24.07.2009

Maydonoz kürü

Bildiğim kadarıyla 3-4 erkek izleyicim var. Beyler, bu yazı size pek hitap etmeyecek. Şimdiden okumaktan vazgeçebilirsiniz. Ya da okuyun, sevgilinize, kardeşinize, arkadaşlarınıza bir yardımınız olur.

Efendim, konumuz adet sancıları. Adet sancısı bir dağ olsaydı benim çektiğim Everest olmayı hakederdi herhalde. İzmir ve İstanbul'daki tüm kadın doğum doktorlarını çift tur ziyaret etmişliğim, yurtdışından özel cihazlar, ilaçlar getirtmişliğim var. Bulunabilen tek çare doğum kontrol hapları. Yıllardır kullandığım için vücudumu biraz dinlendirmek istedim. Her ne kadar kansere sebebiyet vermedikleri ispatlanmış olsa da, ailemde meme kanseri yaygın olduğundan ve doğum kontrol hapları da kanser riskini arttıran östrojen seviyesini yükselttiğinden bir müddet ara vermek istedim.


Arayla beraber aldı beni bir telaş. Adet sancısı ile ilgili ne varsa okudum araştırdım. Sonunda kendime ortaya karışık bir kür yarattım. Öncelikle adetten bir hafta önce maydonoz yemeye ve maydonozu kaynatıp suyunu içmeye başladım. Maydonoz ödem attırıcı bir bitki olduğundan, adet öncesi şişkinlik şikayetini ortadan kaldırdı. İki gün öncesinden de gece yatarken ve sabah olmak üzere ağrı kesici aldım. Ve yıllar sonra ilk kez ağrısız, sızısız bir adet dönemi geçirdim. Maydonozu çiğ çiğ yemek sevimsiz bir durum olsa da çekeceğiniz çilenin yanında bir şey değil. Bol maydonozlu günler hanımlar:)

19 yorum:

Adsız dedi ki...

çillicim yine bi ortak özellik :) , bende regl demesin kimse ,kelimesini duyunca bile başlıyor ağrım.Bende denim şu maydonozu.

not: erkek izleyicilerimiz böylece bazı şeyleride öğrenmiş oluyor dimi yani :P

not2: çilli dememde bi sakınca yok dimi?

Adsız dedi ki...

merhaba, aynı dertten muzdarip biri olarak sana spazmol u öneririm bana hostes bir arkadasım önermişti o günden beri ona dua ediyorum:)) Sevgiler, Şebnem

Butikpartim dedi ki...

İyi fikir..Çok yoğun bir ağrım olmuyor gerçi ama şişkinlik için kullanmak iyi olur,teşekkürler..

Pinky dedi ki...

hmm..bir de onu deneyelim bakalım Beetlejuicecim. sen denediysen doğrudur, vuralım kendimizi maydonoza. :)
ben çikolata yememekte, kafein tüketmemekte buldum çözümü. çikolata zor oluyor biraz ama :) ağrı kesiciyi önceden almakta en güzel çözüm yolu tabi :)

herşeyden azıcık dedi ki...

Oh ne güzel kiloda verirsin:))Seda Sayan boşuna yiyip durmuyordu zahir:))Allahın verdiği herşeyde bir fayda varda biz göremiyoruz.İşe yaradığına sevindim:))

MAVİANNE dedi ki...

çok severim maydonozu
önerine teşekkürler

beetlejuice dedi ki...

Nalanım, çilli demende hiçbir sakınca yok canım:) Maydonoz mucize gibi ,mutlaka dene.

Şebnem, bu konuda her öneriye açığım. Çok teşekkürler:)

Mosquito, o şişkinliği ben de hiç sevmem. Maydonoz anında indirdi şişkinliği:)

Pinkycim, çikolatadan ben de vazgeçemiyorum adet öncesi. Sanki daha iyi geliyor bana çikolata yemek:)

Herşeyden azıcık, her derda deva doğada var, derdi veren Allah dermanını da vermiş. Sorun deneye yanıla bulmakta:)

Maviannecim, ben de öyle sevmem ki:) Şifa niyetine yiyorum:)

Adsız dedi ki...

aaa supermis canım yaa, gerci ben hic cekmem cok sukur adet sancisini ama senin adina cok sevindim..

beetlejuice dedi ki...

Kirazcım, sen de o şanslı azınlıktansın demek. Kıskanmaktayım:)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Ne varsa doğada var, doğal yollardan halletmen çok iyi olmuş. Maydanoza devam ;)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

çok iyi fikir, ödem çok rahatsız ediyor beni çünkü. kesinlikle denicem :D hatta normal zamanda da ödem için içeyim maydonoz çayı, iyi olur :D

Sessizce dedi ki...

Merhaba
Bloga rastladığımdan beri takipteyim okuyorum :)
Bu konu bana çok tanıdık gelince yazmadan edemedim. Yıllaaaarca o beter ağrıları çeken biri olarak çare amaçlı okuduğum duyduğum hemen her şeyi denerdim maydanoz suyu da bunlardan biri. İyi gelecek diye bir hafta öncesinden kaynatılmış maydanoz suyunu içmeye başladım ama sende biliyorsundur kokusu berbat resmen burnumu tıkaya tıkaya içtim. Ama nasıl umutlu ve sevinçliyim yuppi çözümü buldum ağrı olmayacak deyu..Fekat ve lakin malum olay vuku bulunca ben gene ağrılardan kıvrım kıvrım kıvranınca maydanoza ve tüm sülalesi sevgilerimi yolladım. Dolayısıyla bende bir işe yaramadı malesef. Belki çiğ yemek daha faydalıdır bilmiyorum ama bir kereye mahsus denediğim maydanoz suyu bende iyi duygular bırakmadı. Ben çözümü önce apranax'da sonra da doğum kontol hapında buldum. Şimdi gidip gelip Yasmin'imi öpeceğim neredeyse o derece :)

Sevgiler

beetlejuice dedi ki...

Alışveriş cini, doğal yollardan çözüm üretmeye bayılıyorum. Maydonoz da bir mucize:)

Marjocum, ehehe ben de her gün içiyorum artık. Fazla ödem atmaktan zarar çıkmaz:)

Sessizce, Yasmin'i başıma koyup gezdirsem yetmez, %100 çözüm o bu ağrılara:) Apranax bana etki etmiyor, Majezik alıyorum ben. Maydonozu da her gün yarım demet yiyorum, belki çiğ yemektedir keramet:)

cαnss♪ dedi ki...

Kesinlikle deneyeceğim.Harikasın! :)

beetlejuice dedi ki...

cαnss♪, işine yararsa ne mutlu bana:)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

ah ikizim keşke bunda benzemeseydik...maydanoz benim de tek kurtarıcım oldu.o da yani eh işte...ağrı kesicilere 13 yaşımda novalginle başladım,sonra apranax,fortu,majezik,en son bi profeneid kullanıyordum maydanozla beraber,yanımda hep sıcak bir şişe maydanoz suyu,yosun suyu gibi,ben bu konuda o kadar dertliydim ki,korkardım bir dahaki dönemde nasıl maceralar yaşıycam diye...gerçek bir korku ama yani...hamile kalsam da kurtulsam derdim,hamileliğin de başka şeyleri varmış,şimdi tek umudum kaldı,o da normal doğum...bizim koloninin öteki dertsiz cinsleri de bizim bu hayatta birtek doğurma sıkıntımız olduğunu düşünmüyorlar mı en çok ona çıldırıyorum.zaten hepsini önüme katıp kovalıycam yakında:)ben doğum kontrol hapı da kullanamıyordum.püff yaa nasıl doğurcam ben beetlecık...

beetlejuice dedi ki...

Prettyim, doktorların da bana hep dediği " tek çaren normal doğum yapmak" Sanki çok kolay bir mesele:) Benim menopoza gireyim dediğim bile oluyor ağrılar sırasında, çocuğu falan gözden çıkarıyorum:P

D dedi ki...

bu konuda ben de bir tavsiye verebilirim her gün bir tane bebek aspirini içmek ve dönem yaklaşınca sayıyı 2-3e çıkarmak. Ayrıca bebek aspirini kistlere ve rahim kanserine de engel oluyormuş. Ben uzun zamandır bebk aspirini kullanıyorum gerçekten benim çok işime yarıyor.

beetlejuice dedi ki...

Fragariac, süper tavsiye. Aspirin çok iyi geliyor ağrılara ama kanamayı arttırıyor. Bebe aspirini arttırmaz belki. Teşekkür ederim:)