18.02.2010

İsmail YK hayranıyım!


Yok yok şaka, değilim:) Ama çok takdir ediyorum kendisini. Tamam çok manasız şarkılar yapıyor, tamam Türkçe'yi katlediyor, tamam klipleri çok komik. Ama adam cidden müzisyen. Bu işi çok iyi biliyor. Facebook'ta dönen bir videosu var. Bir programda birçok müzik aletini çalabildiğini söylüyor. Ki burda benim tepkim "He he evet İsmail" şeklinde olmuştu. Sonrasında önce piyano, ardından bağlama ardından kanun derken verilen her müzik aletini hakkıyla kullanıyor. Bir de biraz mahcup "Ney çalamıyorum ama" diyor. "Şapur şupur beni öp" diye şarkı yapan da o, gerçek bir müzisyen gibi her enstrümanı çalan da o. Aklım karışıyor nasıl olur diye internette araştırıyorum İsmail YK'yı. Diyor ki "Ben de biliyorum iyi şarkı yapmayı, yaptım da. Ama tutmadı, kimse dinlemedi. Ben de o zaman onlara istediklerini veririm dedim, bu şarkıları yaptım. Milyon sattı." Burda durup düşünmek lazım. Bu kadar kötü şarkıların piyasada dolanmasının sebebi kalitesiz şarkıcılar mı kalitesiz şarkılar talep eden dinleyiciler mi? Ben çok dalga geçtim İsmail YK ile, kendimce küçük gördüm onu. Oysa ki madalyonun öteki yüzünde tam bir müzisyen ve piyasanın kodlarını çözüp istediği tarzda şarkı yapabilen biri varmış. Umarım bir gün bu kalitesiz şarkı talebi son bulur da yeteneğini sergileyebileceği bir ortam bulur kendine.

Ey Çilli, hiç düşünür müydün bir gün bu blogda İsmail YK'yı öveceğini:)

26 yorum:

Pell-in dedi ki...

Hahahahh hakkaten hiç bu yönden düşünmemiştim. adam gerçekten istenileni veriyor

Nihan dedi ki...

Çilliciğim, ben inanmıyorum buna, o zaman neden Sezen Aksu, MFÖ, Candan Erçetin, Sertap vs. neden bunlar kitleleri peşinden sürüklüyor, şarkıları dillerde? Onlarda bilmez mi böyle saçma sapan şarkı yapmayı?Kusura bakma nolur ama madem bu kadar iyi müzisyen, iyi şarkı yaptığında elbet tutacaktır, mutlaka hemde.Bu lafın arkasına sığınıyor bence!

beetlejuice dedi ki...

Pell-in, çözmüş bu işin mantığını, ne popüler olursa onunla ilgili şarkı yapıyor:)

Somethin' Special, niye kusura bakayım canım:) Ben saydığın isimlerde biraz 90lar şansı görüyorum. Sektörde çok fazla insan yoktu, güzel şarkılar yapabilecekleri bir ortam vardı. Şimdi devir saçma şarkı devri:) Ben İsmail YK'ya Ajdar muamelesi yapardım, kötü şarkılar yapsa da o denli kötü değilmiş. Hakkını yemeyeyim:)

lale kunt dedi ki...

müzisyenliğin hakkını veriyo mu bilemedim ama kıroluğun hakkını yemediği kesin. bir sürü düzgün türkçe konuşan, güzel sözlerle birlikte müzik yapmayı bilen, okumuş, ya da kendini eğitmiş insan var. onlar nasıl kaset satıyor o zaman derim ben kendisine.
önce anadilini öğrensin sonra ney çalar. hiç olmadı abuk subuk dans etmesin yaa bi tarafını sallaya sallaya. tövbe tövbe.
kusura bakma çillicim ama gıcık oldum ya :)

beetlejuice dedi ki...

Lalecim, anam anam:) İsmail'i bitirdin vallahi:) Ben de demiyorum 2000lerin pop yıldızı odur diye ama gözümdeki 0 değeri 1'e falan çıktı:) Anneler der ya "Bizim çocuk zeki de çalışmıyor", ben de onun gibi İsmail çalışsa, istese, kenidinii düzeltse bir şey olur diyorum:)

cecilia dedi ki...

Her çıktığında allahım bu ne ya şarkımı bu rezillik resmen diyorum ama düşününce hak veriyorum tabiki, çok doğru bir açıklama yapmış, Türkiye'de bu tutuluyor artık bırakın konfeksiyon atölyesinde çalışanları üniversite gençliği bile ismail yk dinliyor, bu arada enstrüman çaldığını bilmiyordum o kadar, takdir ettim bende çillicim :)

JuVeNiL dedi ki...

ben de videoyu seyrettim, seyrettiğimde verdiğim tepki "insan gibi müzik yapılabiliyor demek" oldu, şimdi "insanlar bunu istiyo ben de bunu yaptım demek" yerine, neden sezen aksu,candan erçetin,sertap erener,şebnem ferah gibi albümler yapmayı denemiyor? Demek ki bir yerlerde bir kro da yaşıyor içinde.. Candan Erçetin'in feeyyssbuukk feyyssbuk diye şarkı söylediğini hayal edebiliyor muyuz?

Aslı dedi ki...

Keşke bir kamera readerda senin başlığını okuduğum andaki yüz ifademi çekebilseydi! Pörtledi resmen gözlerim! Korkuttun beni ama Çilli...

Valla azmedip öğrenip ney de çalsa sevemeyeceğim kendisini maalesef... Kaç senedir öğrencilerden şarkılarını ve ne kadar harika bir insan olduğunu dinlemekten beynimi yedi bitirdi... Mahzunu bile bir derece affettik, bazı şarkılarını yok sayarak filmlerini izledik ama İsmail'in bu şarkılardan ve o korkunç kostümlerden sonra (yok sayılabilecek gibi değil!)takla da atsa hiç şansı yok... Facebook ile bence bitmiştir:(

Haydins dedi ki...

Sen onu övmemişsin o arz şarkıları talep edenleri yermişsin anlayana :)

gözde dedi ki...

Hahah aynı tepki Çillicim. Diğer yönünü gördüğümde ben de şoklara girmiş çıkamamaştım. Önyargılı olmamayı öğrenmeliyim. Daha kızıma öğreticem.

Kaka Kuka dedi ki...

Yeteneklerini ve bilgisini kötüye kullanıyor demek ki .. bu ülke'de manalı müzik severlerde var unutulmasın :)

yıldız dedi ki...

Çilli ben de gördüm o videoyu ve başka başka enstrümanları çalmaya geçince her defasında yok artık şaka mı bu dedim sürekli,yok artık derken derken sen neymişsin dedim ben de:)

Arz-talep meselesi,belli başlı şarkılar ve şarkıcılar,sanatçı demiyorum ciddi iş yapan birileri yok.

Hani biz iyi işler talep ediyoruz ama azınlıktayız işte

beetlejuice dedi ki...

Ceciliacım, dediğin çok doğru, artık üniversiteli öğrencilere bile hitap ediyor İsmail YK. Ders verdiğim için öğrencilerde de görüyorum, beğenileri o kadar düşük, sohbet konuları o kadar kıt ki. Asıl gençliğin kendini düzeltmesi gerekiyor.

Juvem, İsmail'in sınırları belli, bir Sezen Aksu kıvamında olması beklenemez. Adamın ruhu arabesk:) Ama istese bir Orhan Gencebay olabilir. Arabesk de kaliteli yapılabiliyor kırolaşmadan:)

Aslıcım, inanılmaz fanıyım İsmail'in aslında, ayak yapıyorum size:P En çok çocukların onu dinlemesi rahatsız ediyor beni, olmadık kelimeler öğreniyorlar, garip garip dansediyorlar:) Bizim zamanımızda Barış Manço vardı bize hitap eden, şimdiki garibanların doğru dürüst dinleyecekleri şarkıcılar da yok:(

Haydins, yok o grubun anlayabileceğini sanmıyorum:)

Gözdecim, ben de her seferinde bu kadar önyargılı olmayayım diyorum yine oluyorum. Bir gün Ajdar çıkıp makine mühendisliğinde çığır açan bir buluş yapar diye korkmuyor değilim:)

Kaka kuka, bir hocam "Bomba yapan da kimya bilgisine sahip ilaç yapan da. Bilgiyi doğru kullanmak önemli" derdi. İsmail bombabomba.com grubundan:)

Yıldızcım, videoyu izlerken ben "Yok başkası çalıyordur, playback bu" diye düşündüm ilk başta ama adam ciddi ciddi çaldı hepsini. Bir gün çoğunluk olabiliriz umarım:)

Prima Donna dedi ki...

Çillicim o videoyu ben de kardeşmi çağırıp bak bak ismaill müzik aleti çalıomuş hihiho diye açtım ve çok utanarak izledim.görsem kendini nasıl özürler diliycem dedim:) vay be adam meğer sanatçıymış da zekiymiş de demiştim. şaka mı bu şarkılar diyodum ama biliyomuş meğer olayı çözmüş dedim. düşündüm de ben bu kadar iyi olsam bu şarkıların tutacağını bile düşünemem iğrenç bence ya. ama adam bunu anlayabilmiş helal olsun. Bu röportajından da haberim yoktu böyle okkalı mühür oldu adamın zekasına ve sanatına. hala vay beee diyorum... vay anasınııı...

Rengarenk Dünya dedi ki...

Sonuçta hepimiz İsmail YK nın şarkılarını biliyor muyuz ? Biliyoruz :) Bu yüzden popüler müzik deniyor ve adam bu yüzden başarılı.

Pembe Tatlar dedi ki...

nce şaka yaptığını düşündüma am okuyunca haklısınnn...
Adamı bu konuma getiren ahlkk çıldıranlarda var adamda onlara istediklerini veriyor :))

Özellikle kliplerine dediğin gibi çok gülüyorum şimdi korktum bende birgün izzet yıldızhanı blogumda övermiyim diye:D

Adsız dedi ki...

süper bir tespit yapmış adamm:))

beetlejuice dedi ki...

Prima Donnacım, ben de videoyu izlerken her dakikada ayrı şoka girdim. Bir de kafayı büküp "Ney çalamıyorum ama öğreneceğim" demez mi? Resmen sınıf atladı gözümde:)

Rengarenk Dünya, şarkı adlarını bilmeyi bırak bazı şarkılarını sanırım ezbere biliyorum. Popüler müziği yalamış yutmuş İsmail:)

Pembe Tatlar, İzzet Yıldızhan da çıksın bir yeteneğini sergilesin onu da övelim. Kapımız Ajdar'a bile açık:)

Gizemelcim, bence çok zeki bir adam:)

HaNdE... dedi ki...

Başlığı görünce noluyyoo ya dedim :))

beetlejuice dedi ki...

Handecim, başlıkta içimdeki kıro açığa çıktı:)

GENEL AÇIKLAMA: Arkadaşlar, yorumlarda yazdığım "O grubun bunu anlayabileceğini sanmıyorum" cümlesi ile yazdığım yazıda benimle aynı görüşü paylaşmayan arkadaşlarımı kastetmedim. İsmail YK fanlarını kastettim ben.İstemeden kalp kırmışım, özür dilerim:(

Yeliz dedi ki...

şarkıları bir yana bir de şu saçını başını giydiği beyaz spor ayakkabıları değiştirsin artık diyorum ;)

beetlejuice dedi ki...

Yelizcim, yazıya koyacak fotoğraf ararken nelerle karşılaştım bir bilsen:) En normal, en giyilebilir kıyafeti bu fotoğraftakiydi:)

BEYAZ TUVAL dedi ki...

Merhaba,

İsmail YK'nın kişisel özelliklerini, yeteneklerini bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Teşekkürler...

Elbette, kimse kimseyi küçümsememeli. Fakat yine de gerçek sanatçıların popüleritenin şeklini almasından değil, popüleriteye şekil vermesinden yanayım.

beetlejuice dedi ki...

Beyaz Tuval, insanlar böyle istiyor o yüzden böyle yapıyorum demek gerçek sanatçılara has bir duruş değil tabii. Gerçek sanatçı, bir kişi dahi onu dinlemese bile kendince doğru, güzel olanını yapar. Ama İsmail YK bu video sayesinde yeteneksiz şarkıcılar ordusundan ayırıyor kendini:)

Bir umut Bir dokunus dedi ki...

Dogru söylüyor haklida, eger bu talepler olmazsa ve yaptigi sarkilar tutmazsa bundan oda vazgecektir .. cok eski sarkilarini dinlerseniz slow ve anlamli parcalari var yurtseven kardesler gurubu olarak ! Evet türkcesi sizinkiler kadar düzgün degil buda cok normal almanya gibi bi yerde türkcesi bozuk olmasi.. Her kimi konusturursan konustur yurtdisindan türkcesi bozuktur sivesi degismistir ki benimkide öyle, ben buna sükür diyorum ben en azindan konusuyorum ve gayet iyi yazabiliyorum türkcesi eksiklerim olsada :) o yüzden ilk hakkinda sun yapmiyo bunu edemiyor demektense arastirin nedenini ögrenin ;)

beetlejuice dedi ki...

Küçük Ellerin Dokunuşu, öncelikle Türkçe'n için seni tebrik ediyorum:) İsmail YK'ya önyargılı olanlardandım ama artık değilim. Umarım bir gün gerçek yeteneğini sergileyebileceği bir platformada bulur kendini.