21.03.2009

Kuskus salatası

Bu Çilli zamanında (zamanındaymış peh, sen şuna iş arıyorken desene:)) mutfakla pek haşır neşirdi. Her gün bir kek, kurabiye, pasta yapıverirdi. Bloglarda dolaşır dolaşır, aynı tariflere bakar, kesişim kümesindeki malzemeleri tespit edip kendi kafasından tarifler yaratırdı. Makaronlar, profiteroller, tiramisular, krem karameller... Ey gidi günler ey:)


Kuskus salatası da işte o zamanlardan kalma. Yapılışı çok basit, tadı muhteşem. Uydurma üzerine dayalı bir tarif:) Uyduruver gitsin türünden tüm yemekler zaten çok güzel sonuçlar doğurur hep. Bunda da kuskusu yapıp, tavuğu haşladıktan sonra aklınıza gelen ne varsa içine atıveriyorsunuz. Ben kornişon turşu, mısır, kırmızı biber, domates, küp küp kaşar peyniri, dereotu koydum. Ortaya da dereotundan ağaç diktim:) Daha önce denemediyseniz denemenizi tavsiye eder, hepinize güzel haftasonları dilerim:)

8 yorum:

kkkk dedi ki...

Olsada yesek simdi zaten kuskusuda cok severim.

tuguna dedi ki...

bu da guzelmis ama ben su yan taraftaki mantiya talibim:P ne guzel tam baharlik hafif bir yiyecek olmus cillicim:)eline saglik ve afiyet olsun.

"PRETTYCOOL" dedi ki...

sen şimdi bir iki saat bekle,şimdi pişiyor,bloğu açalı 4 ay oldu,120 günde ilk defa kendi yaptığım bir yemeği koyayım dedim,bir baktım sen koymuşsun,bu cidden değişik bir alamet artık..salatan öyle güzel görünüyor ki ekranın içinden çekip almak istedim,canım çektii,ellerine sağlık prenses!

Gizem. dedi ki...

pek güzel göründü gözüme!ohh mis:) sağol canım benim :))

beetlejuice dedi ki...

Caprice, sana da vereyim bir tabak:)

Tuguna, çok sağol canım. O mantı beni öldürecek, çok canım çekiyor. Ama malum yaz gelirken kilolar gitmeli:)

Prettyim, teşekkür ederim benim canım ikizim. Merakla bekliyorum senin pamuk ellerinden çıkan yemeği:)

Pammukcum, teşekkür ederim canım. Gel de yiyelim çay eşliğinde:)

herşeyden azıcık dedi ki...

Ohhh afiyet olsun seyretmek bile güzel ama sonucunda hamur ben sadece bakıp bakıp iç geçiricem.Çok öptüm.

beetlejuice dedi ki...

Herşeyden azıcık, ben kendimi şöyle kandırıyorum. Makarnaya, pilava, kuskusa sağlıklı şeyler katarsak onların kalorisi düşer:) Nasıl yalan ama:)

herşeyden azıcık dedi ki...

Kız senin adın kandırıkçımı?:)Hadi beynim kandıda vücudum kanarmı onu bilemem.Ya da sabah kahvaltı yapamayalım öğlen bundan kocaman bir tabak yiyelim akşamda 1 bardak su içip erkenden yatalım belki o zaman olur:))ÇOk öptüm seni afiyet olsun,bal olsun yağ olmasın:))