8.07.2009

1'e 17


Dün E!'de en çok kazanan çiftler hakkında bir program izliyorduk. Hollywood çiftlerinin yıllık gelirleri, kimin ne kadar kazandığı, kazançlarını nerde harcadıkları vs. hakkında "elalemin derdi bizi gerdi" kıvamında bir programdı:) Çiftlerden biri Seal-Heidi Klum ikilisiydi. Bilanço şöyle: Toplam yıllık kazanç: 18 milyon dolar, Seal kazanç: 1 milyon dolar, Heidi kazanç:17 milyon dolar.


Bu çift Hollywood'un en mutlu çiftlerinden biri. Çoluklu çocuklu, bol eğlenceli, düzgün bir hayatları var. Peki Türkiye'de boşanmaya bile sebep olacak bir konuyu, "gelir eşitsizliği" ni bir uçurum halinde yaşıyorlarken nasıl bu kadar mutlu olabiliyorlar? En yakın arkadaşım evlenmek üzere. Aramızda şöyle bir konuşma geçmişti geçen sene. "Ben ondan fazla kazanıyorum ya gururu inciniyor. Çok takıyor kafasına" Ne kadar mı fazla kazanıyordu? Ayda 200 lira!


Biz fazla gururlu yetiştirilmişiz herhalde. Kız erkekten fazla kazansa gurur, kızın ailesi daha zengin olsa gurur, kız daha alımlı daha güzel olsa gurur. Davul bile dengi dengine lafı da bizim lafımız değil mi zaten? Dengi dengine olmasa da oluyormuş demek ki. Bir erkek 16 milyon dolarlık gelir farkına bile gurur yapmayabiliyormuş. Bir de Seal'a sormak lazım tabi hislerini:)

18 yorum:

lale kunt dedi ki...

Bu programı ben de izlemiştim tee kaç ay önce. E!'de ısıtıp ısıtıp tekrar önümüze koyuyo galiba :)

Ama dediğin gibi bizim Türk erkekleri fazla 'gururlu'. Sanki ne önemi var? Eve giren toplam paraya bakıcaksın asıl, gerisi boş.
Ben de bi keresinde eşime demiştim maaşım seninkinden fazla diye (arada 100 lira mı ne vardı o zamanlar) 'ee napalım alla alla' falan demişti hiç sallamamıştı bu durumu şaşırmıştım :)
Demek ki benim koca pek bi gurursuz sümsük :p
Neyse ki şimdi bana aynı şeyi yapmıyo, arasında ne kadar fark var maaşlarımızın söylemiim bile, benim gururum inciniyo sonra :)

Glam dedi ki...

Seal pek de gurur yapıyor gibi görünmüyor bence :) Aslında ben bunu kültürel farklılığımıza bağlıyorum, bizde yıllardır süre gelen ataerkil toplum, "parayı erkek kazanır, evi erkek geçindirir" mantığından dolayı, kadının da çok kazanabileceği fikrine yeni yeni alışıyoruz, hatta dediğin gibi hala alışamadık ve erkeklerimiz bu durumu hala aptal bir gurur meselesi olarak görüyor. Ne kadar yanlış. Ben Seal&Heidi aşkına inanıyorum, çevrelerindeki onlarca çarpık evli ve çocuklu ilişki içinde onlarınki çok gerçek geliyor ve çok mutlu görünüyorlar bence. Allah bozmasın :)

Pinky dedi ki...

ah canlarım benim nasılda mutlular :) burada olsalardı magazinin fişeklemeleri, ayıplamaları sonucu boşanmışlardı :)

beetlejuice dedi ki...

Lalecim, evlililk herşeyin ortak olması değil mi ama? Mutluluk da sıkıntı da para da ortak. Toplama bakıp geçmek lazım, bir dönem sen kazanırsın bir dönem o. Sefanız olsun:)

Glam's world, ataerkil bir toplumdan gelmemizin yanı sıra ekonomik özgürlüğünü kazanan kadın tavırları da gurur yapmalarına sebep oluyor. "Ben kendi paramla aldım" lafını o kadar çok duyuyorum ki etrafımda, haklı olarak erkeğin tepesi atıyor:)

Pinky, çocuğunu kabul etmeyen, çapkın bir eski sevgiliden sonra Seal ilaç gibi geldi Heidi'ye. Allah hepimize böyle bir evlilik nasip etsin:)

Pinky dedi ki...

amin amin cümlemize :) nazar değmesin onlara.. flavio briatore'da başını duvarlara sürtsün kıvılcım çıkartsın.. hiç yakışmıyordu zaten..

ebvatathemua dedi ki...

Çok erkek buna kafayı takıyordur bence,belli etmiyordur sadece.

Yüzyıllardır dayatılan bir kurallar sinsilesi var.Erkek evin reisidir gibi.Kadın eve daha fazla katkıda bulunmaya başlayınca,erkek egosunda büyük bir yara açılıyor.
Kadında paranın verdiği güçle biraz fazla hükmetmeye başlarsa seyreyle sıkıntıyı.

Bu sıkıntıların en feci hali de erkeğin işsiz kalması oluyor.İş bulana kadar geçen sürede çiftlerin çok dikkatli olması lazım,yoksa büyük kavgalara gebe bir durum.

"Ben" değil "biz" dendiği müddetçe,karı koca arasında paranın sorun olmaması lazım.

Adsız dedi ki...

ben ne yalan söyleyim adamı o kadar çirkin buluyorum ki bu kadının sırf adamın çok parası var diye onunla beraber olduğunu düşünüyordum çok şaşırdım ya ama adam çok çirkin değil mi
yine bir türk düşüncesi ile heidiye büyü yapıldığını düşünüyorum:)))
SEMA

beetlejuice dedi ki...

Pinky, amin canım:) Flavio'yu hiç sevmem zaten.

Ebvatacım, en beteri erkeğin işsiz olması. Artık evin reisliği kavramı da kalmamalı bence. Yeri geldiğinde erkek yapmalı yemeği, yeri geldiğinde kadın ödemeli faturaları. Evliliği hep "biz" olmak olarak görüyorum ben de.

Adsız, Seal'deki tılsım Heidi'nin babası tarafından bile kabul edilmeyen kızını kendi evladı gibi sahiplenmesi bence. Çirkinliği tartışılmaz zaten ama kalbi çok iyi bence.

alis dedi ki...

Melek gibi bir adam bence, Heidi'nin ilk çocuğunu kendi çocuğu olarak benimsedi, yüzünde hep gülücükler var, karısını hep iltifatlara boğuyor. Bu sevecenliği ve iyiliği bence Heidi'yi çekiyor. Hırslı biri olduğunu da sanmıyorum, müziği ve sesi çok güzel olmasına rağmen star olucam diye kendini paralamıyor. Bu adamı o kadar çirkin de bulmuyorum ben (bi kere fizik boy pos falan süper) ama yüzündeki yara izlerinin sebebini hep merak etmişimdir..

MAVİANNE dedi ki...

hayat müşterek
valla artık karım fazla kazansın bana baksın diyenleri görüyorum

nilo dedi ki...

Ya ne kadar saçma, amaç birlikte yaşayıp mutlu olmak hayatın tadını çıkarmak değil mi ve kullanılan araçlardan biri de para değil mi? Eee ne önemi var O yada ben kazanmışım. Küçük düşünceler bunlar...

Adsız dedi ki...

bu zamanda artık maddesel konularda gurur yapılacak biey yok tam tersi ohh iyi ki o benden fazla alıyor ( geçim sıkınıtısı ) bi nebze azalmış olacak diye düşünmek lazım.

Bizimkiler artık aşsa bi kendilerini hiç fena olmayacak :)

beetlejuice dedi ki...

Alis, Heidi tanışmalarını anlatırken ilk olarak vücudundan etkilendiğini söylüyor:) Yüzünden iyilik akıyor bence de.

Maviannecim, kesinlikle katılıyorum. Bir olamayacaksak birada olmanın ne anlamı var.

Nilocum, keşke erkeklerin çoğu böyle düşünebilse. Evlilik güç savaşı haline gelmese.

Nalancım, bir de karım kazansın ben yatayım modeli erkekler çıkmaya başladı:)

lezzettabağı dedi ki...

Kesinlikle bizde var bir anormallik!Bak arada 16 milyon dolar fark var,ama dert eden yok!Doğrusu da bu zaten!Ne yani o çok almış,bu almamış!Sonuçta o para ortak harcanmıyor mu?Ben de eşimden 200-300 tl fazla alıyorum ama o hiç sorun yapmıyor valla!Maşallah diyelim nazar değmesin:)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

ben Heidi'nin bir röportajında Seal'e ilk görüşte aşık olduğunu okumuştum, bize çirkin gibi geliyor ama belki de adamın karizmasına duruşuna aşık olmuştur. Zaten o kadar iyi bakışlı biri ki Seal, ben çok seviyorum onu :P Karakterinin bizimkilerden farklı olduğu da kesin, kaç Türk erkeği önce karısının Victoria's Secret defilesinde iç çamaşırlarıyla çıkıp ortalığı yaktığı podyumda şarkı söyler :P

bu para mevzusu bence kadınlar (bazı) zengin koca bulayıma taktıkça erkekler (bazı) de gereksiz gurur yapmaya devam eder. genelleme yapmiyim ya :P

beetlejuice dedi ki...

Anne ve kızları, maşallah canım size:) Evlilik dediğin iki kişinin tek olması değil mi, kasa da ortak olmalı:)

Marjocum, Heidi'nin popo dekoltesi verdiği bir elbisesi vardı. Onda da dert etmek bir yana elini sürekli popoya koyuyordu Seal:) Rahatlık var ruhunda adamın:)
Bir de zengin kız bulayıma takan erkekler var. İnsanlar çeşit çeşit:)

Adsız dedi ki...

Çok çirkin bir adam ama yaaaa

beetlejuice dedi ki...

Sinirlikelebek, çirkin şansı bu:)