13.03.2009

Anlatılmaz yaşanır..500T...


İstanbul’da ölmeden yapılması gereken 100 şey listesine ben de bir madde eklemek istiyorum. 500T’ye binmek! 500T İstanbul’daki en uzun otobüs hattı. Tuzla’dan Topkapı’ya kadar. Geçiş sıklığı 2 dakikada 1. Varın ne kadar çok olduklarını hayal edin.
500T’yi lisans öğrencisiyken okula gitmek için kullanıyordum. Bana o kadar çok şey kattı ki. Onun sayesinde 45 dakika nefes tutmayı, yamuk vaziyette yolculuk etmeyi ve hiçbir yere tutunmadan otobüste sabit kalabilmeyi öğrendim:) O kadar uzun bir hatta yolcu alıp indirdiği için her çeşit insanla karşılaşmanız mümkün. Sapığı da var, kamyon şoförü de, hacı amcası da... Ama 500T’nin en belirgin özelliği kokusu. Erkek arkadaşımın üniversitede duyusal analiz diye bir dersi vardı. Esanslı sıvıları koklayarak hangi gıdaya ait olduğunu buluyorlardı. Bana da arasında 500T’nin bulunduğu 100 otobüs kokusu koklatsalar şıp diye bulurum onu. Hele ki Kurban Bayramı zamanı mis gibi koyun kokuları oluyordu otobüste:)
Ekşisözlükte herkes 500T’de karşılaştığı manzaraları anlatmış. Otobüse küvetle bineni gören de var tavukla bineni de:) Benim şahit olduğum ise 500T kokusunun sebebini açıklayabilecek bir örnek. Tıklım tıklım bir cuma akşamı bir abla yanındakini kaldırıp bebeğinin altını değiştirdi. Hem de çiş değildi, bir bez dolusuuu:) Zaten kıpırdanacak yer yokken otobüste bir dalgalanma yaşandı, kakadan kaçan insan dalgası:) Eğer macerayı seviyorsanız ama Fear Factor, Survivor uğraşamam diyorsanız bir de 500T yi deneyin:)
Afiş: Bobiler.org

14 yorum:

KokoSh dedi ki...

ay bayıldım yazına çok güldüm aynısını bende merter beyazıt trnwayında hergün yaşıyorum:)

moda tasarım stil dedi ki...

ben binmedim ama binen bi arkadaşım vardı ..bu tarz şeyler anlatırdı :)

Adsız dedi ki...

nasil unuturum 500 T yi.
bir de harem gebze minibusleri var aynı kategoride diyebilecegim benim...
allah dusurmesin ne diyim o hatta :)
o hattakileri de bir an once baska bir hatta transfer etsin insallah.
amin :)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

ay yawrumm,kıyamam ben sana,üniversite dönemlerimi hatırladımm,bizde de hep işçiler olurdu,kapıda gitmeye bile eyvaalah derdik,şimdi arabalar acayip konforlu yalnız,ben çıktıktan sonra herşey iyiye gider zaten!!Sizin o taraflara da şimdi metrobüs gelecek,ama umarım sen oralardan gitmeden kullanabilirsin,sonradan mileetin o rahatlığını görünce insana acayip koyuyor:(((

beetlejuice dedi ki...

Kokoshsayfa, o tramvaya 2-3 kere bindim. Onun da hali 500T'den iyi değil:)
Moda tasarım, 500T'ye binip çok iyiydi diyeni bulabilmek zor:) Bir kere bin ama sonra gördüğün yerde kaç.
Kirazsevdası, amiiiin:) Harem-Gebze'nin hat değiştirip arka sokaklara dalmasına hastayım:)
Pretty, ah cicim maalesef ben de yaşadım aynı duyguyu. Okulda bir köpekler bir de biz vardık ben okurken, şimdi içine sosyal merkez karşısına İstinye Park açıldı, metro okulun içine kadar uzatıldı. Biz çektik kahrını başkaları sürüyor sefasını:)

Adsız dedi ki...

cok guldum...guzel bır yazı.((:

Jojee dedi ki...

hahahha çok güldüm yazına:) süper olmuş valla resim bobiler bir alem ya:)
birde mıhlama sevdiğini öğrendim ah ah keşke olsa da beraber yesek:)
paylaşmaya hazırım:P

beetlejuice dedi ki...

Şule, teşekkür ederim:)
Jojee, okuyunca gülünüyor da insan yaşarken hiç gülmüyor:)Mıhlama çekiyor canımmm, bulsak da paylaşsak:)

ASLI dedi ki...

500T postunu görünce yazına direk atladım bu kadarmı aynı düşüncelere tercüman olunur..Aynı şeyleri yıllarca yaşadım en sonunda okuluma o güzergahtan gitmeyi değiştirmiştim:D Ayılıp bayılanlar vs vs ... Olaylı otobüstür kokusuna kesinlikle katılıyorum.Ne zaman binsem panik atak olduğumu hissediyordum..Çok şükür bittii o günlerr :D

beetlejuice dedi ki...

Aslı, ben de çok şükür kurtuldum. Efsane otobüs ama 500T, iyi ki binmişim zamanında. Şimdi gülebildiğim anılarım oldu sayesinde:)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Yazına çok güldüm bettlejuice, resime de öyle :) 500T efsanedir yahu :P Zaten içindekileri saça saça gelen bir otobüs, ne zaman görsem tıklım tıklım.. 1-2 kere de bindim, içindeki insanlarla göz teması kurmaya korkuyo insan, ay hala unutamam çok garip bakıyor o insanlar :S

beetlejuice dedi ki...

Marjo, o bakmaya korktuğun insanların "Bacım, gel yerime otur sen hele" dediğini düşün:) Kabus gibiydi, brrr:)

maceraci dedi ki...

harika bir yazı tebrikler.
500T'yi çok görsemde güzergah, korkutucu kalabalık, aylık akbil ve halk otobüsü fobim gibi sebeplerle tercih etmedim pek, ama güzel kızlarıyla meşhur 16,17,19T,28T,43R,85,112,124 efsane hatlarının bendeki değeri bir başkadır. Dikkat ettiyseniz alfabetik sırayla yazdım ayrımcılık olmasın.

beetlejuice dedi ki...

Maceracı, güzel kızlarıyla meşhur otobüs hatları varmış sayende öğrendim:)