17.03.2010

Şimdi neredeler?

Böyle bir huyum vardır benim. Eskiden tanıdığım bildiğim insanlar şimdi ne yapıyor, nerede, nasıl biri olmuş, kilo mu almış, zayıflamış mı, saçlarına aklar düşmüş mü merak ederim. Geçen gün müzik dinlerken bir anda 90'lar çalmaya başlayınca peşpeşe, onları merak ettim. 90'ları kasıp kavuran, ya da bir şarkıyla ünlü olup yokolan, şimdilerde bir satır bile haberleri çıkmayanları. Mesela;


Oya-Bora... Ora-Boya diye espri yapıp beslenme saatlerinde katıla katıla güldüğümüz Oya-Bora. Ara beni, Sevmek Zamanı, Saraylı gibi herkesin diline dolanan şarkıların sahipleri. Oya'yı seslendirmelerde duyuyorum arada, Bora da yapımcı sanırım. Ama müzik dünyasında neden yoklar? En son evlenmişlerdi, hala evliler mi? Ne yapıyorlar? Onlarla ilgili garip bir anım da var. 2002'de İstanbul'daki ilk yılımda oda arkadaşımla Bebek'e gitmiştik. Yol boyunca Oya-Bora'ya ne oldu, ne güzel şarkıları vardı diye konuştuk durduk. Sonra meşhur Bebek Kahvesi'ne oturduk. Veeee.. Arkamızda incecik, yumuşacık sesiyle konuşan bir kadın. Dönmemizle ağzmız açık kaldı. Arkamızda Oya oturuyor:) İşte en son o gün gördüm onu, 8 sene önce.



Hazal... Ortaokul platonik aşklarının eşlikçisi. Sürgün Aşkımız, Bozuyorum Yeminimi, Sevdalım ve tabi ki Osman Abim evde mi:) Ne güzel şarkıları vardı. Tombikti biraz da:) Sesi, şarkıları o kadar güzelken neden yokoldu bir anda merak ediyorum.



Seçil... Uhde uhde uhde uh uh de:) Başka şarkısını hatırlayamadım ama. Bir klibi vardı, bebek oluyordu böyle sarı saçlı falan. Eğlenceli bir şeydi, hayal meyal hatırlıyorum. Bir de bende yarattığı soru işaretleri vardı. İlk çıktığında olay olmuştu, haberlere çıkmıştı. Kadın sesinin günah olduğunu kabul eden ve sadece erkek şarkıcıların şarkılarını çalan bir radyo ilk kez onun şarkılarını çalmışmış. Kadın sesinin günah olması, birilerinin öyle düşünebilmesi çocuk aklımla pek saçma gelmişti bana:) Büyüdük de neler gördük be Çilli.


Endi ve Pol...Sen de gelsen, beni sevsen sevsen diye giden bir şarkıları vardı. Yabancılardı, İngiliz herhalde. Çok sevimlilerdi. Kırık Türkçeleriyle mırıl mırıl söylerlerdi şarkılarını. Onlar da yokoldular. İngiltere'ye döndüler mi acaba?


Bay X... Sana değmez biliyorum, bile bile yine seni seviyorum. Alın size bir platonik aşk şarkısı daha. Sahi benim ortaokul yıllarım uzaktan uzağa sevip içlenmekle geçmiş. Yazık bana yahu:) Bay X'in daha adını öğrenecektik, karpuz kesecektik o da yokoldu.


Rengin... Yeşilin en güzel tonu gözleri geliyor ilk aklıma. Aldatıldık, Le le le, Ağlama Gönlüm... Çok çok güzel şarkı söylerdi. Doluydu söylediği şarkıların sözleri. Piyasada kalması gerekenlerdendi ama gitti.

Peki sizin aklınıza gelenler kimler? Şimdi neredeler diye sorabileceğimiz başka kimler var?

40 yorum:

cecilia dedi ki...

ah ah bunlar benimde aklıma gelenler çillicim, seçilin o bebek klipli şarkısı; unutursun gönlüm unutursun elbet alışırsın yalnız kalmalara.. şeklinde hafif tempolü ama hüzünlü bi şarkıydı..:)

Pinky dedi ki...

Oya-Bora geçen aylarda Disko Kral'ına çıkmışlardı Çillicim. ikiside büyümüşler :)) bak programın linki de şu; http://www.youtube.com/watch?v=GayBt6XObEY

Ben bitek Osman Abim evde mi'yi hatırlıyorum söylediklerinin arasından :) Birde Göksel Gonca'yı merak ediyorum napıyor diye. gönüllü yazıldım diye güzel bir şarkısı vardı.

Özge dedi ki...

sibel gürsoy ve tuba önal vardı benim ortaokul zmanlarıma denk gelir geçenlerde aklıma geldi ikisinin de sesleri çok güzeldi sibel gürsoy 10 yıl sonra yeni br albüm çıkarmış araştırdım baktım ama tuba önal hakkında bişey duymadım:) hatırlatma: sibel gürsoy sen aşık değilsin ve beni düşün diye iki şarkıyla popülerdi tuba önal da onun adı aşk falan söylüyordu ayrıca sana veya rama reklamlarından birini de söylüyordu..rama sürdükçe sürdükçe bir gün bir yerlde mutluluk hımmmm:)

benden, bizden... dedi ki...

cem ali :)

yazını okumaya başlar başlamaz aklıma onlar geldi nostalji yaptın bana be çilliiim :)

bu arada bir önceki postunu okudum ve sinirden hiç bir şey yazamadım hala da sinirlerim geriliyor... kendine dikkat et canım benim!!!

Unknown dedi ki...

Çilli Bay X'in şarkısı "sana değmez biliyorum yana yana yine seni seviyorum" olucak bi kere :d
Ben de merak ederim bazen, eski şarkıcılar şimdi ne yapıyor, nasıl geçiniyorlar? Çoğu tutunamadı piyasada ya da kendileri çekilmeyi seçtiler. Zaten 90'larla 2000ler arasında nasıl bir fark var sen de görüyorsundur, eskiden dış görünüş çıplaklık, seksapel bu kadar ön planda değildi, Rengin, Seçil ve niceleri gayet üsturuplu kıyafetlerle şarkılarını söylerlerdi. Şimdi sound yok, mayokini var, havuz var, en alakasız klipte bile cinsellik var, kalsalar şimdi ya duayen olurlardı ya da rağbet görmezlerdi:/(sanırım bu seksi klip olayı da Tuğçesan'la ve Gülşen'in "Be Adam"ıyla başlamıştı)
Ayh kounu nerelere geldi. Çok uzattım. Oya şu an Kanal D'deki taksili dizinin şarkısını seslendiriyor sanırım :)

Adsız dedi ki...

Benim en çok merak ettiğim Gülşen Bubikoğlu.Aynı huy bendede var merak işte:)

Sedat dedi ki...

1.Oya-Bora hala evli diye biliyorum..Bora en son "Issız Adam" filminde gözükmüştü..Bir kaç şarkının başını da söylemişti..Hatta ARIA diye reklam, film ve dizi müzikleri yapan bir grubu var..

2.Hazal gerçekten de nerede??

3.Seçil'in bir ara kanser oldu sonra kanseri yendi diye haberleri çıkmıştı..Şimdi meşhur olmasa da umarım sağlığı iyidir..

4.Endi ve Pol'un Pol'u nerde bilmiyorum ama Endi'ye bir kaç defa Beşiktaş çarşıda rastlamıştım..Tabii cool davranıp tanımamazlıktan gelmiştim..Sonra bir TV programında bir Türk bayanla evlenip Türkiye'ye yerleştiğini biliyorum..

5.Bay X'in şarkısını hatırladım ama kendisini çıkaramadım..Demek Anadolu'da çok ünlü olamamış..

6.Rengin'i unutmak mümkün değil..Kocaman güzel gözleri vardı..Bilen gören varsa yazsın lütfen:))

Işıl dedi ki...

bu oya bora albumunu yuzlerce kez dınledım belkı...benıde eskıye goturdun..

Haydins dedi ki...

Oya Bora'yı bende merak ediyorum..Öğrenirsen yaz merakımız son bulsun:)
Ben Şevket Altuğ'u merak ediyorum..''Süper Baba'' Niye yok artık!!

beetlejuice dedi ki...

Cecicim, sen söyleyince hatırladım şarkıyı:) Klip sahne sahne gözümün önünde ama, beynimde nasıl yer ettiyse artık:)

Pinkycim, ben tam bir tavuk olup 12'den önce yattığım için Disko Kralı'nı izleyemiyorum:) Göksel Gonca'yı hatırlayamadım, izleyeyim bir videosunu:)

Özge, Sibel Gürsoy'u çok beğenirdim, Aşık Değilsin'i de çok söyledim, platoniğiz ya:)) Tuba Önal'ın da yüzü hemen gözümde belirdi yorumunu okuyunca. Hatta Eurovision'a da katılmıştı diye hatırlıyorum.

Poh poh perim, canım sinirlenme, geçti gitti atlattım ben. Cemali nerde biliyorum:) Amerika'ya geri dönmüşler, orda müzik çalışmaları yapıyorlarmış:)

Priscillacım, nasıl da güzel uydurmuşum şarkıyı:) Şimdiki piyasada hiçbiri tutunamazdı bence, şimdi tüket-at devrindeyiz. Onlar da tüketmelik değil sindirmelik şarkılar yapıyorlardı. Ama cesaretleri olup dönseler, 1000 kişi dinlese bizi yeter deseler tadından yenmez tabi:)

Adsız, Gülşen Bubikoğlu'nun geçenlerde İstinye Park'ta çekilmiş fotoğrafları yayınlandı hala eskisi gibi güzel diye. Cidden hala güzeldi:)

Sedat, direkt sana sorsam olurmuş, maşallah istihbarat sağlam:) Ben de en çok Rengin'i merak ediyorum, sesi çok güzeldi, gözleri sesinden de güzeldi. Bir sesini çıkarsın, sonra saklansın yine razıyım:)

Işıl, ben de Ara Beni koreografisini yüzlerce kez yapmıştım:)Kasıp kavuruyorlardı 90larda.

Haydins, Şevket Altuğ en son Unutma Beni diye bir dizi çekmişti Metin Şentürk ile. Çok güzel bir diziydi ama tutmadı diye kaldırmışlardı. Bu bahsettiğim de 10 sene önce falandı ama:)

nymphea dedi ki...

Oya Borayı ben de izlemiştim Disko kralında, biraz yaşlanmışlardı ama çok tatlılardı hala. Bu arada Ben Endi Pol ve Bay X'i hiç hatırlamıyorum süper senin hafızan:)

yass dedi ki...

Dun aklıma geldı yatarken bay x'ı neden benden baskası hatırlamıyor dıye.. aynı ortaokul sıralarında ısmını cısmını ogrenemeden gıttı yavrucak.. rengın'ın klıbınde ıse ıcım sıkılırdı su boyaları dokup sactıgı. sonra tınerle mı cıkarmıstır, canı yanmıs mıdır dıye hayıflanırdım..oya bora ıse favorımdı..en son gazetede gordum bayagı cokmustu.. kedılerıyle beraber yasıyıp gıdıyormus:P

eb dedi ki...

Aayy ne tatlı yazmışsın ya pek eğlenceli olmuş..

Benimde hatırladığım taner vardı bende onu merak edip dururum.

Bir günah işledim kaybettim seni. bilirim bir daha dönmezsin...

Ben hatalarım için sana yaptıklarım için hiç affetmedim kendimi...... diye devam ederdi.

Hadi taneri bulalım (:

esra dedi ki...

cartel diye bir grup vardı doğru mu yazdım adını :P cartel bir numara en büyük cehennemden cıkan cılgın türk eğlenceli şarkıydı noldular acaba, meriç vardı şebboy çiçeği diye bir sarkısı vardı cok severdim kaan vardı sen benim sevdiğimsin sen bitmeyen gecelerimsin sen kalbimin sectiğisin vazgecmediğim biri sevdiğimsin... ve cingenem diye sarkıları vardı en cok da kaan ı merk ediyorum tanıyan cok azdır zaten eminim =)

beetlejuice dedi ki...

Nymphea, bir ben izlememişim şu programı:) Hafızam çöplük gibi benim yaa, iyi bir şey değil ama:)

Yass, Bay X'in klibini bile hatırlıyorum. Böyle bir piyano var, kar yağıyor, Bay X ellerini yüzüne tuta tuta şarkısını söylüyor. Sanmıştım ki yüzünü de göstermek istemiyor, öyle gizemli biri:) O kadar gizem yaptın da ne oldu kardeş:)

eb, geçen gün Taner'i gördüüüm:) Kral TV'de, yeni bir albüm çıkarmış. Baktım yeni biri, ama yüzü çok tanıdık. Allah allah yaşlıca da biri kim ki bu diyorum, klibin sonunda Taner yazdı:) Saçlara aklar düşmüş ama yüz aynı:)

Esra, Cartel'i hatırlamaz mıyım:) Karakan, Erci-e, Cinai Şebeke dolaşıp dururuz biz her gece:) Rap ile tanışma vesilemiz. Kaan'ı çok zorladım kendimi ama hatırlayamadım:)

ursula dedi ki...

oya boranın bora'sı incesazla çalışıyor sanıyorum. en son albümlerinde birkaç şarkıyı da o söylemişti.. bir de barbaros hayrettin vardı, "ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur" diyen.. şimdilerde pişman mıdır acaba o adamcağız öyle şeyler yaptığı için??

Adsız dedi ki...

oya bora hala evli.çocukları yok.geçenlerde okan bayülgenin proğramına çıkmışlardı cnm ...

April dedi ki...

Taner geri mi dönmüş :)) süper! :)
Alemsin Çilli ya, ne güze lbir post olmuş...
Ben Ciguli'yi merak ettim geçende :D

beetlejuice dedi ki...

Ursula, şimdi hop hop yapıcam hop hop hop şimdi zıp zıp yapıcam zıp zıp zıp:)) Bunu söylediği için adını bile değiştirmiş olabilir Barbaros Hayrettin:) Gerçi gerçek adı o muydu acaba:)

Adsız, hala evli olmalarına çok sevindim. Uzun yıllar birlikte olan çiftleri görmek beni mutlu ediyor:)

April, daha geçen gün çalgıcı karısı Binnaz'ı mırıldandım:) Ne komik şarkıydı:)

gly dedi ki...

bunlarin cogunu ben hic hatirlamiyorum. nerden geldi hepsi aklina?
bi de sibel alas vardi? ona n'oldu acaba?

beetlejuice dedi ki...

Gülaycım, Kral TV'nin karşısından ayrılmayan bir çocuktum ben. Çok yer etmiş herhalde beynime:) Sibel Alaş'ın bir ara sağlık sorunları vardı, sonra evlat edindiği çocuğun biyolojik annesi dava açmıştı çocuğu almak için. Birkaç hafta önce de eşinden boşandığı haberi çıktı. Özel hayatı biraz çalkantılı anlayacağın.

eb dedi ki...

Ayy süpersin çillicim ben tv izlemediğim için geri kalıyorum bak böyle şeylerden hemen internetten araştırıyım (:

Unknown dedi ki...

rengin bir basketbolcuyla evlenip evinin kadini olmus :) hatta kocasi suanda da basketbol antrenorlugu yapio.

beetlejuice dedi ki...

eb, dün gece hep 90ları arayıp durdum internetten:) Klipleri izlemek hele çok eğlenceli:)

Kalinka, oh en sonunda bir haber çıktı:) Umarım mutludur.

mergiz dedi ki...

grup vitamin!!!!!

hala meraktayim :D

beetlejuice dedi ki...

Mergiz, Gökhan Semiz'in ölümünden sonra piyasadan çekildiler diye biliyorum ben:(

Adsız dedi ki...

hazal gecen hafta vatan sasmazin programindaydi. yeni bir cd cikarmis. bende merak ederim ara sira önceleri cikan sanatcilari. mesela ben ah canim vah canim ahmeti cok severdim! gecen senemiydi? adi gecince, okanin programina cikagelmisti. galiba "hasret" isimli parcasini degistirerek yeniden yorumlamis. ama olmamis ya. eski tadi yok. önceki hali ne güzeldi oysa. kardesimle ikimizin sarkisiydi hasret. "gözyaslarim, dinmek bilmiyor. sevdigim güzele yar olamayinca..." diye giderdi. süper!!!!!!!!! sevim

beetlejuice dedi ki...

Sevim, tüh kaçırdığıma üzüldüm, Hazal'ı görmeyi çok isterdim. Başka programlara da katılır inşallah:) Ah canım vah canım Ahmet'i çok severdim ben de, okan'ın programında görmüştüm en son. Orda çalışmalarım devam ediyor, geri döneceğim demişti. Hala beklemedeyiz:)

Aslı dedi ki...

Oya-Bora iyi ki sessizliğe çekildi çünkü "Piyasaya" uymayacak kadar iyi ve şeker insanlardı:) Düşünsene ikisi İbo Show'a çıkmışlar, pazar keyfi kameraları onları kovalıyor falan... Biz de mahrum kaldık güzel şarkılarından ama... Maksat onlar mutlu olsun, kamera ve sahne arkasında işler yapsın:)

Hazal ya da seçilden biri beyin kanaması mı ne geçirmişti, öyle kalmış aklımda...

Endi-Pol ve Bay x pek iz bırakmamış bende...

Rengin çok güzel aşrkılar yapmıştı, eşimde dağcı ya hep aklıma gelir o Ağlama Gönlüm'ün klibi... Eh müsaitsem kesin de ağlarım zaten...

Benim merak ettiğim bir genç kızdı böyle patenlerle falan kayarak söylüyordu şarkıyı... Affettim falan mıydı acaba şarkının adı? Şarkı güzeldi ama... Bir düşüneyim bakalım hatırlayabilecek miyim...

beetlejuice dedi ki...

Aslıcım, düşünsene Oya Demet Akalın gibi sapsarı saçlar, mini etekler içinde, Bora da Murat Boz gibi. Ayy çok kötü:) İyi ki çekilmişler piyasadan dediğin gibi, onları öyle görmektense özlemek daha iyi:)
Patenle kayarak söyleyen bir Pınar Aylin'i hatırlıyorum ben. Kordon'da paten kayarak çektiği bir klibi vardı. O mu acaba hatırladığın?

Aslı dedi ki...

Yok böyle romantik bir şarkı ve klipti, karlar yağıyordu bir yandan... Yaa kesin hiçbirimiz hatırlayamayacağız şarkıyı ve ben günlerce kafayı yiyeceğim... Google da aramayı da denedim ama hatırlayamıyorum:(

beetlejuice dedi ki...

Aslıcım,tıriiinnk:) Duyduğun jetonun düşme sesi:) Sima-Herşeye rağmen. Buyrun sizi böyle alalım:
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/17679/sima---herseye-ragmen

Aslı dedi ki...

Çilliiii valla yanımda olsan sarılıp öpücem! Kaç saattir tv seyrederken bile aklımın bir kenarında acaba bir anahtar kelime falan yakalar mıyım diye düşünüp duruyordum! Ta kendisi!

Kaç sene oldu bu şarkıyı dinlemeyeli bilmiyorum! Klibi seyredeli ise 10 yıl olmuştur herhalde! Ama o zamana göre çok güzel klip çekmişler ve şarkı da hala güzel:) Vay be, ne oldu ki bu kızcağıza?

Aslı dedi ki...

www.simasarikaya.com sitesinde anlatıyor ne olduğunu... Yourtube'da sonradan çektiği klipleri izleyip şarkılarını dinledim de, isim aynı olmasa aynı kişi demem herhalde... Mine Koşan'a benzemiş ve müzik tarzını değiştirmiş-arabeske kaymış sanki!

beetlejuice dedi ki...

Aslıcım, oh rahatladın:) Ben de taktım mı tam takıyorum canım, aklımdan hiç çıkmıyor. 90lara çok düşkün olduğumdan kar yağıyordu dediğin an klibi hatırladım. Sima'nın son durumu ise üff dedirtti. Kalsaymış 90'lı yıllarda, şimdi nerede diye kara kara düşünseymişiz. Mine Koşan tarzı ne zaman moda oldu ki o hale dönüyorsun yahu:)

vintage peony dedi ki...

ilhan irem vardı, o şuanda izmir menemen semtinde murat 131 arabasıyla geziyormuş, çok komik değil mi :)
ben Jale'yi merak ediyorum bir de..

beetlejuice dedi ki...

Vintage peony, daha 1 saat önce mp3playerımda İlhan İrem çalarken "iyi ki ayrıldı bu piyasadan, onun gibi bir insan kirlenmeden kurtuldu" diye düşündüm:)
Jale'yi bir ay önce Anadolu Yakası'ndaki bir restaurantın afişinde gördüm, orda sahne alıyormuş.

vintage peony dedi ki...

herkese nasıl da dert olmuş ya :)
Bir deneredeler acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum yani çok ilginç...
Jaleye yazık olmuş ama :(

beetlejuice dedi ki...

Vintage peony, ben çok düşünüyorum 90ların pop sanatçılarını, niye taktıysam onlara artık bu kadar:) Jale iyi görünüyordu ama pek değişmemiş:)

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.