10.03.2010

Gidemedim yiyemedim ama bayıldım



Yepyeni, fırından çıkmış taze ekmek gibi sıcacık, dumanı üzerinde tüten güzel mi güzel bir site... Gittim Yedim... Birçoğunuzun Makyaj Çantam ile tanıdığı benim kişisel sitesinden bildiğim Iraz ve arkadaşları tarafından kurulmuş bir site. Konsept basit ama vurucu. Gittikleri yerleri ve orda yediklerini anlatıyorlar. Ama ne anlatma:)

Benim blog dünyasıyla tanışmam yemek blogları ile olmuştu. Sonrasında yemek yedikleri mekanları anlatan blogları keşfettim. Türkçe olanlar bir elin 5 parmağını geçemeyecek kadar azdı. Zaten o beş kardeşler de zamanla ya yazmayı bıraktı ya da sosyetik sulara transfer oldu. Daha dün sokakta yediği midye dolmadan bahseden yazar bir anda dün akşam yediği portakallı ördekteki balzamik sirkenin pH'nın istediği değerde olmamasından bahseder oldu. Hadi canım hadi diyerek yabancı sularda yüzmeye başladım. Ama onların bahsettiği mekanlara gitme imkanımın olmaması, Türk damak tadına uymayan yemekler sergilemeleri zamanla onlardan da soğuttu. Ve işte tam bu noktada Gittim Yedim ekibi girdi devreye.

Sitenin haberini ilk aldığımda öğle yemeğine çıkmak üzereydim. Linke tıklamam, sayfanın açılması ve benim fotoğrafı görür görmez kapatmam bir oldu. Öyle şahane, öyle bizden, öyle mide burucu yazılar, fotoğraflar var ki. Şu an ne zaman site güncellense tok olduğum bir zamana saklıyorum. Açken bakmak sağlığa zararlıdır ibaresi eklemeliler acilen sitenin girişine:) Samimiyetiyle, güzel anlatımıyla, ağız sulandırıcı görselleriyle ve en önemlisi yüksekten uçmayıp her keseye uygun mekanları önermesiyle ben bu sitenin müdavimi ve her daim destekçisi olurum arkadaş. Oburluk konusunda doktora derecesine sahip profesörlüğe koşan biri olarak bu site olmuş diyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Nice güzel mamalara:)

15 yorum:

Lokum Hanim dedi ki...

Istiyorum hepsinden yemeliyim acilen.. Cok tesekurler bu paylasim icin :)

Haydins dedi ki...

Ee çillicim hep İzmir 'i yazmışlar şimdi İzmir'e mi gidelim yemek yemek için..Dur biraz daha bakınayım daha nereleri var..

beetlejuice dedi ki...

Zuzucum, rica ederim, aman diyeyim açken gezinme o sularda:)

Haydins, İstanbul da var canım, son yazılar İzmir ağırlıklı gitti:)

AyGün dedi ki...

hmmm Bence ben hic bakmiyim:| cunki Bakude olan yokdur kesin:(

Haydins dedi ki...

Benim takip ettiğim site bu, sende takip et canım.

http://lezzetdedektifleri.blogspot.com/

Irazca dedi ki...

Çilli'cim bu ne nezaket böyle, çok teşekkür ederiz desteğin için, şımardık, yanaklarımız kızardı, öpüyorum ;)

ps. Çilli'de yazarımız olucak bi gün NIHAHA :)

Zuzu, seni de bekleris :)

Haydins, yazarlarımız Türkiyenin dört bi yanından, heryeri yazıcaz yavaş yavaş, foto çok da, zaman az ;)

JuVeNiL dedi ki...

hemen bakıcam siteye, bu tarz yazılara kendi blogumda yer vermek istiyordum Juve olay yerlerinde, apayrı bir site eminim çok daha başarılı olmuştur.. Bir de dediğin gibi sokaktaki insan olmaktan utanan, balzamik ph'na takınca gün görmğş hissedenler var.. Yemekteyiz böyle yaptı bunları bence:D Öpüyorum!

beetlejuice dedi ki...

Tenbel kız, sen de Bakü'dekileri yaz biz içimiz gide gide bakalım:)

Haydins, bu blogu bilmiyordum, kapımız ve midemiz bu tarz bloglara açıktır her daim:) Işınlanıyorum:)

Irazcım, bak beni kandırtma, sonra gelir kapına ağlarım "Iraaaaz Iraaaz bitmiyor bu tez Iraaaz" diye:) Kapıyı aralık bırak canımcım sen bana, vakit buldukça fırt diye girerim içeri:) Öpücükler benden efendim:)

Juvecim, yazarın asortiği hiç çekilmiyor be canım, yemeğin yanında soğanı yumruğuyla patlatan adam artist artist yazmaya başlıyor. Senin yazmanı çok isterim, aynı çember içinde yaşıyoruz ya, Kadıköycügillerdeniz ya, senin yazıların bana ilaç gibi gelir:) Yaz Juve yaz yaz:)

Bu da Benim Güncem dedi ki...

Oburluk konusunda dediklerine koptum canım, yalnız olmadığımı bilmek hoş bişi:) bu arada ufak bi ödülün var:)
http://budabenimguncem.blogspot.com/2010/03/odullllll.html

ezgi dedi ki...

Canım blogumda alman gereken bi adet yaratıcı blogger ödülün var:)

beetlejuice dedi ki...

Sochic, yaşasın oburizm:) Ödül için tekrar teşekkür ederim canım, geçen sene aldığım için bu sene postunu yazmayayım artık. Öptüm kocaman:)

Ezqicim, sana da çok teşekkür ederim canım. Ama ödül 2. defa geldi bana, geçen sene yazmıştım yazısını. Öpücükler:)

Esra E. dedi ki...

çillicim izmirden istediğin birşeyler olursa hemen bir mail at ertesi gün elinde :) tazecik kalmaz belki ama pek de ziyan olmaz yenir yine de;)

beetlejuice dedi ki...

MissEinstein'cım, Esracım:), çok teşekkür ederim canım yaa, öyle güzel bir teklif ki bu:) Bunu teklif etmen bile çok mutlu etti beni:)

Esra E. dedi ki...

Ciddiyim canım ben birşey istediğinde söylersin hiiiçç çekinmeee :)

beetlejuice dedi ki...

Esracım, ah canım benim, çok sağol:) Aklımdasın o zaman, aşerdiğim an kapını tıklatırım:)