yeliz, Cevahir'e çok sık gitmem ama gidersem mutlaka deneyeceğim. Teşekkür ederim.

ZET Fashion dedi ki...

Ben hiç görmemişim burayı, Kadıköyü pek sevmiyorum yemek açısından dediğin gibi pismiş gibi geliyor ama merak ettim bir makarna canavarı olarak gidicem buraya :))

Adsız dedi ki...

aaa gitmeliyiz en kısa zamanda bizde.
bayilirim yaa

beetlejuice dedi ki...

Z'cim, Kadıköy sevilmez mi? Ben bir ara Kadıköy'de yemek yeme rehberi yazayım, o kadar lezzetli yemek yapan yerler var ki. Buraya da uğraman şiddetle tavsiye edilir:)

Kirazcım, gidersen mutlaka 3. kata çıkın. Alt ve 2. kat daha çok "hemen ye git" tarzında. 3. katta kocaman kadife berjerler var, önünde de kocaman bir tabak makarna. Yayıla yayıla, uzun uzun yiyorsun. Süper süper:)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

ay ben gideyim kesin :D hep önünden geçiyorum (karşı tarafta Selen parfümeri var ya ona gidiyor oluyorum %99 :P ) ama kalabalık göründüğü için hiç girmemiştim. Makarnaya doyamıyorum, sabah kahvaltıda bile yerim valla :D

beetlejuice dedi ki...

Marjocum, gittiğinde o kalabalığı boşver direkt 3. kata çık. Orada ayrı bir makarna tezgahı var ve daha tenha. Afiyet olsun:)

ZEYNEP dedi ki...

BURAYI BENDE COK SEVIORUM BEN SOGANLI DOMATESLİ OLANI YEDIM COK BEENDIM ACILI OLANIDA COK GUZELDI FIYATLARDA COK UYGUNDU
MAKARNA 3 TL AMA PAKET ALIRSAN 2TL BEN BIDE YANINDA SALATA YIYORUM ODA 2TL PORTAKAL SUYU SANIRIM 1.5 TL DI BUDA BENIM MENUM :)

beetlejuice dedi ki...

Zeynep, soğanlı domatesliyi denememiştim, bir dahakine 3 çeşitten biri o olsun:) Tam öğrenci işi çalışıyor bu mekan, fiyatları ucuz diye lezzetsiz şeyler satmıyorlar.

HUYSUZBALIK dedi ki...

M akarnayı öok seven biri olarak burayı acilen keşfetmem lazım. Paylaşım için teşekkürler. Bloğun ve yazıların çok hoş. Sevgiler...

beetlejuice dedi ki...

Huysuzbalık, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Makarnacı'ya bayılacağına eminim. Makarnaları harika:)

hayalci dedi ki...

Bende bayılıyorum makarnacıya kurs zamanımdan beri vazgeçilmezimdir :) okuldan arkadaşları toplayıpta gittiğimiz çoktur :)

beetlejuice dedi ki...

Hayalcinin günlüğü, çok seviyorum ben de, özellikle en üst katını. Çok rahat ediyorum orda:)