22.01.2010

Googlelamak!



Google'da kendi adını aratmayan yoktur herhalde? Ya da sevgilisini, eşini? Ben çok arattım vallahi. Hem kendimi, hem sevgilimi, annemi, babamı, abimi... Google vasıtasıyla çok bilgi edindim başkaları hakkında. Mesela benim adımda bir ebe olduğunu öğrendim:) "Tencerem var tavam var Edirneliyim avam var" lafını öğrendim adımı arattığımda çıkan bir sayfadan. Arkadaşlarımın girdiği işleri, evliliklerini, kazandıkları okulları google'dan öğrendiğim oldu. Ama en çok iş görüşmeleri öncesi google'dan faydalandım. -Çilli Hanım, yarın Falanca Filanca Bey ile görüşmeniz var dediklerinde hemen googleladım Falanca Bey'i. Kafamda bir şeye benzetebildim arama sonuçlarına göre. Aynı okuldan mezunsak bir nebze rahatladım, yaşlı biriyse korktum nasıl iletişim kuracağız diye. Peki bu googlelamaya nasıl başladım?

Vakti zamanında erkek arkadaş çok büyük bir firmaya iş görüşmesine gitmişti. Görüşmeyi yapan kızcağız sürekli Boğaziçi ile ilgili sorular sormuş. "Neden orda okumadın?","Oranın mühendislik eğitimi iyi değil mi sence?","İTÜ mü Boğaziçi mi?" Erkek arkadaş da ne düşünüyorsa dile getirmiş. Demiş "Mühendislik eğitiminin İTÜ'de daha iyi olduğunu herkes bilir.Boğaziçi temel bilimlerde çok iyidir." Daaaaaat! Meğer bizim hanımkızımız tam bir Boğaziçi sempatizanıymış! Görüşme sonrası google'da adını aratınca çıkan zibilyon tane Boğaziçi içerikli sonuçtan öğrenmiş olduk:) Görüşme ne mi oldu? Tabii ki olumsuz:)

Diyeceğim odur ki, arayın araştırın soruşturun. Elimizde böyle bir imkan varken, kim necidir, ne yapar, akar mı kokar mı öğrenebiliyorken faka basmayın. I kiss you Mahir devri kapandı, yaşasın I google you devri:)

12 yorum:

JuVeNiL dedi ki...

özellikle iş görüşmeleri ile ilgili olarak nasil1firma.com'u öneririm:)
dediklerinin aynısını ben de yapıyorum çilli;ama bu ara işle güçle işim olmadığı için genelde blogumla ilgili takılıyorum guguşta:)

kupia papalina dedi ki...

bende çok takılırım google herşeyi yazarım...sonra görseller kısmına geçer orda ararım arkasından bloglar kısmına geçer orda da bir tarama yaparım...Sıralama değişti gerçi artık önce bloglar-görseller-web ....
güzel post olmuş görüşmek üzere:))

pofiş♥ dedi ki...

aratmam mıı bee...geçmişten hiç bahsetmek istemiorum ama google bu konu da bana çok yardımcı olmuş idi:):)

neysee geçti gitti...

beetlejuice dedi ki...

Juvecim, nasıl1firma benim de çok işime yaramıştı zamanında. Bir firmanın girip gizli dosyalarını karıştırsam ancak bu kadar bilgi edinebilirdim:) Benim de iş görüşmesi sebepli araştırmalarım yok bu aralar, hep blog, yemek tarifi:)

Kupia papalina, teşekkür ederim. Ben de görsellere çok takılıyorum, canım sıkılınca rastgele bir şey yazıp bakıyorum. Çok eğlenceli:)

Pofidiğim, owwww:) Google çıktı gizli saklı kalmadı artık:)

LittleDumBlonde dedi ki...

Yannız klasik Bogazici ITU geyigini gorunce cok guldum. Ben de Bogaziciliyim ama erkek arkina katiliorum Bogazicili muhendis olmaz muhendis yönetici olur :)

zeynepin sesi dedi ki...

bi sürü şey ararım çocuklara dersle ilgili bi şeyler anlatmak için ama kişi aramadım hiç :)

Nu-Ra dedi ki...

Bende severim arada bakmayı ne yapıyormuş..ne ediyormuş diye..hele bir de facebook sonucu varsa iyice hakkında bilgi edinebiliyorsun :)

seciloc dedi ki...

Amerikalılar Google lamak diye bir kelimeyi soktular hayatlarına ya, açıkcası benim de çok kullandığım bir kelime oldu ve ben herşeye bakıyorum google dan :)) çok da memnunum, benim adımda bir doktor var gazi üniversitesinde :)) benimle ilgili bişey çıkmıyor ama :))

Atolyekedi dedi ki...

aaa vallahi hiç aklıma gelmemişti bende bir bakayım. acaba neler bulacağım.

beetlejuice dedi ki...

PGAAOA, canım Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti gibi bir şey İTÜ-Boğaziçi geyiği. Oysa ki ikisi de çok iyi okullar, niye kıyaslayalım ki:)

Zeynepin sesi, ah bir kişi aratmaya başla, kendini durduramayacaksın:)

Mervecik, ay facebook sonucu çıkınca direkt hayatına giriyorsun zaten. Hele bir de benim gibi estetik olmuş arkadaşların çoksa çok eğlenceli oluyor yeni yüzlerini keşfetmek:))

Seciloc, benim adımı aratınca da hep okulla alakalı sonuçlar. Gören inek sanır beni:)

AtolyeKedi, eğlence başlıyor senin için:) İyi aramalar:)

yıldız dedi ki...

Ben de her şeyi google yazar ararım.Ama kısa bir zaman önce artık paralı olacağını öğrendim.Msnin paralı olması gibi ciddi bir haberdi.Umarım olmaz

beetlejuice dedi ki...

Yıldızcım, msn paralı olsa üzülmem de google çok feci. Benim elim kolum, her şeyi google'dan bakıyorum. Çıkar eylem yaparım valla:)