18.03.2009

Kuru Saç Sorunsalı


Kuru saçlara mı sahipsiniz? Tararken çıtır çıtır sesler mi duyuyorsunuz? Yıkayınca cadı Sheila misali kabarık saçlarınız mı oluyor? Follow me:)

Saçlarımın kuruluğunu ve kalınlığını anlatabilmem pek mümkün değil. Şöyle iki örnek vereyim, gerisi sizin hayal gücünüze kalsın. Lisedeyken çok ağır bir hastalık geçirip 1 hafta kadar yıkanamamıştım ve saçlarımda bir damlacık dahi yağ oluşmamıştı. Sanki daha dün yıkanmış gibiydi saçlarım. Ay ne güzel diyen sesler duyuyorum. Hayır, güzel değil maalesef. Keşke benim de yağlanan saçlarım olsaydı. Yağ saçı dış etkenlerden koruyan doğal bir kalkan. Yağlı saçlara sahipseniz tarama, saç kurutma, boya gibi dış etkenlerden saçınızın yapıtaşı keratin korunmuş oluyor. Benim gibi kuru saçlara sahipseniz, geçmiş olsun:)

İkinci örnek, saçımı koparıp yorum yapan bir arkadaşımdan gelsin:

- Ne kalın saçın var senin.

-Hıhı öyle

-Şey gibi ya, gitar teli. Yok,yok at kılı!

:)

Saçımın neye benzediğini hayal ettiniz di mi:) Şimdi gelelim çarelere. Fotoğraftaki dörtlü çok kıymetli bir dörtlü. Tek tek incelersek:

- Avon Advance Techniques Serum: Saçlarımın kırılmasını önlemede çok etkili. Kullanmaya başladım başlayalı, kuaföre kırıklarımı aldırmaya daha az gider oldum.

-John Frieda Frizz&Ease Extra Strength Formula Serum: Aylar önce Marie Claire vermişti bu serumları. O kadar beğendim ki kaç dergi aldım bilmiyorum:) Saçlardaki elektriklenmeyi önlüyor. Bu biraz daha iyi olabilirdi veya benim saçım o kadar elektrikleniyor ki ancak bu kadar etkili olabiliyor.

-John Frieda Frizz&Ease Thermal Protection Serum: Saç düzleştirici kullanmadan önce bir fırt, düzleştirdikten sonra bir fırt kullanıyorum. Pırıl pırıl, ışıldak saçlarım oluyor.

-The Body Shop Brazil Nut Moisture Mask: Assolisti en sona sakladım. Muhteşem bir ürün. Almadan önce çok tereddüt etmiştim, okuduğum yorumlarda kokusunun çok kötü olduğu yazıyordu. Ama öyle bir kokusu var ki misler gibi. Ya benim burnumda bir sorun var ya da Amerikalılar güzel kokudan anlamıyor:) Yazın akşam yatmadan sürüp uyuyorum, kışın 1 saat bekletiyorum. Yumuşacık, misler gibi kokan saçlarım oluyor.

Kuru saç için başka önerileri olan varsa hepsine açığım:)

23 yorum:

Jojee dedi ki...

ya saçlarımı boyttım geçen sene bin pişman oldum şimdi kendi saçlarım çıktı omuzlarıma geldi saçlarımı kestirmem lazım ama saçlarıma nasıl kıyarım:(((

beetlejuice dedi ki...

Jojee, boyadan sonra eskiye dönüş için maalesef kestirmek gerekiyor. Ben gaza gelip röfle yaptırmıştım, o kadar pişman olmuştum ki düzelmesi için kısacık kestirmek zorunda kaldım.

Merve dedi ki...

Sorma benimde çok kuru aynen günlerce yıkamasam bir damla yağ yok cildimde öyle çok çekiyorum aynen ve uçlar benimde çok kırılıyor..
John&Frieda bende kullanıyorum çok memnunum..Body Shop not alıyorum hemen almalıyım..birde ben sana organix marka hindistancevizi kokulu saç uçları koruyucu krem tavsiye ederim o da benim favorim süper koruyor eczanelerde var tatlım bakarsın bir ara!

vee bende açığım tabi tüm önerilere ;)

kkkk dedi ki...

kuru saç kadar yağlı saçta çok zor cnm.Ben nerdeyse hergün yıkıyorum saçlarımı.

moda tasarım stil dedi ki...

bu ürünlerin fiyatları nedir acaba?

beetlejuice dedi ki...

Mervecim, hemen not alıyorum tavsiyeni. Hindistan cevizi kokusuna da bayılırım:)
Caprice, azıcık yağ olsaydı ben razıyım her gün yıkamaya.
Moda tasarım, John Frieda'lar 24lira olması lazım, dergi promosyonu oldugundan tam emin değilim. Avon şu an indirimde 7.5, body shop da 21 lira. Haziran ayında Body Shop saç ürünleri 2 al 1 öde oluyor;)

Gizem. dedi ki...

şekerim ürünler süper tam gaz edavm et derim ben :)) bende John Frieda Frizz&Ease Extra Strength Formula yı almıştım sırf yazın saçlar yıpranıyo diye çok memnun kamıştım;)

Adsız dedi ki...

ya hem yaglı hem de çok ince telli saçlar işta bende ondan dertliyim.hayatım saç yıkayıp kurutmakla geçti valla:)))

beetlejuice dedi ki...

Pammuk, ürünlerden çok memnunum ama daha da yumuşak saçlara hayır demem:)
Stilperisi, saçından memnun olanı bulmak zor galiba:)

Unknown dedi ki...

saçlar için bende avonun ürünü ve fridenin ilk yazdığınız ürünü bende kullanıyorum...dediğiniz gibi çok iyi ürünler....

Vespa GirL Make Up dedi ki...

Tesadüf ben de bu ürünlerin hepsini kullandım. Pompalı ürünler genelde saç düzleştirmeden önce geçici bi yumuşalık sağlıyor.. Yıkayınca etkisi gidiyor... Ama Body Shopun o saç kremi gerçekten saça iyi geliyor. Kokusu kötü değil ama epeyce yoğun bir kokusu var. Özellikle gece sürüp sabaha kadar saçta beklettikten sonra şampuanla saçınızı yıkadıktan sonra bile kokusu geçmiyor... Bir de o ürüün arkasında yazan ibare yanlış hatırlamıyorsam ihtiyaca göre istediğiniz kadar bekletin yazıyordu. 1 saatden 24 saate kadar... (:

"PRETTYCOOL" dedi ki...

sevgilistilperisi:benim de hayatım saç yıkamak ve kurutma ile geçti,devamlı bu processleri hayatında uygulamayan ve sıkıntılarını bilmeyen way ben haftada 1 de yıkasam yağlanmıyor,way saçım at kılı ya da gitar teline benziyor,way doğal kalkan sıkıntılarından bahsetmesin öööle hava atar gibi,onun bak en azından 3-4 ürünlük çaresi var,peki ya yağlı saçı nasıl bir kozmetik ürün kurtatabilir soraraım ona,hem kozmetikle uğraşmak eğlencelidir,su altına girmeye benzemez,kimyasallar,güzel kokular falan,sevgili stil perisi,ona söyle,yoksa öperim onu;))

herşeyden azıcık dedi ki...

Saçlarımdan en azından türünden memnunum ama şu dökülme olayı yokmu delirtiyor.Dün bir dükkana gittim her zaman aldığım ve iyi geldiğine inandığım şampuanımı alırken her dükkanda olduğu gibi bütün şampuancı kızlar başıma üşüştü bunu al bunu al diye valla saçlarımın yarısı sinirden döküldü neden insanın üstüne çullanırlar ki?

beetlejuice dedi ki...

Esra o ürünlerden vazgeçmeyi hiç düşünmüyorum. Çok işe yarıyorlar.

Vespa, Body Shop maskede 24 saati deneyeceğim bir gün. Benim saçlarımı 24 saat anca paklar:)

Prettyim, cicim öp beni öp beni:) Canım yağlı saç da zordur eminim, ama kimin saçına bayıldıysam "çok yağlı ama hiç sevmiyorum ben" cevabını aldım. Çok güzeldir yağlı saç, seninkini de gördük biliyoruz:)

Herşeyden azıcık, o satış görevlilerini boğacağım bir gün! Kullandım ben onu işe yaramıyor dememe rağmen aynı ürünü zorla satmaya çalışıyorlar.

Adsız dedi ki...

Merhaba sizinle iletişime geçmem mümkün mü acaba? e-mailiniz açılmıyor profilde.

sevgiler

aslı

beetlejuice dedi ki...

Aslı merhaba, happyandfreckles@gmail.com'dan bana ulaşabilirsin.
Sevgiler

Styleseeking Zurich dedi ki...

Benim saclarim da cok kuru, senelerdir boyatmadigim halde. Uclarini yeni aldirdim ve hemen kiriliyorlar.. :( Body shop tan bu maskeyi almayi düsünüyorum, madem sende cok ise yariyor! :) sabahlari saclarini yikiyormusun peki bu ürünü kullandiktan sonra yoksa durulamadan birakiyormusun?

Nesli

Jojee dedi ki...

benim saçlarım çok dökülüyor ya valla deli olcam:((

beetlejuice dedi ki...

Nesli, maskeden sonra yıkıyorum saçlarımı. Kırılma için de Avon'un serumu çok iyi, öneririm.
Jojee, aktardan çam terebentin alıp bir kapak kadar şampuanına katabilirsin. Çok işe yarıyor;)

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben de oldukça kuru saçlı biriyim aynı sizin dediğiniz gibi 1 hafta bıraksam yağlanmaz :D ayrıca dalgalı saçlı olduğumdan köpük kullanıyorum hergün bu sebeple de yıkıyorum :( Benim tavsiyem saçınızı şampuan kullanmadan yalnızca saç kremiyle yıkmanız. Bu tavsiyeyi ilk duyduğumda ıy öyle şey olur mu dedim ilk bir iki yıkamda saçlar garipleşiyor ama saçı alıştırdığınızda ipek gibi son derece elektiriksiz nemli ama yağsız saçlar elde ediyorsunuz. Organic bir krem kullanırsanız saç diplerinin tıkanması gibi bir sorun da yaşamasızsınız. Bir de saça maske yağarken mutlaka sıcak havlu sarmasılısınız maskenin etkinliğini kat kat arttırıyor. Ayrıca kuru saçlılara şiddetle tavsiye edeceğim şekillendirici ürün schwarkopf silhoutte köpüktür. Saçınızı yıkarken sanki maske varmış gibi akıyor saçtan ve saçta kaldığı müddetçe şekillendiriyor

beetlejuice dedi ki...

Fragariac, hemen denedim sadece kremle yıkamayı. Biraz daha yumuşak oldular sanki. Dediğin gibi bekleyeyim 1-2 yıkama daha, o zaman daha iyi olur gibime geldi. Çok teşekkür ederim tavsiyen için:)

yaprakela dedi ki...

merabalar benım saclarımda yaglı banada yaglı sacı bıraz kurutmak ıcın tavsıye verebılırmısınız ama ucları kuru kırıklar var bunuda solım dedım :) fragarıac cok haklı maske yapıp sıcak havluda bıraz bekletırsenız cok daha ıyı emılıyor ben bazen krem surup bıle sıcak havlu yapıorum cok etkılı :))

beetlejuice dedi ki...

Y&D'nin, maalesef yağlı saç konusunda hiçbir şey bilmiyorum:( Bir ara Gliss'in kuru saç uçları için olan ürününü kullanmıştım. Bende çok etkili olmamıştı kuruluktan dolayı ama yağlı saçlı arkadaşlarım çok memnundu. Hani şu turuncu olan, çalkalayınca köpük köpük olan. Onu bir dene istersen.