25.01.2010

Misafir ol gel bana, muffin yapayım sana



Sinangil Unları'nın blog sahiplerine yolladığı bu güzel paketten benim gibi obur, benim gibi yemek düşkünü birine gelmeseydi gözüm açık giderdi. Çok şık bir paketle beraber bu güzel ciciler mutfağımıza konuk oldu. Sırayla hepsini deniyorum. Zaten evimizde hep Sinangil un kullanırdık ama yeni ürünlerini deneme fırsatım olmamıştı. Bu güzel jestleri sayesinde daha önce kullanmadığım ürünlerini de deneme fırsatı buldum. Çok teşekkür ederim tekrar:)



Daha önce evde hiç ekmek yapmamıştım. Tahıllı ekmeği görünce, bir de ekmek yapma makinesi olmadan da fırında yapılabileceğini okuyunca hemen denedim. Yapılışı kolay, pişmesi kolay, kokusu mis, tadı harika. İçindeki ayçekirdekleri inanılmaz bir lezzet katıyor ekmeğe. Sanırım ekmek yapma makinesi çeyizimde yer alacak. Mutlaka:)



Ürünlerden ikinci denemem limon aromalı un oldu. Uydurmasyon bir tarifle elmalı tarçınlı limonlu muffinler yaptım. Hafif ıslak, yumuşacık muffinlerim oldu. Buyrunuz tarifi.

Malzemeler:
-3 yumurta
-1.5 su bardağı şeker
-1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
-Yarım su bardağı süt
-4 su bardağı limon aromalı un (kendinden kabartma tozlu:))
-1 limonun kabuğu
-Yarım limonun suyu
-Tarçın
-2 elma

Yapılışı:

3 yumurtayı şekerle çırpıyoruz. Beyaz, köpük köpük olunca süt, yağ, elenmiş un, limon kabuğu rendesi ve yarım limonun suyunu ekliyoruz. 1-2 dakika daha karıştırıyoruz. Yağladığımız muffin kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 5-10 dakika pişiriyoruz. O sırada elmaları 12 eş parçaya bölüyoruz.  Küçük elma parçalarının üzerine bıçakla çizikler yapıyoruz. Hafif pişmiş muffinlerin üzerine bu elma parçalarını batırıyoruz. Fırında pişmeden koyarsak o sıvı kıvamın içine gömülüp yok oluyor elmalar:) Bir yarım saat daha pişirip fırından çıkınca üstüne tarçın serpiyoruz. Afiyet olsun:)



Bu ölçüyle yaklaşık 20 muffin çıkar. Ben 12lik kalıpta muffin yapıp artanı babama teslim ettim. O da kek karışımının içine hindistancevizi, kuru üzüm ve dilimlenmiş portakal kabuğu ekleyip kendine kek yaptı. Evet, hamarat bir babam var:) Ve evet babacığım, seninki benimkinden lezzetli oldu:))

13 yorum:

Esra E. dedi ki...

hamarat çillicim elinize sağlık afiyetle yiyin :) Senin mayalı bukelamun hamurun benim en favorim:) Sana bir tüyo daha vereceğim bir firmayla ilgili mail atıyorum:) Bir de bloguma göz at cilt bakımı numunesi için muckk

Bellek Kutusu dedi ki...

"Hem mutlu hem çilli" pastanesinin açılmasını talep ediyorum, söz, her gün gelip ne var ne yoksa alacağım:)

yıldız dedi ki...

Çillicim misafir olup sana,bu leziz muffilerden yemek istedim;))

Ellerine sağlık şekercim:))

beetlejuice dedi ki...

Esracım, iki tüyondan da faydalandım. Teşekkürler şeker;)

Kutucum, zaten hayalim pastane açmak, bak beni gaza getirme:)

Yıldızcım, evimde blog bluşması yapıp hepinizi besleyeceğim bir gün:)

zeynepin sesi dedi ki...

oyyy,şahane gözüküolar,ağzım sulandıı :)

HaNdE... dedi ki...

muffinlerin şekli ne güzel olmuş ööleeeee :)

beetlejuice dedi ki...

Zeynepcim, çok teşekkür ederim:)

Handecim, çok kabardılar, koca kafalı muffinlerim oldu:)

Pinky dedi ki...

Çilli baklavalık un da görüyorum orada. yok yok maşallah. hem çilli hem ballı :)

ekmek çok leziz gözüküyor. affiyet olsun :)

beetlejuice dedi ki...

Pinkycim, sağol canım. Elleri çok bolmuş, paketin içinde yok yok:)

Fashioncholic Girl dedi ki...

ellerine sağlık :) benim annem de hep sinangil tam buğday un alır , ona her şey organik olsun , bayılır :D

beetlejuice dedi ki...

Fashioncholic girl, canım teşekkür ederim, ben de unda tek geçerim Sinangil'i:)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ooo ekmekler nefis görünüyor. Sinangil unlarından ben de deneyeceğim ekmek makinası ısmarladım bugün. hepsiburadada sadece 80 tl ye düşmüş sinbonun istediğim modeli. Tavsiye ederim :) Sevgiler...

beetlejuice dedi ki...

Esincim, ekmek makinesiyle çok daha kolay yapılır. Ben de istiyorum almak, duyduğuma göre de en iyisi Sinbo'ymuş. Ben de bakayım:)