3.07.2010

Sabııır sabıııır


46 yaşındasın, 26 yaşındayım...
Sen üst düzeysin, ben çömez...
Senin maaşın, mal varlığın, giydiklerin benimkilerin 10 katı...
Sen emir verirsin, ben emir alırım...
E be kadın nere mi çekemezsin benim? Niye uğraşır durursun? Niye giydiklerime, saçıma, makyajıma sürekli kusur bulursun? Yaptıklarımı beğenmez, sürekli iş yükler, tamamladığım işler için "Neden yapmadın!!" diye azarlarsın? Rakip değiliz, aynı kulvarda bile değiliz. Bana hayatı zindan etmek, işteki 9 saatimi ya sabır çekerek geçirtmek sana ne kazandırıyorsa söyle bileyim. Yettin yahu!

37 yorum:

chunlibeauty dedi ki...

herhalde genc olmanı kıskanıyor :D orta ya$ krizinemi girmiş ne olmuş :D
Allah Sabır versin :)

Gizem. dedi ki...

çillim;
ben bu insanların kesinlikle tedavi olmaları gerektiğini düşünüyorum;nasıl bir his inan bana çoook iyi biliyorum;sen yine 9 saat çekiyorsun benim ailemden kişiler var düşün!Hiiiiiç oralı olma inatlarına gidince daha uyuz oluyorlar:)

Haydins dedi ki...

Çünkü psi psikopat :)

beetlejuice dedi ki...

Chunli, menopoza da girmiş olabilir:)

Pamuğum, her dediğine he diyip geçiyorum, uğraşılacak gibi değil. Off ailende olması da pek feciymiş, Allah sana da sabır versin canım.

Haydins, niden ben yaa niden been?:)

Nasilgiysem dedi ki...

Çillicim söylemişsin ya o 46 yaşında sen 26 :D

nilo dedi ki...

ah canım ya Allah kolaylık versin... çok fazla takmamaya çalış dicem ama olmadı mı olmaz... kolay gelsin ne diyeyim, öptüm

Aslı dedi ki...

Allah bilir o minnacıcık beyninden neler geçiyordur, sana bakınca ne görüyordur kimbilir boşver...

yesilerik dedi ki...

kesinlikle menepoza girmiş bunun antrepoza girmiş versyonuda bende var !! kolay gelsin, Allah sabırlar versin..

~olive~ dedi ki...

Canım benim Allah sabır versin:(

Ben sebebini çok iyi biliyorum! Genelde belli bir yaşa gelip erkeklerle sağlıklı ilişkileri olmamış kadınlar; genç, güzel ve sevgilileri olan kadınlara inanılmaz bir düşmanlık besliyorlar!!!

Ne desem ki? Şikayet edecek bir merci var mı? Tabii durum seni sıkıntıya sokmayacaksa..Ya da yüzleşmek mesela, neden böyle bir tavır alıyorsunuz bir hatam mı oldu filan diye? Ya da cevap bile vermemek sinir etmek için yorumlarına boş boş bakarak tepki vermek? Biraz uyanıkça olabilir ama Emrah bakışlarıyla onun üstünde birine mağduriyetini belli etmek şikayet etmeden?:)

Özellikle saçına başına laf etmesi gıcık etti, kompleksli cadı ya, zavallı!

Çok sinir oluyorum böyle insanlara:@@@@@@@@@

_____asli_____

gly dedi ki...

genc olmani bencede.
29 yasindayim, kendimden 10 yas kucukleri onlari gectim, 3yas kucukleri bile kiskanmaya basladim. aman Allahim o yaslara gelince nasil olucam acaba?
benim icin de boyle nefret dolu yazilar yazilir mi acep?

beetlejuice dedi ki...

Lydia, büyükler küçükleri sevmez miydi ya, yok muydu öyle bir şey:)

Nilocum, çok sağol canım, her geçen gün daha az takmayı öğreniyorum ama çok zor her gün yüzyüze olmak:)

Aslıcım, onun gözüyle kendime bakmaya çalışıyorum ve kıskanacak bir şey bulamıyorum. İnsan hangi konumda olursa olsun komplekslerini yenemiyormuş demek ki.

Yeşilerik, ah canım sana da sabırlar diliyorum. Herkesin başında var bir deli:)

Olive, canım benim maalesef şikayet edebileceğim tek merci genel müdür. Oralara kadar da çıkaramam işi:( Ben olaya iyi yönünden bakmaya çalışıyorum, diyorum ki karşılaşabileceğin en zor insan bu. Ona sabretmeyi öğrenirsen hayatının geri kalanında karşına çıkan insanlarda daha rahat edeceksin. Böyle böyle kandırıyorum işte kendimi, ne yapayım:)

Gülaycım, ayy yok yok, seni tanıdığım kadarıyla yanına bile yaklaşamazsın. Gençliğe herkes imrenir yaş aldıkça ama sırf genç diye o kişinin hayatını zindan etmek? Burda bir psikolojik sorun var sanki.

Adsız dedi ki...

kuzucum cok calısmak ısteyen sendun bole deme bızı de korkutma iş hayatı adına:)
temam guzellıgını kıskanıo olabılır ama bu iş hayatının zor olabileceüğünü gostermez dımı:)
öpemmm

Sedat dedi ki...

Herşey düzelir Çilli merak etme..Sen biraz sabır göster..Olive'in dediği gibi bugüne kadar erkeklerle sağlıklı iletişim kuramamış olabilir..Belki evde sorunları vardır..Biraz daha sabır göster..Bir müddet sonra onun da tavrı düzelir inşallah..Daha neler göreceksin iş hayatında..Bunlar ne ki:))
Unutma en azından işin var:))

JuVeNiL dedi ki...

buna benzer bir durum vardı bende de çilli, aynı ofisi paylaştığım doktorumuzun sevgili eşi - ki aynı iş ortamını paylaşsak da kendisi sadece ofisimizi kullanıyordu,iş olarak paylaştığımız herhangi bir şey yokt 22 yaşındaydım, kendisi doktordu,ingilterede bir üniversitede çalışmıştı, akreditasyon veriyordu.. ben sadece tıbbi laboranttım.. kısa sürede işlere alışmış,ofisi çekip çevirip, ortama ayak uydurmuş, patronum olan doktorun çevirilerine yardım ediyor deli gibi çalışıyordum..
İngilizcemden,kıyafetlere, tezgah için kullandığımız çamaaşır suyuna hatta yediğim yemeğe kadar söyleyecek bir lafı vardı.. Kulvar,statü,yaş farkı önemli değil, o 60 sen 18 yaşında olsan da "kadın" olmak yeterli bu cinslere..
Nerde iş yaşamında bir sorun yaşadıysam hep problem hemcinslerimden geldi,nedense? Mümkünse orduda çalışmak istiyorum artık..

yass dedi ki...

iş hayatı ıste boyle cıllım. hayatın hıc bır hal ve hareketını hazmedememıs tıpler fırsatını buldugu anda hayat gıbı davranmaya baslar..

beetlejuice dedi ki...

Adsız, canım iş hayatı bu zorluklarına rağmen güzel. Kendi paranı kazanmak, bir işe yaradığını hissetmek paha biçilemez. Arada da böyle tuz biber olacak tabii ki:)

Sedat, sektörde manyaklıklarıyla tanınan bir kadınmış zaten, ben tanımıyormuşum işe girmeden önce:) Ama ne yaparsa yapsın, ne derse dersin bir işim var ve hala şükrediyorum:)

Juvecim, iddia ediyorum ben dahil tüm kadın cinsi yokolsa dünya daha yaşanılır bir hale gelirdi:) Anlattığın gibi 2 ayda işe adapte olmama, ne kadar iş yüklerse yüklesin altından kalkabilmeme falan da taktı sanırım. Başarı ve iyilik asla cezasız kalmıyor bu hayatta!

Yasscım, sanırdım ki özel sektörde zor olan iş yoğunluğu oysa ki insanlarla uğraşmak en zor projelerden bile çetrefilli:)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Hayatım boyunca sadece 2 tane düzgün kadın yönetici ile çalıştım işine kıskançlığı karıştırmayan. GEri kalanı cadaloz :) Allah yardımcın olsun. Sevgiler...

admin dedi ki...

Ah kuzum ah, mobbing dünyasına hoşgeldin :/

NiLaY dedi ki...

kadın üstten nefret ediyorum, bende de var birtane :(

beetlejuice dedi ki...

Esincim, ben henüz rastlamadım cadoloz olmayan kadın yöneticiye. Hepsi de birbirne benziyor kısa röfleli saçlı, sürekli etek ve sivri burunlu ayakkabı giyen tipler:)

Irazcım, ahh ki ne ahh, mobbing desem İK'ya hadi canım sana going derler:)

Nilaycım, ben de nefret ediyorum, bir de erkek yönetici var departmanda. Onun iyiliğini gördükçe benimkine daha da uyuz oluyorum:/

Selvi dedi ki...

Seni ezerek egolarını tatmin ediyordur,psikolojik bir rahatsızlık onunkisi seninle alakası yok bence yani doğrudan alakalı değil.dolaylı alakasıda gençsin,güzelsin, o çok zengin olmasına rağmen o paracıkları senin sahip olduklarına yetemiyor ve herşeyi elde edebilen o zavallı, gençliği ve güzelliği satın alamıyor ve sen bunlara sahip olduğundan kıskançlığından,seni ezerek tatmin olmaya çalışıyor. onu insan yerine koyma derim ben.zavallı bir hastaymış gibi davran yani böyle düşün yoksa o iş çekilmez.Boooool sabırlar diliyorum sana.çoook özlüyorum seni ve yazılarını.

beetlejuice dedi ki...

Selvicim, dedikleri bir kulağımdan giriyor öbüründen çıkıyor, hatta bazen o kadar komik triplere giriyor ki odasından çıktığımda kendi kendime kahkahalarla gülüyorum. Yazık, o konuma gelip komplekslerinden arınamamış. Sabredeceğim artık canım ne yapayım:)

Bellek Kutusu dedi ki...

Bu tipler her yerde, her yaş, boy ve kiloda ve hatta sosyal statüde var Çilli'cim... İyisi mi sen önündeki maçlara bak, mümkün olduğu kadar aldırma:)

beetlejuice dedi ki...

Kutucum, benimki bu tiplerin en sevimsiz sürümü olsa gerek, tipinde bile meymenet yok:))

Adsız dedi ki...

Canım bakıom da sende yorum sayısı fıx:))) 24-25..bır gun sana 10 tane yazıcam bole ıstıkrarlı devam etmemıs olursun:)
öpem

sezen

beetlejuice dedi ki...

Sezencim, ehehe çok doğru bir tespit olmuş, yorum yazın bana bakayııımm:))

Adsız dedi ki...

ben de bu genel duruşu anlamıyorum,ne yani çalışmak istiyodun da böyle bi kadın mı istiyodun sanki,sendin çok isteyen çalışmayı,eee?asıl interesaaan olan bu bence...

hem bir de bütün işlerde böyle bi manyak var mı?yoo...mevzu tamamen şans meselesi,öyle rahat edilebilecek işler var ki,az ama kimisi işe gitme stresini hiç yaşamadan alıyor emekliliğini eline.işini sevebilirsin de o da ayrı,ama böyle bir kadının olduğu işe bile gitmek istemez insan,ben de istemiyorum,bu da benim itirafım olsun.
Herkes kendi kaderini yaşıyor,kimisi daha cesaretli ya da kimisi daha şanslı,bilmiyorum,var gene arada böyle tipler,ama sanırım geneli böyle,aramaktan yorulmamak lazım,şimdi tecrübe etmeyeceksin de ne zaman,hayatında kaç kere iş değiştirme gençliğine cesaretine sahip olacaksın?

kişisel fikrim:bu işi hiç beğenmedim çilli ,kapa dükkanı gel:)bir iş bu kadar mesaisini almalı mı insanın,bu kdr hayattan soyutlayabilmeli mi?sanal dahi olsa bu hayat...

bilmiyorum!

Adsız dedi ki...

Çilli kız , bunlardan her iş yerinde var inan :)

beetlejuice dedi ki...

Adsız, hayalimde böyle bir iş vardı ama böyle bir yönetici yoktu. Yine de hayalime %70 yaklaştım diyip %30'u görmemeye çalışıyorum. Sanal hayattan kopmam işten dolayı gibi görünüyor ama geçen yaz da kopukluk yaşamıştım. Havalar serinlesin ben yine damlarım buralara:) İş değiştirmek de kolay değil be canım, olabilse tabii ki denerim şansımı bu çileyi çekmektense ama eldeki kuş daha kıymetli şimdi:)

Nalancım, amaaan hepsinin köküne kibrit suyu:))

belen dedi ki...

çok haklısınz.heryerde war bunlardan maalesef ki:(

beetlejuice dedi ki...

Belen, kötülerin iyisi denk gelir umarım hepimize:(

Noni dedi ki...

Kadınlar birbirini çekemiyor maalesef :( Benim de eski işyerimde aynı katı paylaştığım iş arkadaşım tam bir saykoydu her gün gayet iyi girer akşam tüm saçlarım dik çıkardım, kadınlar arasında bu çekememezlik oluyor, ama şöyle düşün sen 1-0 öndesin, sen amir olabilirsin, mal varlığını onun kadar yapabilirsin ama o senin yaşında asla olamaz, bunu düşünmek belki kendini iyi hissettirir, yaşasın kötülük hii hii ;)

beetlejuice dedi ki...

Noni, kurtuldum ben kurtuldum:) Başka işe geçtim ve saçlarım diken diken olmadan çıkıyorum akşamları işten. Ama işin komiği, malum şahıs bir iyi konuşuyormuş arkamdan, "Ah ne severdim ben onu" diyormuş. Bu kadınları ben bile anlayamıyorum erkekler nasıl anlasın yahu:)

b'locked dedi ki...

Aynı sıkıntıyı erkek olan patronumla yaşıyorum
Kendisi insanlarla sürekli muhatap olduğumuz yoğun bir yer olan belediyede müdür hem de
Önceleri benim zanndımdı benimle bir derdi olduğu veya kıskandığı ;
sonra hakikaten öyle olduğu savurduğu cümlelerde belli olmaya başladı.
Erkek arkadaşım hakkında "Kendisi gibi uçuğu bulmuştur" mu demedi nişanlandık geldi tanıştırdım onun adına benimle olduğu için zavallı olduğunu mu söylemedi,
aklımın bir karış havada olduğunu aşık olmakla gerçek hayatı birbirine karıştırdığımı mı -bunu nişanlım artık askerde olduğundan ona mektup atmaya giderken öğle arasından önce ve izinli olduğum halde böyle bir şeyin bir ilişki için gelecek adına geçersiz bir girişim olacağı,gerçeğin ileride her anıyı silip süpüreceği gerçeğini bana öğretmeye çalışması esnadında oldu tabi -"Ben Amerikadayken"lerini ekleyerek :O) -
benim evlendikten sonra artık istediğim gibi davranamayacağımı mı söylemedi neler neler...
-tıkandığı noktalarda görüldüğü gibi kendi zihni ve anlayışınca paranoyalar da uyduruyor-

bir işi verdiğinde en çok da telefon bağla dediğinde çok ciddiyim tam olarak daha 6-7 saniye geçmeden "Zerrinanıııım nerrrdesinnn" diye bağırmasını mı dersin
bununla yetinmeyip
o korkuyla ekrana kilitlenerek iş yaptığım esnada odasından çıkıp ensemde biterek milletin ortasında ortalık yerde bana beyinsiz ruh hastası bu yaa şuna bak demesini mi...
beni bakışlarıyla aşağılamasını ve sekreteri olduğum halde yüzüme bakmadığı o anlarda benim yerime çalışan herhangi bir arkadaşa emir vermesini mi...
bir sabah geldiğimde masamı yerinde göremediğimi mi müdürlükten hesapsızca atıldığımı mı ertesi ay yine alındığımı mı dersin,
kendi istediği yemek ve kahvaltıyı masasına koyduğumda "istemez" diyerek surat çevirdiğini mi,
bir şeye sinirlendiğinde ağza alınmaz şekilde küfür ettiğini mi dersin,
ne yaparsan yap kusur bulduğunu mu
hangi şeyini anlatsam...
Hem de dışarıdan izleyenlerin "Yuh artık bu kadar da olmaz Allah sana sabır versin" telkinleriyle birlikte...
Fakat ben de orta yaş bunalımı olduğu,yapmak istediklerini yapamadığı için kendinden hoşnutsuz olduğu fikrini zihnime yerleştirip zor olsa da problemin onda olduğunu bildiğim sürece umursamamaya alışmaya başladım
beni stres topu olarak gördüğünü biliyordum ama saçma tavrı alenileşince tavrımı koydum,yıllardır beraber çalışsak da bunu ailesindeki birine bile yapamayacakken - hatta yapmıyorken- benim nazını çekmek zorunda olmadığımı farketti
hoş şimdi de "ukala ve kendine çamur sürdürmeyen tip" olarak anılsam da ...
hala buradayım
Allah kurtarsın :)

beetlejuice dedi ki...

b'locked, okurken tüylerim diken diken oldu. Ruh hastasıymış resmen! Allah beni kurtardı umarım seni de kısa zamanda kurtarır. Böyle insanlar belki bu tarafta hakettiklerini bulmuyorlar ama öbür tarafta zebaniler ve kazanları yollarını gözlüyorlardır bunların:)

Noni dedi ki...

b'locked; eski bir asistan olarak sana helal olsun demek istiyorum, ben hayatta dayanamazdım böyle bir tipe, vallahi takdir ettim seni!

çilli; senin adına da çok sevindim, hadi geçmiş olsun ve dubrovnik'te bol eğlenceler diliyorum sana!!! hiç gitmediğim için maalesef bir tavsiyede bulunamıyorum...

beetlejuice dedi ki...

Nonicim, çok teşekkür ederim. Rüya gibiydi, bittiğine inanamıyorum hala. Ben tavsiyelerimi yazayım belki sen gidersin;)