8.03.2010

Ramiz :)

 

Ne köfteci olan ne de Ezel'in dayısı:) Bizim dünya tatlısı cennet papağanımız Ramiz. 1 ay önce erkek arkadaşımın "Ben papağan alacağım" kararıyla girdik papağan dünyasına. Cinsleri, huyları, konuşma yetileri, yemleri, ömürleri... Her konuda bize danışabilirsiniz:) En sonunda uysal ve evcilleştirmesi kolay olduğu için cennet papağanında karar kıldık. Ama ne uysalı, bizimki kuduruk çıktı:) Paşa 1 ay yanına yaklaştırmadığı için ancak çekebildim fotoğraflarını. Kuduruk olsa da tadından yenmiyor ama teyzeleri:) Gözünün içine bakıyoruz resmen. Aaa gak dedi, aaa müzikle dansetti, aaa kuyruğunu titretti diye sevinç gösterileri yaparak geçiyor günlerimiz. Görmemişin papağanı olmuş durumundayız:)


Bu fotoğrafları da konmaya korktuğu TV'ye en sonunda konmasının ardından çektim. Tabii öncesinde alkışlarla sevinç gösteri yaptım:) Akıllım kafasını aşağı uzatıp uzatıp maçı izledi. Maçlara olan ilgisi babasına mı çekmiş ne:P

19 yorum:

Bellek Kutusu dedi ki...

Ay ben bayıldım bu kuduruk Ramiz'e Çilli'cim:)

Pell-in dedi ki...

ay ben muhabbet kuşundan bile çok korkarım. Yıllardır muhabbet kuşu besleyen teyzeme gittiğimde kuşları Şirin bunalıma giriyor hayvanceğizz

cecilia dedi ki...

çillicim geçmişi hatırlattın cnm bana, yıllar yıllar önce bizimde papağanımız vardı acayip ötüşleri var, sabahları o kaldırıyordu, akşam sesinden uyutmadığı için annem balkona kaldırıyordu kafesiyle :) konuşmasını bekliyorduk ama konuşamadan bigün açık pencereden kaçtı gitti..:) adını ne koymuştuk inan hatırlamıyorum ama ramiz cool isim olmuş :)

beetlejuice dedi ki...

Kutu teyzesi, Ramiz'im ellerinden öpüyor:)

Pell-in, canım muhabbet kuşundan korkuyorsan Ramiz ödünü patlatır:) Bazen öyle sinirleniyor öyle deliriyor ki ben bile korkuyorum:)

Cecicim, Ramiz adı gibi cool:) Öyle bakışlar atıyor ki içine Ramiz Dayı kaçmış sanki:)

HaNdE... dedi ki...

ay tipeeee bakkk :)

zivizivi dedi ki...

canım benim çok tatlı :D benimde cennet papağınım vardı 17 sene birlikte yaşadık hatta resmen birlikte büyüdük ama bu senenin ilk günü kaybettik kendisini :( bahçemize gömdük.
inşallah uzun ve güzel bi ömür geçirir sizinle :) çok hareketli çok neşeli hayvanlar ve aynı zamanda çok duygusallar. bi keresinde tatilden döndüğümüzde bize üç gün boyunca bakmamıştı bile küsmüştü. :D zor barıştırdık :D her şeyi yerdi ve çok meraklıydı.
ay çenem düştü :D bebeğimizi kaybetmek zordu ama akrabalarıyla mutlu mesut yaşayan insanlar görmek mutluluk verici :)

allah sağlıklı huzurlu ömürler versin ramiz'inize :) çok tatlı.

beetlejuice dedi ki...

Handecim, tipsizin önde gideni:)

Zivizivi, bebeğinizi kaybetmenize çok üzüldüm:( Ama diğer yandan 17 sene Ramiz ile olmak fikri mutlu etti beni. Biz henüz duygusal olarak bağlanamadık, daha çok bağırıp trip atıyor bize. Umarım bizimki de bir gün tatile onu götürmedik diye küser bize:)

nilo dedi ki...

Çok tatlı yaaaa:D Bize getirsene minik adam deli olur peşinde:D

yıldız dedi ki...

İlk fotoda oyuncak gibi çıkmış Çillicim.

Pinky dedi ki...

maşallah çok şekermiş. allah analı babalı büyütsün Çillicim :) çok severim kuşları ama ardından çok üzülüyorum diye almıyorlar bana :((

beetlejuice dedi ki...

Nilocum, bizimki sizinkinin parmağını koparır, asabiyiz birazcık:))

Yıldızcım, işportada satılan oyuncak kuşlar gibi çıkmış cidden:)

Pinkycim, bizim de geçen seneki civcivlerimizden biri öldü, aklımıza geldikçe çok üzülüyoruz:( O yüzden uzun yaşayan bir tür seçtik:)

Bu da Benim Güncem dedi ki...

ayyy yerim cok tatlı bişi buuu:)

beetlejuice dedi ki...

Sochic, tadından yenmiyor teyzesi:)

Aslı dedi ki...

Hehe sevimli şey! Ama papağanında akıllı uslusu iyi olmaz ki canım, azıcık çatlak ve fırlama olsun ki eğlenin böyle;) "Ramiz'e benden bir marul gönder Çilli" diyeceğim ama marul yiyor mu ki bu yaramaz?

beetlejuice dedi ki...

Aslıcım, henüz sebzeye geçemedik, sabah akşam çekirdek çitliyor fırlama:)

Haydins dedi ki...

Kayınvalidemlerde vardı bu papağandan , tv'nin üzerine konup kenarlarını yemeye çalışıyordu aman dikkat :)
KArdeşimin de muhabbet kuşu var nasıl tatlı , otur karşısına muhabbet et resmen nasılsın iyimisin bile diyor..Konuşuyormuymuş bu papağanlar?Kayınvalidemlerin ki konuşamadan firar etti :)

beetlejuice dedi ki...

Haydins, eğer çok ilgi gösterilirse konuşurmuş, biz de gösteriyoruz ama gaktan öteye geçemedik:) Ama gaklarını çözdük. Mutlu olduğunda ayrı bir gak, sinirlendiğinde ayrı bir gak, hatta küfür ettiği bir gak tonu bile var:)

Barbygirl_here dedi ki...

Valla cillicim,ayni kus bizde de var(di),birkac gun once oldu...Benden tuyolar...Konusmuyor ne yaparsan yap...Isirdimi fena kapiyor,kimse parmagini uzatmasin kusa,cenesi cok guclu.Derken sesi de oyle:))) Hele de misafir gelmisse,ve ona laf atmissa kazara:)))Butun gece susmaz...Ta ki onu baska odaya gecirirsen susar...Cok inat,unutmuyor...Kusuyor birakip gidersen,susuyor birkac gun...Pecete at,parcalamaya bayilir:)Seklen cok hos ama sevmelik degil,bakmalik:)))
Omru uzun olurmus,bizimkinin bitti ama...Siz bol bol fotosunu cekin:)

beetlejuice dedi ki...

Ferahcım, biz kafesine mandal takıyoruz, bütün gün onla oynuyor:) Peçete de atalım bakalım, şenlensin çocukcağız:) Elimize gelmiyor ama yüzümüzü yaklaştırmamıza izin veriyor. Bir de suratına üflenmesine bayılıyor. Dediğin gibi bazen öyle bir coşuyor ki sustur susturabilirsen, şişşt sus falan dersen de kızıyor:)