27.03.2009

Kriz alametleri


Krizdeyiz krizdeyiz söylemleri git gide bangır bangır bağırışlara dönüştü. O cümle söylenmese dahi etrafımıza şöyle bir baktığımızda neler olduğunu anlayabiliyoruz. İşsizlik oranının artması, doların fırlayıp gitmesi, maaşların ödenmemesi somut kanıtları krizin bir de alttan alta gösterenler var neler olduğunu. Mesela Body Shop. Şurdan bu ay yaptığı promosyonları görebilirsiniz. Ben yıllardır Body Shop fanatiğiyim. İlk zamanlar girip ürünlere bakar sonra yurtdışından sipariş verirdim. Body Shop burnundan kıl aldırmaz, fiyatları tepelerde tutardı. Promosyon falan yoktu o zamanlar. Sonra 2-3 haftada bir değişen promosyonlar geldi. Sadece bir promosyon açıklanır, aynı anda iki promosyon asla yapılmazdı. Şimdiki hali de bu. Aynı anda 7 promosyon var. Body Shop Türkiye tarihinde bir ilk! Benim ilgimi sadece Vanilya serisindeki promosyon çektiğinden onu almaya gittim Body Shop'a. Taksim gibi her daim kalabalık olan bir yerde bile mağaza bomboştu. Benim dışımda kasada görevliyle kıyasıya pazarlık yapan biri vardı. "Fiş almasam ne kadar olur?", "2 tane alsam indirim yapmaz mısınız?" diyip duruyordu diğer kişi. Hem mağaza hem müşteri kriz mağduruydu yani. Bir de bu asıl kriz değil, seçimden sonra görün neler olacağını diyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

9 yorum:

kkkk dedi ki...

Gercektende oyle cnm yaa artk isimiz sadece Allah'a kaldi o bize yardim etsin

beetlejuice dedi ki...

Caprice, özellikle yeni mezun olacaklara ve evleneceklere yardım etsin. Çok zor işleri:(

Adsız dedi ki...

Bu krizi devlet de üretmediği için zor bir durum,bundan önceki krizler yönetim hatasıydı,ama bu öyle değil.bu küresel bir kriz.İnanın en yumuşak geçiş yaptığı ülke de Türkiye.Body Shop'un yerli bir marka olmamasından da bunu anlayabilirsiniz,ya da onun gibi birçok firmayı.Umarım ülkemiz en yakın zamanda bunu atlatır.

beetlejuice dedi ki...

Adsız, yumuşak geçiş yaptığımız halimiz buysa sert geçişi hayal dahi edemiyorum. Dileyelim ki daha beter durumlara gelmeyelim.

serrose dedi ki...

Allah herkesin yardimcisi olsun.

Adsız dedi ki...

vay be dedim okuyunca-body shop'a neler olmu$ boyle...kriz burada da var maalesef, bizim kasabada kac tane kucuk dukkan rekabete dayanamayip kapandi..uzuluyor insan gorunce.

beetlejuice dedi ki...

Serrose, amin canım. Krizden etkilenen herkese bir çıkış yolu göstersin.

Banucum, Body Shop bu haldeyken yerel markalar, bakkallar, küçük esnaf ne haldedir kim bilir. Böyle zamanlardan güçlenerek çıkabilmek önemli olan.

Butikpartim dedi ki...

Evet şaşırdım ben de şimdi Bodyshop'a.Yapsın yapsın indirimleri,çok iyi böylee:)

beetlejuice dedi ki...

Mosquito, indirimler bizim işimize yarıyor ama keşke böyle bir ortam olmasaydı, ben Body Shop'tan bir şey alamamaya razıyım.