16.03.2009

Küçük mutluluklar

Bugün son aylardaki en yoğun günümü yaşadım. Kozyatağı-Taksim-Maslak-Kayışdağı dörtgeninde kısıtlı bir sürede mekik dokumam lazımdı. Üstüne bir de Dünya Su Forumu nedeniyle yollar kapalıydı. Mutsuz olmak için onlarca sebep vardı kısaca. Ama olmadım, neden mi?
Eski okuluma gittim. Kapıdan girdiğim an içimi bir huzur kapladı. Her ne kadar ömrümü yese de seviyorum okulumu. Hem şu an kimsem o olmamda yardımcı olduğu için hem de doğanın en güzel hallerine dokunmadığı, bana 5 sene baharların en güzellerini yaşattığı için. Yine doğa canlanmıştı ve yine rüya gibi bir bahar başlamaktaydı.


Mutluydum çünkü erkek arkadaşımla eski günlerdeki gibi simitimizi ayranımızı alıp çöküverdik taşların üstüne. Sırtımızda sıcacık güneş, karnımızı doyurduk.


Sonra başımızda ötüşmeler duyduk. Dillerini anlamadığımızdan önceleri çözemedik bize ne demek istediklerini. Sonra, acaba dedik simit mi istiyorlar?

Koyduk simitlerimizden birer parça.
Önce biraz ürktüler, yanaşamadılar yanımıza. Ama sonra öğle yemeği teklifimizi kabul ettiler. Hep beraber mart güneşinin altında karnımızı doyurduk.


Doldurulması gereken evraklar, alınması gereken belgeler, girilecek seminerler varmış kimin umrunda? Sevdiğim yanımda, güneşin altında, elimizde en sevdiğimiz simitler, etrafımızda kuşlar. Mutluluk bu değilse, nedir?

9 yorum:

nazo dedi ki...

budur budur.. ben de çok özledim simit yemeyi, yanında krem peynir de isterim. Zaten bi simit bi kebap özledim :))

beetlejuice dedi ki...

Ah Nazo, bayatlamasa yollarım ben sana simit. Azıcık kaldı, gelince kebabın da simitin de en güzellerini yiyeceksin:)

kkkk dedi ki...

ay bende simit istiyorum.malesef burada yok insan nasıl özlüyor bilemezsiniz.

Adsız dedi ki...

Hayatimin en guzel gunlerini universite yillarimda yasadim herhalde,artik daha cok "hayat" derdindeyiz..benzerlikler bencede abardi ama wallahi soylemeden gecemiycem;bizde esimle universitede tanistik..o beraber yenilen simitlerin tadini cok iyi bilirim tatlim..aah aah!
Ne guzel bir gunun olmus,Ben de bu sene senliklerde gitmek istiyorum..kismet artik..bir de kiss kiss;)
Prettycool

Haydins dedi ki...

Yaa banada simiiitt...Nasil ozledim anlatamam!!

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

A-aa kayışdağı mı? yeditepe mi yoksa? 2 günde kayışdağından ne kadar çok insanla karşılaştım :P

simit çıtır çıtır görünüyor, kaç gündür canım istiyordu zaten :) yurtdışına çıkmadan önce kesin simit yapımını öğrenmeliyim.. mümkün değil dayanamam hasretine :)

beetlejuice dedi ki...

Caprice, yurtdışında yaşamaktan bu yüzden korkuyorum işte. Canım bir şey çeker de yiyemezsem mutsuz olurum ben:(
Prettyim, bizi klonlamışlar bence ama hangimiz klon hangimiz asıl belli değil:) Okula mutlaka git canım. Hem üzülüyorsun, yaşlanmışsın gibi oluyor hem de mutlu oluyorsun anıları hatırladıkça.
Haydins, yapma böyle, üzülüyorum. Alacağım bir torba simit herkese yollayacağım sonunda. Seninkini de Kazdal'dan alacağım:)
Marjocum, evet Yeditepe, yoksa sen de mi:) Simit de cidden çıtırdı:)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Evet Yeditepe'deyim ben de :) Seviyorum ben okulumu :)

beetlejuice dedi ki...

Marjo, okuldaş çıktık ne güzel:) Ben yeniyim daha, alışıyorum yavaş yavaş.