18.06.2009

Rüyalar gerçek olsa


İsveç bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucu dünyada en absürd rüyaları gören insan tespit edildi. Gece başına ortalama 5-6 rüya gören Çilli Poposuaçıktakalan İsveç bilim adamlarını hayretler içinde bıraktı. Araştırma grubu başkanı Ulf von der Vandersen "Çilli gibi bir vakaya daha önce rastlamamıştık. Hayretler içerisindeyim" dedi.:)

Bilim adamlarının da onayını aldım, bundan sonra sırtım yere gelmez:P Bir insanın gecede 5-6 rüya görmesi normal midir sizce? Peki, bu rüyaların saçmalıkta sınır tanımaması? Mesela 2-3 hafta önce gördüğüm rüya şöyleydi: Ben gelecekten geçmişe dönmüş bir bilim insanıyım. Osmanlı zamanına gitmişim. Peşimde mafya varmış. Benim yazdığım bir makaleyi çalmak istiyorlarmış. O zamanlar makaleler tek nüsha olurmuş, o da kütüphanede olurmuş. Kütüphaneye gidip kazağımın altına makalemi sokup kaçırıyorum. Ama mafya beni buluyor. Ben de mafya abilerine diyorum ki "Bu sadece benim yazdığım bir makale değil. Diğer yazarın da onayını almadan makaleyi okumanız Osmanlı İmparatorluğu tarafından yasaklanmıştır." Onlar da peşimi bırakıyorlar. O sırada liseden bir arkadaşım beliriyor. "Ne güzel atlattın onları. Gelecekten geldiğini de çaktırmadın" diyor. Kadıköy iskelesine doğru yürürken rüya bitiyor:)

Bu rüyanın meali nedir şimdi? Çok fazla makale okuduğum için rüyalarıma da girdi diyorum ben. Ya da ne zaman yayınlanmış bir makalem olur ki diye düşünmüş olabilirim uyumadan önce:) Yoksa Lost mu izlemiştim o gün?:) Bir başka rüyamda ise başrollerini Jennifer Lopez ve Kerem Alışık'ın oynadığı bir filmi baştan sona izlemiştim. Onu ne sebeple görmüş olabileceğime dair bir fikrim yok:)

Uzmanların rüyalar hakkında söyledikleri de çok çelişkili. Bir grup, çok rüya görmenin hayal gücünün çok kuvvetli olmasına işaret ettiğini söylerken, diğer grup rahatsız, sorunlu uyku demek olduğunu söylüyor. Ortası yok mu bu işin ağalar ya:) Ya yaratıcı hayalleri olan biriyim ya da uykuda manyaklıklar yapan biri:) Ben ilk seçeneği kabul ediyorum:)

18 yorum:

Nunuş dedi ki...

:) süpermiş..ben hiç rüya görmeyen bir insan olarak özendim valla..

Merve dedi ki...

ben çok rüya görürüm..
sabah uyanınca da hatırlarım..sanki halen yaşıyormuşum gibi gelir..en az 2 saat gerçek hayata dönemem! :))

Aphraell dedi ki...

Allah iyiliğini versin çilli çok güldürdün beni :)) Bazen bede saçma ötesi rüyalar görebiliyorum genelde de kafamın çok dolu olduğu dönemlerde oluyor. Rüya olayının beynin savunma mekanizması olduğunu okumuştum bir yerde, yorgunluk atıyormuşuz yani rüya görerek. Sen şanslısın yani bütün gece yorgunluğunu rüyalarda bırakıyorsun :)

Adsız dedi ki...

Rüyaların güzelmiş gerçekten, film tadında. ^^

Ballı Cimcime dedi ki...

Ben pek rüya görmüyorum görsemde genelde hatırlamıyorum veya azıcık hatırlıyorum. Senin hayal gücün süpermiş yalnız canım:))

Rüyalar gün içinde gördüğün, okuduğun,etkilendiğin ve bilinçaltına kaydettiğin şeylerin uyurken kendi isteğin doğrultusunda hikayeleşmesinden oluşuyor...

yass dedi ki...

bettleımmm cok tesekkur ederımm basarı notun ıcın.. su an bıkmanın dorugundayım.. yarın sabah sınavım.. yanı yeter bea dıyerek bıle sınavı terketsem mı dıye dusunur oldum haa:) su sınavı atlatıyım da benım yeterlılık ruyalarını sana anlatıyım.. e coli olmadıgım mı kalmadı ya da bır proteaz olup parcalamadıgım mı.. abuk sabuk ruyalar.. kaderımız bu bızım:P

Pinky dedi ki...

:) çok komik gerçekten rüyaların. kesinlikle yaratıcısın. Neler düşündün de bunları gördün acaba? Bi kere doktorum bilincinin altına attığın şeyleri gece görürsün demişti de bana.

ay bide çok merak ettim; J.lo ile Kerem Alışık'ın ne tür bir ilişkisi vardı :)

beetlejuice dedi ki...

Nunuş, rüya görmediğim bir gece hatırlamıyorum:)

Mervecik, ben bazen rüyamda gördüğüm şeyleri gerçekmiş gibi davranıyorum. Birisi öyle bir şey olmadı diyince dank ediyor:)

Aphraellcim, demek uykumda dinleniyorum:) Bak sevdim ben bunu:)

Agül, rüyalarımda film izlemiş gibi oluyorum:)

Ballı cimcime, her rüyamda o sıralar yaşadığım olaylardan bir parça mutlaka oluyor. Bilinçaltım iyi depoluyor:)

Yasscım, içimde çok rahat geçecekmişsin gibi bir his var. Yarın öğleden sonra Ankara'dan İstanbul'a bir "oooooh" sesi duyulacak:) Bol şans canım, dualarım seninle:)

Pinky, Kerem ile J.Lo ayrılmış sevgililerdi, duygusal bir filmdi:) Sanırım benim bilinçaltım çöplükten hallice:)

Barbygirl_here dedi ki...

AAA bendensin :)))
Ben de cok ruya gorurum ve alakasiz alakasiz olurlar...Bir de kacanlar kovalayanlar,bende misyon cok :)))
Ayniyiz ruya konusunda...
Bir de cok uzun suruyor sanki benim ruyalar...Millet anlatinca bitiveriyor, ben anlat anlat bitiremiyorum:)))

D dedi ki...

Aslında herkes bir gecede milyonu aşan rüya görüyormuş ama uyku kaliteliyse çoğunu hatırlamıyormuş. Çünkü rüyaları hatırlamak demek hem uyumak hem de bilincin aynı zamanda biraz açık olması demek. Rüyan süpermiş ben de hep böyle film gibi rüyalar görürüm gecede 5-6 tane en az :D Bu çok uzun bir konu ama rüyaların çeşitleri var anlattığın rüya bilinçaltından kaynaklı ama bütün rüyalar bilinçaltından kaynaklanmıyormuş :D

Primarima dedi ki...

Film gibi valla:)

lale kunt dedi ki...

haha rüyalara bak çok komiksin :)) ben de çok rüya görürüm rüyamda biriyle kavga ettiysem sabah ona küs uyanırım. bi keresinde eşim beni aldatıyodu, uyandım bütün gün pis pis davrandım iki tane çakasım geldi :)

beetlejuice dedi ki...

Ferahcım, benimkiler de çok uzun ve ayrıntılı. Kıyafetler, saçlar, cümleler... Sabahına herşeyi hatırlıyorum:)

Fragariac, kalitesiz çıktı uykum gördün mü, tüh:) Benimkiler sanırım çoğunlukla bilinçaltına attıklarım. O aralar yaşadıklarımdan bir kuple oluyor mutlaka:)

Prima rima, Oscar alacağım rüyalarımla:P

Uyuz cadı, seninki de süpermiş:) Yazık yahu eşine:)

lezzettabağı dedi ki...

Ay cidden komikmiş rüyan:))Ben de aynen çoğu zaman saçma sapan rüyalar görürüm!Öyle çıktığı filan da olmaz rüyalarımın malesef!Ayrıca Uyuz Cadı'ya katılıyorum,aynen ben de onun gibi rüyamda kocamın beni aldattığı görmüştüm.Ona da anlattım ve aynen bütün gün gıcık gıcık davrandım!Ee insan etkileniyor napıyım canım:))

HUYSUZBALIK dedi ki...

Valla ben yaz derim gördüklerini. Güzel bir senaryo olur bence :)Üzerini iyi ört bu arada :) Ben de gece de 10 rüya gören biri olarak çook iyi anlıyorum seni. Sevgiler...

beetlejuice dedi ki...

Anne ve kızları, evlenince rüyalar o yöne mi kayıyor ne:) Bakalım o zaman neler uyduracak bilinçaltım:)

Esin, rüyalarımı yazsam deli derler bana:) Üzerimi örtsem de sonuç değişmiyor, hep saçma hep saçma:)

JuVeNiL dedi ki...

rüyaları okuyan,beyni çalışan insanlar görür çilli;seninkiler biraz da günlük stresle birlikte karışmış:D
mesela kitap okudugun zamanlar rüya görme sayısı artar,beyin çalşıyor çünkü..
üzülme iyi bir şey rüya görmek, bazen insan çok yorgun kalkıyor olsa da..

beetlejuice dedi ki...

Juvenilcim, kendimi iyi hissettim yorumunu okuyunca:) Tabi canım, uyurken bile beynim çalışıyor benim;)