12.04.2009

Nerde o 90lar?



Ortaokuldayken Kral TV ve MTV delisiydim. Benim için televizyon izlemek demek bir müzik kanalını izlemek demekti. O zamanlar Kral TV şimdiki gibi arabesk-fantezi müzik yuvası bir kanal değildi. Kral TV izlemek müzik piyasasını takip etmek demekti. En yakın arkadaşımla şarkılardan fal tutar, MTV'de Backstreet Boys'un kliplerini beklerdik:)



Haftasonu televizyonumuzda çok geri numaralarda kalmış (46) Power Türk'e takıldım. Meğer ben klip dünyasından ne kadar da uzak kalmışım? Her klibe "Aaa yeni klip" tepkisini verdim, sanıyorum ki yeni değillerdi. Arada hiç tanımadığım insanlar da çıktı. Onlara da üzüldüm, kaybolup giderler yakında diye. Power Türk'te altyazı uygulaması vamış, bayıldım. Farkettim ki, çoğu şarkının sözlerini anlamıyormuşum ya da sözlerdeki saçmalığı görememişim. Hele Serdar Ortaç şarkıları bu şarkı sözü saçmalığı dalında ödüle layık, sözlüğü açıp kelimeleri rastgele yanyana koymuş gibi.Mesela,



Nasip olsun en güzel aşktan bize

Adımız birer hastaya çıktı mı yüze bakan yok

Sanıyorlar diz çöker aşk önümüze

Bu zamanlar fazla gezenlere vize veren yok.


Sanatçı bu şarkıda ne anlatmak istemiş? Ben pek anlamadım da:) İnsan ister istemez nerde o eski şarkılar diyor. Tarkan-İkimizin Yerine, Sibel Bilgiç-Alışamadım, Sibel Alaş-Adam, Oya-Bora Sevmek Zamanı, İzel-Ah yandım... Hepsi her kelimesiyle ayrı güzeldi. 25 yaş nostalji yapmak için erken bir yaş mıdır bilmiyorum ama 90ları özledim.

14 yorum:

yass dedi ki...

bettle dı mı ya evden gelır gelmez kral tv acılırdı.. top 10 lıstesı ızlenırdı.. atakan dıye bırını hatırlıyorum.. ısmını hatırlayamadıgım bır suru yuz geldı aklıma.. guzeldı yahu.. mtv ıse kabloluya gecınce nası mutlu olmustuk:) number one daha kalıtelıydı o zamanlar falan fılan.. ahh ahh..

bu arada sana su kunefeyı bı yok etsen demıstım ya.. daha beterını yaptın..cheesecake e asla ama asla dayanamam:P

nora dedi ki...

Valla aklımdan uçmuş o dönemler.. ne güzel hatırladım şimdi =) Aynı nesildeniz senle o yüzden hislerini çok iyi anlıyorum =)

Bu arada oya-bora dedin de, ıssız adam'da hani bi bara gidiolar 45lik miydi neydi adı.. orda şarkı söyleyen arkadaş oya-bora nın borasıymış :D önce inanamadım =)şimdi kanıksadım ama :P

serrose dedi ki...

Ben de ben de ozluyorum! Turkiye`deyken de aa yeni cikmis bu derdim bir daha goremezdim ! hele simdi daha buyuk sHoklar yasiyorum :) Tv ye bakinca

a_y_s_e dedi ki...

bence cok da erken bir yas degil, zira ben de yapiyorum oyle seyler. hatta ben abartip 85-86ya bile gidiyorum, Heman'ler, MFO'ler ve biskuvi denince akla gelen ETIlerle... :)

beetlejuice dedi ki...

Yass, bak şimdi aklıma geldi. Bir de "İlk kez Kral Tv'de" diye yeni kliplerin tanıtımı yapılırdı. Yayınlanma saatini beklerdik deli gibi, sonra izlesek olmazdı ayıptı:) Cheesecake motivasyon olsun bize, kilocukları verince ödülümüz olsun:)

Nora, filmi izlerken ben ve abimin kız arkadaşı onun Bora olduğunu iddia etmiştik abim de yok Bora obez olmuş, bu adam zayıf demişti. Biz bilmişiz, oleyy:)

Serrose, 90larda 2. albümleri beklerdik, şimdi 2. klibi çıkmıyor çoğu şarkıcının. İyi ki o dönemlerde genç olmuşuz, şimdilerde olmak istemezdim.

Ayşecim, gölgelerin gücü adınaaaa He-man. Ne güzel nostalji yapabileceğimiz anılarımız olmuş. Şimdikilerin nostaljisi nasıl olacak çok merak ediyorum:)

Adsız dedi ki...

Ben o zamanlar için pek de yorumda bulunamayacağım çillicim, çocuktum çünkü. Tam 90 doğumluyum. Sizin yanınızda bayağı gencim yani :)))
Şaka bir yana 25 yaşta "ahh eski günler ahhh" denir mi çillim? Daha genceciksin...
Serdar'ın bir şarkı sözü daha var: "...Bir kere insan yerine koy aşkımı..."

Aşkımı insan yerine koy... Hmm... Bu durumda seni nereye koyacağımı bilemedim Serdar'ım...

beetlejuice dedi ki...

Merbecim, sen daha bebekken biz sokaklarda deli gibi "Aboneyim abone" diye geziniyorduk:) Korkuyorum bir 10 sene içinde Serdar'ın sözlerini mumla arar mıyız? Daha beterleri çıkar mı ki?:)

moda tasarım stil dedi ki...

bende çok özlüyorum..hatta bugün lafı geçmişti..
imeem müzik sitesinden 90ların şarkılarını dinleyebilirsiniz.
ben bugün seden gürel-çalkala hadi adamım 'ı dinledim o günlere gittim..

Adsız dedi ki...

gelipte halimi gördün mü, görüpte hatırımı sordun mu :)
ah ahh guzeldi be, bu kadar dejenere degildi.
radyo vardi bi de hayatimizda, ilk özel radyoların oldugu donemler.
hay aklinla bin yasa çillim.

beetlejuice dedi ki...

Mts, Çalkala Hadi Adamım'ın klibi efsanedir ya. Miniminnacık bir elbiseyle beynimizde travmaya neden olmuştu Seden Gürel:)

Kirazım, radyodan istek parçada bulunurduk ya. "Sıradaki şarkı Çilli'den tüm blogger arkadaşlarına geliyor. İzel-Ercan'dan Nerde o günler? Nerde o dostlar":)

esra dedi ki...

çilli bom bom bom :))benden sana gelsin
ben de 89luyum ama bnde cok arıyorum o yılları bnden 10 9 ve 7 yas büyük üç abim olduğu için her konuda olduğu gibi kendimi şanslı hisstmem için bi neden daha cıktı cünkü o şarkılarla büyüdüm bende kasetleri tekrar tekrar dinlerlerdi abimler hepsi ezberimde vallla burak kut benimle oynama cartel diye bi grup vardı bide hatırlaarmısın çilli:D rahmetli kerim tekin cicibaba şarkısı sezen aksu hadi bakalım kolay gelsin ayy su an aklımda o kadar coklarki burasıalmaz ama hislerime tercüman olduğn için kocaman öpüyorum seni muju muju:)

beetlejuice dedi ki...

Esracım, Cartel bir numara en büyük:) Yaşına rağmen tam bizim dönemin şarkılarını söylemişsin, ne kadar şanslısın 3 abiye sahip olmakla. Benim de bir abim var ve abiye sahip olmak nasıl güzel bir şey biliyorum. Ben de seni öpüyorum Esracım.

Unknown dedi ki...

Aman Allah'ım BSB'yi deli gibi severdim.Türkiye'de yokken babama yurtdışından cdlerini getirtirdim.Posterlerini,cdlerini,çıkartmalarını az taşımadı babacım:)Bir de ona rakip Boyzone vardı.Onları da sevmezdim.Hıhı hatta mtv kabloluda yoktu bi ara trt4de gece 12den sonra veriyorlardı.Oturup bekliyordum gece yarısı yaaa offf ne günlerdi:):):)Hele ki Britney'in bir çıkışı vardı "baby one more time" aman Allah'ım :):):)
Ayrıca 25 yaş nostalji yaşamak için hiç de erken değil.Çünkü toplum olarak çok ciddi bir dejenerasyondan geçiyoruz (ya da geçiriliyoruz) malesef,ayak uydurmak bizim gibiler için mümkün değil!!Eskiye özlemse kaçınılmaz:(
Bu şarkıda benden olsun o zaman,
Hakan Peker,Efsane:):)
Çok severdim."Bir efsaneydi efsaneydi senle beraber olmak gözlerinde buluşup ellerine dokunmak...":):):):)

beetlejuice dedi ki...

Ayşecim, Kordon TV vardı eskiden, hala var mı bilmiyorum. Her gün aynı klipleri aynı saatte yayınlardı. BSB klibinin saatini beklerdik her gün sıkılmadan.
Efsane'yi ben de çok severdim, ne güzel şarkılar çıkardı o zaman. Herkes ezbere bilirdi. Şimdi nakaratları zar zor biliyorum:)